Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DĚDIČNÉ PLEŠATĚNÍ U ŽEN

OBSAH

Léky a doplňky proti plešatění

Na trhuje je spousta léků, které jsou určené na zastavení plešatění. Existují platné akreditované léky, jako je Propecia a Minoxidil. Dále jsou tu doplňky na vlasy a laserová terapie k nápravě vlasů. Jednoduchá úroveň laserové terapie, která není agresivní. Laserová léčba se používá v USA a v dalších zemích, kde je problematika s plešatěním. Jedná se o moderní lék na plešatost, který předchází problémům.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Diskuze

V diskuzi ANDROGENNÍ ALOPECIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richmond Kosatec.

Můžete prosím uvést jméno aspoň jednoho člověka, u kterého se vám podařilo vyléčit těmi vašemi zázračnými přípravky typu Minoxidil apod. androgenní alopecii? Myslím skutečně vyléčit, ne to, že naroste 10 chlupů, které vzápětí zase vypadnou. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Putenství.

Nemohou, protože nikdo takový neexistuje. Všechno je to jen podvod a marketingové bláboly.

Zdroj: diskuze Androgenní alopecie

Typy laserů

Typy a značky různých laserů na plešatění jako je XP 12 Hair Laser, Viatek Hairpro, Spencer Forrest X5, Power Laser Grow Comb, iGrow Laser, Sunetics laser, HairMax Laser, Dynamax Freedom 100 a také Verseo Lasetron. Lasery mají jedinečné výsledky a spousta lidí je využívá proto, aby nebyli plešatí.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ DĚDIČNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Ze je nesmysl,ze je nemoc ruze dedicna....?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samo onemocnění erysipel dědičné není, ale cesty, které k němu vedou, mohou být dědičné. Jde o způsob života, množství zdravého pohybu, způsob stravování, atd. Tyto všechny věci opakujeme po svých předcích a díky tomu máme i podobné nemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění dědičnost

Vliv testosteronu na plešatění

Androgenetická alopecie postihuje až osmdesát procent mužů bílé rasy. Plešatění u mladých mužů není ničím výjimečným. Začíná pozvolným vznikem koutů, čehož si muži často ani nevšimnou, postupně však přechází do druhého stadia, kdy prořídne kštice na temeni. Finální fází je takzvaná hippokratovská pleš, kdy vlasy ze kštice zcela zmizí a zůstává jen úzký pruh vlasů kolem hlavy.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi DOPLŇUJÍCÍ INFO O VLIVU GENETIKY NA ZPRACOVÁNÍ ALKOHOLU V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Myslím, že článek by se mohl rozšířit o informace o dědičné nesnášenlivé reakci na alkohol. V češtině je na internetu bohužel velmi málo informací na toto téma. Myslím, že je škoda v tomto článku nezmínit, že v jistých národech je nemalý podíl osob, které mají na alkohol přehnané reakce kvůli dědičné dispozici. Jedná se především o osoby pocházející z východní Asie - z Japonska, Číny, Koreji a Vietnamu. V těchto národech má zhruba 36% osob neobvyklou reakci po alkoholu, která zahrnuje zčervenání v obličeji, nevolnost, bolest hlavy a zrychlení tepu (bušení srdce). Setkala jsem se s Japonkou, která měla tuto reakci už po 2 skleničkách alkoholu - nemohlo se tedy jednat o opilost. Více info: en.wikipedia.org/wik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doplňující info o vlivu genetiky na zpracování alkoholu v těle

Nežádoucí účinky

Vedlejší účinky steroidů nejsou pro obě pohlaví stejné. U mužů může vlivem užívání dojít ke zmenšení varlat a penisu, snížení počtu spermií, impotenci, k problémům s prostatou, zvětšení prsou či plešatění. U žen může užívání steroidů způsobit zastavení menstruačního cyklu, zmenšení prsou, prohloubení hlasu, růst vousů a chlupů na těle, abnormální růst klitorisu.

Zdroj: Tamoxifen

Poradna

V naší poradně s názvem NEUROFIBROMATOSA - LIPOMATOSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

Dobrý den, na těle, hlavně na rukou a na břiše se mi dělají podkožní boule, některé se zvětšují. Na rukou mám taky skvrny barvy bílé kávy. Četla jsem, že by to mohlo být projevem neurofibromatosy. Jsem epileptik. Tyhle bouličky se dělají i mé mamce. Nevím, jestli je možné zjistit, od čeho to je. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto tukové bouličky jsou dědičné a znamená to, že jste získala po svých předcích predispozice k jejich tvorbě. Bohužel na to žádné diety ani prášky nejsou a bulky jde jedině operativně odstranit a nebo odsát biopsií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neurofibromatosa - lipomatosa

Atopická dermatitida

Atopická dermatitida/ekzém způsobuje svědění, bobtnání, šupinatění či puchýře. Tento typ ekzému se obvykle objevuje v rodinách dědičně, často je spojován s alergiemi, astmatem a stresem.

Zdroj: Dermatitida

Poradna

V naší poradně s názvem NEUROFIBROMATOSA - LIPOMATOSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Dobrý den,
mám po celém těle (především ruce, břicho záda) spoustu boulí které se pod kůží volně pohybují a krom vnitřní strany lokte jsou spíše pod povrchem.
Moje diagnóza na neurologii byla stanovena jako neurofibromatósa se závěrem sledovat. Boule stále rostou ovšem podle popisu a všeho co jsem viděl na internetu se mi zdá že se jedná o klasické lipomy. Je možné provést diagnózu odborníkem který 100% rozezná o co se vlastně jedná a zda je nutné s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neurofibromatóza je relativně časté dědičné onemocnění. Takže pokud vaše bouličky nemá žádný váš předek, tak neurofibromatózu nemáte. Pokud ano, tak doporučuji důsledné sledování odborníkem, protože bouličky - neurofibromy bývají někdy zhoubné. Lipomy na 100% diagnostikuje kožní lékař pohmatem a biopsií - odebráním vzorku z bouličky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Neurofibromatosa - lipomatosa

Laserové terapie v minulosti

Dříve bylo laserové ošetření využito jen jako chirurgická technika. Pomocí laseru se vyráběla nová kůže z primární vrstvy. Laserová terapie se liší od běžného způsobu laserů, což znamená, že minimálně zraňuje nebo způsobuje minimální popáleniny kůže. Laserová léčba také obsahuje laserový ohřívač. Tento ohřívač je umístěn nad horní částí hlavy a díky tomu je efektivním řešením proti řídnutí vlasů.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bronchitida.

Prosím má někdo stejné trapení jako já?Nic jsem tady nenašla.SVĚDÍ MĚ UŠI.Ale nemám žádný maz a často trpim na zánět zvukovodu.Kdo to zažil tak ví o čem mluvím.Děkuji za vaše zkušenosti nebo rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, mám od dětství to samé, stejně tak všichni v rodině z mamčiny strany včetně mojí sestry, jejích i mých dětí. Kromě svědících zvukovodů máme i afty. Od alergoložky už vím že oboje způsobuje můj reflux (nedomýkavost jícnu), což je dědičné. V noci se kyselý obsah žaludku dostane do úst i uší a naleptá je. Řešením u mne léky na zmenšení kyselosti žaludku před spaním, konkr. Pantoprazol.

Zdroj: diskuze Uši

Dýně

Dýně (Cucurbita pepo) je rostlina pocházející z Jižní Ameriky, která nyní roste po celém světě. Semena a její olej se používají k výrobě léků.

Chemikálie v dýňových semínkách mohou zvýšit močení, což může pomoci zmírnit nepohodlí močového měchýře a prostaty. Některé chemikálie mohou také snížit otoky prostaty. Plody a semena dýně se běžně používají v potravinách.

Lidé běžně používají dýni při benigní hyperplazii prostaty. Používá se také proti plešatění, a mnoho dalších stavů, ale neexistují žádné dobré vědecké důkazy, které by podporovaly tato použití.

Užívání dýňových semen nebo produktů z dýňového oleje ústy může pomoci zmírnit příznaky zvětšené prostaty neboli benigní hyperplazie prostaty.

Zdroj: Dýně a obsah purinů

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM NATĚLE TUKOVE BOULE..**? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Névim coto je a bojim se jít k lekaří moje babíčka to mněla a umřela nato nevím jestli jsouto tukove boule nevím coto pořadně je a moje máminka to má taky a umira co mám dělat poradtemí prosim


Děkují Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tukové boule se některým lidem dělají spontánně a zpravidla nejsou nebezpečné a bývají právě dědičné. Jde o lipomy, které patří mezi nádory, ale nejsou zhoubné. Rozhodně se na lipomy neumírá. Pokud máte jakékoliv pochyby o svém zdravotním stavu, nějaká podezření a podobně, tak nejít k lékaři je ta nejkratší cesta do rakve. Přeci lékař může nejlépe případné onemocnění rychle rozpoznat a zahájit pak cílenou léčbu, která může zachránit život. Přemýšlejte nad tím, až Vám něco bude.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám natěle tukove boule..**?

Plešatost u mužů

Vlas nevyrůstá kontinuálně do nekonečna, ale probíhá vlasovým cyklem. Vlasová cibulka je aktivní zhruba dva roky až šest let, poté se dostává do přechodné fáze, která trvá jeden až dva týdny, během nichž se růst vlasů zastaví a zhruba dva až čtyři měsíce se vlas připravuje na vypadnutí. Až potom vypadne. Říká se, že ve vlasové cibulce proběhne za život asi deset až patnáct takových cyklů. Pakliže člověk trpí androgenetickou alopecií, je kvůli hormonům androgenům, které se navazují na receptory vlasových buněk, tento vlasový cyklus narušen. Dochází ke zkrácení růstové fáze vlasu a je urychlen přechod do klidové fáze, kdy vlas vypadává. V každém dalším růstovém cyklu pak vyroste vlas tenčí, kratší a světlejší. Na plešatosti se podílí také dědičnost a plešatění ve 20 není ničím výjimečným.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA CHOLESTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den.užívala jsem 2 roky lék SORVASTA ale v unoru jsem jej vysadila,protože jsem byla velice unavená a bolely mě svaly. Nyní mám cholesterol 6.5 /při užívání léku jsem měla asi 5.5/. Lékař mě řekl,že jiné léky na snížení špatného cholesterolu nejsou ,Máte někdo prosím zkušenost z jinými léky? A nabidl mě ,že bych mohla být vybraná do výzkumu,že se zkoumá nová řada leku . Název nevím,,nemáte někdo zkušenosti. Jsem hubená,jím celkem zdravě,,asi dědičné,jsem dost často vnitřně neklidná,,,užívám antidepresiva.Děkuji,za vaše rady a zkušenosti.Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Tomáštíková.

Dobrý den, jsem zděšená, užívám Sorvastu, bolí mě svaly, unavená jsem, že skoro nemůžu chodit. Doktorka mi zvýšila dávkování na čtyřnásobek, a to už vůbec nejde. Čtu tady, že hodně lidí má stejné zkušenosti. Tento lék mi tedy má zachránit život?

Zdroj: diskuze Léky na cholesterol

Genetika

Tmavé kruhy mohou být způsobeny genetikou, protože jsou často dědičné. Pokud je míváte vy nebo vaši rodiče, je pravděpodobné, že je budou mít i vaše děti. Toto zbarvení vyplývá i z genetických vad pigmentace kůže, nejčastější je u Asiatů nebo Afroameričanů. Tmavé kruhy, které mají genetickou příčinu, nelze léčit, doposud není známa žádná léčba, ale dermatolog vám může předepsat přípravky, které mohou pomoci vylepšit jejich vzhled, zakrýt, potlačit jejich barvu.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLÉMY S PRÁŠKY NA SNÍŽENÍ HLADINY CHOLESTEROLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Cholesterol jde snížit i bez léků a to dietou a vhodnými doplňky. Tělo si cholesterol samo nevyrobí, takže když ho nedostane ve stravě, tak se neobjeví ani v krvi. U žen také velmi dobře snižuje hladinu cholesterolu červené víno podávané v pravidelných dávkách 2 dcl denně. Poraďte se se svým lékařem o vysazení léků způsobujících průjmy a dohodněte se na jiném řešení.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřich Bešťák.

Děkuji za odpověď panu Cempírkovi, zvláště, pokud je to bývalý pracovní kolega z ČB.
Odpověď je jistě svým způsobem relevantní, ovšem vždy je nějaké další ale... - Zkušený lékař manželce řekl, že se problému úplně nezbaví, protože tu hrají roli jisté dědičné dispozice v chemismu těla, kdy i při střídmém a vcelku snad zdravém stravování si organizmus vytváří mnohem více cholesterolu, než organizmus jiný, tedy, když někdo, pojídající ve zvýšené míře tučná masa a jiná, má cholesterol nižší, než jiní, kteří jsou daleko střídmější. - Uvítali bychom jistě řešení bez prášků, je třeba hledat individuální možnosti.
Děkujeme ale za konzultaci, zdravím.

Zdroj: diskuze Problémy s prášky na snížení hladiny cholesterolu

Příčiny a možnosti léčby

Nejčastější příčinou vypadávání vlasů u žen je mužský hormon (testosteron), který útočí na vlasové folikuly, takže vlasy nemají dostatek živin. Výsledkem je rychlejší vypadávání vlasů. Kromě dědičné dispozice hormonu může být také produkce vlasů ovlivněna určitými životními změnami, například těhotenství, menopauza, užívání léků. Důvody vypadávání vlasů mohou být rozmanité, léčba však bývá účinná teprve po zjištění přesné diagnózy. Léčba je často zdlouhavá a vyžaduje trpělivost pacienta. Existuje již mnoho přípravků, které dokážou zamezit vypadávání vlasů z hormonálních příčin. Může dojít k léčbě pomocí léčivých přípravků nebo kosmetické terapie, ale závisí na formě vypadávání vlasů a způsobu léčby. Včasná diagnóza vypadávání vlasů přináší větší šanci na uzdravení!

Medikamentózní léčba

Dědičné vypadávání vlasů je obvykle léčeno pomocí léků, které blokují produkci dihydro-testosteronu. Rizika a nežádoucí účinky medikamentózní léčby zahrnují trombózu, problémy s játry a výkyvy nálad. Léky jsou určeny jak pro muže, tak pro ženy, ale musí se brát v různých koncentracích po celý život.

Existují i léky, které jsou aplikovány lokálně na pokožku hlavy a blokují vznik dihydro-testosteronu. Tyto přípravky se užívají jednou ročně a zamezují vypadávání vlasů. Mezi nežádoucí účinky patří změny krevního tlaku a alergie.

Alternativní metody

Chirurgická transplantace vlasů, ale ta se ženám nedoporučuje.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Milan Chloupek.

Jedná se o napadení periferních nervů parazity, v tomto případě filáriemi či jejich larvami (což jsou vlasovci, kde napadení je provedeno nejčastěji bodavým hmyzem). Pokud tyto filarie a mikrofilárie napadnou nervové výstupy z páteře do nohou, říká se tomu polyneuropatie dolních končetin. Napadení mozku a nervů či jejich výstupů z páteřního kanálu však může být i jinými parazity, nejčastěji tasemničkami, které mohou způsobovat kromě jiných i stejné problémy jako polyneuropatie, a podle jejich dislokace způsobují nemoci, kterým se pak říká například Tachykardie (srdce napadne vlasovec oční - loa loa), arytmie (srdce napadne vlasovec psí - dirofilaria repens), Roztroušená skleroza, amiotrofická laterální skleroza, autismus, epilepsie, .........- kdy se jedná o napadení mozku a míchy nejčastěji tasemničkami a motolicemi v různých oblastech.
Kdyby si doktoři uvědomili, že každá nemoc je způsobená nějakým parazitem a nečistotou a někdo je naučil jakými, když se to neučili a hledat se jim to nechce, a jak se dají v současné době elektronicky přesně detekovat, nemuseli by se vymlouvat, že je to dědičné, autoimunitní a neléčitelné. Polyneuropatie je poměrně jednoduše léčitelná. Pokud se opravdu jedná jen o neuropatii nohou (kde jsou filáriemi a mikrofiláriemi zasaženy i cévy, žíly a svaly na nohou), pak si realizujte následující protivlasovcovou kůru:

Protivlasovcová kůra (vlasovci patří mezi hlístnice, a to filárie (červi)
Určeno pro diagnózy: Lupénka, Akné, vřídky, Pupínky, ekzém včetně atopického, seborrhojická dermatitida, urticaria chronica, astma bronchiale, dušnost, chronický kašel, senná rýma, ucpané dutiny, alergie všeho druhu, záškuby svalů nebo bouličky pod kůží, zelený a šedý zákal, červené nebo suché oči, otoky končetin, polyneuropatie, tinitus syndrom neklidných nohou, „těžké“ nohy, otoky končetin, vitiligo, svědění kůže, tachykardie, arytmie, vysoký tlak, lymfomy, bércové vředy, migrény, karpální tunely

lék Iverfast 12 (účinná látka Ivermectin) – vhodná k ničení larev (mikrofilárií)
Hetrazan (účinná látka dietylkarbamazan) – vhodná na dospělce (filárií)

14-ti denní kůra:
1,den 1 tableta Iverfastu 12
2,den 1,5 tableta Iverfastu 12
3,den 1-0-0 od třetího dne Hetrazan
4,den 1-1-0
5,den 1-1-1
6,den 1-1-1
7,den 1-1-1
8,den 1,5-1,5-1,5
9,den 1,5-1,5-1,5
10,den 1,5-1,5-1,5
11,den 2-2-2
12,den 2-2-2
13,den 1,5 tablety Iverfastu
14,den 2 tablety Iverfastu

Poznámka: Kůra je poddimenzovaná (je možno až 3x silnější), proto je nutné ji časem (max po 3 měsících) opakovat. Poddimenzovaná je z důvodů zmírnění reakcí na tuto kůru, aby člověk nebyl neschopný normálně pracovat
Možné reakce při užívání: únava, těžké nohy, svědění a pálení očí, svědění kůže, otoky kotníků či lýtek, zvýšené smrkání, ospalost. Tyto pocity vymizí s dalšími dávkami léků

Jako podpůrné "léky" je vhodné/nutné nasadit i Informatika (venadren, vasodren, muscudren, lymfatex). Informtatika jsou jistá "homeopatika", do kterých jsou nahrány frekvence vytěsňující tyto různé patogeny.

Další problémy diskutované v příspěvcích jsou samozřejmě způsobovány zase jistými parazity a jsou léčitelné (ne však většinou našimi jednostranně vzdělávanými lékaři, kteří svýmy neodbornými chemickými zásahy nemoc jen prohlubují).

Přeji lepší a spokojenější život

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

pane inzenyre, byl byste tak hodny a napsal mi na mail, zda je mozne lecit se u Vas. dekuji, dana(dana1970@seznam.cz)

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Funkce Laseru

Způsoby a využití laserových terapií se obvykle provádí přímo na vlasových folikulech pomocí elektrického zařízení. Toto zařízení revitalizuje erytrocyty. Lasery pracují tak, že změní adenosintrifosfát (ATP) na adenosin difosfát (ADP). Laser pak vyšle paprsek, který aktivuje rozdíly v metabolismu buněk.
Při laserové terapii se zvýší krevní oběh, díky kterému se dostane na pokožku hlavy více kyslíku a vitamínů. Tyto látky podporují normální činnost buněk. Lasery podporují ve vlasech kvalitu, podporují opětovný růst vlasů a posilují průměr vlasů.
Laser má podobný design jako fén na vlasy. Některé lasery proti vypadávání vlasů se podobají krytce na fén vlasů. Červený paprsek a jednoduchý účinek laserového přístroje funguje tak, že je laserové světlo propuštěno na jednotlivé vlasové folikuly. Přenosné lasery dnes vypadají, jako kartáč na vlasy.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Puriny v potravě

Puriny jsou součástí dědičné informace každé buňky. Vyskytují se téměř ve všech rostlinných a živočišných potravinách, a to v různém množství. Živočišné potraviny obsahují zpravidla více purinů než potraviny rostlinné, což je dáno tím, že rostlinné potraviny disponují menším množstvím buněčných jader. Kyselina močová, jež se nachází v lidském těle, pochází ze dvou zdrojů: z potravinových purinů a purinů, které vznikají při odbourávání buněk tělu vlastních. Kyselina močová totiž představuje přirozený koncový produkt odbourávání purinů, které jsou obsaženy v buněčných jádrech (endogenní puriny), a purinů, které jsou přijímány v potravě a vznikají při látkové přeměně (exogenní puriny).

Zdroj: Nemoc dna a zakázané potraviny

Příčiny dermatographie

Přesná příčina tohoto onemocnění není jasná. Může být vyvoláno například alergickou reakcí, ale žádný konkrétní alergen nebyl identifikován. Příznaky dermatographie se objeví například třením oblečení nebo povlečením. Také může být způsobena teplem, chladem a slunečním zářením. Někdy může být toto onemocnění způsobeno infekcí, emocionálním rozrušením nebo léky, jako je penicilin. Nelze vyloučit ani dědičné faktory.

Dermatographie se může objevit v každém věku. Nejčastěji se vyskytuje u dospívajících nebo mladistvých. Lidé s jiným kožním onemocněním, jako je suchá kůže nebo dermatitida, mohou být k dermatographii náchylnější. Jakékoli kožní onemocnění zvyšuje rizika dermatographie.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Je dna dědičná

Dna je metabolicky podmíněné chronické zánětlivé onemocnění, jehož podkladem je zvýšená hladina kyseliny močové v krvi vznikající při přeměně organických látek purinů. Řadí se mezi choroby postihující klouby, odborně zvané artritidy. Při dně dochází k ukládání krystalů kyseliny močové do kloubů. Nejčastěji se projevuje ve své akutní formě jako intenzivní zánět jednoho nebo více kloubů. Typickou lokalizací je kloub palce na dolní končetině. Pouze u menší části pacientů přechází do chronické dnavé artritidy, pro kterou jsou charakteristické usazeniny krystalů solí kyseliny močové v oblastech kloubů nebo ušních boltců. Samozřejmě se zde mohou projevit i dědičné faktory.

Zdroj: Jak se pozná dna

Příznaky

Příčiny vzniku fibromu mohou být různé. Může se jednat o dědičné předpoklady, ale může se vyskytnout i u psa, který nemá genetickou predispozici. Spouštěčem pak může být například nedostatek selenu či zinku. Je nutné mít v těle také dostatek vitaminu A, vitaminu C a E. Fibrom je podle lékařů také odrazem toho, že někde v organismu panuje nerovnováha, něčeho je míň či víc.

Fibrom se projevuje jako výrůstek, který je nezhoubný. Může mít kulatý nebo válcovitý tvar a mívá obvykle červenohnědou barvu.

Kožní fibromy většinou pozná veterinární lékař na první pohled, fibromy uložené více v hloubce mohou být potvrzeny ultrazvukem. Definitivní diagnóza je možná po odeslání vzorku na histologické vyšetření, nebo přímo histologickým vyšetřením kompletně odstraněného fibromu.

Zdroj: Fibrom u psa

Zázvor na plešatost a vypadávání vlasů

Není zatím žádný konečný důkaz, který by potvrzoval účinky zázvoru proti plešatění, ale zdá se, že pomáhá proti vypadávání vlasů. Zázvor je oběhový stimulant vlasových folikulů a stimuluje růst vlasů. Když krev díky zázvoru proudí do pokožky hlavy, stimuluje vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Je také potravinou s vysokým obsahem mastných kyselin a mastné kyseliny jsou doporučovány pro boj s vypadáváním vlasů, také na zpomalený růst vlasů a jejich řídnutí. Mastné kyseliny z kořene zázvoru jsou skvělé pro tenké vlasy. Proti vypadávání vlasů a na zastavení řídnutí vlasů použijte směs, ve které rozmícháte dvě lžíce zázvorové šťávy a dvě lžíce olivového oleje. Tento zázvorový olej pak vetřete do vlasaté části pokožky hlavy a nechte po dobu 15 minut působit. Pak to důkladně opláchněte vlažnou vodou. Kdyby byly vlasy moc mastné, tak jedlá soda rozmíchaná ve vodě to uprostřed oplachování spraví. Tento zázvorový olej při vypadávání vlasů dělá zázraky. Někteří lidé mohou být citliví na zázvor a může se u nich objevit vyrážka. Pokud se takové projevy alergie na zázvor projeví, tak doporučujeme přidat do směsi ještě dvě lžíce olivového oleje navíc. Nejsnadněji lze vymačkat šťávu ze zázvoru pomocí elektrického odšťavňovače. Pokud ho nemáte, tak lze zázvor jemně nastrouhat a přes plátno ho vylisovat mezi dvěma prkénky ve svěráku.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP