Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOBA LECBY U PODVAZANI VAJEČNÍKŮ

OBSAH

Podvázání vaječníků po porodu

O podvázání vejcovodů může žena požádat i po porodu. Ovšem musí si být jistá, že již nechce mít do budoucna žádné děti.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana v..

Dcera 25 let, 2 děti, po mozkové příhodě, ma šanci ze zdravotních důvodů na podvazani vaječníků?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše ne. Ale nejlepší informace o způsobu financování takové sterilizace dostane vaše dcera u svého gynekologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Rizika

Samotný výkon je bezpečný a bez vedlejších účinků. Ženy, které zvolily jako ochranu před početím podvázání vaječníků, riziko rakovinného bujení snížily až o 67 %.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana v..

Dcera 25 let, 2 děti, po mozkové příhodě, ma šanci ze zdravotních důvodů na podvazani vaječníků?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel AS.

Podvázání vaječníků může už dnes od 21let, ale stojí to minimálně 10000 a víc záleží na metodě.

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Jak je to pak s menstruací

Podvázání vaječníků (správně podvázání vejcovodů neboli přerušení vejcovodů) učiní pacientku neplodnou, nemá však vliv na její sexuální život, na tvorbu pohlavních hormonů ani na její menstruaci a hmotnost. Pacientka nadále menstruuje, plnohodnotně žije, jediný rozdíl spočívá právě v tom, že nemůže otěhotnět. Zákrok nezpůsobuje předčasnou menopauzu, jak se někdy nesprávně laicky traduje, libido není nijak narušeno. Žena má stejné schopnosti prožívání sexu, nepřibírá na váze, nepociťuje bolestivé napětí v prsou.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli je možný si nechat podvázat vaječníky. Mám dvě děti a další už bych nechtěla a jemi 25 let. V předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podvázání vaječníku je možné provést na základě doporučení od vašeho gynekologa, ale je k dispozici několik bezpečnějších postupů k zamezení otěhotnění. Určitě se o tom nejdříve pobavte se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Otěhotnění po podvázání vaječníků

Ženy, které ještě nemají vyjasněnou otázku rodičovství, by měly zvolit jiný druh antikoncepční metody, například nitroděložní tělísko, hormonální náplast, hormonální antikoncepci nebo inzertní vaginální kroužek. Problematiku nechtěného oplodnění u párů, které již neplánují potomky, lze elegantně vyřešit také mužskou sterilizací. Přestože se jedná o nenávratný zákrok, byly zaznamenány případy rekonstrukce vaječníků.

Přerušení vejcovodů je nevratný zákrok. Přestože se lze, teoreticky, novým chirurgickým zákrokem pokusit o rekonstrukci přerušených vejcovodů, jsou dosavadní výsledky takových zákroků neuspokojivé. Navíc je zde po takovém zákroku významně vyšší riziko mimoděložního těhotenství. Jediná cesta, jak otěhotnět po přerušení vejcovodů, je metoda umělého oplodnění – IVF.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ REKONVALESCENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaja.

Dobrý den, po jaké době jsou vyndány stehy od provedení laparoskopie a kdy žena může opět zahájit sexuální život? Zda jsou nějaká zvláštní opatření pro rekonvalescenci a jak dlouho celkově trvá.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, plno žen říká, že po podvázání vaječníků s epřece jen přibírá na váze a dokonce vím o paní, která po operaci měla pořád nateklé břicho a dřív bylo štíhlá, je tam nějaké takové riziko či jiné???

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků rekonvalescence

Zkušenosti s podvazováním vaječníků

Podvázání vaječníků je zákrok, který blokuje vejcovody, čímž je zabráněno průniku spermií k vajíčku. Při podvázání vaječníků nejsou ženě odejmuty žádné orgány. Zákrok nemá žádné vedlejší účinky. Pro ženy, které ještě nerodily anebo nemají ujasněno, zda se v budoucnosti stanou rodičkami, je tento zákrok nevhodný. Přerušení vejcovodů a podvázání vaječníků je jedno a totéž. To první je spíše lékařský výraz, druhé se používá běžně hovorově.

Podvázání neboli sterilizace vaječníků představuje nejspolehlivější způsob, jak předejít nechtěnému otěhotnění. V případě této antikoncepční metody se provede blokace vaječníků tak, aby byl znemožněn kontakt ženského vajíčka s mužskou spermií.

Zákrok se provádí laparoskopicky (3 malé vpichy do dutiny břišní, samozřejmě v celkové anestezii). Pro uzavření vejcovodů jsou v současné době používány speciální uzávěry – kroužky nebo svorky. Nebo je využita tepelná metoda. V některých případech lékaři použijí i chirurgický steh, žena pak pobyde v nemocnici obvykle 3 dny. Zákrok nijak zvlášť nebolí a nemá vliv na hormonální funkce vaječníků. Jde jen o „uzavření“ vejcovodů, které nemá se základní funkcí vaječníků vůbec nic společného.

Od 1. 4. 2012 je možné provést na vlastní žádost podvázání vejcovodů, nikoli vaječníků, i bez splnění určitých podmínek. Indikací k zákroku jsou rovněž zdravotní důvody. Zákon o specifických zdravotnických službách rozumí zdravotními důvody takové nemoci nebo vady, u nichž existuje vysoká míra pravděpodobnosti vážného ohrožení zdraví nebo života v důsledku těhotenství nebo porodu nebo zdravého vývoje plodu nebo zdraví nebo života budoucího dítěte. Provedení sterilizace je možné pouze za zákonem stanovených podmínek, jedná se zejména o nutnost písemného souhlasu pacienta nebo jeho zákonného zástupce před provedením samotného výkonu. Délka zákroku se pohybuje kolem 30 minut. Zákrok vyžaduje jednodenní hospitalizaci.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Diskuze

V diskuzi PODVAZANI VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Zemankova.

Dobrý den....po tomhle zákroku,podvazani vaječníků už pak není cesty zpět? Kdyby se žena rozhodla,že chce mít ještě dítě? Jaké jsou prosím možnosti? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana.

Dobry den meto zajima taky mam podvazane vajecniky ...a chtela bych otehotnet zas prabe nevim.jesli to de jesli byste pomohly dekuji

Zdroj: diskuze Podvazani vaječníků

Cena

Podle zákona může v ČR o sterilizaci požádat každá žena starší 21 let. Není potřeba žádná komise, jen u svého gynekologa sepíšete žádost, kterou podáte na pracoviště, kde chcete zákrok provést. Jsou dvě možnosti. První možnost je laparoskopicky (vpichy přes břicho) přerušením vejcovodů – zákrok stojí asi 10–15 tisíc Kč, druhou možností je hysteroskopie (spodem přes pochvu a dělohu) – tento zákrok stojí cca 25 tisíc Kč.

Zdroj: Podvázání vaječníků

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva štístko .

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda bych platila za podvázání vaječníků a kdy je to eventuelně zdarma.. Je mi 32 let mám 2 děti jedno narozené ve 30tt a jeden samovolný potrat.. Děkuji za odpověď..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den,
Od 1. 4. 2012 zákon povoluje dobrovolnou sterilizaci od 21 let na vlastní žádost. O zákrok požádejte na pracovišti, kde by měl být proveden. Žádost musíte sepsat sama, důležité součásti žádosti jsou rodné číslo, celé jméno, datum a podpis. Za zákrok platit nebudete. Výkon je prováděn v nemocnicích s gynekologicko - porodnickým oddělením.

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Jaká je inkubační doba rýmy

Inkubační doba je 1–3 dny, a to nejen u dětí. Prevencí je otužování a vyvážená strava s dostatečným přívodem vitamínů.

Zdroj: Inkubační doba rýmy

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva štístko .

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda bych platila za podvázání vaječníků a kdy je to eventuelně zdarma.. Je mi 32 let mám 2 děti jedno narozené ve 30tt a jeden samovolný potrat.. Děkuji za odpověď..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kveta.

Dobrý den chtěla bych si nechat podvazat vaječníky je mi 40 let mám 6 děti skousela jsem brát antikoncepci ale krvacim po ni nemohu ji a dost často Trpín mikozami další děti už nechci prosím budu muset si to zaplatí to podvazani vaječníku děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Inkubační doba HIV

Inkubační doba HIV po nakažení je 3–8 týdnů, kdy přibližně u 50 % infikovaných dochází k příznakům primoinfekce, to znamená akutní HIV infekce. Ta obvykle vypadá jako chřipkové onemocnění.

Zdroj: Infekce HIV

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA KRŠKOVÁ.

MUŽU AJ TAK OTEHOTNET

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Nakažlivost a inkubační doba

Inkubační doba u pásového oparu je 7−14 dní, u planých neštovic 13−14 dní. Období nakažlivosti u pásového oparu bývá zhruba 1−2 dny před prvními příznaky a maximálně 5 dní po objevení puchýřků.

Zdroj: Pásový opar

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stana.

Dobrý den,je mi 42 brala sem depoproveru kterou už podle špatných výsledků brát nemůžu a prášky nechci...jeden samovolný potrat a mám jedno dítě narozené dřív rizikové ležela sem celé tehu v nemocnici a chtěla bych na podvázání vaječníků a jelikož mám zánět tračníku a caste záněty močáku pracují u chladaku tak jestli mám nárok to neplatit ...děkuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte šanci na to, aby vám byla sterilizace udělána na náklady zdravotní pojišťovny ze zdravotních důvodů. Dohodněte se svým gynekologem, aby vám to vyjednal s vaší zdravotní pojišťovnou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Zápal plic inkubační doba

Inkubační doba u zápalu plic se pohybuje v řádech několika hodin až dnů.

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
Od 1. 4. 2012 zákon povoluje dobrovolnou sterilizaci od 21 let na vlastní žádost. O zákrok požádejte na pracovišti, kde by měl být proveden. Žádost musíte sepsat sama, důležité součásti žádosti jsou rodné číslo, celé jméno, datum a podpis. Za zákrok platit nebudete. Výkon je prováděn v nemocnicích s gynekologicko - porodnickým oddělením.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobry den chtela jsem se zeptat jestli budu platit za podvazani vajecniku kdyz je mi 35 let a mam tri porody a jeden potrat nrkde jsem cetla ze kdyz ma tenska tri deti a je ji 35 let tak to ma zadarmo je to tam či ne dekuji za odpoved.

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Nakažlivost a inkubační doba

Svrab je nakažlivý! Pokud trpíte svrabem, můžete být přenašečem roztoče na jiné lidi. Po prvním napadení roztočem svrabu se mohou objevit prvotní příznaky během několika týdnů. Tato doba je známá jako inkubační doba. Pokud však dojde k opětovnému nakažení, objeví se příznaky během několika dní.

Zdroj: Jak se bránit nákaze svrabem

Inkubační doba

Spálová angína se vyskytuje většinou u dětí ve věku od 3 měsíců do 3 let a poté nad 10 let. Inkubační doba u spálové angíny je asi 1–5 dní.

Zdroj: Spálová angína

Doba léčby

Stejně jako jiné infekční choroby se i impetigo léčí antibiotiky. Při málo závažném průběhu impetiga postačují antibiotické masti a omezení fyzické aktivity. Pokud se však impetigo rozšíří na větší plochu těla nebo je doprovázeno vysokou horečkou, je třeba nasadit antibiotika celková, která se užívají v tabletách.

Léčebný postup:

  • aplikování antiseptických roztoků či mastí (mupirocin, acidum fusidicum, bacitracin);
  • jemné odstraňování krust pomocí keratolytických mastí nanesených na gázu (saloxyl unguentum s obsahem kyseliny salicylové);
  • hygienická opatření bránící přenosu (vlastní ručníky, ložní prádlo a podobně);
  • ošetřování všech lézí najednou;
  • minimalizování tření oděvem či obvazem (snadná infekce oděrek);
  • celková terapie při neúspěchu místní léčby či při rozsáhlých projevech (celková terapie antibiotiky);
  • při průkazu streptokoků skupiny A následuje celková léčba antibiotiky jako prevence glomerulonefritidy a po měsíci vyšetření moči.

Zdroj: Impetigo – inkubační doba

Impetigo – obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá impetigo.

Zdroj: Impetigo – inkubační doba

Inkubační doba

Inkubační doba je 8 hodin, maximálně 48 hodin, to znamená, že onemocnění se projeví přibližně po 8 hodinách od konzumace infikované potraviny nebo tekutiny. Některé druhy enterobakterií mohou způsobit salmonelu, jejíž projevy trvají několik dní až týdnů a jsou nespecifické, nejsou tedy typické pro salmonelu. Mezi tyto projevy patří horečky, návaly potu, bolest svalů, nechutenství.

Zdroj: Salmonela

Zápal plic nakažlivost

Inkubační doba u infekčních pneumonií je závislá na původci nemoci (například bakteriální pneumonie 1–3 dny, pneumonie způsobená respiračním syncytiálním virem 4–6 dní, pneumonie způsobená virem chřipky 18–72 hodin).

Zdroj: Když plíce bolí - zápal plic


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP