Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TRANSFUSNÍ STANICE BOSKOVICE

OBSAH

Adresa

  • Nemocnice Boskovice s. r. o.
  • Otakara Kubína 179
  • 680 21 Boskovice
  • Kontakty
  • e-mail: info@nembce.cz
  • fax: 516 491 606
  • spojovatelka: 516 491 111
  • jednatel: prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc.: 516 491 102 (asistentka jednatele)
  • náměstek pro LPP: primář MUDr. Vladimír Zemánek: 516 491 440
  • náměstek pro ošetřovatelskou péči: Mgr. Olga Fialová: 516 491 120

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Diskuze

V diskuzi NEMOCNICE BOSKOVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra Krejčí.

Prosím o informaci, jak dlouhá je čekací doba na vyšetření CT? Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemocnice Boskovice

Kontakt

Po delimitaci OUNZ Blansko v roce 1992 přešla nemocnice do správy Města Boskovice, které v roce 1995 převzalo také majetek. V roce 1996 začala nemocnici provozovat společnost Brumeda s.r.o., následně IN Boskovice a.s., a to až do roku 2006, kdy byla za účelem provozování nemocnice zřízena Nemocnice Boskovice s.r.o., jejímž jediným vlastníkem je Město Boskovice.

Nemocnice byla budována jako nemocnice základního typu. Předností poskytované zdravotní péče je komplexnost základních oborů a tím určitá celistvost péče pro nemocné v jednom místě v návaznosti na specializovaná pracoviště. V červenci 2008 získala certifikát systému jakosti podle normy ČSN EN ISO 9001:2001.

Nemocnice má 6 lůžkových oddělení a síť odborných ambulancí. Obě klinické složky využívají služeb rozsáhlého komplexu. Lůžkový fond tvoří 272 lůžek, ambulantní provoz zajišťuje síť odborných ambulancí a poraden, další služby poskytuje 9 komplementárních pracovišť.

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den,
jsem z Prahy 5 a měla bych zájem o rýmovník, buď odnože nebo celý v kořenáči. Kdo mi poradí, kde ho koupit. Děkuji Borovská Vlasta Praha 5

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Reaguji na dotaz paní Borovské z Prahy. Dobrý den,pracuji v zahradnictví,ve ktrerém pěstujeme rýmovník už několik let.Můžete si jej u nás objednat.Je to zahradnictví Lebiš Boskovice.Máme internetové stránky.Objednávku lze udělat telefonicky nebo přes internet nejlépe začátkem března.Přeji hezký den Nečasová

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Ochranné pásmo trafostanice

Venkovní elektrické stanicestanice s napětím větším než 52 kV mají ochranné pásmo 20 m. Stožárové stanice a věžové stanice od 1 kV do 52 kV mají ochranné pásmo 7 m. Kompaktní a zděné elektrické stanice od 1 kV do 52 kV mají ochranné pásmo 2 m. Vestavěné elektrické stanice mají od obestavění ochranné pásmo 1 m.

Zdroj: Ochranné pásmo

Poradna

V naší poradně s názvem RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chci se zeptat zda je možná abych po uznávaní Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte + měla žlutou stolici? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale jen pokud by byl tuk kontaminován nějakou bakterií, která nepříznivě ovlivňuje trakt a zbarvuje stolici do žluta. Nejlepší způsob na ověření, je přestat to užívat a pozorovat změny. Prokazatelně to může zjistit kterákoliv zdravotnická laboratoř a nebo hygienická stanice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Chovná stanice

Chovné stanice velkého švýcarského salašnického psa naleznete na internetu.

Zdroj: Velký švýcarský salašnický pes

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ SVRAB U ŠTĚNĚTE Z CHOVNÉ STANICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den,u 3.mes.stenete dg.usni svrab.Od matky odstaven v 6.ty.v 9.ty dan k prodeji.Ma svrab od ostatnich psu?Muze majitelka vedet,ze ma nemocne psyi?Kvs tvrdi,ze provadi u ni kontroly a ze jsou psi v poradku.Ale psi ziji venku,tak asi nevidi,ze se v noci skrabou.Veterinar asi nekontroluje usi,chci si stezovat na jeji chovnou stanici.Jakou mam sanci,at se vysetri ostatni psi u ni.Mnozstvi mopsu asi 10v kotci,po odebrani od matky,at se uci stene zrat,zilo s jinou desitkou psu.Nic jsem nenadelala,kdyz jsem se na KVS Pelhrimov,ptala na takovy zpusob chovu.Ze je tam vse v poradku a ted svrab.Myslim,ze to byva v takovych podminkach.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ušní svrab u štěněte z chovné stanice

Prodej

Koupě je možná přes inzeráty na internetu, také chovné stanice (chovná stanice) malá štěňata nabízejí na internetových stránkách.

Zdroj: Trpasličí pudl

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO K TELEVIZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kuchta.

Dobrý den. Potřebuji poradit měl bych zájem o bezdrátová sluchátka k televizi KTS3P moje ztráta sluchu podle ORL vyšetření je celkově 86,7% budou pro mě vyhovující nebo jsou na trhu ještě jiné děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PAVEL ŠRÁMEK.

Pořídili jsme otci před 9lety sluchátka od firmy SENHEISER typ SET900,která umožňují poslech TV a lze zapnout volbu tak ,že slyšíte i zvuky okolí, osob nebo mobil.telefonu .Lze vzít sebou po nabití do divadla , na úřad atd. SET kromě sluchátek obsahuje vysílač ,která slouží zároveň jako nabíjecí stanice sluchátek.Vysílač se připojí k TV buď do sluchátkového výstupu nebo je lépe použít výstup z TV pro optický kabel a dokoupit FiiO D03K TAISHAN - DAC převodník ,který se zapojí na optický výstup TV a z výstupu převodníku se připojí vysílač signálu pro sluchátka . U TV Samsung LCD ,kterou máme (cca 9let stará) totiž při připojení do výstupu na sluchátka (JACK 3,5mm) došlo k vypnutí zvuku hlavních reproduktorů TV ,takže ostatní nic neslyšeli . Řešením bylo připojení přes optický výstup a přes DAC převodník ,pak funguje i TV i vysílač pro sluchátka.
Nevýhoda je , že SET 900 stojí cca 7000,-Kč , ale zase funguje super. Lze nastavit vyvážení hlasitosti více vlevo nebo více vpravo ,záleží ,které ucho hůře slyší. Asi po 4 letech jsme museli vyměnit ve sluchátkách akumulátor (uváděná životnost 1-2roky) .Nyní po 9letech zjišťujeme potřebu sluchátka zaslat do servisu, protože při točení knoflíkem hlasitosti dochází občas k "praskavým nepříjemným zvukům" a někde bude v kloubech opotřebený kontakt - sluchátka se při rozevření mají zapnout , což signalizuje LED dioda a nyní občas vynechává a nezapne nebo až po několikerém pohýbání k sobě / od sebe. Odhaduji , že bude potřeba vyčistit dráhy kontaktů a zase koupit nový akumulátor pro sluchátka (typ BA300 cena cca 820,-Kč ).Prostě kvalita něco stojí ,ale jinak spokojenost, každodenně používáno v průměru 2hodiny .P.S. -někdo psal ,že pořídil sluchátka bezdrátová ,kde je zapojil do sluchátkového výstupu na TV - jak jsem psal , u nás to po připojení zároveň vyřadí hlavní repro TV ,takže ostatní zdraví už nic neslyší . Toto řešení je vhodné pouze pro jednoho účastníka TV .

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Naslouchátko k televizi

Chovatelské stanice

Chovatelských stanic australských ovčáků je několik, je možné si je vyhledat ve vyhledávači na internetu. Chovatelské stanice nabízejí štěňata k odběru s průkazem původu nebo bez průkazu původu.

Zdroj: Australský ovčák

Transfuzní stanice

Hematologicko-transfuzní oddělení pracuje od roku 1960. V roce 1977 bylo zrekonstruováno a byla zde zahájena činnost hematologické ambulance. Od roku 1994 pracuje v samostatných prostorách v jižní přístavbě nemocnice. Součástí oddělení je i krevní banka.

Transfuzní oddělení provádí v rámci okresu Blansko odběry krve a plazmy u dárců krve, zpracování odběrů krve, vyšetření a expedici krevních přípravků a krevních derivátů vyrobených z plazmy.

Transfuzní oddělení má povolení k činnosti udělené Státním ústavem pro kontrolu léčiv. Dodává odebranou krevní plazmu na výrobu speciálních léčiv ke zpracování do firmy Baxter, Rakousko. Pracoviště je pravidelně kontrolováno Státním ústavem pro kontrolu léčiv i firmou Baxter. Transfuzní oddělení je vybaveno moderní technikou, která splňuje veškeré legislativní požadavky.

Kontakty

  • 516 491 552 – evidence a objednávání dárců
  • 516 491 616 – objednávání dárců
  • 516 491 555 – informace
  • 516 491 546
  • Primář oddělení: MUDr. Olga Klímová, atestace z interního lékařství, atestace z hematologie a transfuzní služby
  • Lékaři: MUDr. Ivana Meluzínová a MUDr. Mária Klincová
  • Staniční sestra: Martina Grenarová

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Chovná stanice

Zde můžete vidět chovnou stanici.

Zdroj: Border kolie

Pohotovost

Lékařská pohotovostní služba (LPS) zajišťuje vyšetření a ošetření nemocných s náhlou změnou zdravotního stavu, zhoršení průběhu onemocnění vzniklého mimo pravidelný provoz ambulantních zdravotnických.

Chirurgická – všeobecná chirurgická ambulance: pondělí–pátek 7.00–15.30 hodin. Pohotovostní služba: pondělí–pátek 15.00–7.00 hodin; sobota–neděle 7.00–7.00 hodin

To samé platí i pro dětskou pohotovost.

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Chovatelská stanice

V chovatelských stanicích lze koupit koťata a někdy i dospělé kočky. Cena kotěte se pohybuje kolem 4 000 Kč.

Inzerce

Inzeráty týkající se prodeje skotské klapouché kočky se občas objeví. Nabízena jsou koťata s průkazem původu i bez něj, od toho se pak odvíjí i jejich cena. Koťata bez průkazu původu stojí kolem 1 000 Kč.

Inzeráty nabízející skotskou klapouchou kočku zveřejňují chovatelské stanice nebo internetové bazary.

Zdroj: Skotská klapouchá kočka

Chovatelská stanice

V chovatelských stanicích se dají zakoupit jak koťata, tak občas i dospělé kočky. Cena kotěte se pohybuje kolem 5 000 korun. Za dospělou výstavní kočku je cena vyšší než 10 000 korun.

Zdroj: Ragdoll

Prodej štěňat

Pomeranian (ač miniaturní pejsek) je ve své ryzí podobě velmi drahý. Vyvíjel se totiž asi sto let v USA a ve Velké Británii a u nás je jen málo chovatelů, kteří dbají na čistotu plemene. Daleko častěji (a také levněji) koupíte křížence pomeraniana a německého trpasličího špice, tedy jeho prapředka.

Chovatelé rozhodně nabádají k opatrnosti. V České republice se cena pomeranianů pohybuje (samozřejmě i podle kvality jednotlivých štěňat) od 25 000 korun směrem nahoru. Jedinci na výstavy mohou stát 50 000 korun i více. Pakliže se rozhodnete přivézt štěně pomeraniana z Británie, počítejte s cenou až 2 500 liber plus doprava, z USA si psa přivezete za 3 500 dolarů plus cesta.

Při pročítání inzerátů můžete často narazit na štěňátka, jež vznikla křížením v nějaké „množírně‟. Varovat by vás měla především výhodná cena, která může zlákat ke koupi.

Chovatelské stanice

Chovatelské stanice pomeranianů najdete prostřednictvím vyhledávače na internetu. Stanice nabízejí k odběru štěňata jak s průkazem původu, tak i bez něj.

Za nás můžeme doporučit chovatelskou stanici z povltaví: www.pomeranian.cz.

Zdroj: Pomeranian

Tyčové vysavače Rowenta

Firma Roventa přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Rowenta RH8758 Air force extreme 18V měl celkové hodnocení uspokojivě (52 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; trojúhelníková odnímatelná hubice; regulace výkonu
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice

Dle dTestu tyčový vysavač typ Rowenta RH8771 Air force extreme 24V měl celkové hodnocení uspokojivě (50 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; trojúhelníková odnímatelná hubice; regulace výkonu
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Podle čeho nastavit tlakový spínač

Před připojením a nastavením tlakového spínače důkladně prostudujte technickou dokumentaci od výrobce, abyste zjistili nejvyšší přípustné hodnoty tlaku.

Každý vodní systém má individuální charakteristiky. A potřeby obyvatel domu mohou být různé. Stálý tlak v domácím systému, který má pouze obyčejnou sprchu, kuchyňský dřez a vanu, se výrazně liší od potřeb prostorné chaty s vířivkou a hydromasážní sprchou. Výrobní nastavení ne vždy odpovídají těmto skutečným potřebám.

Čerpací stanice jsou obvykle již vybaveny tlakovým spínačem, ale po jeho připojení bude muset být nakonfigurován pro potřeby konkrétního vodního systému.

Kromě nastavení tlakového spínače při instalaci čerpací stanice by se měl i v budoucnu tlak pravidelně kontrolovat a případně nastavovat.

Stejná operace se bude muset opakovat, pokud je některá část čerpací stanice mimo provoz, byla opravena nebo vyměněna. Postup nastavování opraveného zařízení se prakticky neliší od postupu nastavování při instalaci.

Zdroj: Nastavení tlaku v domácí vodárně

Tyčové vysavače

Tyčové vysavače Electrolux

Firma Elektrolux přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2935 Ergorapido 12v měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).

  • Klady: nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč
Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB2943 Ergorapido Plus lithium 18 V měl celkové hodnocení uspokojivě (47 %).
  • Klady: rychlé nabíjení; nabíjecí stanice s přihrádkou na příslušenství, možnost umístit na podlahu či na zeď; regulace výkonu
  • Zápory: špatně viditelný ukazatel nabíjení baterie; nemá ukazatel naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze vypnout kartáč

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5011 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Dle dTestu tyčový vysavač typ Electrolux ZB5012 UltraPower měl celkové hodnocení uspokojivě (54 %).

  • Klady: rychlé nabíjení; stojan a nabíjecí stanice na zeď i na podlahu; snadná výměna baterie; regulace výkonu; snadné čištění kartáče
  • Zápory: bez ukazatele naplnění nádoby; nemá výměnný výfukový filtr; nelze použít bez kartáče; nemá vysavač do ruky ani speciální hubice; nevysává střepy

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Tyčové vysavače Hoover

Firma Hoover přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Dle dTestu tyčový vysavač typ Hoover ATN 20 4 TM Athen měl celkové hodnocení uspokojivě (50 %).

  • Klady: ukazatel naplnění nádoby; HEPA filtr; regulace výkonu; pohodlné vyprazdňování prachové nádoby; lze vypnout kartáč
  • Zápory: bez nabíjecí stanice; nemá výměnný výfukový filtr; nestabilní; nemá vysavač do ruky

Zdroj: Výhody tyčového vysavače


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP