Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ORDINACE CELOSTNÍ MEDICÍNY HAVÍŘOV

OBSAH

Příčiny

Psychosomatické příčiny nemocí vznikají, pokud tělesné zdravotní obtíže přetrvávají a pokud biologický samoléčivý potenciál člověka z psychických nebo sociálních důvodů selhává, a naopak dlouhodobé tělesné potíže vedou k duševní zátěži, která se může projevit psychickými problémy. K léčení psychosomatických zdravotních obtíží je třeba komplexní, takzvaný celostní přístup k pacientovi, při němž se spojí specialisté z různých oblastí somatické medicíny, psychologie a psychiatrie. Jejich úzká spolupráce může vést k porozumění příčin nemoci a k její léčbě. Většinou je dokonce obtížné určit, kde je prvotní příčina nemoci. Téměř každá nemoc je totiž důsledkem kombinace fyzických, psychických a sociálních vlivů současně působících na člověka. Při celostní léčbě nemocí a péči o zdraví je proto potřeba věnovat se zároveň dobré kondici těla i duše.

Zdroj: Psychosomatická deprese

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vašem případě je namístě celostní medicína. Ta se zabývá nemocí komplexně a mohla by tak překonat překážky, které vám brání ve vyléčení. Vyhledejte si poradnu celostní medicíny a objednejte se tam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Celostní medicína Hoffmann

MUDr. Petr Hoffmann, narozený v roce 1960, pochází z Pošumaví, je ženatý, má 3 děti a žije v Dobré Vodě u Českých Budějovic. Po absolvování Fakulty dětského lékařství UK v Praze a po atestaci pracoval jako obvodní dětský lékař. Od roku 1990 do roku 1995 studoval tradiční čínskou medicínu na Československé sinobiologické univerzitě v Praze a poté i v Číně, v zámoří či v Evropě. Od roku 1996 se začal jako jeden z prvních lékařů v ČR ve své praxi v Českých Budějovicích zcela věnovat čínské bylinné léčbě. Spolupracuje i s ostatními lékaři na propojení západní a východní medicíny v praxi, včetně výzkumů čínských bylinných směsí.

Knihy:

  • Na frekvenci čínské medicíny (2002)
  • Od pramene čínské medicíny (2007)

Ve své ordinaci školí i lékaře studující čínskou medicínu. Je zastáncem teorie, že trvalé studium, které je denně přetavováno v praxi do zkušeností, které se pak již nezapomínají, je tím nejlepším učitelem. MUDr. Petr Hoffmann je zastáncem bylinné čínské patentní medicíny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU VO VLASOCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klemova.

Pozdravujem Vas ,verim ze mi poradite ako sa zbavit svrabu na pokozke vo vlasoch. Trapim sa uz 2rok a kazdy lekar mi povedal ze svrab nejde do hlavy. Citim to rukami biele sklenene a cierne male bodky to ked prejdem si do vlasov,skusala som sampony rozne ale aj olej Tea Tree .Poprosim ako dlho to mam nanasat a vlasy -nechat posobit cez noc... Citim to aj pri usiach na cele pri vlasoch , v strede na hlave pali to svrbi....uz neviem ako dalej .Jeden den je dobre a potom zase sa to opakuje a pokozku uz mam suchu na tele od mastenia.Citim ze z hlavy to prejde na telo.Na tvari sa mi urobia pri usiach take tvrde vyrazky,aj na cele. Prepacte ,mam svoje roky a v zivote som nieco take nezazila lebo som puntickarka na poriadok. velmi Vam dakujem za radu a pomoc. S uctou p.Katarina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte nejbližší ordinaci celostní medicíny. Celostní medicína řeší zdravotní problémy komplexně včetně faktorů, které normální lékař přehlíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu vo vlasoch

Co je celostní medicína

Podle celostní medicíny jde o vnitřní konflikt mezi tělem a duší. Všeobecně jsme zvyklí nahlížet na svou nemoc z pozice klasické medicíny. Máme svůj problém, svou nemoc, navštěvujeme svého praktického lékaře, dostáváme na bolesti různé léky, absolvujeme vyšetření, navštěvujeme specializovaná pracoviště, kliniky a zjišťujeme, že nemoc neustupuje. Naopak problémy se stupňují, nemoc přechází do chronického stadia. Dříve nebo později si začínáme uvědomovat, že to asi není v pořádku, zabýváme se tím sami, pouštíme se do makrobiotiky, jógy, čteme spoustu literatury, kupujeme si různé přípravky, vracíme se k bylinkám, navštěvujeme léčitele, dáváme přednost přírodním léčebným metodám. Tomuto trendu se přizpůsobují lékaři – léčitelé. Moderní doba přinesla internet a s ním nové možnosti. Lékař může konzultovat s trpícím člověkem a není přitom omezován vzdáleností, časem ani jazykovou bariérou. Může radit, kontrolovat průběh léčení, doporučovat přírodní metody, kterými si pacient může pomoci. Je odstraněn stud pacienta, jenž se může zeptat lékaře na takovou věc, na níž by se v ordinaci nezeptal. Může se poučit o své nemoci a přitom je doma a nemusí do ordinace plné jiných pacientů.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem NYSTATIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Polidorova.

Je mi sedmdesát let. Před dvěma lety jsem zjistila, že důvodem mých celoživotních problémů je candida. Od tohoto zjištění držím velmi přísnou dietu se střídavými úspěchy. Před půl rokem jsem si objednala z z Německa nystatin. Opět se dostavují úspěchy jen občas. Ačkoliv to mám od jazyka, krku až po konečník. A celkem jistě v celém těle, nikdo z lékařů mi nepomohl. Praktický lékař se mi vysmál, ORL nic nevidí, zubař se tváří, že se nic neděje, ačkoliv mám paradontozu a přicházím o zuby, na interně udělají kolonoskopii a gastroskopii a diví se, nač si stěžují, že jsem zdravá. Přesto mám stavy, kdy musím hladovet, abych vůbec mohla fungovat. Nevím, kam se obrátit o pomoc. Pořadí mi někdo, než na tu potvoru zemřu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste celostní medicínu. Při ní se lékař soustředí na celý organismus bez ohledu na oborové rozdělení. Nejlepším lékařem v oboru celostní medicíny je MUDr. Jan Hnízdil a jeho tým. Objednací lhůty jsou sice dlouhé, ale když budete ochotná počkat, tak se vám dostane péče, kterou postrádáte u doposud navštívených lékařů. Objednat se můžete pouze pomocí formuláře na této adrese: hnizdozdravi.cz/kont…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nystatin příbalový leták

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem SMRT ZVÍŘÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Netíková.

Dobrý den, nevím přesně, co dělat, až mi odejde naše kočička, má už svůj věk a zdá se mi, že to bude brzy. Bydlím ve městě, zahradu nemám. Mám zvířátko odvézt na veterinu? Děkuji za odpověd. Netíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Až vám kočička umře, tak ji odvezte do nejbližší veterinární ordinace a oni ji pohřbí.

Zdroj: diskuze Smrt zvířátka

Lékaři a kliniky

Celostní medicína nabízí pouze přírodní způsob léčby, který nemá žádné vedlejší účinky. Po ní bude vaše tělo očištěno od všech vlivů, které by mohly vyvolat další nemoc. Celostní medicína dokáže vyléčit vše. Od akutních bolestivých stavů až po dlouhodobá onemocnění. Délka léčby závisí na aktuálním zdravotním stavu pacienta a jeho spolupráci. Pokud uvěříte celostní medicíně, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Podle filozofie celostní medicíny nemoc vzniká při narušení rovnováhy mysli či duše. Udržujte proto svou mysl i duši v harmonii. Využijte orientální duchovní cvičení, při nichž si uvolníte svou mysl. Odreagujete se od vašich problémů a trápení. Dopřejete vaší duši i mysli odpočinek.

Celostní medicína využívá přírodní metody léčby

  • fytoterapie – léčba pomocí léčivých výtažků z rostlin
  • astromedicína
  • orientální učení – jóga, reiki, feng shui, ájurvéda, shiatsu
  • akupunktura, akupresura

Pokud se rozhodnete navštívit lékaře zabývající se tímto druhem medicíny, počítejte s tím, že od vás bude vyžadovat úpravu jídelníčku či změnu způsobu života.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi WWW.ČESKÁ ORDINACE.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den každý půl roku mám pálení když se výmočim děkují za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Dohnalová.

dobrý den prosím o radu dcera před 14 podstoupila císařský řez,nyní prochází psychickými problémy i s teplotou,nejí,pláče nevíte o nějakém dobrém psychologovi????děkuji za radu

Zdroj: diskuze Www.česká ordinace.cz

Josef Jonáš

Poradna MUDr. Josefa Jonáše poskytuje služby v oblasti celostní (neboli alternativní) medicíny. Člověka bereme jako celek a nedíváme se jen na nemoci jednotlivých orgánů, ale hledáme vztahy a souvislosti mezi orgány, tkáněmi aj. Celostním přístupem ke člověkovi zjistíme, že příčina onemocnění není často v nemocném orgánu, ale v orgánu vzdálenějším, zdánlivě nesouvisejícím. Pomocí základní diagnostické metody EAV (elektroakupunktura dle dr. Volla) lze odhalit nemoci již v raném stádiu a stanovit vhodné přírodní preparáty ke zlepšení zdravotního stavu. Vznik samostatné poradny se datuje k srpnu 2011. K tomu, aby byla naše metoda úspěšná, je zapotřebí aktivní účast samotných klientů i změna jejich životního stylu a úprava stravy.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Josefa Jonáše naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem KAMBODŽA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Sýkorová.

Dobrý den,syn byl na tři týdny v Kambodži.Vrátil se 27.3.2014.,
Chtěla bych se zeptat jak dlouh trvá karantén a jestli musí být nějaké vyšetření.Je rozvedený a bývalá žena trvá na potvrzení o jeho zdravotním stavu,kvůli synovi,kterého si bere jednou za 14dní na víkend.Jinak mu nevydá.Má strach aby jej nenakazil.
prosím Vás o radu, děkuji s pozdravem Sýkorová Dana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obvykle se exotické nemoci projeví nejpozději do jednoho měsíce od návratu. Ovšem můžou nastat situace, kdy je nakažený člověk jen přenašeč bez zjevných příznaků a to může být skutečně nebezpečné. Pro jistotu doporučuji zajít do nějakého centra cestovní medicíny a poradit se tam s nimi o možných vyšetřeních. Seznam center cestovní medicíny je tady www.ockovacicentrum.…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kambodža

Jan Hnízdil

MUDr. Jan Hnízdil má klasické medicínské vzdělání, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem. Přesto je v jistých odborných kruzích považován téměř za vyvrhele. Věnuje se psychosomatice a celostní medicíně, na něž se oficiální věda dívá s určitým despektem, ale zejména pro svoji kritiku „obchodníků se zdravím“. Jeho snahou je uzdravovat: „Jenže v tomhle systému je doktor placený za to, že lidi léčí, ne za to, že jim radí, co mají dělat, aby se uzdravili. Každý uzdravený člověk znamená ekonomickou ztrátu.“

Rodinný nebo osobní praktický doktor je základem kvalitní medicíny. S ním medicína stojí a padá, ne s  megaspecializovanými centry s nejluxusnější technikou. Psychosomatika není nic nového. Je to návrat k původnímu, k rodinným doktorům, kteří fungovali celostně, používali selský rozum. Nám technika ten selský rozum zatemnila. Myslíme si, že s ní všechno zvládneme. To je velký omyl.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Jana Hnízdila naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi OBLASTNÍ NEMOCNICE KOLÍN CELOSTNÍ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Ročník 1945,potřebuji pravděpodobně vzájemně harmonizovat léky / chronická onemocnění/ Diabetes 1.typ,astma, hypertenze, Laydenský syndrom. Velmi děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oblastní nemocnice Kolín celostní medicína

Lékaři a kliniky celostní medicíny

Soukromá klinika LOGO má hlavní sídlo na ulici Vsetínská v Brně; pobočku najdete v Praze. Její zakladatelka PaedDr. Ilona Kejklíčková, Ph.D., věnuje velkou pozornost léčbě a terapii koktavosti. Vytvořila metodu komplexního přístupu terapie koktavosti, s níž slaví velké úspěchy. Metoda je vhodná pro děti, mladistvé i dospělé balbutiky. Již v počátku budování kliniky vznikl tým odborníků, který uceleně pracuje v pomoci zmírňování projevů koktavosti právě touto metodou. Soukromá klinika LOGO s.r.o. klade důraz na kvalitu poskytovaných služeb, vysokou odbornou připravenost, sledování nejnovějších poznatků v oblasti poruch komunikace. Klinika je nositelem certifikátu ISO 9001:2000 v oblasti „Diagnostika a léčba poruch komunikace. Výzkum a vývoj v oblasti klinické logopedie“, zaručující kvalitu poskytovaných služeb. Klinika spolupracuje se zahraničními partnery v Německu, Anglii, Dánsku, Švédsku, Itálii a USA. Sídlo v Brně umožňuje přístup i handicapovaným pacientům.

Další uznávanou celostní klinikou je Institut celostní medicíny a poradna s pobočkou zdravé výživy ve Zlíně, která nabízí zjištění zatížení orgánů, stavu imunity, přítomnost virových nebo bakteriálních zátěží. Dále se zaměřujeme na léčbu alergií, autoagresivních nemocí, zažívacích obtíží, dyspepsie, průjmů, nadýmání, únavového syndromu, kožních nemocí a dalšího.

Více o této problematice se dozvíte zde.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem DERMATOVENEROLOGIE KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kolínská.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli u Vás odstrańujete metličkové cévky, jakým způsobem, zda je možné se objednat na konzultaci a ceník výkonu. Děkuji předem za odpověď. Přeji krásný den.
Kolínská Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní na Karlově náměstí je spíše na léčení kožních nemocí. Estetické výkony je lepší absolvovat v centrech estetické medicíny. Kousek od Karlova náměstí je Ústav estetické medicíny, kde tyto úkony dělají na profesionální úrovni. Cena se pohybuje do 5000 Kč. Kontakt je zde: www.uem.cz/

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dermatovenerologie karlovo náměstí

Celostní medicína Strnadelová

MUDr. Vladimíra Strnadelová – Institut celostní medicíny – neurologie

Samostatná ordinace: Praha 01

Ulice: Na Florenci 35

Obec: Praha 1 – Nové Město

PSČ: 110 00

Telefon pro objednání: 222 318 070

2. telefon pro objednání: 739 155 488

Fax: 222 316 903

Mobil: 603 773 244

E-mail: strnadelova@cbox.cz

Internetové stránky: www.institut.celostnimedicina.cz

Ordinační hodiny

Pondělí: 8.00–17.00

Úterý: 8.00–17.00

Středa: 8.00–17.00

Čtvrtek: 8.00–17.00

Jen na telefonické objednání!

Nadstandardní péče:

  • homeopatie
  • akupunktura
  • fytoterapie
  • dietologie
  • EAV
  • čínská medicína

Pojišťovny

Bez smlouvy

MUDr. Vladimíra Strnadelová

MUDr. Vladimíra Strnadelová se narodila 27. 3. 1959 v Uherském Hradišti. Je to lékařka-neuroložka, pracuje v oboru alternativní medicíny, praktikuje 25 let celostní medicínu, čínskou fytoterapii, akupunkturu, homeopatii, léčbu bylinami, detoxikaci organismu přírodní cestou. Diagnostika i léčba přírodní medicíny jsou zde propojeny s nejnovějšími poznatky medicíny západní.

Radost z jídla: Nejen makrobiotika očima lékaře a pacienta

Kniha je rozšířena o základní léčebné prostředky – obklady a léčebné nápoje, které jsou nejen popsány, ale i názorně ukázány na DVD. Do části o pohybu je zařazeno cvičení Qi-Gong, které je rovněž předvedeno na DVD. Kapitoly o léčbě jednotlivých nemocí byly obohaceny o nejnovější pohledy a léčebné přístupy. Zařazena je i kapitola pojednávající o půstech a očistných kúrách. Stejně tak byly do knihy doplněny další praktické recepty.

Radost ze zdravých dětí: Preventivní i léčebná strava pro celou rodinu 3

Jedinečná kniha, která respektuje přírodní zákonitosti a jejich vliv na stravu a výchovu dětí. Publikace je určena všem, kteří chtějí dát svým dětem to nejlepší a využívat přitom zákonů přírody. Inspiraci v ní však nenaleznou pouze rodiče. Jedná se o aplikaci přírodních zákonitostí vycházející z makrobiotických zásad na výživu a výchovu dětí.

Radost ze zdravých dětí: Preventivní i léčebná strava pro celou rodinu 1

Inspiraci v této knize nenaleznou pouze rodiče. Může být bohatým zdrojem poznatků pro každého, kdo se zajímá o to, jaký vliv má příroda na náš jídelníček, na náš zdravotní stav a celkovou pohodu. Nechybí zde spousta receptů a správné způsoby zpracování potravin, které zohledňují nejen věk dítěte, ale i ostatní jevy ovlivňující náš zdravotní stav, například roční období, denní doba či nemoci. Text obsahuje jednoduché přírodní léčebné prostředky, které je možné využít při běžných onemocněních dětí i dospělých. Nabízí pohled na jednotlivé orgány v těle, jejich projevy ve zdraví i nemoci. Dále obsahuje snadná cvičení pro harmonizaci organismu. Součástí je i DVD s ukázkami přípravy složitějších či nezvyklých jídel, ukázky způsobů krájení a seznámení s některými surovinami, které jsou prospěšné pro naše zdraví, nechybí ani ukázka cvičení.

Recepty zahrnují mimo jiné postupy, v jakém pořadí je nutno dávat zeleninu do hrnce u jednotlivých receptů. Recepty jsou snadné a vedou k pochopení zdravé stravy.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA DELOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Vakciny stoji kolem 10 nebo 11 tisic Kc. Asi dle ordinace...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Spíš dle lékárny - my platili za dávku 3.400,- (VZP od 1.10. přispívá 1.000,-).

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Brno-Židenice

Veterinární ordinace Pitr v Židenicích poskytuje veterinární péči pro malá zvířata a koně. Tato ordinace nabízí i mobilní služby, takže přijedou až k vám domů.

Zdravotní tým se skládá z MVDr. Vratislava Pitra a MVDr. Petry Smorojové.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči malým zvířatům a koním. Poskytuje preventivní medicínu, dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii, urologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Pitr – Židenice, Bělohorská 42, 636 00 Brno-Židenice, tel.: 602 228 739, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 18:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Zdravím, mám hodně dlouho brýle a opravdu hodně řeším co do budoucna, protože zrak se mi zhoršuje mílovými kroky. Momentálně jsem se dostal do fáze, kdy jsem na 100% přesvědčen, že operace očí je nezbytná, abych se brýlí zbavil definitivně. Kontaktoval jsem Oční kliniku Horní Počernice, zatím čistě ze zvědavosti, ale vše co mi řekli a nabídli se mi zatím moc líbí, kdyby náhodou s klinikou touto nebo jinou měl někdo zkušenosti na laserovou operaci, budu rád. Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Máme kontroly už jen v horních počernicích.. Zkoušela jsem několikatery ordinace a tady zatím nejlepší. Doporučuju.  

Zdroj: diskuze Oční klinika Horní Počernice - zkušenosti

Celostní přístup

Na rozdíl od klasické západní medicíny považuje celostní léčení člověka za celek, kdy funkce každé části těla je závislá na fungování celku. Je třeba si uvědomit, že fyzický stav úzce souvisí se stavem psychickým, a v případě, že není psychice člověka přikládána dostatečná váha, nelze úspěšně léčit fyzické potíže. Díky tomuto přístupu k člověku se celostní medicína vyznačuje tím, že vyhledává a řeší příčiny onemocnění a obtíží, nikoliv jen příznaky.

Žijeme ve světě slov. Jejich pomocí se hodně komunikuje, diskutuje, vysvětluje a chápe. Slovy se snažíme definovat svět. Řeč je naším prostředkem komunikace. V každém slově vládnou nějaké obrazy, pocity, myšlenky, předsudky, přesvědčení, zkušenosti, vzpomínky a naděje. Magickou sílu, jež vychází ze slov, můžeme začít uplatňovat nejlépe v procesu léčení. Svá slova a myšlenky využijte k tomu, abyste zlepšili kvalitu svého života a naplnili ho radostí. Nemoc nemá jen biologický a psychický základ, ale je i jevem sociálním. Aspekty vzniku nemocí a cesty k jejich léčení se tedy překrývají a sdružují v jeden rovnovážný celek, kde všechny prvky mají stejnou vážnost a účinnost. Zkuste si říci emoce – nemoce. Je to velmi podobné, proto myslete pozitivně, vždyť vše souvisí se vším. Náš život na tomto světě je pravdu velmi krátký, tak si jej nekažme negativními myšlenkami.

Zdroj: Biomodulační léčba

Veterinární pohotovost v Praze

Veterinární pohotovost v Praze nabízejí vybrané kliniky nebo jednotlivé ordinace, jejich ordinační hodiny jsou zpravidla od 20:00 do 8:00 hodin.

V Praze můžete využít i veterinární záchrannou službu Pet-Medic, která je dostupná 24 hodin denně. Náplní práce je poskytování odborné první pomoci, převoz s odbornou posádkou a předání pacienta na kliniku, nemocnice nebo ordinace. Veškeré činnosti na sebe plynule navazují.

Zdroj: Veterina Praha

Celostní medicína

Celostní péči vyhledává v ČR čím dál víc lidí a psychosomatický přístup zasahuje téměř do všech lékařských oblastí. Připravovaná vyhláška ministerstva zdravotnictví je první malý krok vpřed. Návrh definuje, u jakých lékařských specializací by bylo možné si psychosomatiku dostudovat, ale není ještě jasné, jakým způsobem by byla realizovaná v praxi – co by všechno obnášelo tříleté vzdělání, co by obnášela náplň oboru. Není jasné, jak by se dál realizovala tato odbornost v praxi, jak by se k tomu postavily pojišťovny a jak by byla léčba hrazena.

Léčit tělo a duši zároveň by se měl pokusit každý lékař v jakémkoliv oboru, shodují se propagátoři komplexního přístupu. Doktorům ale brání nedostatek času a soukromí. Celostní medicína není nic nového než návrat ke zkušenosti a praxi starých rodinných doktorů. Dříve totiž znal takový doktor prarodiče nebo děti pacienta a měl přehled o životě rodiny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Brno-Vinohrady

Veterinární ordinace Vinohrady poskytuje veterinární péči všem domácím zvířatům a nabízí i nonstop pohotovost.

Zdravotní tým tvoří pouze MVDr. Boris Seman.

Ordinace je vybavena operačním sálem, RTG, USG, EKG, zubním ultrazvukem a mikroskopem a dalším vybavením pro potřebná vyšetření.

Ordinace nabízí ambulantní veterinární péči domácím zvířatům. Poskytuje dermatologii, gastroenterologii, stomatologii, gynekologii a porodnictví, endokrinologii a hematologii, urologii a nefrologii, etologii, chirurgii.

Veterinární ambulance Brno-Vinohrady, Pálavské náměstí 3A, 628 00 Brno-Vinohrady, tel.: 777 478 007, e-mail: veterina-seman@email.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 8:00 do 12:00 hodin a od 14:00 do 18:00 hodin

• sobota od 8:00 do 11:00 hodin

• neděle od 17:00 do 19:00 hodin

Zdroj: Veterina Brno

Veterina Praha 8

Veterinární ordinace Svobodník v Kobylisích poskytuje veterinární ošetření a pohotovost. Tato ordinace je moderně vybavena a ke zvířatům zde přistupují s maximální péčí.

Zdravotní tým se skládá ze dvou lékařů: MVDr. Kustra a MVDr. Mladý.

Ordinace je vybavena dvěma operačními sály, digitálním RTG, SONO, EKG, dialyzačním přístrojem, zubním ultrazvukem, biochemickým analyzátorem, hematologickým analyzátorem, inhalační anestézií s isofluranem + monitoringem průběhu anestezie, kyslíkovým koncentrátorem, endoskopem, mikroskopem, maxi driverem, mini driverem, infuzní pumpou, lineárním dávkovačem centrifugou, refraktometrem, tonopenem, otoskopem, oftalmoskopem.

Ordinace se specializuje na psy, kočky, ptáky, drobné savce, plazy a exotická zvířata. Nabízena je zde dermatologie, endokrinologie, gastroenterologie, gynekologie, chirurgie, kardiologie, laboratoř, neurologie, onkologie, oftalmologie, ortopedie, léčba respiračních chorob, sonografie, stomatologie a urologie.

Veterinární ordinace Svobodník, Náhorní 2, 180 00 Praha 8 – Kobylisy, tel.: 284 687 850, e-mail: info@veterina-svobodnik.cz, webová adresa.

Ordinační doba

• pondělí až pátek od 9:00 do 20:00 hodin

• sobota od 9:00 do 12:00 hodin

• neděle od 17:00 do 20:00 hodin

Zdroj: Veterina Praha

Celostní medicína Zlín

MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán zastávají filozofii: Člověk je složitý systém, jeho zdraví závisí na kvalitě orgánů, jejich vzájemných vazeb, stavu imunitního systému, dispozicích. To vše je ovlivněno stravou, pohybem, mezilidskými vztahy, zevním prostředím. Výsledkem je pak zdraví nebo nemoc. Celostní medicína hledá soubor příčin nemocí a snaží se je odstranit, nastavit přirozený chod organismu.

MUDr. Vladimíra Strnadelová absolvovala fakultu všeobecného lékařství v Olomouci, je atestovanou neuroložkou. Zabývá se tradiční čínskou medicínou, akupunkturou, homeopatií či dietologií. Studovala a účastnila se stáží u nás i ve světě (Srí Lanka, Thajsko, Holandsko, Švýcarsko). Má více než dvacetiletou praxi v přírodní medicíně.

Jan Zerzán se před více než 30 lety vyléčil z onkologického onemocnění pomocí stravy. Od té doby studuje nejrůznější dietologické směry u nás i v zahraničí. Mnoho let vede dietologickou poradnu pro lidi s nejrůznějšími chronickými nemocemi. Provádí testování individuálních potravinových zátěží.

Oba dva jsou autoři mnoha článků v nejrůznějších časopisech i odborné literatuře, vystupovali v mnoha televizních i rozhlasových pořadech. Jsou autoři několika knih. Pravidelně přednáší po celé republice a pořádají kurzy a tábory zaměřené na zdravou stravu a životní styl.

Více informací o Celostní medicíně Zlín naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP