Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SUCHE KLOUBY NA RUKOU

OBSAH

Játra a suché ruce

Kdykoliv se přejídáme nebo jíme zpracované či smažené potraviny přetěžujeme játra. Játra jsou pak přepracované a přetížené. Přetížení jater může následně způsobit převýšení toxinů a tuků, což má mimo jiné i nepříjemný vliv na pokožku a potažmo na výskyt suché kůže na rukou. Existuje celá řada potravin, které nám pomohou s očistou jater.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KLOUBY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

dobrý den, dnes jsem si všimla, že mám docela tmavé klouby na prstech na rukách. A nevím, co to může být, nebo jestli je to normální ? Děkuji předem za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavé klouby na rukou

Příčiny popraskaných rukou

Nejdříve si pojďme povědět něco o příčinách suchých rukou. Dlaně a prsty mají méně mazových žláz než zbylé části těla, což je tedy předurčuje k vysychání. Hlavní důvod to však není, to bychom totiž měli suché ruce všichni. Pokud však navíc pracujete v klimatizovaném prostředí, nebo ruce velmi často namáčíte, můžete výrazně přispět ke zmiňovaným problémům. Mimochodem například příliš studená, nebo naopak příliš teplá voda vysušují ruce ze všeho nejvíce.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Domácí maska na suché ruce

Ingredience: 4 polévkové lžíce ovesných vloček, 50 g mandlí (velmi najemno nasekaných), 1 žloutek, 1 lžíce medu, 2 lžíce mandlového oleje, 4 kapky 20% kalium sorbátu

Postup: Umyjte si ruce a na přípravu použijte rukavice. Všechny ingredience smíchejte. Pokud chcete, aby byla maska úplně hladká, je potřeba použít mixer. Jinak si s tím můžete pohrát ručně, ale bude to dlouhé. Vzniklou hmotu ponechte v dóze s víčkem. Používejte jako noční masku, po natření rukou si oblečte vlněné rukavice. Ráno smyjte.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, už delší dobou mě bolí klouby na rukou i nohou. Ruce me mrtví, bolí až pálí. Ruce i nohy mám natekle. Stane se, že nekdy v těch rukách mám špatný cit. Léčím se s bederní páteří. Prosím o vysvětlení. Děkuji

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Péče o suché ruce

U péče o vysušené ruce je důležité zaměřit se na prevenci. Myjte si ruce co nejkratší dobu a při úklidu domácnosti používejte ochranné rukavice, případně si alespoň po ukončení prací ošetřete ruce krémem. Jednou za čas je vhodné si dopřát komplexnější péči, například v podobě olejových zábalů, masáží, ale i peelingu, který zbaví vaše ruce odumřelé kůže. Na trhu je mnoho přípravků určených k péči o suché ruce. Jsou v různých cenových relacích a neplatí, že vám mohou pomoci pouze drahé krémy. Zaměřte si i na to, zda přijímáte dostatek vitamínů a minerálů. Pro lepší pokožku rukou je důležitý především přísun vitaminů B, D a E, z minerálů pak železo a vápník.

Pokud se domníváte, že pro péči děláte maximum a stejně máte pořád suché dlaně, vyhledejte pomoc dermatologa. Pomůže vám zjistit příčinu a doporučí vám vhodný krém či vám ho nechá v lékárně speciálně namíchat přímo na vaše potíže.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Příznaky artrózy

Artróza postihuje nejen velké nosné klouby, ale i další menší klouby. Artróza prstů na ruce je diagnostikována častěji u žen. Příčiny primární artrózy, respektive osteoartrózy jsou neznámé. Za hlavní faktor se však považuje stáří vzhledem k všeobecně větší četnosti u vyšších věkových skupin. V generaci padesátníků je artrózou/osteoartrózou postiženo 80 % obyvatelstva. Sedmdesátníci a starší trpí osteoartrózou ve více než 90 %. První osteoartrotické změny lze však zjistit již kolem 20. roku věku. Dále hrají významnou úlohu vlivy genetické, endokrinní, mechanické, dále kvalita výživy a zánět. Rozlišují se tyto artrózy u klubů prstů:

  • nodální osteoartróza – osteoartróza kloubů prstů rukou,
  • Heberdenova artróza – artróza koncových kloubů rukou,
  • Bouchardova artróza – artróza středních kloubů prstů,
  • rizartróza – osteoartróza sedlovitého kloubu palce ruky.

Artróza, respektive osteoartróza je kloubní onemocnění, při němž dochází k poruše obnovy kloubní chrupavky a v návaznosti na ní, také ke změnám kosti a přilehlých měkkých tkání. Mezi příznaky artrózy patří citlivost na změnu tlaku a teploty, ztuhlost před rozhýbáním, oteklý kloub, výrůstky na kloubech ruky a další příznaky.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Suché a popraskané ruce

Kromě ročního období může být příčinou vzniku vysušených rukou i genetická dispozice, stárnutí pokožky, časté mytí rukou. Kožní onemocnění a suché či popraskané ruce mohou být také následkem alergické reakce na kosmetické přípravky. Častěji se objevují vysušené ruce u diabetiků. Nadměrně suché dlaně mohou následně způsobovat další potíže s pokožkou, hlavně její svědění, zarudnutí, praskání, olupování, ale také se mohou objevovat nepříjemné záněty kůže, které se špatně hojí.

Kůži na rukou vysušuje voda, studená teplota, mýdla, gely nebo i klimatizace. Nejhorší účinky má pak kombinace několika věcí. Pokud se staráte o domácnost tak, že umýváte nádobí, doma uklízíte a často chodíte ven, kde je studenější počasí, nebo do místností, kde je klimatizace, je problém na světě. Pokožku na rukou a na celém těle vysušují i různé přípravky, jako jsou tuhá mýdla, tekutá mýdla, gely na sprchování a podobně.

Na rukou najdeme málo mazových žláz, ale velmi často s nimi pracujeme. Z tohoto jednoduše vyplývá, že jsou častěji vysušovány. K tomu napomáhá především zimní počasí, práce, studený vzduch, změna teploty – chlad, mráz a teplo.

V těhotenství můžete mít nejen suché ruce, ale i dlaně, což se děje kvůli nedostatečnému příjmu tekutin nebo, jak se traduje, se jedná o znamení, že čekáte kluka.

Jak jsme již zmínili, za praskání kůže na prstech rukou může často voda. Nemusí se jen jednat o umývání nádobí, oken či podlahy, ale také o prosté umývání rukou nebo těla. Když se k tomu připočtou různé chemické přípravky jako jar, mýdlo či další přípravky, vysoušení pokožky se ještě stupňuje. Z tohoto důvodu je nutné výrazně omezit styk vody a rukou. Při umývání nádobí nebo při péči o domácnost používejte rukavice, vyměňte přípravky za šetrnější (můžete vyzkoušet i ekologickou verzi, která bývá šetrnější), pomůže i koupě myčky, nebo dokonce změna zaměstnání. Ruce mějte ve vodě jen nezbytně nutnou dobu.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi BOLESTI DROBNÝCH KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Ještě jsem se chtěla zeptat,na rukou klouby zvětšeny,na revmatologii pí doktorka mi říkala,že klouby se věkem mění,všimla jsem si toho u starších lidí,ale mě je 34let a nemůžu nosit prstýnky,test na revma negativní,prsty natékají,ostrá bolest v chladu,studená voda,menší hybnost prstů děkuji za odpověd´

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti drobných kloubů

Léčba suchých a rozpraskaných rukou

Zdravá strava s hojností ovoce a zeleniny zajišťuje kůži vlhkost a vláčnost. Zabraňte dehydrataci dostatečným množstvím tekutin – pijte nejméně šest sklenic nekofeinových nápojů denně.

  • Jezte potraviny obsahující esenciální mastné kyseliny.
  • Jezte potraviny bohaté na vitamín A a D, ale nezapomeňte, že nejvíce vitamínu D se tvoří působením slunečního záření na kůži.
  • Jezte potraviny bohaté na vitamín E a zinek. Podle potřeby užívejte rybí tuk.

Rostlinné léky

  • Změkčující účinky má gel z aloe, který upraví hrubou kůži na rukou.
  • Zklidňující vlastnosti má také ptačinec. Připravte si obklad z vychlazeného ptačincového čaje a přikládejte si ho na kůži. Zmírní svědění, které suchá kůže často vyvolává.
  • Užívejte pupalkový olej s obsahem esenciálních mastných kyselin.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Diskuze

V diskuzi ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Sochová.

Dobrý den. Prosím Vás o radu. Mám asi 10 dní oteklé klouby na rukou, občas jsou horké, ale strašně bolestivé. Oteklé mám i obě zápěstí. Potom se mi přidala bolest celé ruky, nemohla jsem s ní pohnout na žádnou stranu ani 1 cm. Největší bolest je v horní části pod ramenem. Bolest přes den trochu ustoupí. Lékař mi nabral krev a moč do laborky. Byla jsem na rtg prstů- rukou. Čekám na vyhodnocení o jakou diagnozu se jedná. Dostala jsem Movalis, mám jich po jednom užít asi 10 kusů. Dále Heparoid mast a Framykoin mast. Já jsem si koupila ještě Olfen gel. Dočetla jsem se, že je potřeba ještě vitamín D, vápník a Můžete mi poradit, co je ještě dobré a o jakou diagnozu se asi jedná?

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Krém na suché ruce

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu hutnějšího krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu hutnějšího gelu. Použitelnost po otevření je 36 měsíců.

Výše uvedené krémy byly v dTestu hodnoceny 80 %, tedy velmi dobře.

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na ruce a nehty má obsah 100 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 9 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types má obsah 75 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (72 %).

Indulona univerzální má obsah 100 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje uspokojivě. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (54 %).

Celkově nejlépe se o ruce dle hodnocení dTestu postará krém Nivea Hand SOS. Lehčím krémem, který se velmi rychle vstřebává a nezanechává pocit lepivosti, je Atrix Intenzivní. Vynikající hydratační schopnosti, ovšem trochu pomalejší vstřebávání nabízejí krémy Eucerin 5% Urea a Dove Intenzivní. Tyto krémy jsou vhodné především pro normální pokožku, na velmi suchou a rozpraskanou kůži rukou je vedle zmíněného krému Nivea výhodné používat krém Neutrogena. Je však třeba počítat s pocitem lepivosti po aplikaci tohoto koncentrovaného produktu a s množstvím krému oproti ostatním spíše šetřit.

Zdroj: Suché ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PRAVÁ RUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den,ve 30 letech /teď mám 50/,mě našly pozitivní antigenHLA B 27,měla jsem problémy s klouby na prstech na nohách,po 7 letech,jsem bez léků.Poslední měsíc mě brní prsty na pravé ruce.Pracuji jako cukrářka a na Velikonoce jsem měla v pravé ruce v noci takovou bolest,že jsem brečela.Ruku jsem necítila.Rukou jsem různě třepala,až se prokrvila,tak se mě ulevilo.Pak jsem 4 noci spala v sedě se svěsenou rukou,jinak to nešlo.Když ruku zvedám brnění se zhoršuje,ale jak ji spustím dolů,je to lepší.Poradíte mě prosím?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny antigenem HLA B 27. Bude se jednat spíše o cévní problém. Vlivem vývoje těla během života mohlo dojít ke zbytnění některé z tkání, která nyní během spánku utiskuje krevní řečiště. To by mohlo způsobovat nepříjemné pocity, znecitlivnění a bolest, které mizí při proklepání a při speciální výjimečné pozici ruky. Určitě bude potřeba provést odborné vyšetření cévním specialistou (internistou) a ortopedem, popřípadě neurologem. Taky bude potřeba zamyslet se nad oblíbenou polohou při spánku a zkusit ji změnit. Další režimová opatření budou následovat po diagnóze, zejména léčebný tělocvik, který určitě v dlouhodobém užívání také pomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pravá ruka

Výrobce

Green idea s.r.o., Vodova 40, 612 00 Brno

Země původu

Česká republika

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sandrii.

Mám podobný problém, začala jsem nedávno rekreačně běhat pro zvýšení kondice. Docela často po běhu mám svalové křeče. Zkusím se o Enzymaxu dozvědět co nejvíce a pak bych zkušenosti předala dál.

Zdroj: diskuze Sport

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Diskuze

V diskuzi JAKE JSOU VHODNE POTRAVINY PRO ZBAVENI SE DNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Kúrova.

Asi před dvěma lety jsem onemocněla dnou. Nasadili mě prašky sice mě pomahaji , ale chci se te dny zbavit. Moc mě boli veškere klouby v těle , hlavně na rukou. Mam i artozu v prstech na rukou. Chtěla bych vědět jake potraviny jsou nejvhodnějši a ktere ovoce mužu jest a ktere zase nesmim. Prosim o radu a taky jsem darce krve , už jsem dala 44 odběru. Jestli mužu vubec davat krev. Jak vlastně postupovat pri teto nemoci . Děkuji za informace Kúrova Alena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jake jsou vhodne potraviny pro zbaveni se dny

Co pomůže na svědění rukou

Pokud je svědění kůže rukou bez onemocnění, je vhodné použít oleje. Mandlový, sezamový a olivový olej zahřejte na 37–40 °C a do olejové lázně ponořte ruce na 10–20 minut. Po vyndání ruce lehce osušte a zbytek oleje vmasírujte do pokožky a okolí nehtů. Pořiďte si také bavlněné rukavice a jednou za pár dní si na noc ruce namažte silnou vrstvou krému a strčte je na spaní do nich.

Zdroj: Svědění kůže na rukou

Výrůstky na kloubech prstů ruky

Tvrdé, artrotické ztluštění distálních kloubů se označuje jako Heberdenovy uzly, podobné postižení proximálních interfalangeálních kloubů pak jako Bouchardovy uzly. Na těchto drobných kloubech prstů mohou být dále patrné i osové deformity (desaxace). Klouby rukou jsou v aktivním stadiu oteklé a bolestivé na pohmat, mohou být i lehce zarudlé. Jelikož ruka slouží jako pracovní nástroj, toto postižení se především projevuje při ručních pracích, a to nejen při těžké manuální práci, ale i při běžných denních činnostech. Těmito problémy jsou opět častěji postiženy ženy.

Léčba je převážně operativní, u postižení Bouchardovými uzly je možno odstranit výrůstky a poškozený kloub nahradit umělým implantátem.

Heberdenovy uzly

U postižení Heberdenovými uzly se provádí zpevnění kloubu, kdy se odstraňují výrůstky a upravuje se i osová deformita.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Péče o ruce

Péči o ruce se vyplatí věnovat pozornost. Vždyť se jedná o část těla, kterou každý vidí. Když dodržíte několik zásad, můžete mít hezké ruce, aniž byste péči o ně museli věnovat příliš času a finančních prostředků. Protože víte, že častý kontakt s vodou ruce vysušuje, myjte si je co nejkratší dobu. Ruce ženy, která pečuje o domácnost, se však těžko vyhnou častému styku s vodou, a proto si následně zaslouží dostatek krému. Je-li to možné, pak vždy používejte rukavice. Jednou za čas prospěje rukám olejový zábal či příjemná masáž. Na odumřelou pokožku je vhodné použít peelingový krém, který šetrně obrousí staré buňky. Nemusíte si kupovat žádný speciální peelingový krém, ale můžete použít i obyčejný kávový „lógr“! Máte suché ruce i přesto, že všechny tyto procedury děláte? Zamyslete se nad tím, zda přijímáte dostatečné množství vitamínů B, E, D, železa a vápníku. I jejich nedostatek může negativně ovlivnit stav vašich rukou!

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Jak mít krásné a hebké ruce?

  • Ruce myjeme podle potřeby, ale po co nejkratší dobu – zbytečné prodlužování mycího procesu vede k vysušování pokožky.
  • Používáme příjemně teplou vodu – studená ani horká voda kůži rukou neprospívá.
  • K mytí si vybíráme jen kvalitní přípravky.
  • Umyté ruce řádně osušíme a ošetříme vhodným krémem.
  • Při náročnějších pracích používáme preventivně ještě před jejich započetím ochranné krémy. Nezapomínáme také na ochranné rukavice, které poskytují našim rukám spolehlivou a velmi účinnou ochranu.
  • Pracujeme-li nebo sportujeme-li venku na slunci, doporučujeme ošetřit ruce opalovacími přípravky. Zabráníme tím tvorbě různých pigmentových skvrn a celkovému stárnutí kůže.
  • K očištění silnějšího znečištění pokožky použijeme raději hydrofilní oleje než mýdla, nejenže nepřesouší kůži, ale také rychle a spolehlivě rozpouštějí mastnou špínu.
  • Vzhled rukou se velmi zlepší, aplikujeme-li na ruce olejový zábal nebo promastíme-li ruce větším množstvím krému a následně je vložíme na 20–30 minut do mikroténového sáčku.
  • Nezapomínáme na masáž rukou, a to zvláště po náročných pracích. Masáž provádíme většinou večer, a to přes hřbet zápěstí až k loktům. Promnutí rukou na sucho během dne zlepšuje jejich prokrvení.
  • Jednou za čas si dopřejme profesionální ošetření s parafínovými zábaly.

Nutno podotknout, že máme-li suché ruce, pak samozřejmě trpí i naše nehty. Lehce se lámou a třepí se. Jak ale skloubit péči o ruce a nehty? Jednoduše! Dnes již existují krémy, které díky svému složení nejen šetrně pečují o namáhané ruce a pokožku celého těla, ale současně regenerují a účinně chrání také nehty. Jedná se zejména o takové kosmetické výrobky, které obsahují účinné výtažky z léčivých rostlin a vitamíny.

Zdroj: Jak na suché a rozpraskané ruce

Cena na měsíc

Cena na měsíc činí 499 Kč. Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: Artroregen premium cena.

Zdroj: Bílý slon na klouby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP