Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TMAVÝ HLEN PO RÁNU

OBSAH

Jak se pozná rakovina podle vykašlávání hlenu z plic

Nádorový proces v plicích se může projevit kašlem, bohužel se obvykle jedná až o pokročilejší stadium rakoviny plic. Stejně tak mohou kašel způsobit plicní metastázy jiných nádorů. Varovné je, pokud člověk vykašle hlen s příměsí krve. V takovém případě je návštěva lékaře a další vyšetření žádoucí.

Zdroj: Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Diskuze

V diskuzi KLUZKÝ PRŮHLEDNÝ HLEN Z RECKTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARCELA.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat na průhledný vazký hlen z recta . před 2 dny jsem spadla z postele k ránu na kolena.je mí 77 let a jsem po operaci hemeroidů 37 let.břicho mě trochu bolelo ale ted již ne mám velké větry a stolice byla již v normě.dříve po pádu častější a řidší. po pádu jsem měla asi půl dne třesavku bez teploty strašně jsem se lekla mám více pádů za sebou, užívám pregabalin 75 mg. moc děkuji za odpověd marcela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kluzký průhledný hlen z reckta

Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Pokud vykašláváte hlen, tak to znamená, že máte produktivní kašel. Takový kašel není vhodné tlumit, protože každé zakašlání napomáhá odtoku hlenu z plic. Náhle zahleněné plíce bývají nejčastěji spojeny s infekcí horních cest dýchacích nejčastěji zánětem v krku. Pokud je hlen hustý, tak se stává nepohyblivý a začne se hromadit do chuchvalců, které když se pak vykašlou, tak mají zelenou barvu. Pokud jsou chuchvalce hlenu v plicích dlouho, tak můžou začít hnít a to pak může vést až k zapáchajícímu dechu nebo zapáchajícímu hlenu a následně k zápalu plic. Léčba hustého hlenu spočívá ve zvlhčení vdechovaného vzduchu a v posílení příjmu tekutin. Také je dobré vyřadit potraviny, které hlen způsobují, jako je například mléko a pivo.

Zdroj: Kašel

Diskuze

V diskuzi TMAVÝ FLEK PO MODŘINĚ POD OKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mujkus.

Syn se před pár měsíci porval a měl monokla (ne poprvé) a tentokrát mu zůstal pod okem tmavý kruh (flek) a nechápeme proč??Poradíte jak se ho zbavit a jak je to vůbec možné?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavý flek po modřině pod okem

Shrnutí

Začněte si děložní hlen prohlížet ihned po menstruaci. Během menstruace z těla odchází děložní stěna spolu s neoplodněným vajíčkem. Zjistíte, že někdy tělo dokonce žádný hlen nevyprodukuje. Po menstruaci mají ženy zhruba pět dní pochvu skoro úplně suchou. Potom se objeví kalný hlen, který má konzistenci rozvařené rýže. Během této doby je velmi nepravděpodobné počít dítě. Po uplynutí neplodného období se začne hlen ze dne na den měnit. Nejplodnější hlen se vyskytuje většinou po dobu 3–5 dní. U každé ženy tato doba přichází v jiný den.

Děložní hlen si kontrolujte nejlépe ihned po ránu. Některé ženy si jej prohlížejí na toaletním papíru, jiné používají prst. Nejjednodušší je zavést prst do pochvy a pokusit se nahmatat děložní čípek. Potom si prohlédněte hlen, který vám na prstu zůstal.

Nezapomeňte si informace o podobě hlenu zapisovat.

Zde naleznete fotografie, na kterých je vidět děložní čípek v těhotenství: děložní čípek v těhotenství foto.

Zdroj: Děložní hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM KDE KÚPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Dobry den. Manzel je diabetik. Ma otvorenu ranu na palci. Moze sa pouzit visnovskeho balzam priamo na ranu? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel tento způsob použití višněvského balzámu není možný. Višněvského balzám se nesmí používat na otevřené rány. Na diabetická onemocnění kůže je potřeba používat antibiotika a sterilní krytí obvazem. V těchto případech už končí sranda, protože hrozí vznik gangrény, která může vést až k odumření tkáně, a to se pak řeší jedině amputací. Musíte k lékaři, aby poranění vyčistil a aplikoval účinnou léčbu, která vše vyřeší do několika týdnů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňovského balzam kde kúpit

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi BILE NEHTY A SLUNECNI VITAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Svačina.

Celý život mne provází bílé skvrny na nehtech ,v letním období pouze odrůstají a nové nepřibívají,tak že napodzim jsou téměř čisté přes zimu opět intenzivně nastoupí míval jsem víc bílé než prirozené barvy po ročním užívání hořčíku intenzita značně klesla,trpím epilepsii ,neměl jsem úraz tak to lékaři přisuzují poruše látkové výměny,to mne vede zabývat se takovými detaily jako jsou bílé skvrny na nehtech.
Děkuji za případné zkušenosti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stehlíková Jaroslava.

Dobrý den,asi před týdnem se mi udělal tmavý, podélný proužek pod nehtem na palci u nohy.
Nemám tušení od čeho,neměla jsem úraz,nic takového.Prouzek je kousíček nad okrajem nehtu- jak je měsíček,tak kousíček nad ním.
Děkuji vám za odpověď.Stehliková

Zdroj: diskuze Bile nehty a slunecni vitamin

Co znamená bílý hlen po ovulaci

Hlen je produkován v období ovulace, na začátku a na konci cyklu by měla být pochva suchá a v období ovulace vlhká. Není však důležitá kvantita hlenu, ale jeho kvalita. Ta má vliv na životnost spermií.

Je-li hlen takzvaně plodný, spermie v něm mohou žít až 5 dnů. Nejplodnější hlen je vodnatý a tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.

Není-li vylučována žádný hlen, spermie přežijí jen několik hodin.

Hustý bílý výtok bývá poovulační a jde o fyziologický stav.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZPŮSOBUJE ŽLUTÉ FLEKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a odchází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky bychom se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/… Také novorozeňata bývají lehce nažloutlá, mají novorozeneckou žloutenku, která se pitím mateřského mléka postupně eliminuje. Tento stav značí, že jejich matka jedla v těhotenství příliš mnoho potravin živočišného původu. Takový start do života není příliš příznivý a nastávající maminky by proto měly sestavovat opravdu pečlivě svůj jídelníček.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Dobrý den chtěla bych se zeptat na tváři se mi udělal žlutý flíček už to pozoruji déle a dřív byl tmavý co to může být .Nemusím se bát vážné nemoci je mi 42 let děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Co způsobuje žluté fleky v obličeji

Co je to hlen ve stolici?

Hlen je čirá, bílá nebo žlutá konzistentní látka rosolu produkovaná sliznicí v tlustém střevě. Hlen je ale produkován i dalšími orgány v těle, například plícemi, kde se podílí na zachycení případných cizích částic, které jsou vdechovány. Střevní hlen chrání vnitřní výstelku a pomáhá zmírnit průchod stolice. Hlen ve stolici není sám o sobě škodlivý, ale může být příznakem onemocnění nebo závažného stavu, který vyžaduje léčbu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Richtrova.

Dobrý den ,měla bych dotaz ,muj pes měl bradavici kousek od čumáku,jenže přišel pán a myslel si že je to klíště a utrhl jí to,muže se něco stát?!Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hrozí zde infekce kůže, protože pejsek čichá všude kolem a může si ránu infikovat.
Kupte v lékárně desinfekční roztok Solutio Novikov a tím ránu potřete. Vytvoří se tak zelená ochranná vrstva, která zabrání vniku infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY PRO MIMINKO,VE STOLICI HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emili.

Dobrý den, prosím o radu, dcera má 3měsícní děvčatko a asi v každé 3stolici má hlen, jinak je zlatá, sama si pohraje, usmívá se, babi si už moc nepamatuje, bydlíme daleko od sebe, tak prosím, jestli nemá někdo nějaké stejné problemy, děkuji moc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babske rady pro miminko,ve stolici hlen

Fáze děložního hlenu

Neplodný hlen: Po menstruaci je hlen hustší a lepivý a znesnadňuje spermiím oplodnění. Tento stav trvá asi pět dní po skončení vaší menstruace.

Mírně plodný hlen: V této fázi je hlen stále hustý a krémový, ale zabraňuje spermiím průchod k vaječníkům. Tato fáze probíhá druhý až třetí týden vašeho cyklu.

Plodný hlen: V této fázi je hlen vodnatý a kluzký. Vaše tělo se připravuje na ovulaci. Jde o druhý nejplodnější hlen, který někdy může vypadat jako moč.

Vysoce plodný hlen: V této fázi má hlen konzistenci vaječného bílku, a tak usnadňuje spermiím cestu k oplodnění vajíčka. V tuto dobu je nejlepší čas, kdy se můžete pokusit otěhotnět nebo se naopak chránit.

Neplodný hlen: Asi tři dny po skončení ovulace se hlen mění opět na neplodný.

Menstruace: Během menstruace se vaše tělo zbavuje děložní stěny a neoplodněného vajíčka.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Jak vypadá hlen po oplodnění

Jak již bylo popsáno, hlen po oplodnění má ochrannou funkci - je hustý, lepkavý a tvoří zátku, která brání spermiím a infekci proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobrý den, už tak cca 3 měsíce mám na palci a ukazováčku tmavý pruh na nehtu. Prosím poraďte co s tím. Mám obavy z melanomu. Přikládám foto. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte, tohle melanom není. Tyto proužky vznikají podobně jako jaterní skvrny na kůži a přicházejí s věkem. Časem může proužek pod nehtem ještě ztmavnout, ale stále se nebude jednat o rakovinu. Pro vaši jistotu a klid, že nejde o nic vážného, se můžete zastavit v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Hlen po oplodnění

Hlen po oplodnění má lepkavou konzistenci a nevypadá jako bílek. Ženy, které si vyhodnocují podobu hlenu delší dobu, dokážou rozeznat normální hlen od těhotenského, ale obecně se změna hlenu nebere jako jeden z příznaků těhotenství. Mezi ně patří citlivá prsa, nevolnost, zvýšená potřeba močení a špinění sedmý až desátý den po oplodnění, kdy se zárodek uhnizďuje v děloze. Dalším důkazem těhotenství je, když období vyšších teplot přesáhne 17 dní.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi TMAVY PRUH POD NEHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristina B..

Dobry den, mam uz nekolik let tmavy pruh pod nehtem. byla jsem u dvou koznich lekaru. Pry je to zrejme po uderu, o kterym ja tedy nemam ani potuchy.
Nevim na koho se obratit, aby se zjistilo z ceho ten pruh je.. Spatna funkce nejakych organu ? melanom ? dekuji
zasilam foto

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristina.

Mnohokrat dekuji za Vasi odpoved.

Zdroj: diskuze Tmavy pruh pod nehem

Co znamená bílý hlen na začátku těhotenství

Hustý bílý výtok je v těhotenství naprosto normální. Může se projevovat jako bílý hlen místo menstruace. Během těhotenství je výskyt hlenu naprosto normální, ovšem pokud zapáchá nebo je zbarvený od krve, tak je nutné vyhledat lékaře. Na konci těhotenství se uvolní zátka, která chrání čípek. Vypadá jako rosolovitá hmota.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Hlen ve stolici u dětí

Nemléčné příkrmy (zelenina, maso, ovoce a další) se podávají u uměle vyživovaných dětí od 5. měsíce věku a plně kojených po dovršení 6. měsíce věku. Tím stolice mění svou barvu do hněda, má hnilobný zápach, někdy s příměsí hlenu. Zelený hlen je u dětí obvyklý, když se prořezávají zoubky. Objevil-li se zelený hlen pouze jednou a bez dalších příznaků vymizel, nejedná se o nic vážného. Často se může zelený hlen ve stolici objevit, když člověk sní větší množství jídla bohatého na chlorofyl, například špenát, listová zelenina, kapusta, kedluben, brokolice a podobně.

Někdy se u dětí objevuje takzvaná hladová stolice, která je tmavě hnědá, málo obsažná a masťovitá, s velkou příměsí hlenu. V tomto případě vyhledejte lékaře a poraďte se o dalším postupu ve výživě svého dítěte. Hlen ve stolici dítěte se také může objevit při rýmě.

Zdroj: Hlen ve stolici

Může hlen v krku způsobit rakovina?

Ano, hlen v krku může způsobit mimo jiné i rakovina plic. Rozsáhlejší nádorové ložisko komunikující s některou z průdušek může drážděním způsobovat záchvaty kašle a nadprodukci hlenu v postižené části plíce. Letitého kuřáka nemusí tyto příznaky nijak znepokojit, protože se podobají projevům zánětu průdušek. Velmi varovným příznakem je však vykašlání hlenu s příměsí krve.

Zdroj: Lepivé hleny

Sucho v ústech po ránu

Sucho po ránu může být způsobené nedostatkem slin a také může být zaviněno některými léky. Nepomáhá prosté napití nebo svlažování, je nutné trochu masírovat slinné žlázy, buď cumlavými bonbony, nebo žvýkačkou. Pokud to nepomůže, raději se netrapte a navštivte lékaře a poraďte se s ním.

Sucho v ústech po ránu je často přičítáno dehydrataci či konzumaci alkoholu a kouření, nedostatek slin je i jedním z prvních příznaků cukrovky – zpomaluje se přirozená produkce slin a dásně mohou být náchylnější k infekcím. Mezi další příznaky cukrovky patří nadměrný pocit žízně, mravenčení v rukou a nohou, časté močení či rozmazané vidění.

Zdroj: Co značí sucho v ústech

Krvavý hlen ve stolici

Krvácení do stolice spojené s hlenem a křečemi patří mezi nejčastější projevy zánětu konečníku (proktitidy). Toto onemocnění se vyskytuje i u velmi mladých lidí a vyžaduje přesnou diagnostiku a cílenou lokální – v některých případech i celkovou – léčbu. Dalšími příčinami mohou být komplikace hemoroidů, popřípadě i nádorové onemocnění.

U tohoto nálezu je důležité vyšetření gastroenterologem a následné kolonoskopické vyšetření, při kterém je možné prohlédnout sliznici konečníku i celého tlustého střeva. S vyšetřením neváhejte a podstupte jej co nejdříve.

Zdroj: Hlen ve stolici


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP