Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZESVĚTLOVÁNÍ HEŘMÁNKOVÝM ŠAMPONEM

OBSAH

Rozdělení přípravků na změnu barvy vlasů

Permanentní barvy jsou trvalé, vydrží úplně nejdéle a neměly by se vymývat. Jsou to klasické barvy, které lze pořídit v obchodě, obsahují amoniak a peroxid vodíku. Tyto druhy barev se nedoporučují u oslabených a poničených vlasů.

Demipermanentní barvy jsou podobné permanentním barvám, ale neobsahují amoniak. Jsou šetrnější a vydrží i více než 25 umytí. Sem se řadí například henna a pěnové barvy, které se velmi jednoduše nanáší a nemají tak nepříjemný zápach.

Semipermanentní barvy jsou krátkodobé barvy, které jsou ideální pro domácí použití. K dostání jsou především ve formě šamponů a rychle se vymývají. Semipermanentní barvy se nedají použít k zesvětlování vlasů. Další variantou jsou barevné spreje nebo barevná pěnová tužidla.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi CHOROBY VYSAZENÝCH RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dědík.

Na listech vysazeních rajčat sz od sponích listů objevila na nich bílá vrstva a šíří se nahoru na listech.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Klaudysová.

Rajčata jinak silné,pěkně kvetoucí,ale dnes jsem zjistila u vrcholových výhonků jako zesvětlení původní zelené barvy listú.Jako když např u rododendronů chybí železo.Zatím to je u třech sazenic,není to přemokřené?V tomto počasí dost intensivně zaléváme.Děkuji.

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat

Rebarbora na zesvětlení vlasů

Rebarbora ve skutečnosti vlasy neodbarvuje, ale barví je na žluto, takže pokud máte vlasy plavé nebo světlé, tak tento recept může tyto vlasy i ztmavit! Před tímto zesvětlením vlasů si nejdříve opatřete sušený kořen rebarbory. Budete potřebovat asi jednu lžíci sušeného kořene rebarbory. Tento kořen vařte ve čtyřech šálcích čisté vody ve skleněném hrnci nebo v jiné nekovové nádobě 1 hodinu. Nechte směs vychladnout a poté ji scedíte přes jemné sítko. Pro silnější efekt obarvení vlasů použijte 3 šálky vody namísto uvedených čtyř šálků. Přelívejte své vlasy tekutinou z kořene, kterou pak zase hned zachytávejte v misce pod vlasy a znovu ji nalévejte na vlasy. Tento postup zanechá na vlasech trvalý blond odstín. Vysušením vlasů na přímém horkém slunci posílí vliv zesvětlování pomocí kořene z rebarbory. S rebarborou můžete při zesvětlování určitě experimentovat, zde je ještě jeden postup, jak dosáhnout s její pomocí světlých vlasů. 1/4 šálku nasekané čerstvé lodyhy od listu rebarbory, kterou uvaříte ve 2 šálcích vody a necháte vychladnout a omývejte s ní své vlasy, než zesvětlají. Místo namáhavého koupání vlasů v odvaru z rebarbory můžete odvar nalít do rozprašovače a vlasy si s jeho pomocí stříkat až do doby než se vám podaří dosáhnout požadovaného světlejšího odstínu svých vlasů. Jako alternativu můžete při vaření použít červené víno místo vody a vlasy tak dostanou ještě teplejší tón. Po odbarvení je třeba vlasy zneutralizovat pomocí jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, čímž se vlasy opláchnou a po masáži se dobře spláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pokoradi.

Chcem sa opytat,ako odstranit skvrny od reparexu na nabytku a dverach kupelne? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny od Reparexu někde na textilu nebo na nábytku půjdou odstranit peroxidem vodíku a to jejich zesvětlením. Reparex svým působením odebírá původní pigment a nahrazuje ho vlastním, takže i při zesvětlování peroxidem zesvětlujete pigment Reparexu, nikoliv původní barvy před potřísněním. Původní barvu Reparex zničí a nahradí ji vlastní. Pokud to jde, tak po zesvětlení je možné poškozené plošky natřít modelářskou barvou podobného odstínu, jako byla barva původní. Modelářské barvy jsou k dostání v široké paletě barev. Tu správnou barvu nejlépe určíte přiložením barevného vzorníku k původní barvě. Podle čísla barvy pak koupíte modelářskou barvu v malé lahvičce se štětečkem. Na závěr je dobré barvu zakrýt bezbarvým lakem, matným nebo lesklým.

Zdroj: diskuze Skvrny od reparexu

Rizika při zesvětlování tmavých vlasů

Pro správnou aplikaci přípravku dodržujte pečlivě instrukce. Zesvětlování probíhá peroxidem. Čím koncentrovanější je, tím většího zesvětlení dosáhneme. Zesvětlování funguje na principu odstranění vlastní barvy. Po aplikaci je dobré použít výživnou masku, protože vlasy jsou více namáhané než při barvení kvalitní barvou či přelivem. Velice vhodné je také použití doplňkových pečujících produktů na barvené vlasy. Pokud jsou vlasy poškozené, může být změna barvy vlasů o 2 odstíny problematická. Proto se doporučuje obarvit nejprve pouze jeden pramínek vlasů jako test barevného výsledku. Pokud si zesvětlujete vlasy už delší dobu, nanášejte novou barvu pouze ke kořínkům. Vlasy mohou být častým zesvětlováním nadměrně zatěžovány.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LucyB.

Já mám velice dobrou zkušenost s tuhým šamponém z alpiku. Dlouho jsem řešila problém se svěděním hlavy a toto mi moc pomohlo.

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Rizika bělení řitního otvoru

Chemické zesvětlování pokožky v oblasti rozkroku a řitního otvoru s sebou zákonitě přináší zdravotní rizika, jako je podráždění, puchýře, či dokonce popálení citlivé pokožky. Pokud už se rozhodnete pro bělení svých intimních partií, pořiďte si bělicí krémy speciálně vyrobené pro intimní oblast.

Zdroj: Bělení řitního otvoru

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

poradte my někdo co zabírá na ekzém .velice mě svědí hlava .už se myji jen vodou.nic nepomáhá.skusila jsem dětský zásyp .svědí to dál.poradte nějakou babskou radu. děkuji zdena.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste chvíli umývat vlasy šamponem Nizoral. Mohl by pomoci. A když ne ten, tak pak dehtové mýdlo.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Dlouhé mikádo

Nebojte se jít do delších verzí mikáda s délkou pod lícní kosti a lehce vlnitou texturou vlasu. Dalším prvkem, který se dá s tímto střihem propojit, je ofina, kterou můžete nosit libovolně na stranu či s pěšinkou uprostřed. Platí pravidlo, že méně je více, proto se nesnažte ofinu žehlit, spíše ji jenom prosušte fénem směrem z obličeje. Co se týče barev, k mikádu se hodí ledové a šedivé blond odstíny. Ty jsou velmi oblíbené i vzhledem k tomu, že se na trhu objevily šetrné novinky na zesvětlování vlasů. Samozřejmě toto mikádo sluší všem barvám vlasů.

Zdroj: Mikádo

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Zesvětlení vlasů šamponem

Samotný šampon, který dokáže zesvětlovat barvy, neexistuje. Existují přelivy, pěny nebo šampony, které žluté odlesky potlačují, avšak nedovedou sjednocovat odrosty či barevné odlišnosti ve vlasech (například melír). K zesvětlení vlasů anebo ke sjednocení barvy dojde pouze při chemickém procesu. Rovněž je velmi obtížné získat z černých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí černý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, dokud se nedosáhne kýženého efektu. Výsledek pak ale záleží i na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír v barvě, která nejvíce odpovídá vlastním vlasům. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst.

Trh samozřejmě nabízí celou řadu výrobků, jako například šampon na zesvětlení tmavých vlasů, zesvětlující šampon na tmavé vlasy, šampon na zesvětlení melíru, zesvětlující šampon Balea, ale všechny tyto „šampony“ vždy obsahují chemické látky pro úpravu barvy vlasů, které můžete vidět zde.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi ŠTĚNĚ NĚMECKÝ OVČÁCKÝ PES-STÁŘÍ 4 MĚSÍCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Máme doma štěně 4 měsíce,jmenuje se Ben,je to krásný pes,máme ho velmi rádi!Ben se začal otáčet za ocasem,vypadalo to,že si hraje,ale otáčí se a kouše se do ocásku .Protože to dělá již docela dlouho,nevíme si rady-prosíme poraďte nám.Zkoušeli jsme ho vykoupat šamponem na blechy a parazity-zatím to nepomohlo.Děkujeme předem
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ondra.

Proste si hraje

Zdroj: diskuze Štěně německý ovčácký pes-stáří 4 měsíce

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi CIBULE NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,
nápady zde jsou dobré, ale už se nikde nepíše, zda po těchto procesech si ještě dotyčný má umýt hlavu šamponem, vodou nebo ničím (potom ale podle mě vlasy budou zapáchat).
Tato informace je podle mého názoru taky velice důležitá??


Děkuji předem za radu

Martina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eurona.

Pro mě jsou nejlepší šampony ty z Eurona by Cerny - připadají mi takové povzbuzující. Vlasy jsou pak krásně lesklé. Hebké a bohatší a líp se upravují. www.katalogdrogerie.cz a www.r-club.webnode.cz

Zdroj: diskuze Cibule na vlasy

Zesvětlení vlasů peroxidem

Peroxid lépe zesvětluje přírodně tmavé vlasy. Když jsou vlasy obarvené, je to zdlouhavější, protože se musí zesvětlovat ve více etapách. Vytvořte si peroxidový roztok z 3% peroxidu. Nalijte stejné díly peroxidu vodíku (dostupného v lékárně, 3%) a vody do čistého rozprašovače. Naneste roztok na vlasy. Buď si po částech postříkejte všechny vlasy, nebo použijte vatovou kuličku k nanesení roztoku na konkrétní pramínky, které si chcete zesvětlit. Buďte opatrní, abyste nanesli roztok rovnoměrně od kořínků vlasů až ke konečkům. Buďte opatrní na pokožku hlavy, protože ji roztok může podráždit. Při prvním zesvětlování vlasů nepoužívejte příliš mnoho peroxidového roztoku. Nepoužívejte tuto metodu ani v případě, že máte velmi tmavé nebo černé vlasy. Může to dopadnout tak, že vaše vlasy zoranžoví. Nanesený roztok nechte působit. Po několika minutách začne být vidět, jak peroxid zesvětluje vaše vlasy. Nechte ho na vlasech cca 20 až 30 minut. Čím déle jej necháte působit, tím víc vaše vlasy zesvětlají. Nenechávejte však roztok na vlasech déle než 40 minut. Pokud ho tam necháte příliš dlouho, vysuší a vážně poškodí vaše vlasy. Po aplikaci si umyjte vlasy ve studené vodě, potom použijte šampon a kondicionér – nejlépe hydratační přípravky určené pro barvené vlasy. Pak počkejte aspoň pár týdnů, než budete chtít vlasy znovu zesvětlovat, protože příliš časté používání peroxidu může vlasy poškodit.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den, poradi mi někdo na veterině zatim nic moc.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadá to jako chronický zánět pokožky. Ten může byt zapříčiněn například alergií. Zkuste každý den mazat postižená místa kokosovým olejem, nechte vždy 2 hodiny působit a pak omyjte detským šamponem a vysušte. Zároveň změňte stravu, vyřaďte granule a začnete krmit masem z konzervy. Do měsíce by měly být vidět výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Psí nemoci vyrážka foto

Barva mi chytla moc dotmava, co s tím

Pokud chcete docílit blond barevného výsledku s barvou, neměla by být nynější barva tmavší než světle hnědá. Jsou-li vlasy středně hnědé a tmavší, doporučuje se použít zesvětlovače.

Barvy na vlasy pro domácí použití mohou zesvětlit vlasy pouze do určité úrovně – zesvětlování umožňuje peroxid vodíku. Čím koncentrovanější peroxid vodíku barva obsahuje, tím světlejší budou po jejím použití vaše vlasy. Limit pro obsah peroxidu vodíku v zesvětlujících barvách pro domácí použití nesmí překročit 6% hranici v aplikační směsi (směs barvicího krému s vyvíječem). Proto můžete zesvětlit své vlasy jen o několik odstínů.

Při zesvětlení tmavých vlasů jsou z vlasu odstraněny barevné pigmenty (melanin) – nejprve tmavší barevné pigmenty (eumelanin) a poté i světlejší červené barevné pigmenty (feomelanin). Původní barva vlasů při barvení prochází několika stadii barevných změn – pokud máte tmavší vlasy, nejprve získají oranžovo-červený odstín a pak se zbarví do žluto-oranžova, teprve poté je dosaženo očekávaného světle blond barevného výsledku, což může trvat až půl roku.

Nezkracujte doporučenou dobu působení barvy, jelikož můžete dosáhnout nežádoucího odstínu vlasů. Někdy se může stát, že výsledná barva má oranžový nádech. V tomto případě zopakujte znovu celý barvicí proces od začátku a dodržte doporučenou dobu působení – ovšem s časovým odstupem! Překročení doporučené doby působení neovlivní výslednou barvu ani vlasy nepoškodí.

Někdy se může stát, že vlasy získají po zesvětlování žlutý nádech. To se stává obvykle v případech, kdy jsou vlasy před barvením poškozené. Je také možné, že se přípravek nehodí pro přirozenou barvu vlasů. Žlutý nádech můžete snadno neutralizovat stříbřitě-popelavou barvou, například stříbrnou nebo zvlášť popelavě plavou.

Přípravek Olaplex se přidává k zesvětlovači a při aplikaci zajišťuje nenarušení vlasu a jeho nulové poškození. Právě při zesvětlování hrozí největší riziko poničených konečků a zhoršené struktury vlasu kvůli větší zátěži, proto je přidání Olaplexu k zesvětlovači zárukou stále zdravých a krásně vypadajících vlasů zesvětlených o několik odstínů.

Značka Olaplex představuje zcela originální vlasovou kosmetiku, s jejíž pomocí zamezíte poškození vlasů při barvení. Jedná se o unikátní chemickou recepturu, která dokáže znásobovat a obnovovat rozbité disulfidové vazby. Barvení vlasů s Olaplexem je bezpečnější! Zakladateli značky Olaplex jsou Dr. Eric Pressly a Dr. Craig Hawker, přední světoví odborníci v oblasti materiálů a chemie. Společně vynalezli chemickou složku, která bez silikonů a minerálních olejů obnovuje poškozené vazby ve vlasech během chemického ošetření a po něm. Olaplex tak trvale zasáhl do kadeřnického průmyslu. Tuto značku spolehlivě používá mnoho kadeřnických salonů, které si zakládají na kvalitě dodávaných přípravků a na kvalitě své práce. Jedná se o originální chemickou recepturu, která dokáže znásobovat a obnovovat rozbité disulfidové vazby.

K ošetřující domácí péči se doporučuje Olaplex NO.3 Hair Perfector, pomocí něhož lze prodloužit trvanlivost barvy a udržet vlasy déle ve zregenerovaném stavu. Olaplex NO.3 Hair Perfector by se měl používat 1x týdně, neboť slouží jako prostředek pro udržení vlasů v nejlepším možném stavu. Ten je stále poškozován například opětovným používáním žehličky, fénu, ale i česáním, chlórem a zesvětlením. Výhodou Olaplexu není jen ochrana a perfektní uzdravení vlasů, ale i možnost být kreativní bez poškození vlasů.

Při zesvětlování vlasů začnete nejprve s přípravkem Olaplex NO. 1 Bond Multiplier, který se přidává přímo do zesvětlovače nebo do barvy. Po opláchnutí barvy z vlasů použijte Olaplex NO. 2 Bond Perfector a nechte na vlasech po dobu nejméně 5 minut, pak opláchněte a umyjte vlasy šamponem a kondicionérem. Olaplex NO. 2 Bond Perfector můžete také nechat na vlasech a použít jej jako emulzi pro stříhání vlasů. Jednou týdně pak používejte Olaplex NO. 3 Hair Perfector. Je to opravdu jednoduchá, bezpečná a netoxická procedura.

Otázkou je, zda se Olaplex může na vlasech po několika použitích vrstvit a způsobit tak obtížnější barvení či zesvětlení. Odpovědí je, že vlasy jsou na tom postupně stále lépe. Olaplex se nevrství. Testeři a přední kadeřníci těch největších celebrit používali Olaplex na více než tisícovce klientů několikrát po dobu jednoho roku. Neobjevila se ani jedna negativní zpráva. Jediná věc, která se může pokazit, je, že přidáte příliš mnoho Olaplexu do zesvětlovače nebo nepoužijete vyvíječ s vyšší hodnotou o jeden stupeň. Olaplex je nový přípravek a vyžaduje trochu jiný přístup. Více o této kosmetice se dozvíte na telefonním čísle: + 420 234 723 598.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Mastné vlasy po umytí

Vlasy, které vypadají mastné ihned po umytí, mohou mít příčinu ve špatném umytí šampónem. Vlasy se pak zdají trochu mastné až ošklivě mastně lesklé. Nejúčinnějším lékem na mastné vlasy po umytí je pivo! Po umytí je ideální nalít si 250 ml piva na vlasy a nevymývat.

Zdroj: Mastné vlasy

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Zkušenosti s koňským šamponem

Americká modelka a hvězdička Alexis Ren udržuje své krásné a zdravé blond vlasy během svého pobytu na řeckém ostrově Mykonos pomocí originálního koňského šamponu.

Mladá americká zpěvačka Madison Beer, které si nedávno všiml i zpěvák Justin Bieber, také pečuje o své krásné vlasy originálním koňským šamponem.

Známá americká herečka Kelli Berglund se netají svou oblibou k originálnímu koňskému šamponu.

Držitelka BRIT Awards Kate Nash se vůbec netají svou oblibou k originálním koňským šamponům.

Šéfredaktorka úspěšného časopisu Western & Rodeo Lifestyle má krásné dlouhé, lesklé a bohaté vlasy. Často se při svých reportážích pohybuje v prašném prostředí a sama navíc jezdí na koni. Po 5 měsících užívání originálního koňského šamponu se na těchto stránkách podělila o svou zkušenost: https://www.facebook.com/konskysampon; přičemž doporučuje tento bezkonkurenční přípravek na péči o vlasy. Spousta pozitivních ohlasů dokazuje, že opravdu nejde o marketingové tahy. Já sama jsem ho dala na hlavu a už nic jiného nechci. Vlasy po něm nejen sílí, ale také rostou.

Šampony pro koně tedy opravdu nemusí být jenom pro koně. A pokud máte stále ještě obavy, že vám po aplikaci vypadají vlasy, nebo něco podobného, podívejte se na Sarah Jessicu Parker. Ta totiž prozradila, že si svoje bohaté vlasy ošetřuje právě koňským šamponem.

Také na veletrhu Beauty Düsseldorf 2015 se objevil stánek amerického výrobce Mane'n Tail Personal Care, který vyrábí populární Koňský šampon. Expozice se nacházela v hale 12/C3, kde byli i zástupci z České republiky.

Cena Koňského šamponu.

Zdroj: Koňský šampon

Zdravotní účinky

Heřmánek pravý roste na polích, v hlinité půdě, na lesních lukách a na rolích mezi obilím, kukuřicí, jetelinou, brambory a řepou. Stále více se jeho výskyt potlačuje přehnaným umělým hnojením a chemickým ničením plevele. Najdeme ho ve velkém množství po zimě, když bylo hodně sněhu, a po vlhkém jaru. Na rozdíl od heřmánku římského, má květní lůžko duté, vůni kořenitou a příjemnou (rmen téměř nevoní).

Heřmánek napomáhá pocení, mírní křeče a kromě toho působí protizánětlivě a dezinfikuje, především sliznici.

Zevně se heřmánek používá na obklady a oplachy při zanícených očích při zánětu spojivek, při svrbění a mokvavých kožních vyrážkách, na kloktání při bolesti zubů a na umývání ran.

Rychle se zlepší i rýma a katar vedlejších dutin, budete-li vdechovat heřmánkové páry. Přirozeně, že po takové proceduře musíte setrvat v teplé místnosti.

Jste-li bez nálady a rozmrzelí, měli byste vždy vypít šálek heřmánkového čaje. Také se doporučuje polštářek ze suchých rostlinek heřmánku jako teplý obklad na bolavá místa.

Tišivě působí i koupele a umývání, neboť heřmánek má dobrý vliv na celý nervový systém. Při těžkých chorobách a stavech vyčerpanosti se budete velmi rychle cítit zdraví a vnitřně klidní.

Rovněž při pěstění krásy by se nemělo zapomínat na heřmánek. Když si jednou týdně umyjete tvář heřmánkovým nálevem, uvidíte, jak vám kůže doslova pokvete a tvář dostane zdravou barvu. Heřmánkový nálev by měl být používán i při umývání vlasů, zvláště máte-li je světlé. Takovým mytím se stanou vlasy vzdušnými a získají pěkný lesk.

V neposlední řadě působí tato bylina na trávení – ulehčuje stolici, přičemž nemá projímavé účinky. Proto je vhodná na vnitřní léčení hemoroidů, zevně je pak můžete potírat heřmánkovou mastí. Mast je vhodná i při léčení ran.

A jaké zkušenosti s heřmánkovým výluhem máte vy? Podělte se o své zkušenosti.

Zdroj: Heřmánek na otok očí

Zábal z léčivé hlíny proti celulitidě

K boji s celulitidou je také účinný zábal z hlíny, který by se měl dělat 2 až 3 krát týdně po dobu 4 týdnů. Můžete použít i předem namíchaný léčivý sypký jíl, například zelený jíl. Prášek s léčivým jílem je možné zakoupit v lékárně nebo drogerii. Smíchejte léčivou hlínu s vodou, heřmánkovým čajem nebo octem. Vznikne vám pasta, která by neměla být příliš řídká, aby vám zůstala na těle. Pastu nanesete na tělo a zabalíte danou část těla do fólie. Nechte pastu 20 až 30 minut působit. Následně ji umyjte. Jako alternativní koupel z léčivé hlíny si můžete vytvořit taky doma. Budete potřebovat asi 10 lžic jílu, který dáte do vany, kde se vykoupete. Ve vodě byste měli zůstat po dobu 20 minut a následně se dobře opláchnout a poté odpočívat dalších 30 minut.

Zdroj: Přírodní zábaly proti celulitidě

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Kokosová maska

Kokosový krém a šťávu z kokosu dejte do misky. Tuto směs zamíchejte a naneste na pokožku hlavy. Zabalte si vlasy do teplého ručníku a nechte ji působit po dobu jedné hodiny. Poté ji omyjte jemným šamponem a nechte vlasy přirozeně uschnout. Pokud se tato aplikace provádí pravidelně, dochází ke zlepšení lesku vlasů a doplnění jejich živin.

Zdroj: Masky pro suché a mdlé vlasy

Masky pro mastné vlasy

Domácí maska s jahodami

Jahodami lze redukovat produkci mazu, pomáhají k odstranění přebytečného oleje z vlasů. Jahody jsou bohaté na vitamín C, který je nezbytný pro zdraví vlasů. Tuto masku můžete vyrobit jen z jahod nebo je možno přidat další ingredience podle volby. Maska by se měla nechat působit po dobu 10 minut.

Domácí maska s bílkem a citronovou šťávou

Jedná se o jednoduchou domácí masku na vlasy. Postačí jeden vaječný bílek, polévková lžíce soli a šťáva z jednoho citronu. Tuto směs zamícháme a naneseme na pokožku hlavy. Měla by se nechat působit po dobu 30 minut a následně opláchnout vlažnou vodou. Nakonec se doporučuje umýt vlasy šamponem a následně ošetřit kondicionérem.

Domácí maska s modrým nebo zeleným jílem

Zelený nebo modrý jíl je velkou devízou, která může být použita pro výrobu domácí vlasové masky proti mastným vlasům. Tato maska vede k odstranění odumřelých kožních buněk z pokožky hlavy a zároveň odstraňuje veškerý nadbytečný maz. Tento jíl je k dostání v prášku, proto se není čeho bát. K výrobě se používá modrý nebo zelený jíl smíchaný s vodou. Tato maska se aplikuje na vlasy a nechá působit po dobu 10 až 15 minut. Poté se umyje šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s hlínou a vaječnými žloutky

Opět bude zapotřebí modrý nebo zelený jíl. Jíly obsahují velké množství minerálních látek a také oxid křemičitý, který podporuje růst vlasů a má příznivý vliv na pokožku hlavy. Dalo by se říci, že všechny typy jílu mají absorpční vlastnosti. K výrobě se smíchá jíl se žloutkem a vodou. Masku naneste na pokožku hlavy a nechejte působit po dobu 30 minut. Poté vlasy opláchněte a umyjte šamponem a kondicionérem.

Domácí maska s jogurtem

K výrobě postačí obyčejný jogurt a jedlá soda. Z těchto ingrediencí vytvořte směs. Můžete rovněž přidat citronovou šťávu nebo vyšlehané vaječné bílky. Tato maska by se měla používat na vlasy jednou týdně, a to po dobu 30 až 40 minut. Po zábalu se vlasy opláchnou a omyjí.

Domácí maska s vaječným bílkem a solí

Postačí vaječný bílek a trocha soli. Přidá se citronová šťáva a vše se dobře promíchá. Poté se maska aplikuje na pokožku hlavy a jemně masíruje. Nechá se působit po dobu 30 minut, pak se opláchne vlažnou vodou. Velmi vhodné je i umytí vlasů šamponem. Nedoporučuje se používání domácích masek, pokud máte pokožku na hlavě podrážděnou nebo poškrábanou, protože tato maska obsahuje sůl, která by vás mohla pálit a způsobit jiné nepříjemné pocity.

Domácí maska s medem, citronem a aloe vera

Smíchejte jednu polévkovou lžíci citronové šťávy se lžící medu a gelu aloe vera. Můžete přidat i vaječný žloutek. Vše důkladně promíchejte a naneste na pokožku hlavy. Nechte masku působit po dobu 20 minut a pak opláchněte vlažnou vodou. Po opláchnutí vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem.

Zdroj: Domácí masky pro mastné vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP