Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BETAHISTIN ACTAVIS 24 MG ABSTINENČNÍ PŘÍZNAKY

OBSAH

Léčba pískotu v uších

Proti pískání v uších neexistuje účinná léčba, která by pacientovy obtíže zcela odstranila, je však možné je výrazně zmírnit. Velmi důležité je odhalit příčinu ušních šumů. K samotné léčbě se pak používá celá řada postupů, od psychoterapeutických konzultací s psychologem přes podávání některých léčiv ovlivňujících psychiku až po víceméně pokusné metody. K nim patří i takzvaná terapie šumem, při níž je pacient několik hodin denně vystaven šumům a ruchům, které postupně snižují pacientovo vnímání jeho vlastního ušního šumu a zlepšují jeho schopnost koncentrace. Obecně se při léčbě tinnitu využívá několika metod, mezi nimi terapie kyslíkem (kdy pacient v přetlakové komoře inhaluje kyslík), medikace (například podávání kortikoidů ke zlepšení prokrvení dané oblasti) a masáže spánkové oblasti nebo celkově hlavy. Ke standardní léčbě, když se zjistí příčina, se používá betahistin v udržovací dávce 2 x 16 miligramů. Betahistin totiž zvyšuje průtok drobnými tepénkami vnitřního ucha a zlepšuje tak výživu a zásobení kyslíkem smyslových buněk hlemýždě.

Novinkou je stimulace nervů na krku (vagus nerv) malou elektrodou, přičemž testovaným subjektům do uší zároveň hraje pronikavá hudba. Tato technika má „restartovat“ mozek a podle serveru bude během několika měsíců připravena k testování na lidech. Většinou se tinnitus projeví po vystavení osoby velkému hluku, jenž ničí buňky ve vnitřním uchu, které přenášejí zvukové signály do mozku. Při takovém stavu se mozek snaží nahradit poškozené buňky, a proto začne vysílat domnělé zvuky. Dalšími příčinami tohoto stavu může být také zranění či přirozené stárnutí. Popsaná metoda jednoduše při stavu pískání v uších přeladí mozek opět do stavu, kdy pískání přestane. Při stimulaci nervů jsou totiž vypouštěny chemikálie, které dokážou změnit mozkové obvody. Tato metoda je ovšem v prvopočátcích.

Alternativní možností je rozžvýkat a následně polknout několik lístků jitrocele kopinatého denně. Do týdne prý máte v uších ticho.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Je lepší Azitromycin Mylan nebo Sandoz

Azitromycin Mylan, Actavis a Sandoz jsou generická antibiotika k originálnímu léku Sumamed od firmy PLIVA. Účinnost je shodná. Liší se pouze výrobcem. Generický lék obsahuje stejnou léčivou látku ve stejném množství jako příslušný původní originální lék, má stejnou lékovou formu. Výrobce generika prokázat, že generické léčivo je „bioekvivalentní“ k originálnímu léčivu. Znamená to, že se do krevního oběhu dostane stejné množství účinné látky jako v případě léku originálního a rovněž jeho vylučování z organismu je stejné, tedy že se dané léčivo chová v organismu stejně jako originální lék. Pro prokazování této shody jsou stanoveny přísné předpisy, ve všech případech ale platí, že tento postup je mnohem levnější než opakování všech klinických studií, které předcházely uvedení originálního léku na trh.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verina.

....nástup účinku.... zrovna jsem četla na jiné stránce :
Beru leky Betahistin actavis,coz je skoro to same jako betaserc.Z vlastni zkusenosti vim, ze nepomuzou hned, doktorka mi rekla az 6 tydnu a je to pravda.Muzu rict,ze to u me trvalo mozna i dele, takze urcite vydrzet s leky a preju, at je to brzo lepsi.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Závislost na alkoholu – příznaky

Příležitostná nadměrná konzumace alkoholu vyvolá u člověka na druhý den kocovinu. Pokud ale pijeme dlouhodobě a ve velké míře, může to vyústit ve vznik abstinenčních příznaků. Což pak nepřímo poukazuje na fyzickou závislost na alkoholu.

První známky abstinenčních příznaků se projevují cca po 12 hodinách od skončení konzumace alkoholu. V té chvíli může organismus mít i 1 promile alkoholu, ale s postupně klesající hladinou se abstinenční příznaky zvyšují. Ty probíhají ve dvou vlnách. Během prvních 48 hodin se u člověka objevují příznaky spíše mírné, jako je neklid, třes, nespavost, zvracení, někdy křeče a halucinace. Na alkohol si zvykl i mozek, a to tím, že se snížila se jeho citlivost na dopamin a mozek sám začal vydávat menší množství dopaminu než dříve. Při nepřítomnosti alkoholu se sníží koncentrace dopaminu v mozku pod potřebnou úroveň a následně dochází k depresím. Díky těmto příznakům často alkoholici sáhnou po další dávce alkoholu a dostávají se tak do bludného kruhu.

Za 2 až 3 dny dochází k další fázi abstinenčních příznaků, které se projevují silným pocením, tachykardií, hypertenzí (zvýšený krevní tlak), horečkou, deliriem, halucinacemi. Stav je život ohrožující! U mírných abstinenčních příznaků často postačí klid na lůžku (fyzická aktivita zvyšuje riziko srdečních arytmií a mozkových příhod) s přísunem nealkoholických nápojů a cukru, jelikož hladina cukru v krvi při požívání alkoholu klesá, a pokud klesne příliš, může se vyskytnout poškození mozku (játra v první řadě odbourávají alkohol, teprve pak zpracovávají glukózu). K medikaci by se mělo přistupovat jen výjimečně, protože kombinace sedativ nebo hypnotik s alkoholem může vyústit v závislost, která se léčí hůře než samotná závislost na alkoholu. Pokud se již k medikaci přikročí, volí se benzodiazepiny, které uvolní fyzicky i psychicky a jsou dobré i jako prevence křečí, nebo vitamin B1, který působí preventivně proti poškození mozku.

Zdroj: Závislost na alkoholu

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída.

Začala jsem brát lék Betahistin Activas chtěla jsem se zeptat jestli snižuje krevní tlak.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Nejčastější příznaky cukrovky

Lidé často trpí cukrovkou, aniž by o tom věděli. Hlavním důvod spočívá v tom, že prvotní příznaky nejsou viditelné. Mezi nejčastější příznaky cukrovky patří následující:

  • časté močení
  • nepřiměřená žízeň
  • intenzivní hlad
  • přibývání na váze
  • neobvyklé hubnutí
  • popudlivost
  • zvýšená únava
  • rozmazané vidění
  • tvorba modřin a špatná hojivost poranění
  • výskyt různých infekcí (kvasinkové)
  • svědění kůže
  • zarudnutí dásní a jejich otok
  • sexuální dysfunkce u mužů
  • necitlivost nebo brnění, zejména na nohou či rukou

Zdroj: Příznaky cukrovky

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef.

Mne zabral po prvej tablete. Píska tak na polovicu, čo sa už dá vydržať aj pospať. Ale pokračujeme vo vyšetrovaní a liečbe.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

za jak dlouho bude znát zlepšení při užívání betahistinu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betahistin uvolňuje svalovinu cév ve vnitřním uchu, čímž zlepšuje prokrvení této části ucha, a může tak pomoci léčit poruchy sluchu, pískání v uších a závratě. Drobné cévy ve vnitřním uchu se takto musí léčit dlouhou dobu - týdny a měsíce. Za tuto dobu je pak možné pozorovat postupné zlepšování, které přichází postupně po malých krůčcích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin

Varovné příznaky rakoviny u mužů

  • dlouhotrvající průjem nebo zácpa;
  • stužkovitě zúžená stolice;
  • krev ve stolici;
  • nenadálý úbytek váhy;
  • neustálá únava.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

První příznaky těhotenství po ET

Příznaky těhotenství jsou stejné jako u každého přirozeného těhotenství.

3. den po ET

Třetí den po ET se doporučuje klidový režim, bez zvedání těžkých břemen, sexuální abstinence a psychická pohoda bez stresů. Pokud se vyskytne krvácení nebo bolesti podbřišku, je nutné kontaktovat centrum, kde došlo k přenosu.

4. den po ET

Čtvrtý den po ET se doporučuje stejný postup jako u 3. dne.

7. den po ET

Sedmý den po ET si pacientka může provést těhotenský test. Ten může být pozitivní, či negativní, což nemusí znamenat, že se nejedná o těhotenství. Rozhodující je 14. den po ET, což je popsáno výše v článku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

dobrý den, byla jsem u lekaře a myslela jsem ,že něco od krční pateře. dostala jsem Betahistin Aktavis. ale lekař mi neřekl co mi je. Vpříbalovém letáku jsem se dočetla věci .... pořád nevim co mi je. může mi někdo poradit. Díky Jana

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP