Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DIGITÁLNÍ MAPY POZEMKŮ

OBSAH

Digitální naslouchadla

Digitální doba mění i ty nejmenší, avšak neméně potřebné přístroje. Mezi ně patří i sluchadla, pomůcky pro nedoslýchavé. Tradiční analogová sluchadla zachycovala zvuk mikrofonem a předávala jej přímo do ucha. Současné digitální přístroje se liší tím, že zvuk je v nich nejprve převeden na digitální signál, který lze dále upravovat.

Prvním krokem je zachycení směrovým mikrofonem (ten má přednostní citlivost ke zvuku přicházejícímu z určitého směru) a mění se v A/D (analogicko-digitálním) konvertoru na elektrický signál.

Vlastní úprava probíhá v digitálním signálním procesoru DSP, který tvoří řada křemíkových čipů. Procesor DSP analyzuje signál a potlačuje nežádoucí frekvence vyjadřující zvuky z okolí. Naopak řečové frekvence jsou zvýrazňovány, takže konverzace se stává srozumitelnou. DSP umí i odstranit zpětnou vazbu, která se projevuje nepříjemným pískáním. Špičková sluchadla dokážou porovnávat signál, který přichází do sluchátka, se zvukem, který je zesilován tak, aby ke zpětné vazbě nedocházelo. DSP dokáže také přizpůsobením zvuku zabránit pocitu, že je jedno ucho zablokováno, což je důležité hlavně pro příjemné vnímání vlastního hlasu. Zpracovaný zvuk je postupován do reproduktoru sluchátka. Na něj navazuje trubice, která je na konci tvarovaná tak, aby přesně zapadla do ucha uživatele.

Digitální naslouchadla – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět digitální naslouchadla.

Digitální naslouchadla – cena

Zde je seznam cen a obchodů, kde jsou k dostání digitální naslouchadla.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi KATASTRÁLNÍ MAPY POZEMKŮ A ČÍSLA PARCEL 5893, 6048, 6744, 6886, 7125 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frydrychová Jitka.

Prosím o vyhledání katastrálních map uvedených pozemků.

Děkuji předem
Frydrychová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Katastrální mapy pozemků a čísla parcel 5893, 6048, 6744, 6886, 7125

Jak vyhledat vlastníka parcely?

Na Slovensku můžete vyhledat vlastníka parcely, včetně jeho adresy a data narození. Slouží k tomu portál CICA na adrese https://cica.vugk.sk/.

Na této stránce najdete několik ikon, z nichž vyberte tu s názvem parcelné číslo. Po kliku na tuto ikonu se otevře stránka, na které budete muset zvolit okres a katastrální území. Dalším krokem je volba mapového podkladu ze kterého čerpáte číslo parcely. Slovensko má dva typy map. Jednu původní z dob Rakouska Uherska s označením E a novou z dob éry JZD, kdy došlo ke sloučení drobných pozemků v rozsáhlé pozemky s označením C. Je tedy důležité vědět, z které mapy číslo pozemku pochází. Po zvolení těchto tří údajů se zpřístupní výběr všech čísel listů vlastnictví, která jsou evidována v daném katastrálním území. Stačí vyhledat to vaše a můžete přejít k zobrazení listu vlastnictví.

Zdroj: Jak to má s nahlížením do katastru nemovitostí Slovenská republika?

Diskuze

V diskuzi KDE ZJISTIT ČÍSLO POZEMKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Vrkočová.

chci číslo pozemku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Číslo pozemku najdete v katastrální mapě. Ta je k dispozici na Obecním / Městském úřadu a na Katastrálním úřadu. Když máte internet, tak si můžete zobrazit mapu kteréhokoli katastrálního území na svém počítači. Z této internetové mapy zjistíte nejen číslo pozemku, ale uvidíte i veškeré majitele a jejich podíly a adresy. Tuto mapu najdete tady: nahlizenidokn.cuzk.c…
Zadáte název obce, kterou potvrdíte v návrhu a kliknete na zobrazit mapu. Až se vám zobrazí, tak ji hodně přibližte, dokud se vám nezobrazí čísla pozemků. Pak dole pod mapou si vyberte nástroj KN (katastr nemovitostí) a klikem na jednotlivé pozemky si můžete prohlížet všechny dostupné informace.

Zdroj: diskuze Kde zjistit číslo pozemku

Elektrická přípojka na cizím pozemku

Vlastníkem přípojek může být osoba odlišná od vlastníka pozemku, na kterém jsou přípojky umístěny. To může představovat problém při majetkoprávních dispozicích (převodech) s pozemkem, v němž jsou uloženy přípojky, které slouží budově na pozemku umístěné. Nelze totiž vždy spoléhat na to, že přípojky budou ve vlastnictví vlastníka pozemku. V takovém případě by nemohly být ani platně převedeny při převodu pozemku, v němž jsou umístěny, a to i přesto, že do převodní smlouvy již není nutné výslovně zahrnout vůli k jejich převodu. Vlastníkem elektrické přípojky je ten, kdo uhradil náklady na její zřízení.

Zdroj: Elektrická přípojka

Poradna

V naší poradně s názvem KATASTRÁLNÍ MAPY POZEMKŮ A ČÍSLA PARCEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Wendlová.

Dobrý den.
V Golčově Jeníkově vlastním nemovitost v Ráji č. 512, parcela 495,2290,2291. To samozřejmě vím kde se nachází. Ovšem k tomu patří ještě parcela 2430. Na mapě jsem si toto našla, ale potřebovala bych vědět č.p. domů, za kterými se pozemek nachází. Čísla parcel jsou 2431 a 2432.
Je možné od vás též zjistit rozměry parcely 2430? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Marcela Wendlová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Parcela 2431 souvisí s domem Ráj č.p. 590.

Parcela 2432 souvisí s domem Ráj č.p. 550.

Parcela 2430 má výměru 315 m2.

Informace o parcelách můžete pohodlně prohlížet na interaktivní mapě. Mapu naleznete na této adrese nahlizenidokn.cuzk.c…
Zadejte název obce nebo katastrálního území a číslo parcely. Až se vám mapa zobrazí, tak dole v nástrojích vyberte tlačítko s názvem KN, pak se vám myš změní v ukazovátko, kterým když kliknete na parcelu, tak uvidíte všechny podrobnosti k ní.

Zdroj: diskuze Katastrální mapy pozemků a čísla parcel

Katastrální mapa k nahlížení podle jména

Vyhledávání dle majitelů není možné v běžně přístupné online verzi. Vysvětlením je ochrana soukromí majitelů. Pokud chcete takto vyhledávat, můžete využít aplikaci „Dálkový přístup do KN“, která je placená.

Pro vyhledávání v katastru nemovitostí je potřeba znát údaje o daném objektu, čímž je katastrální území, a následně také číslo parcely a budovy, o které chcete zjistit více informací.

V bezplatné verzi je možné vyhledat vlastníka podle adresy, a to zadáním informací týkajících se konkrétní parcely, stavby, jednotky nebo jejím vyhledáním na mapě. Nejprve přejděte na hlavní stranu a zde si vyberte oblast, která vás zajímá (stavba, parcely, procházení mapy), poté zadejte území nebo název obce, případně také číslo stavby nebo pozemku. Po potvrzení se vám otevře okno s údaji o vlastníkovi.

Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Online služby


Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Jak zjistit číslo popisné

Číslo popisné je možné zjistit na internetu, a to buďto na mapách, nebo nahlédnutím do katastru nemovitostí. V katastru nemovitostí stačí zadat letecké mapy a podle toho se zorientovat. V mapách si zadejte ulici a přibližte mapu skoro na maximum, zobrazí se vám tak i čísla popisná.

Zdroj: Číslo popisné

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO AXON C-109 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Nedávno jsem pořizoval naslouchátko a zvolil jsem digitální Axon C-109 www.zdravi-sport.cz/… Je to lepvnější variantazde zmiňovaného Axonu D-322. Kvalita zvuku je vynikající a výdrž baterie také. Za ty peníze spokojenost

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchátko Axon C-109

Nahlížení do katastru podle jména

Nahlížení do KN je volně přístupné všem uživatelům internetu, nevyžaduje žádnou registraci a je bezplatné. Možnosti výstupů jsou však oproti aplikaci „Dálkový přístup do KN“ omezené. Výpis z katastru nemovitostí a některé další výstupy aplikace „Nahlížení do KN“ zdarma neumožňuje, ale lze v této aplikaci provést jejich nákup. Platba je realizována prostřednictvím platebního portálu.

Katastr lze prohledávat mnoha způsoby. Pokud jde o online prohlížení, tak lze vyhledávat podle parcely, stavby, jednotky, práva stavby, řízení, mapy, listu vlastnictví a katastrálního území. Po přesném vyhledání je možné zjistit i majitele daného pozemku. Ovšem samotné hledání podle majitele umožněno není. Pro rozšířené možnosti dálkového přístupu je potřeba se zaregistrovat, a to přímo na dotyčném katastrálním úřadě, který náleží k vašemu kraji. Pro vyhledání bližších informací je vždy nutné znát potřebné informace pro hledání, následně je již hledání snadné.

Vlastnická práva ke všem svým nemovitostem je možné zjistit na katastrálním úřadu nebo pomocí dálkového přístupu.

Vyhledávání podle jména v aplikaci „Nahlížení do KN“ nelze, toto je možné pouze v placené aplikaci.

Chcete-li zjistit rozsah svého nemovitého majetku, je to možné učinit osobně na katastrálním úřadu nebo pomocí dálkového přístupu. V bezplatné aplikaci „Nahlížení do KN“ toto není možné. A rovněž zjištění rozsahu cizího majetku (nemovitého) nelze provést v aplikaci „Nahlížení do KN“ podle jména, ale pouze na katastrálním úřadě, a to na základě rozhodnutí soudu.

Pokud si chcete prověřit cizí majetek v bezplatné aplikaci, musíte znát buď číslo parcely, číslo pozemku, katastrální území, list vlastnictví, nebo si otevřít přehledovou mapu a pozemky si vyhledat slepě na mapě a následně si o nich zjistit informace o vlastnických vztazích. Až zjistíte požadovaného vlastníka, je možné podle listu vlastnictví v daném katastrálním území dohledat veškerý jeho nemovitý majetek.

Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Mašek.

Mám nasluchadla typu oticon jsou na malé knoflíkové baterie.
Nasazování baterií i samotné vkládání plastu do ucha mi dělá potíže.
Mám dotaz tento typ oticon je anologový nebo digitální
Děkuji 604 504 575

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Benigní nádory

Koenenův tumor je periungvální fibrom, vyskytuje se u pacientů s tuberózní sklerózou.

Zde se můžete podívat, jak vypadá Koenenův tumor.

Digitální akrální fibrokeratom je tvrdý kožní výrůstek rostoucí v blízkosti nehtové jednotky.

Zde se můžete podívat, jak vypadá digitální akrální fibrokeratom.

Subungvální exostóza je bolestivý kostěný výrůstek rostoucí z dorsální strany distálního článku prstu (zejména palce u nohy); může nadzvedávat nehtovou ploténku, často asymetricky. Prokazuje se na RTG.

Zde se můžete podívat, jak vypadá subungvální exostóza.

Glomus tumor je bolestivý tumor prosvítající pod nehtovou ploténkou jako červená skvrna. Vyskytuje se zejména u žen, bolestivé příznaky se projevují hlavně v chladu.

Zde se můžete podívat, jak vypadá glomus tumor.

Zdroj: Diagnostika nemocí podle nehtů

Diskuze

V diskuzi KATASTRALNI MAPY SLOVENSKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vrábel Blahoslav.

Prosím o výpis nehnutelnosti Stará Turá , Topolecká

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Katastralni mapy slovensko

Digitální přístroje

Přístroje na noční vidění s digitálním převodem mají obraz černobílý, tyto přístroje mívají vestavěné IR osvícení (díky tomu se přístroj dá využívat i ve tmě nenarušené světelným smogem). Digitální přístroje mají zvětšení obrazu zhruba 5,5 krát. Zobrazení v přístrojích bývá přesné a s velkým kontrastem.

Digitální přístroje využívají také zesilovač zbytkového světla, ale obraz je přenášen v digitálním systému. Obraz u těchto přístrojů je jasnější a ostřejší. Zároveň mají na rozdíl od analogových i lepší rozlišovací schopnost.

Nevýhodou těchto přístrojů je potřebná vysoká dávka energií. Baterie do těchto přístrojů mívají nízkou životnost, často se baterie vybijí hned po jednom večeru.

Na rozdíl od noktovizorů se mohou digitální přístroje použít i při denním světle. Naopak jejich nevýhodou je, že systém obraz seká v malých časových intervalech, a proto obraz běžící zvěře bývá špatně zachycený.

Shrnutí hodnocení digitálního nočního vidění:

Výhody digitálního nočního vidění

Nevýhody digitálního nočního vidění

Nižší pořizovací cena

Vysoká spotřeba energie = menší výdrž baterií

Více možností různých nastavení a funkcí: Wifi, GPS

Nízká citlivost na zbytkové světlo

Není nutné přihlašovat puškohled u Policie ČR

Nutné použít přísvit

Funkce nahrávání

Zpoždění obrazu

Reaguje na vyšší vlnové délky přísvitů

Větší rozměry

Možnost většího plynulého přiblížení obraz



Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi EON - ŽÁDOST O PŘÍPOJKU ELEKTŘINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Gajdošíková.

CHci zaslat tiskopis ke smlouve na vybudování nové přípojky k pozemku.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Eon - žádost o přípojku elektřiny

Monokuláry

Dalšími přístroji využívanými k nočnímu vidění jsou monokuláry, u nichž jsou dostupné všechny typy technologií, a proto si uživatel může pořídit monokulár s termovizí, ale i digitální, nebo noktovizorní, k dispozici jsou ale i klasické optické pozorovací monokuláry.

Shrnutí hodnocení monkulárů

Výhody monokulárů

Nevýhody monokulárů

Dobrá cena

Nedá se nasadit na zbraň

Lehká konstrukce


Kompaktnost


Zdroj: Noční vidění

Poradna

V naší poradně s názvem HLEDÁNÍ POZEMKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Kemza.

Pozemek dle jména v obci Tři Dvory

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Katastrální úřady poskytují výstup z katastru nemovitostí - tzv. přehled vlastnictví. Přehledem vlastnictví se rozumí tiskový výstup vytvořený pro zadanou osobu v rámci územní jednotky (tedy i celé ČR), jehož obsahem je výčet katastrálních území s uvedením čísel listů vlastnictví, na kterých má zadaná osoba zapsáno vlastnické nebo jiné věcné právo, případně, že k zadané osobě v katastru žádné takové právo evidováno není. Na přehledu budou uvedena jak jednotlivá katastrální území, tak čísla listů vlastnictví pro každé katastrální území.
Při žádosti se ověřuje totožnost žadatele. Jde to samozřejmě zařídit osobně i poštou či datovou schránkou, jen je při tomto podání třeba vyřešit prokázání totožnosti. Přehled vlastnictví lze získat také prostřednictvím zřízené služby Dálkového přístupu www.cuzk.cz/%E2%80%A… .

Prokázání totožnosti při osobním podání
V případech, kdy je žádost o poskytnutí přehledu vlastnictví nebo údajů ze sbírky listin podána osobně na katastrálním úřadě, bude proto katastrální úřad po žadateli požadovat, aby předložil doklad totožnosti.

Prokázání totožnosti při jiném než osobním podání
V případech, kdy žádost není podána osobně nebo prostřednictvím datové schránky, bude katastrální úřad totožnost žadatele považovat za zjištěnou, pokud žádost bude opatřena úředně ověřeným podpisem žadatele, jde-li o fyzickou osobu, úředně ověřeným podpisem fyzické osoby, která jedná za žadatele.

Z výše uvedeného vyplývá, že o přehled vlastnictví může žádat kdokoliv, kdo prokáže svoji totožnost, není třeba prokazovat právní zájem ani jednat na základě plné moci. Pokud se o přehled vlastnictví žádá osobně, je vyhotoven na místě. Stačí navštívit jakékoli katastrální pracoviště.
Osobu je třeba co nepřesněji identifikovat, nejjednodušeji samozřejmě pomocí rodného čísla. Poplatek za vydání přehledu vlastnictví činí 50 Kč za každou stránku A4 a hradí se buď v pokladně katastrálního pracoviště a nebo na výzvu k zaplacení, kterou katastrální úřad zašle po obdržení žádosti.

Chcete-li informace o pozemku, uděláte nejlépe, když osobně návštívíte nejbližší katastrální pracoviště. Seznam pracovišť i s adresami najdete zde: www.cuzk.cz/Urady/Ka…
Další možnost je poslat žádost s úředně ověřeným podpisem na katastrální úřad do Prahy. Adresa je
Katastrální úřad pro hlavní město Prahu
Pod sídlištěm 1800/9
Kobylisy
18214 Praha 8
ID datové schránky: qjfadtx

Zdroj: diskuze Hledání pozemku

Kde se dá nahlížet do katastru nemovitostí na Slovensku?

Portál CICA je jednoduchý a pohodlný přístup k vybraným informacím o listech vlastnictví, parcelách nebo vlastnících.

Vyhledávání i zobrazení jména a adresy vlastníka včetně jeho data narození je možné i bez zadávání bezpečnostních prvků. Stačí k tomu znát číslo popisné nebo jméno vlastníka. Portál CICA vyhledává pouze ve stávajících údajích katastru nemovitostí, bez návrhů a probíhajících změn. CICA je bez možnosti zobrazení mapy.

Portál CICA je k dispozici na adrese https://cica.vugk.sk/

Zdroj: Jak to má s nahlížením do katastru nemovitostí Slovenská republika?

Prognóza

Prognóza tohoto onemocnění je závislá na včasném odhalení defektu aorty. Výsledky preventivních elektivních výkonů jsou příznivé. Včasná diagnóza může pacientovi zachránit život. Pokud dojde k prasknutí výdutě, 50 % postižených zemře před příjezdem do nemocnice, 25 % peroperačně, celková operační mortalita je 50 %, celková mortalita ruptury je 75–90 %. Jako diagnostika se používá RTG, počítačová tomografie (CT), respektive CT angiografie, digitální subtrakční angiografie (DSA) a magnetická rezonance (MRI).

Zdroj: Ateromatóza aorty

Bezdrátová zesílená sluchátka k televizi pro nedoslýchavé AR-TV

Jedná se o bezdrátovou digitální naslouchací soupravu pro zesílený poslech televize. Zároveň sluchátka AR-TV fungují díky vestavěnému mikrofonu jako sluchadlo pro zesílení běžného hovoru. Zapojení sluchátek do televize nevypne zvuk televize, takže můžete pohodlně sledovat televizi s ostatními členy rodiny, zatímco zvuk je zesílen do sluchátek a dokonale rozumíte každému slovu.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Stavební povolení

Nový stavební zákon v tomto mluví velmi jasně: pokud pergola dle § 103 zákona č. 183/2006 Sb. nepřesáhne zastavěnou plochu 25 m² a výšku 5 m, není pro tuto stavbu nutné stavební povolení ani zrychlené řízení v podobě ohlášení stavby. V případě, že pergola splní podmínku stavby, pro kterou není třeba územní souhlas nebo rozhodnutí, platí v tomto případě, že „stavba do 25 m² zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci, neslouží k výrobě nebo skladování hořlavých látek nebo výbušnin, nejedná se o jaderné zařízení nebo stavbu pro podnikatelskou činnost, je v souladu s územně plánovací dokumentací, je umisťována v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků nejméně 2 m, plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jejím umístění bude nejméně 50 % z celkové plochy pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci.“

V případě, že některý z bodů není splněn, musíte zažádat o územní souhlas nebo rozhodnutí. Územní souhlas je ošetřen § 96 zákona č. 183/2006 Sb. Tento paragraf obsahuje i výčet dokumentů, které jsou k vydání územního souhlasu potřeba:

  • doklady prokazující vlastnické právo, smlouvu nebo doklad o právu provést stavbu nebo opatření k pozemkům nebo stavbám, na kterých má být požadovaný záměr uskutečněn; tyto doklady se připojují, nelze-li tato práva ověřit v katastru nemovitostí dálkovým přístupem; anebo souhlas podle § 86 odst. 3;
  • souhlasná závazná stanoviska, popřípadě souhlasná rozhodnutí dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě rozhodnutí podle § 169 odst. 3 a 4;
  • stanoviska vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a způsobu napojení nebo k podmínkám dotčených ochranných a bezpečnostních pásem;
  • souhlasy osob, které mají vlastnická nebo jiná věcná práva k pozemkům nebo stavbám na nich a tyto pozemky mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu; souhlas se nevyžaduje v případech stavebních záměrů uvedených v § 103, pokud nejsou umístěny ve vzdálenosti od společných hranic pozemků menší než 2 m;
  • jednoduchý technický popis záměru s příslušnými výkresy.

Ve vyhlášce není rozveden důležitý pojem „příslušné výkresy“, který však rozvádí příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Jedná se o žádost o územní souhlas, který je třeba vyplnit a odnést na stavební úřad, ale také podrobnější seznam příloh, které jsou spolu s žádostí potřeba. Zde je blíže rozveden i poslední bod vyhlášky týkající se příslušných výkresů. Budete tedy potřebovat:

  • celkovou situaci v měřítku katastrální mapy včetně parcelních čísel, se zakreslením požadovaného záměru, s vyznačením vazeb a účinků na okolí;
  • jednoduchý technický popis záměru (jednoduchá technická zpráva – z jakého materiálu bude pergola, jakou bude mít zastavěnou plochu, v jakých vzdálenostech od sousedních pozemků bude pergola umístěna, typ krytiny, výška pergoly, základní popis technického řešení, například spojení budou řešena tradičními tesařskými spoji a ocelovými spojovacími prostředky a tak dále);
  • půdorys pergoly;
  • pohledy.

Vhodné je před započetím vyřizování všech stanovisek a veškeré dokumentace nejprve konzultovat vše s konkrétním stavebním úřadem, který bude vaši stavbu pergoly řešit. Tam dostanete nejlepší instrukce o tom, co konkrétní stavební úřad a v jaké podobě pro stavbu pergoly požaduje.

Zdroj: Stavba pergoly

Způsob použití a dávkování

Tinktura z měsíčku se podává zevně i vnitřně. Měsíčková tinktura se používá rozpuštěná v převařené vodě nebo v čaji vnitřně, tedy jako čaj, anebo se používá na vnější poranění či onemocnění, a to hlavně formou obkladu na rány, na výrony, hnisavé vředy, proleženiny, otoky, na bércové vředy, plísňové mapy, při zánětech kolem nehtů, či na tvrdnutí prsou. Měsíček lze užívat jak samostatně, tak do směsí: nevykazuje žádné nežádoucí účinky ani kontraindikace. V kuchyni lze měsíček použít jako náhražku šafránu nebo např. na obarvení rýže.

Měsíčková tinktura, nejlépe s přídavkem arnikové tinktury, je nenahraditelná při ošetřování ran, u kterých hrozí zánět, u čerstvých krvácejících ran, a při léčbě rakoviny, zejména prsů a dělohy, a to vnitřně i zevně.

Zdroj: Měsíčková tinktura


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP