Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKOU KYTICI NA POHŘEB

OBSAH

Květiny na pohřeb dítěte

Pro děti a mladší osoby jsou spíše vhodné čistě bílé a světlé barvy.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi JAKOU KLEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sašule.

A jakou klec správně vybrat? Docela se mi líbí tahle - www.zooo.cz/dratena-… Je vhodná pro zakrslého králíčka?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jakou klec

Jedna růže na pohřeb

Smuteční vazba se dělá ze sudého počtu květin. Věnujete-li ji jako smuteční květinový dar, dejte spojené dvě růžičky. Darovat živým lidem sudý počet květů prý nosí smůlu a mnoho lidí se této pověry stále drží.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KláraSed..

nevím jak to je na jiných klinikách, ale při doktorce Páralové, kterou jsem navštívila cena závisí od toho jakou náplň využije, mě to vyšlo cca 2000 kč, alespoň orientačně ti tu přikládám ceník, co se týče délky efektu tak ten vydrží 6 až 12 měsíců , opět podle toho jakou náplň zvolíte. www.dermastar.cz/cz/…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.


jo, supr, děkuji moc, tím si mi pomohla, hned si to jdu nastudovat: P jinak 2000 je fajn cena, to bych hned brala :)

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Kytice

Pokud si pořídíme řezanou jícnovku, vydrží ve váze 10–14 dní. Před vložením do vody je ale potřeba odstranit spodní listy, které by ve vodě mohly zahnívat. Kytici není vhodné stavět na přímé slunce a doporučuje se pravidelně vyměňovat vodu a přidávat výživu pro řezané květiny.

Barevné spektrum této rostliny umožňuje aranžovat buď samostatnou Eustomu v jedné či více barvách, nebo můžeme pro aranžmá využít například kombinaci s alstromeriemi či liliemi. Jako doplňková zeleň jsou vhodné listy aspidistry nebo ruskusu.

Na vypichovaná aranžmá se eustoma příliš nehodí, její stonky totiž nepatří k těm nejpevnějším. Jestliže již máte řezanou v kytici ve váze, vyměňujte jí vodu alespoň každý druhý den.

Zdroj: Eustoma

Poradna

V naší poradně s názvem FORSKOLIN ACTIVE NA HUBNUTÍ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka Volsickova.

Dobry den,chci se zeptat kde forskolin koupim a za jakou cenu a prodava ho i lekarna Max za jakou cenu.Dekuji J.V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Forskolin se dá nejlépe koupit zde: cz.forskolinactive.com/

Zdroj: diskuze Forskolin active na hubnutí cena

Květina na pohřeb pro muže

Tmavší barvy (fialové, červené, oranžové, popřípadě i žluté) se používají většinou pro pány. Doplňují se také zelenou a bílou barvou. Světlejší, růžové, ale i červené odstíny se hodí naopak pro ženy a opět je možné je zkombinovat s bílou barvou. Barvy mohou symbolicky také vyjadřovat osobnost a charakter zemřelého.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠUNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie.

Dobrý den, mám dotaz zda se dá domácí šunka vyrobit také z mraženého/ rozmraženého masa...nemám možnost pokaždé dostat čerstvé maso ale v mrazáku ho mám dosti a také jakje to potom s vařením...mám schinkenfee ale nevím , zda z rozmraženého masa se musí vařit na ( jakou teplotu a jakou dobu )? Děkuji moc za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bla bla.

čerstvé je po úpravě šťavnatější při rozmrazení část tekutiny z masa vyteče lze dodat lákem a maso napíchat 4 procentním roztokem soli s cukrem nebo praganda teplota 75 stupňů čím méně bude kolísat tím lépe cca 2 hod - kuřecí šumku táhnout při 80 C

Zdroj: diskuze Domácí šunka

Volno na pohřeb ze zákona

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb. přímo stanovuje, že pracovní volno na pohřeb s náhradou mzdy nebo platu si může vzít osoba v nejbližším příbuzenském vztahu a člověk, který žil se zemřelým ve společné domácnosti. Tato vyhláška zahrnuje ale i ty, kteří se zúčastní pohřbu spoluzaměstnance. Netýká se ale vykonavatele pozůstalosti, který sice může požádat zaměstnavatele o pracovní volno, ale nemá nárok na náhradu mzdy. Tento zákon jasně stanovuje, že při úmrtí manžela, druha nebo dítěte má zaměstnanec nárok na 2 dny volna při úmrtí a další jeden den na pohřeb, pokud se jedná o úmrtí rodiče a sourozence (vlastního, manželova, sourozencova, ale i dítěte), má nárok na jeden den volna na pohřeb, pokud navíc obstarává pohřeb těchto osob, tak i ještě jeden den na vyřizování, v případě úmrtí prarodiče a vnuka je volno dané na dobu nezbytně nutnou, maximálně jeden den. Při pohřbu spoluzaměstnance je volno také jen na dobu nezbytně nutnou. Zaměstnavatel má nárok požadovat potvrzení, že se zaměstnanec pohřbu zúčastnil, toto potvrzení vystaví pohřební služba. Výjimkou je situace, kdy zaměstnanec měl neomluvenou absenci v práci v měsíci pohřbu, pak nemusí mít nárok na placené pracovní volno, záleží to na zaměstnavateli.

Zdroj: Pohřeb

Diskuze

V diskuzi BOFIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Tomášek.

Za jakou dobu po postřiku Bofixem můžu sekat trávník?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bofix

Eustoma ve váze

Stonky šikmo zastřihněte nůžkami a vložte je do čisté vázy s čerstvou vodou. Chraňte je před jasným slunečním světlem, protože nemají rádi vlhkost, která by se vypařovala z ohřáté vody ve váze. Ve váze naplněné vodou mohou přežít asi dva týdny.

Pokud použijete pár řezaných fialových jícnovek s bílými liliemi, získáte tím velmi decentní květinové aranžmá. Květy jícnovky lze v kyticích také kombinovat s anturií, šípky a ostružinami.

Jícnovky jsou jemnější než růže. Nemají žádnou vůni, bohužel. Ale pokud chcete připravit zajímavou kytici jako dárek, tak to udělejte jako zkušení květináři a zastrčte do kytice stonek frézie neboli tuberózy. Někdo, kdo obdrží kytici s jícnovkou, bude unesen nejen její krásou, ale i skrytou vůní.

Květy jícnovky byly v minulosti spojeny s romantickými city, nyní jsou považovány za symbol uznání, charisma a vděčnosti. Tato velmi významná symbolika je hlavním důvodem, proč lidé darují tyto nádherné květiny zvlášť významným lidem nebo svým blízkým.

Květy jícnovky jsou díky svým nevoňavým květům velmi oblíbené mezi alergiky.

Zdroj: Eustoma, krásná jícnovka, o které si mnoho Čechů myslí, že je

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

kde ho sehnat a za jakou cenu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čištěný petrolej se jmenuje salónní petrolej a je zbaven nežádoucích látek, které vytvářejí nechtěný zápach při jeho spalování. Salónní petrolej je vhodný do petrolejových lamp a petrolejových kamen. Obvykle se dá koupit v potřebách pro stanaře nebo karavanisty. Na internetu zatím moc k nabídek není, ale zde jsou některé nabídky na salónní petrolej a také jeho cena: www.zbozi.cz/?q=petr…
Napište Bohumile, jestli je to to, co jste měl na mysli!

Zdroj: diskuze Čištěný petrolej

Jak se pohřbívá v ČR

Pohřby v dnešní době slouží hlavně jako rozloučení se zemřelým. Tento ceremoniál má vyjádřit úctu k osobě, která zemřela. Tento obřad je závislý i na náboženské víře zemřelého. Pokud byl zemřelý křesťan, bude mít pravděpodobně křesťanský pohřeb, jehož součástí je rozloučení v kostele, průvod na hřbitov, vysvěcení hrobu a uložení ostatků. Pokud si zemřelý přál být pohřben žehem, tak se obřad koná v krematoriu. V České republice tento typ pohřbu již není tak častý. Opakem náboženského pohřbu je pohřeb občanský. Ten je v České republice běžnější než náboženský. V současnosti v  České republice dává většina klientů pohřebních služeb přednost kremaci zemřelého před uložením do země. Tento pohřeb je zvolený dokonce v osmi z deseti případů. Popel zemřelého je pak vložen do urny, která pak může být uložena na hřbitově, nebo se popel může rozptýlit po rozptylové louce. Obě varianty jsou v České republice časté.

Zdroj: Pohřeb

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN PASTA KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Szurmanová.

kde je možno koupit pastu a za jakou cenu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin pasta koupit

Smuteční kytice Ostrava

Zde naleznete tip na přípravu smutečních kytic v Ostravě.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi STŘÍHÁNÍ VINNÉ RÉVY NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ruda.

...a prosím jakou délku mám ostříhat???..děkuji..RV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

chtela bych vedet jestli se muze strihat vino po sklizni nebo jenom na jare a na kolik ocek .
Dekuji

Zdroj: diskuze Stříhání vinné révy návod

Pohřební kytice Brno

Zde naleznete tip na přípravu smutečních kytic v Brně.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi SMUTEČNÍ ŘEČ NA POHŘEB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Smteční řeč - důstojné poslední rozloučení.

Dobrý den, ráda bych vás všechny informovala o tom, že pomáhám lidem s psaním smuteční řeči podle jejich představ. Mám založenou FB stránku Smuteční řeč - důstojné poslední rozloučení. Kdyby měl někdo o smuteční řeč zájem, neváhejte a napište mi. Těším se na případnou spolupráci.
Pawlusová Darina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena.

Chtěla bych pomoc o proslov mého manžela

Zdroj: diskuze Smuteční řeč na pohřeb

Smuteční kytice Praha

Zde naleznete tip na přípravu smutečních kytic v Praze.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Diskuze

V diskuzi VINNÁ RÉVA NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Mezník.

Na hroznech odrůdy mopr praskají ještě nezralé bobule. Prosím o radu, co učinit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Šiklová.

Dobrý den, můžete mi poradit, o jakou chorobu/škůdce na připojené fotce se jedná?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Vinná réva nemoci

Počet květin na pohřeb

Smuteční kytice má mít sudý počet květin, z čehož vyplývá, že všechny ostatní vazby mají počet lichý. Květinová etiketa povoluje mnoho výjimek, jen v případě květin na hrob je pevná jako kámen. Počet květin na pohřeb vždy byl, je a bude sudý. Takže už jen pro ten pocit, že chcete řádně uctít památku zesnulých a neurazit pozůstalé, se toho držte.

Sudý počet květin má zahnat osamělost mrtvých, kterým chybí spřízněná duše do páru. S tímto pravidlem přišel dr. Jiří Stanislav Guth-Jarkovský. Nehistorických vysvětlení je hned několik. Například že jedna květina je pro zesnulého, druhá pro Boha, který má na zesnulého dohlížet. Další vysvětlení je naopak čistě praktické: sudý počet květin se floristům lépe aranžuje nejen do kytice. Pravidla kolem sudých a lichých počtů květin zná jen východní Evropa a Amerika.

Zdroj: Vhodné květiny na pohřeb

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Pohřební služba

Pod pohřební službou si lze představit společnost, jejíž hlavní náplní je pomáhat pozůstalým zorganizovat vše spojené se smrtí jejich blízkého. V České republice existuje mnoho takovýchto společností, takže pozůstalí, kteří pohřeb organizují, si mohou zvolit, na kterou pohřební službu se obrátí. Často ve výběru hraje roli dostupnost této firmy. Člověk ze severu Čech si pravděpodobně nevybere pohřební službu z Moravy, pokud si tedy nepřeje, uložit tělo zemřelého tam. Důležité při volbě firmy jsou i reference a finanční dostupnost. Pohřební služba má na starosti zajistit takové rozloučení se zemřelým, jaké si pozůstalí přejí. Zajišťuje vše od převozu těla až po poslední rozloučení. Pomáhá pozůstalým s výběrem parte, s květinovou výzdobou, zajištěním řečníka a dalšími věcmi.

Zdroj: Pohřeb

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Weleda krém na opruzeniny

Weleda krém na opruzeniny preventivně ochraňuje jemnou dětskou pokožku na zadečku před opruzeninami. Vzniklé opruzeniny a drobná poranění hojí a zklidňuje. Regeneruje a ozdravuje dětskou pokožku a udržuje ji jemnou. Dobře ho snášejí i děti s hodně citlivou pokožkou nebo atopickým ekzémem. Můžete jej používat pro miminka od prvního dne po narození. Krásně voní ryzí přírodou a bylinami.

Zde se můžete podívat, za jakou cenu můžete zakoupit Weleda krém na opruzeniny.

Zdroj: Kosmetika Weleda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP