Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MUŽSKE SPERMA A JEHO LÉČIVÉ ÚČINKY

OBSAH

Maska ze spermatu

Díky obsahu stavebních kamenů kmenových buněk, kterých je ve spermatu 80%, se dá říci, že sperma je přímo omlazujícím elixírem. Při aplikaci spermatu na pokožku dochází k doplnění důležitých aminokyselin do svrchní části pokožky. Nezanedbatelný efekt spermatu je také čistící. Sperma se na pokožku aplikuje rozetřením a nechá se působit 20 minut. Pak se jemně smyje čistou vodou. Sperma se nesmí dostat do očí, takže se těmto partiím vždy bezpečně vyhněte!

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi OD KDY SE TVOŘÍ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřiny.

od kolika let se tvoří ejakulát nebo kdy ho muž má v kolika letech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan​ Miškovský.

Od kolika let je sperma?

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Jezte sperma!

Převážnou část spermatu tvoří chromozomy, což jsou látky sloužící ke stavbě nové DNA, ze kterých pak po spojení se ženskými chromozomy vznikne nový život. Pokud tělo přijme lidské chromozomy prostřednictvím zažívacího traktu, tak je netráví, ale rovnou je používá ke své opravě nebo výstavbě vlastní DNA. Tím dochází k opravám genetického kódu různých buněk v těle a může díky tomu dojít k nápravě genetických onemocnění, ale především ke zpomalení stárnutí. Sperma je nositelem nebezpečných virů žloutenky typu C a viru HIV, takže před konzumací spermatu vždy nechte ověřit nezávadnost zdroje!

Zdroj: Mužské sperma

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽSKÉ SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

Do kdy můžu mít chlap děti?tedy kvalitní sperma.myslim věk.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Muž může splodit potomka až do smrti. Pokud tedy starší muž může dosáhnout erekce, může ejakulovat a může produkovat ejakulát s přiměřeným počtem pohyblivých spermií, je pravděpodobné, že je plodný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Od kdy se tvoří sperma

Co říká analýza spermatu?

Analýza spermatu je test, který může pomoci poskytovatelům zdravotní péče stanovit příčinu neplodnosti. Zkouška poskytuje informace o spermiích a spermatu. Zde jsou některé z věcí, které lékař zjišťuje:

  • hustota a množství spermatu
  • koncentrace spermií
  • životnost spermií
  • morfologie (velikost, tvar, vzhled) spermií

Analýza spermatu se používá i ke kontrole na přítomnost spermií po vasektomii.

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT SPERMATU MIMO TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho přežije sparma v kondomu? Dá se pak ještě použít k otěhotnení?
Děkuju za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel Moravec.

jak dlouho přežije sperma v kondomu.je možné otěhotnět bez zasunutí penisu do pochvy ? děkuji

Zdroj: diskuze Život spermatu mimo tělo

Je něco, co můžete udělat pro zlepšení kvality svého spermatu?

  • Vyhnout se cigaretám a drogám a zejména anabolickým steroidům.
  • Vyhnout se expozici toxinů, jako jsou pesticidy a těžké kovy.
  • Omezit příjem alkoholu.
  • Jíst zdravou výživu a udržovat si zdravou hmotnost.

Důležitá je také péče o pohlavní orgány. Vyhýbejte se příliš horké koupeli a vířivce, těsné slipy raději nahraďte vhodnějším spodním prádlem, nenoste kalhoty, které jsou těsné a omezující. Teplo zpomaluje produkci spermií.

Zdroj: Mužské sperma

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Jak dlouho spermie žijí?

Odpověď závisí na řadě faktorů. Nejdůležitější podmínkou pro jejich životnost je asi prostředí, ve kterém se nacházejí. Na suchém povrchu (ložní prádlo nebo oblečení) spermie žijí pouze do okamžiku vyschnutí spermatu. Ve vodě (teplá koupel) budou spermie žít déle, protože se jim daří v teplém, vlhkém prostředí. Avšak šance, že žena otěhotní při koupeli, je extrémně nízká.

Uvnitř ženského těla může spermie žít až pět dní v závislosti na podmínkách. Pokud máte nechráněný pohlavní styk před ovulací partnerky, pak je zde velká šance, aby otěhotněla.

Zdroj: Mužské sperma

Kolik spermií je zapotřebí k dosažení těhotenství?

Jen jedna spermie může oplodnit vajíčko a způsobit tak těhotenství, ale v každé „dávce“, která dojde k vajíčku, jich je asi milion. Průměrná ejakulace obsahuje téměř 100 milionů spermií. Muži, kteří mají méně než 20 milionů spermií v mililitru spermatu, mohou mít problém s neplodností.

Proč je uvolněno tolik spermií, když stačí jen jedna, aby bylo počato dítě? Aby se spermie dostaly k vajíčku, musí projít z pochvy do vejcovodu, což je dlouhá a namáhavá cesta, při které jich přežije jen málo. Ty, které přežijí, pronikají do vajíčka. Vajíčko je však pokryto silnou vrstvou, která oplodnění velmi znesnadňuje. Odborníci se domnívají, že je tento proces přirozeným způsobem, jak umožnit jen té nejzdravější spermii, aby oplodnila vajíčko, čímž poskytuje nejlepší šanci počít zdravé dítě.

Zdroj: Mužské sperma

Poradna

V naší poradně s názvem SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Co jíst na tužší sperma

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sperma zahustit stravou moc dobře nejde, ale existuje několik pomocníků, které zvyšují množství a kvalitu spermií a tím by mohli učinit sperma hustějším. Mezi ně patří především zinek s dávkou 50 mg za den, pak vitamin E a C. Z potravin to jsou pšeničné klíčky a olej z pšeničných klíčků, pak také lilek, ústřice a žloutky. Dále podporují tvorbu spermatu tyto amynokyseliny: L-arginin, L-lysin a L-karnitin. Hustotu spermatu výrazně ovlivňuje četnost ejakulací. Po dvou až třídenní odstávce ejakulace bude sperma o poznání hustší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sperma

Léčivé účinky

Citron posiluje imunitní systém a obranyschopnost, pomáhá při zažívání, zabraňuje krvácení z dásní, posiluje tepny, posiluje vlasy, nehty a pokožku, zvyšuje výkonnost, působí preventivně proti křečovým žilám.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Protilátky na spermie

Někteří muži sami produkují abnormální protilátky proti vlastním spermiím. Tyto protilátky pak brání v cestě k vajíčku a znemožňují tak oplodnění. U jiných mužů nejsou problémem spermie, mají ve varlatech normální spermie, ale přesto pak spermie ve spermatu chybí, nebo je jich jen velmi málo, nebo jsou abnormální. Existuje několik důvodů, proč je ve spermatu nízký počet spermií, i když jich muž produkuje dost:

  • Retrográdní ejakulace – v tomto případě ejakulují spermie dozadu, do močového měchýře; obvykle je retrográdní ejakulace způsobená předchozí operací.
  • Absence hlavní spermiové trubice (chámovodu) – tento genetický problém mají někteří muži, kteří se narodí bez chámovodu.
  • Obstrukce, která se objeví mezi varlaty a penisem.
  • Protilátky proti spermiím – dochází k napadání vlastního sperma při cestě k vajíčku.

Varikokély jsou nejčastější příčinou odstranitelné mužské neplodnosti. Tato abnormální rozšíření žil nad varletem mohou být odstraněna chirurgicky. Až 20 % infertilních mužů má abnormální nebo nízký počet spermií, které způsobují jejich neplodnost, a to bez identifikovatelných důvodů. Tento jev se nazývá idiopatická neplodnost. Díky důkladnému testování obou partnerů však může být u 85 % párů odhalena příčina neplodnosti. Mnoho párů tak může otěhotnět již po prvním roce léčby.

Zdroj: Testy mužské plodnosti

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A VPLYV NA SPERMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea Spišiaková.

Dobrý deň,prosím Vás manžel užíva Warfarin 5 mg 2 tabl.denne, chceli by sme mať ešte dieťa. Aký má Warfarin vplyv na kvalitu sperma? Má radšej pri pokusoch o dieťa Warfarin vysadiť a nahradiť ho napr. injekciami Fraxiparin ?
Ďakujem za odpoveď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin nemá žádný vliv na kvalitu ani na množství spermatu. Rozhodně ho kvůli početí nevysazujte ani nenahrazujte. Na podporu tvorby spermatu použijte zinek. Zinek je nejvíce obsažen v dýňových semínkách.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a vplyv na sperma

Kotvičník zemní a jeho účinky

Na první pohled se kotvičník podobá mochně husí. Plod obsahující světle hnědá semena je poltivý, bradavičnatý, se špičatými ostny po stranách. Původní domovinou kotvičníku byly pravděpodobně písečné pláže Japonska a Číny, odkud se pak rozšířil do celého světa. Kotvičníku se dobře daří i v našich klimatických podmínkách. Volně v přírodě ho ale u nás nenajdete. Pro své léčivé účinky se pěstuje cíleně na plantážích, hlavně v Číně a Indii, odkud se pak sušený v žocích dováží do Evropy. Poté se zpracovává a balí do sáčků nebo se z něho vyrábějí tablety či tinktura.

Zdroj: Kotvičník a jeho účinky

Diskuze

V diskuzi ŠPATNÉ DNA SPERMATU A MOŽNÉ TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Plurová.

jak může sperma skláře ovlivnit neplodnost

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivo.

Zde prikladam pomerne uzitecny clanek pro muze, kteri by radi zvetsili objem ejakulatu. Samotny objem sice plodnost neovlivnuje, ale zarazenim tech zdravych navyku lze prispet i lepsi produkci spermii. Urcite se proto inspirujte www.proerecta.cz/jak…

Zdroj: diskuze Špatné dna spermatu a možné těhotenství

Hodnocení počáteční mužské neplodnosti

Aby mohla být diagnostikována neplodnost mužů, je nutná návštěva u urologa. Urolog bude pravděpodobně postupovat následujícím způsobem:

  • Nejprve se musí seznámit nejen s vaší osobní, ale i rodinnou anamnézou, zjistit váš zdravotní stav a historii týkající se reprodukce (prodělané operace, užívání léků).
  • Zeptá se vás rovněž na vás životní styl (cvičení, kouření a užívání drog).
  • Provede fyzickou zkoušku.
  • Bude chtít znát podrobnosti z vašeho sexuálního života (jakékoli problémy se sexem nebo pohlavně přenosnými chorobami).

Specialisté na mužskou neplodnost se liší ve svých přístupech a postupech, ale níže předkládáme některé z testů, které můžete očekávat.

Analýza spermií a spermatu

Vyškolený odborník hodnotí počet spermií, jejich tvar, pohyb a další proměnné. Obecně platí, že vyšší počet normálních tvarů spermií znamená vyšší plodnost. Ale výjimky jsou běžné. Mnoho mužů s nízkým počtem spermií nebo s abnormálními spermiemi je přesto plodných, a asi 15 % neplodných mužů má sperma normální.

Pokud je první analýza spermatu v normě, může lékař nařídit druhý test pro potvrzení výsledků. Když jsou oba testy v normě, je muž pokládán za plodného. Pokud se však něco ve výsledcích odklání od normálu, může lékař nařídit další vyšetření, aby byl zjištěn přesný problém.

Pokud je sperma v pořádku, ale nemůže projít trubicí (chámovodem), je to pravděpodobně způsobeno fyzickým zablokováním trubice, což lze upravit pomocí operace.

Fyzická zkouška

Kvalitní fyzické prohlídky mohou odhalit například varikokély (rozšíření žil v šourku) nebo hormonální problémy. Zjišťují i testikulární velikost. Fyzické zkoušky by měly být prováděny urologem.

Hormonální hodnocení

Tvorbu spermií zabezpečuje testosteron a další hormony. Hormony však nejsou hlavním problémem neplodnosti u 97 % neplodných mužů. Odborníci se tedy neshodují v tom, jestli je důležité zabývat se hledáním hormonálních příčin neplodnosti.

Genetické testování

Genetické testy mohou identifikovat specifické překážky fertility (plodnosti) a problémy se spermiemi. Experti se však neshodují v tom, kdy by měly být tyto genetické testy provedeny.

Zdroj: Testy mužské plodnosti

Léčivé účinky černého bezu

Ať již máme na mýty a pověry kolem černého bezu jakýkoliv názor, jeho zdraví prospěšné účinky na organismus nelze popřít. V přírodním léčitelství se využívají všechny části keře – květy, plody i listy. Květy obsahují silice, slizy, třísloviny, glykosidy (sambunigrin a rutin), organické kyseliny (jablečnou, octovou, valerovou) a vitamín C.

Plody obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, v čerstvém stavu vitamín C, ve slupce a v semenech vitamín A a skupinu vitamínů B – B1, B2, B6, B12 a kyselinu pantotenovou. Listy obsahují pryskyřici, glykosidy, sambunigrin, sambucin a dosti velké množství vápníku.

Černý bez trháme v celých chomáčcích, které zavěsíme mimo dosah slunce, pokud možno ve větrané místnosti. Dobře usušené ukládáme do plátěného pytlíku nebo papírového sáčku.

Zdroj: Léčivé účinky černého bezu

Nežádoucí účinky chlorofylu

Dalo by se říci, že je bezpečný pro většinu lidí, pokud je podáván perorálně. Nedoporučuje se jeho použití v injekční podobě bez dohledu vyškoleného zdravotníka. Chlorofyl může způsobit podráždění kůže, takže je náchylnější na slunce. Velmi vhodné je používání opalovacích krémů. Během těhotenství a kojení se nedoporučuje jeho používání, protože nejsou dostatečně ověřeny všechny jeho účinky.

Léky, které zvyšují citlivost na sluneční záření, by neměly být používány spolu s chlorofylem. Některé léky zvyšují citlivost, kterou zvyšuje i chlorofyl. Užívání léků a chlorofylu zvyšuje šance na spálení, puchýře nebo vyrážku na místech kůže vystavených slunečnímu záření.

Zdroj: Léčivé schopnosti chlorofylu

Léčivé účinky skořice

  • zlepšuje trávení
  • pomáhá při nevolnosti
  • působí proti nachlazení
  • odstraňuje bolesti svalů a kloubů
  • snižuje projevy revmatismu
  • pomáhá v boji proti infekci
  • je účinná v boji proti celulitidě
  • snižuje špatný cholesterol (ten příznivý ponechává)
  • podporuje chuť k jídlu
  • mírní menstruační potíže
  • tlumí kašel

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Kosmetické výrobky z kopřivy

V kosmetice se užívá zejména v extraktech na vlasy, často je obsažena v šamponech. Nejvhodnější je při péči o suché vlasy. Masírování pokožky hlavy kopřivovými extrakty je účinné proti vypadávání vlasů.

Potenciál kopřivy jsme však výše uvedeným zcela nevyčerpali – používá se v zahradnictví, v barvení a také při výrobě látek. V ekologicko-organickém zahradničení se používá roztok z kopřivy k zavlažování, protože rostliny posiluje a zabraňuje škůdcům. Po dlouho dobu se používala kopřiva k barvení vlny. Tkaniny z kopřivy, známé jako mušelíny, byly považovány za obyčejné mužské oblečení. V Německu se za druhé světové války používala kopřiva k výrobě armádního oblečení. Dnes je mušelín používán místo bavlny. Kopřiva je bohatá na chlorofyl, proto se užívá k průmyslové výrobě zeleného barviva.

Zdroj: Léčivé účinky kopřivy dvoudomé

Účinná prevence nachlazení

Díky antibiotickým a protiinfekčním účinkům je skořice společně s medem považována za nejvhodnější přírodní prevenci a případně i terapii při chřipce, nachlazení nebo třeba angíně. Med je označován jako přirozené antibiotikum, jeho síla je tak v kombinaci se skořicí ještě zesílena.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Hřebíček v alkoholu

Recept: Hřebíček vložte do alkoholu, dobře jej uzavřete a nechte louhovat při pokojové teplotě 10–15 dní. Během tohoto louhování se uvolní veškeré léčivé účinky do alkoholu. Na výrobu potřebujete 15 ks hřebíčku, 100 ml alkoholu a uzavíratelnou nádobku s víčkem.

Použití: Takto připravený roztok můžete aplikovat pomocí vatové tyčinky do uší, nebo na venkovní rány, nemocné dásně nebo bolavé zuby. Tato tinktura má silné protizánětlivé účinky a podporuje také hojení.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Ing. Romana Šebková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP