Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJUCINNEJSI PROSTREDKY PROTI VSIM

OBSAH

Prevence proti vším

Účinnou prevencí proti vším by měl být šampon s přídavkem tea trea oleje. Jeho vůně vši odpuzuje a přidává se i do řady odvšivovacích prostředků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Poradna

V naší poradně s názvem PUPINKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večir
Mám dotaz přítel má po nohou pupinky vypada to jako akne kdyz to zmačkne tak stoho viteče bila tekutina neboli ho to a ani to nesvedi Jen se delaji dalsi a dalsi pupinky....... S ceho se mohou takove pupinky delat?? Dekuji za odpovet pridala jsem I foto

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na obrázku je vidět folikulitida, kterou nejčastěji způsobují bakterie. Pro přesné zjištění bude potřeba provést odběr obsahu pupínku v ordinaci kožního lékaře. Tuto návštěvu je potřeba naplánovat na dobu, kdy bude možné vymáčknout bílou tekutinu. Z ní se pak v laboratoři zjistí o co jde, a která antibiotika budou nejúčinnější. Vyléčení od odběru obvykle trvá 3 týdny. Domácími prostředky to bohužel vyléčit nelze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pupinky na nohou

Nové trendy v boji proti vším

Naprosto nový směr udávají přípravky působící čistě mechanicky - vši zadusí a navíc jim naruší lepkavou vazbu mezi hnidami a vlasy, čímž je uvolní a umožní tak jejich snadnější vyčesávání. K usmrcení vší dochází zadušením, které je zajištěno použitím olejů – nejčastěji Tea Tree Oil, Eucalyptus, Ylang–Ylang a dalších. Na tomto principu je založen přípravek Paranit (Omega Pharma). Je volně prodejný v lékárnách a svou účinností se řadí mezi nejlepší prostředky proti vším na trhu.

Paranit spray obsahuje tři druhy rostlinných olejů z kokosu, anýzu a Ylan-Ylangu. Součástí balení je praktický hustý kovový hřeben určený k vyčesávání vší a hnid. Manipulace s tímto prostředkem proti vším je obzvláště jednoduchá, což hodnotíme velice kladně. Přípravek je šetrný, založený na přírodní bázi a je vhodný i pro citlivou pokožku.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U Mudr. Lacinové jsem byl a odstraňovala mi bradavice dusíkem. Jsem k ní zase objednán, ale bohužel má čas až v dubnu. Takže tato léčba je tedy nejúčinnější?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano je nejúčinnější.

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Přírodní prostředky proti vším

Velmi účinné přírodní prostředky proti vším jsou následující:

  • jemný hřeben
  • nimbový olej
  • jablečný ocet
  • kokosový olej
  • česnek
  • tymián
  • éterické oleje

Přírodní přípravky bývají často šetrné k pokožce hlavy, ne vždy jsou však schopny zahubit všechny škůdce. Sáhnete-li po nějakém chemickém přípravku, například Diffusil, pak jistojistě zabijete všechny lezoucí vši a zpočátku budete mít na hlavě příjemný pocit, který se však v následujících dnech změní v palčivou svědivost, jež se utlumí vždy jen umytím vlasů šetrným šamponem nebo louhováním v odvaru z řepíku.

Další účinnou léčbou vší je jejich odstranění pomocí kovového hřebenu a kondicionéru. Tato léčba by se měla opakovat alespoň jednou týdně. Kondicionér působí podobně jako olej, protože zanechává vlasy mastné, vši se tak začnou pohybovat a jejich odstranění není tolik namáhavé. Posléze je důležité kvalitní vyčesání vlasů. Bílý ocet je rovněž doporučovaným prostřdkem pro odstranění vší. Je důležité, aby došlo k opláchnutí vlasů právě bílým octem. I po této aplikaci by mělo dojít k vyčesávání pomocí hřebenu, protože je důležité, aby všechny vši byly z vlasů odstraněny.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON PROTI VŠÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melanie.

Moje dcera přišla s tím, že ji svědí hlava, a podezření, že by mohla mít vši, se po prohlídce vlasů potvrdilo. Věděla jsem, že bude časově náročné jí hnidy z dlouhých vlasů dostat, ale zase mě povzbudila myšlenka, že se živými zvířátky “zatočí” účinný přípravek z lékárny. Lékárnice mi tedy doporučila šampon a sérum Liquido. Už během dvou mytí vši začaly mizet, po týdnu jsme měli úplný klid. Doporučuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Šampon proti vším

Na jakém principu to funguje

Elektronický odvšivovací hřeben účinně zneškodňuje vši bez použití chemických prostředků. Přístroj používá napětí mezi zuby, které při doteku okamžitě ničí jak vajíčka, tak i samotné vši. Použité elektrické napětí je natolik nízké, že ho uživatel necítí a je pro něj zcela neškodné. Používání elektronického odvšivovacího hřebene můžete kombinovat s jinými přípravky proti vším.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi BLECHY V BYTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Zemčáková.

Dobrý den! Náš kocour přinesl domů blechy, žádné pipety ani jiné prostředky nezabírají. Zdá se až teď obojek. Čím vystříkat byt, kdy téměř všechny prostředky jsou pro kočku toxické? Bio kill je na prostředí, ale nesmí se použít tam,kde se kočka pohybuje. Je tento prostředek toxický prokočku i když zaschne? Děkuji za radu. Zemčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olda.

Bio Kill obsahuje 2% emulzi permethrinu, a ten je pro kočky nebezpečný, jen když je tekutý. Po zaschnutí Bio Killu kočce nehrozí nebezpečí otravy.

Zdroj: diskuze Blechy v bytě

Octový zábal prtoti vším

Jiné babské rady doporučují použití octa. Ocet totiž narušuje povrch vajíček - hnid, do kterých se pak lépe dostává prostředek na hubení vší. Zábal z octa na vši se udělá jednoduše tak, že se do vlasů nastříká neředěný ocet pomocí rozprašovače a ten se pak důkladně promne mezi vlasy a přikryje igelitem na 5 až 15 minut, podle vlastních pocitů. Ocet může trochu pálit, ale ne moc.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi PODPOŘTE SVŮJ SPÁNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

Pri lehcich poruchach spanku lobbuju za prirodni prostredky... Skvele ucinky ma treba kozlik lekarsky. Dobrou zkusenost s mam s tobolkami Valecaps Plus od Farmaxu, i kdyz od dob co mam deti to jde i bez nich:D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podpořte svůj spánek

Výživové poradenství

Výživové poradenství určené pro hypoglykemiky je v podstatě stejné jako pro diabetiky. Spočívá především v každodenním příjmu správných (čistých) tuků. Je potřeba se vyhýbat tepelně zpracovaným a přepalovaným tukům, margarínu. Doporučují se konopné oleje.

Zdroj: Přírodní prostředky proti hypoglykémii

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINNĚJŠÍ PROSTŘEDEK NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Přestat žrát!! To je nejúčinější prostředek na hubnutí!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinnější prostředek na hubnutí

Olivový olej na vši

U většiny éterických olejů bylo prokázáno, že jsou účinné při odstraňování vší. Před aplikací oleje je důležité, aby se provedl takový malý test na kůži, zda netrpíte vy, nebo vaše dítě alergií na daný olej. Jedná se o vzácný jev, nejčastěji se tato reakce vyskytuje u tea tree oleje. Oleje prokazující účinnost proti vším:

  • tea tree olej
  • levandulový olej
  • nimbový olej
  • hřebíčkový olej
  • eukalyptový olej
  • olej z máty peprné

Recept na přípravu domácího odstraňovače vší:

Smíchejte 1 dl olivového oleje s 15 až 20 kapkami esenciálního oleje tea tree. Tuto směs aplikujte na vlasovou pokožku. Nechte tuto směs na pokožce hlavy přes noc, nejméně 12 hodin. Po uplynutí této doby by mělo dojít k vyčesání a umytí vlasů.

Alternativním způsobem je smíchat 15 až 20 kapek esenciálního oleje tea tree se 4 dl čistého alkoholu. Tato směs by měla být nalita do rozprašovače, z něhož je aplikace na vlasy snadnější. Opět platí, že by měla zůstat ve vlasech po dobu 12 hodin.

Jakmile jsou vši odstraněny, může být tento účinný lék použit jako preventivní léčba.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIA PNEUMONIE LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana šimonová.

Na infekční ambulanci v Brně mi mladičká doktorka po škole řekla: "To nic není,chlamydie mají všichni!". Léčbu nenabídla .Přece mají - li všichni,je to "normální ".
Pěkně děkuji za takovou léčbu.
Hana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mam Crohnovu chorobu ale pred 15 lety jsem mela plicni chlamydie,Mela jsem Jake prirodni prostredky bych mela uzivat .Pi doktorka mi test neudela porad kaslu je to zbytecnew

Zdroj: diskuze Chlamydia pneumonie léčba

Prostředky proti krvácení z ucha

  • Tělo má v podstatě schopnost léčit se samo. To platí i pro prasklý ušní bubínek, který je hlavní příčinou krvácení z ucha. Hojení obvykle trvá několik týdnů, během této doby by si pacienti měli kontrolovat, zda mají zvukovod čistý a suchý. Když symptomy přetrvávají i po několika týdnech, je lepší se poradit s lékařem.
  • Je-li krvácení způsobeno infekcí v důsledku bakterií, pak jsou nejlepším lékem antibiotika. Ale je třeba vzít v úvahu, že antibiotika mají nežádoucí účinky.
  • Některé infekce, které způsobují krvácení z ucha, mohou být vyléčeny přírodními prostředky. To však platí pouze v prvotních fázích infekce. Jeden z nejvíce používaných přírodních prostředků je česnekový olej.
  • Ušní kapky a ústní kapky. Domácí ušní kapky mohou být použity při krvácení pouze tehdy, pokud není prasklý ušní bubínek. Pacienti si mohou tento lék vyrobit doma, budou potřebovat půl hrnku lihu a půl hrnku bílého octa, tuto směs přelijí do nádoby s kapátkem. Tento jednoduchý prostředek pomáhá s čištěním uší a odstraněním bakterií a plísní.

Zdroj: Prostředky proti krvácení z ucha

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY VE VLASECH - NEJÚČINNĚJŠÍ A NEJLEVNĚJŠÍ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Dobrý den Jano, četl jsem Vaši zkušenost s použitím másla při léčbě lupů. Myslím si, že je to možné použít v případě, kdy je lupovitost vlasové pokožky způsobena nadměrně se olupující suchou pokožkou. Mám na mysli, kdy je kůže ve vlasech natolik vysušená, že její vrchní vrstva popraská, vzniknou malé ostrůvky na povrchu, které se pak mechanickým působením odlupují po vrstvách. Významným indikátorem jsou suché vlasy. V tomto případě bych běžné máslo skutečně doporučil na ošetření takovéto pokožky.
Aplikaci bych doporučoval po umytí vlasů a prosušení ručníkem. Máslo by mělo být změklé, tedy je třeba ho nechat několik hodin při pokojové teplotě. Pak si nabrat zhruba velikost lískového ořechu a rozetřít si ho mezi konečky prstů a takto zamaštěnými prsty si masírovat pokožku hlavy. Je dobré si rozdělit plochu hlavy na několik menších částí, například dva boky, vršek a týlní oblast hlavy a každou z těchto oblastí si pěkně promasírovat. Není třeba se zabývat množstvím spotřebovaného másla, ale spíše se soustředit na přijemné pocity při masírování a máslo průběžně doplňovat na prsty. Pokud byste měla pak problémy s vizuálně mastnými vlasy, tak provádějte masáž navečer, na noc si nasaďte na hlavu pletenou čepici a ráno si jemně omyjte vlasy. Jen vlasy! Pokožku co nejvíce ochraňte před stykem se šampónem. Po umytí a osušení vlasů pak použijte jemný kartáč s přírodními štětinami, kterým své vlasy krásně uhladíte do zářivého lesku.
Máslo vám pomůže doplnit vlasům významný antioxidant vitamin E v přírodní formě a tím předejdete i případnému třepení konečků.
Budu velice rád, když vyzkoušíte můj postup a napíšete mi sem své zkušenosti s touto máslovou terapií pro suché vlasy.

Zdraví Cempírek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Malá.

Ještě lepší je bambucké máslo.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech - nejúčinnější a nejlevnější recept

Jak se zbavit vší?

Odvšivení může proběhnout několika různými způsoby. Doposud se používaly především chemické insekticidy, jejichž účinnost je založena na poškození nervového systému vší. Jsou však poměrně toxické a to i pro pacienta. Pacientům může jejich používání způsobit nemalé potíže v podobě například alergických reakcí. Avšak v poslední době přestávají být účinné, neboť si na ně vši vytvořily rezistenci - vši se staly odolnými. Často se v boji proti vším používají také šampóny na bázi olejů a dalších účinných látek. Zde však dochází k ředění účinné složky vodou, a proto je lze doporučit jen jako doplněk k samotné léčbě.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ PROSTŘEDKY NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Warfarin určitě sama nevysazujte. Samovolné vysazení Warfarinu vás může ohrozit na životě. Pokud u současného lékaře nemůžete dosáhnout výměny Warfarinu za jiný lék, tak navštivte jiného lékaře. Jako pacient máte právo na vyšetření druhým lékařem. K dispozici jsou nové léky na ředění krve, které mají jiný mechanismus účinku než má Warfarin. Warfarin je skvělý lék, který za málo peněz dokáže prodloužit život tisícům lidí. Ale pokud jsou jeho vedlejší účinky příliš výrazné, tak má pacient nárok na alternativní lék. Blíže vám k tomu poví váš nový lékař, který vybere nejlepší náhradu za Warfarin právě pro vás.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa.

Děkuji.K

Zdroj: diskuze Přírodní prostředky na ředění krve

Jak použít hřeben proti vším

  • Používejte elektronický odvšivovací hřeben pouze na suchých vlasech. Dříve než použijete hřeben, vlasy rozpleťte a rozčesejte.
  • Přístroj zapněte přesunutím vypínače dopředu (nahoru). Vysoký bzučivý zvuk indikuje, že je přístroj zapnutý.
  • Držte hřeben pod úhlem 45–90° a pomalu jím pročesávejte vlasy.
  • Během pročesávání vlasů je bzučivý zvuk přerušen, když dojde k zneškodnění vši nebo vajíčka. Jakmile bzučení přestane úplně, jsou zuby hřebene plné. Vypněte hřeben a malým kartáčkem vyčistěte zuby hřebenu. Následně pokračujte v používání. Dopřejte si dostatek času k tomu, abyste vlasy řádně pročesali.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky, vyborne pry pomaha krem MELADERM. Tady v USA stoji $49,99 a je to podle hodnoceni zakazniku zatim nejucinnejsi krem , ktery jsem nasla. Kdo ho vyzkousel rika, ze po nem mizi nejen hnede flicky od opalovani, ktere se tvori zenam po hysterectomy, ale take ruzna znaminka, pigmentove skvrnky a jizvy. Takze ja ho nejdriv vyzkousim a po mesici se sem vratim (dneska je 23. dubna) a napisu vam jestli to opravdu funguje tak, jak vsichni rikaji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martol.

Milá Mirko, děkuji za Tvůj příspěvek do diskuze a prosím, mohla bys mi tento krém dovézt? Už jsem moc hledala pomoc jak na pigment v obličeji a zdá se, že opravdu tento výrobek má nejlepší výsledky. Děkuji. Email: martol@tiscali.cz

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Kvasinky na kůži

Kvasinková nákaza se na kůži projevuje hlavně obtěžujícím svěděním. Povrch kůže je bělavý a často šupinatý nebo se tvoří malé puchýřky.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Domácí čistící prostředky na ušní maz

  • Uši jsou čištěny vatovými tampony určenými pro odstranění ušního mazu, vatové tampony odstraňují pouze povrchový ušní maz. Pokud se pokusíte odstranit maz hlouběji z ucha, hrozí poškození ušního bubínku.
  • K odstranění nadbytku mazu lze použít i minerální olej, zvláště když se jedná o suchý maz. Můžete použít kokosový nebo olivový olej. Před aplikací si lehněte s hlavou otočenou na jednu stranu, pak nakapejte do ucha tři kapky. Nechte olej, ať rozpustí maz. V této poloze zůstaňte po dobu 10 až 15 minut, na ucho si přiložte vatový tampon jako uzávěr ucha, aby olej nemohl vytéci ven. Po určité době tampon sejměte. Tuto léčbu byste měli provádět dvakrát denně po dobu 3 až 4 dnů, dokud maz zcela nezměkne. Pokud se vám nepodaří starý maz odstranit, bude nutné podstoupit vyčištění pod lékařským dohledem.
  • Do zvukovodu nakapejte pár kapek peroxidu vodíku. Peroxid vodíku pomáhá rozpouštět ušní maz. Tento postup by se měl používat po dobu tří dnů.

Zdroj: Domácí prostředky proti ušnímu mazu

Příčiny nadměrného ušního mazu

Za normálních okolností suchý ušní maz vypadne společně se zadrženým prachem a špínou ze zvukovodu sám. Ušní maz je přítomen u každého člověka, ale množství žláz je geneticky určeno od narození, stejně jako u kůže a vlasů. U některých lidí může být produkován rychlejším tempem. Nicméně faktory pro tvorbu nadměrného ušního mazu lze přičíst:

  • velikosti zvukovodu – pokud je malý nebo úzký, je obtížné jeho přirozené vypadnutí, což v konečném důsledku vede k nadměrné tvorbě ušního mazu;
  • používání sluchátek nebo ušní zátky.

Zdroj: Domácí prostředky proti ušnímu mazu

Přírodní prostředky proti zarůstání chloupků

  • Velmi prospěšné je zahřívání místa zarůstání, protože dochází ke zlepšení krevního oběhu, což urychluje proces hojení.
  • Velmi užitečné je používání koupelových solí a cukrů, protože mohou uvolnit zarostlé chloupky z kůže.
  • Vytrhnutí chloupku pomocí pinzety. Tento postup by měl být použit pouze v případě viditelnosti zarostlého chloupku. Pinzeta by měla být sterilní, aby nedošlo k infekci.
  • Užití homeopatických léků. Homeopatické léky mohou uvolnit zarostlé chloupky. Tyto léky by se měly používat po dobu 3 dnů, protože mohou způsobit nadměrné hnisání jiných částí těla.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Příčiny hypoglykémie

Hypoglykémie je většinou způsobena příliš velkým množstvím inzulínu v krvi, ale existují i jiná onemocnění způsobující hypoglykémii. Hypoglykémií tedy mohou trpět i pacienti, kteří nemají cukrovku. Může být tedy například způsobena tumorem ve slinivce břišní, Addisonovou chorobou, oslabením hypofýzy, závažným snížením funkce jater, půstem nebo podvýživou. Reaktivní hypoglykémie je možnou nejčastější příčinou hypoglykémie u ne-diabetiků, bývá způsobena nadprodukcí inzulínu v pankreatu po jídle s obsahem velkého množství sacharidů. K tomuto nejčastěji dochází u obézních lidí a osob s diabetem druhého typu. Reaktivní hypoglykémii může předcházet diabetes druhého typu.

Zdroj: Přírodní prostředky proti hypoglykémii


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP