Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČÍM ROZPUSTIT KAMENY V LEDVINACH

OBSAH

Nejčastější nález na ledvinách

Nejčastějším nálezem na ledvinách je zánět, písek, kameny, snížená funkce, úraz, odražení, zvětšení, cysta, bloudivá ledvina, selhání ledvin, rakovina, Alportův syndrom.

Zdroj: Nemoci ledvin a jejich příznaky

Diskuze

V diskuzi KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nataša Lehrová.

Piji denně kávu se skořicí. V minulosti jsem měla ledvinové kameny. Netvoří syrová skořice usazeniny na ledvinách?

Zdroj: diskuze Káva+skořice

Žlučníkové kameny léčba

Žlučníkové kameny, které způsobují koliky nebo záněty, se obvykle odstraňují chirurgicky. Ty malé žlučníkové kameny se většinou dostanou do střeva a odejdou samovolným způsobem ven stolicí. Součástí léčby je také přísná žlučníková dieta. Žlučníkové kameny jsou někdy podkladem pro nádorový růst. V některých případech zůstávají kameny v těle dlouhé roky a nezpůsobují žádné potíže.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - ODSTRANĚNÍ BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

takže je možné vyndat jen kameny a žlučník ponechat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žlučník je zachován pouze, když se kámen nachází ve žlučovodu. K vytáhnutí nebo uvolnění kamene se používá endoskop zavedený ústy a pomocí malých řezů kolem žlučovodu se kámen uvolní a případně i vytáhne. Tato operace se jmenuje endoskopická retrográdní cholangiopankreatikografie. Trvá obvykle 15 az 60 minut. Pacient zůstává do druhého dne v nemocnici na sledování.

Další možná léčba žlučníkových kamenů, která ušetří žlučník, je rozpuštění kamenů léky. Pokud jsou žlučové kameny malé a neobsahují vápník, mohou být k jejich rozpuštění použity tablety kyseliny ursodeoxycholové.

Ve všech ostatních případech léčby žlučníkových kamenů jsou odstraněny společně se žlučníkem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Léčba močových kamenů

U drobných kamenů nekomplikovaných kolikou stačí konzervativní léčebný postup. Ten spočívá v tom, že vám lékař předepíše léky proti bolesti a doporučí dostatek tekutin. Kameny by měly bez větších obtíží samy odejít. V případě koliky dostanete léky zmírňující bolestivé křeče. Může se stát, že si několik dnů poležíte v nemocnici. Močové infekce se léčí podáváním antibiotik. Základem léčby některých druhů močových kamenů je podávání léků rozpouštějících kameny. Úspěšnost takové léčby závisí na jejich chemickém složení. V případě, že nelze kameny rozpustit, nastupují „drastičtější“ metody. Ty spočívají v rozdrcení kamenů rázovými vlnami (extrakorporální litotrpse), vytažení pomocí speciálních endoskopů nebo jejich chirurgickém odstranění. Volba optimálního způsobu léčby závisí na velikosti vašich močových kamenů, jejich předpokládaném chemickém složení, doprovodných obtížích a lokalizaci. Rozhoduje o ní lékař.

Zdroj: Močové kameny

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Baštýřová.

Dobrý den, jak použít vlašťovičníkovou tinkturu na žlučníkové kameny, když se nesmí pít? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Homeopatický lék Chelidonium majus 30C je tinktura z vlaštovičníku, která obsahuje jen velmi málo jedovatých látek z této rostliny a proto je možné vnitřní užívání. Homeopatický lék seženete u lékaře homeopata, jmenuje se Chelidonium majus 30C.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny přírodní léčba

Močové kameny bez příznaků

Některé močové kameny nevyvolávají žádné příznaky. Jsou označovány jako asymptomatické a obvykle se jedná o kameny malé velikosti. Tyto kameny nebrání průtoku moči, protože se nalézají v dolní části ledvin nebo jsou přichyceny ke stěně močovodu. Asymptomatické kameny jsou obvykle odhaleny pomocí rentgenového (nebo jiného zobrazovacího) vyšetření indikovaného kvůli jinému onemocnění.

Zdroj: Močové kameny

Diskuze

V diskuzi CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JITKA.

Mám osteroporozu a RA užívám Caltrate a slyšela jsem, že na osteroporozu nemá zádný účinek, pouze se můžou udělat v ledvinách kameny. Sleduji to i na výsledcích denziometrie, že se nelepším, ba naopak horším. Jím ze stravy všechno co obsahuje vápník - jako mak, olej makový,sezam.semínka, mumio,kombu,goji. Na klouby si kupuji různé - jako Geladrink, Colafit, v současné době užívám od Priessnitz - kloubní výživu forte.Proto prosím jestli je nějaký dobrý potravinový doplněk na osteroporozu.
Za odpověd a radu mnohokrát děkuji.
Jitka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri.

Doporučuji Vám objednat si se mnou osobní besedu autorského čtení s výkladem na téma krása a zdraví, v Praze.

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Žlučníkové kameny u dětí

Kameny u kojenců a malých dětí jsou zpravidla pigmentové, v pozdějším věku cholesterolové. U novorozenců a kojenců, kteří mají žlučové kameny, je možné postupovat konzervativně, ale i operativně, převážně u obézních dívek. U dětí předškolního a školního věku, u kterých byly žlučové kameny náhodným nálezem, je rovněž možné postupovat konzervativně, to znamená nasadit dietní režim a kyselinu ursodeoxycholovou.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Diskuze

V diskuzi OPAR NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aa.

Já používám led, přiložím ho zabalený v sáčku ke rtu a nechám zcela rozpustit. Opar jakoby umrtví a vyléčí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opar na rtu

Žlučníkové kameny rozpouštění

Současná medicína nemá žádnou alternativu, která by pomohla bez chirurgického zásahu k odstranění celého žlučníku i s konkrementy. Proto s jinou pomocí u oficiální medicíny příliš nepočítejte. Navíc dostanete varování, že různé alternativní metody jsou rizikové a mohou vést ke zhoršení vašeho stavu. Toto varování je zcela oprávněné a musíte si uvědomit, že rozpouštění žlučníkových kamenů podnikáte takzvaně na vlastní riziko. Přesto můžete mít výjimečné štěstí a narazíte na lékaře, který možnost rozpuštění bude chtít vyzkoušet. Zde je potřeba si uvědomit, že rozpustit lze jen kameny vzniklé z cholesterolu. Pokud budete mít kameny z bilirubinu, tak se to bohužel nepovede. Pro rozpouštění se obvykle používá kombinace kyselin chenodeoxycholové a ursodeoxycholové. Ty dokážou zablokovat tvorbu cholesterolu a střevní vstřebávání žlučových kyselin. Úspěšnost se, podle některých internetových zdrojů, pohybuje kolem dvaceti pěti procent. Vyloučit nelze ani pokus o rozpuštění – přesněji rozrušení – kamenů ultrazvukem. Ovšem to se podle posledních informací od lékařů již v současnosti vůbec nepoužívá.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vacíková Vlasta.

Dobrý den ,prosím mám dotaz zda-li, už se někomu povedlo, aby mu vyšly žlučníkové kameny,našla jsem si recept od čínského lékaře,který radí jíst prvních 5 dní jablka a 6 den vypít odpoledne a večer epsomskou sůl a další den ráno olivový olej s citronem a kamínek by měl vyjít,nevím zda se tomu dá věřit a proto,bych ráda věděla ,jestli to může pomoci,děkuji všem ,kdo by mi dal radu s pozdravem Vacíková Vlasta.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žlučníkové kameny bývají mnohem větší než je otvor ve žlučovodu a bez pomoci lékaře samy nevyjdou. Vytvářely se mnoho let, takže si nemyslete, že je za 14 dní rozpustíte nějakým čínským receptem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny přírodní léčba

Rozpouštění žlučníkových kamenů

Současná medicína neuznává jiné řešení než laparoskopickou operaci a hlavně nemá žádnou alternativu, která by pomohla bez chirurgického zásahu vedoucího k odstranění celého žlučníku i s konkrementy. Pokud budete trvat na rozpuštění žlučníkových kamenů, dostanete varování od lékaře. Toto varování je zcela oprávněné a musíte si uvědomit, že rozpouštění žlučníkových kamenů podnikáte takzvaně na vlastní riziko. Přesto můžete mít výjimečné štěstí a narazíte na lékaře, který možnost rozpuštění bude chtít vyzkoušet. Zde je potřeba si uvědomit, že rozpustit lze kameny z cholesterolu. Pokud budete mít kameny z bilirubinu, tak se to bohužel nepovede. Pro rozpouštění se obvykle používá kombinace kyselin chenodeoxycholové a ursodeoxycholové. Ty dokážou zablokovat tvorbu cholesterolu a střevní vstřebávání žlučových kyselin. Úspěšnost se, podle některých internetových zdrojů, pohybuje kolem dvaceti pěti procent. Vyloučit nelze ani pokus o rozpuštění – přesněji rozrušení – kamenů ultrazvukem. Ovšem to se, podle posledních informací od lékařů, již v současnosti vůbec nepoužívá.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LibušeDušková.

dnes jsem dostala Furolin na močové cesty,nezabírá pocituji bolest v ledvinách.bojím se ho dál brát je mi hůř L. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když berete antibiotika, tak to na zdravotním stavu poznáte nejdříve až po třetí dávce, dříve ne a vy jste teprve na začátku léčby. V této chvíli určitě léčbu nepřerušujte. Dobré je Furolin užívat vždy s jídlem a 4 hodiny po užití spolknout kapsli s probiotiky (laktobacily). Když tu léčbu nebudete moci vydržet, tak zavolejte svému lékaři a dohodněte se s ním na výměně, ale stále Furolin užívejte, než dostanete nové prášky. To je velmi důležité, protože předčasné ukončení léčby povede k tomu, že se ve vás znovu namnoží agresivní bakterie, ale tentokrát již vycvičené na antibiotika a hůře je půjde přemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Odstranění žlučníkových kamenů laserem

Laserová terapie není zatím v ČR příliš rozšířena. Standardně se řeší žlučové kameny laparoskopicky, s velmi rychlou rekonvalescencí.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Diskuze

V diskuzi "MILUJEM" TAKÉTO TYPY RECEPTOV: se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kleopetra.

Nie je uvedená gramáž alebo je uvedená niekoľkými spôsobmi - šálek (? ml), lžička... Ďalšie "odbornost"i tohto receptu: že naliať včelí vosk... nie každý vie, že sa musí vo vodnom kúpeli rozpustiť spolu s olejovou zložkou, treba to napísať. A koľko včelieho vosku? Dôkladne priemiešať znamená poriadne miešať (najlepšie v mixéri), inak zmes s lecitínom a všelím voskom ako emulgátormi nezemulguje. Granulovaný lecitín sa MUSÍ pred výrobou krému na cca 1 hod. nechať rozpustiť vo vodnej zložke. Ach jaj...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze "Milujem" takéto typy receptov:

Granule pro psy s močovými kameny

Granule pro psy s diagnózou urolitázy způsobené struvity – krmivo napomáhá rozpouštění struvitů a eliminuje recidivy. Patří sem granule Trovet ASD, HILLS Canine C/D a W/D.

Zdroj: Močové kameny u psa

Diskuze

V diskuzi BYLINNÝ ČAJ ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, může mít vliv tento čaj na početí? Předem děkuji za odpověď Michaela

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bylinný čaj žlučníkové kameny pleskač

Prevence

Bohužel neexistuje účinná metoda prevence močových kamenů. Je však důležité, aby měl pes přístup k vodě a aby měl četné příležitosti k močení. Důležité je vysoce kvalitní a dobře vyvážené krmivo. Nepřekrmujte v žádném případě své mazlíčky, jelikož právě kameny se mnohem častěji vyskytují u zvířat obézních.

Zdroj: Močové kameny u psa

Diskuze

V diskuzi PHYTOCHI® - TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena D..

Dobrý den,

mám žlučníkové kameny, bojím se operace. Pomůže mi PhytoChi?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

DOBRÝ DEN,BOJIM SE USPANÍ A TRAPI MĚ ŽLUČNIKOVÉ KÁMENY..JE PROSIM SPUSOB JAK SE VYHNOUT NARKOZY A ZBÁVYT SE TĚCH KÁMENU? PROSIM ,POKUŤ JE ŠANCE, ŽE LZÉ ODSTRANĚNÍ KÁMENU BEZ NÁRKOZÍ..TAK JAKY? A NEBO PROSIM O RÁDU...MOC DĚKUJI PANÍ MARIE

Zdroj: diskuze Re: Phytochi® - tradiční čínská medicína

Homeopatie na žlučníkové kameny

Často lze těmto problémům jednoduše zabránit velmi účinným prostředkem, a to vlaštovičníkovou tinkturou, kterou si každý může připravit jednoduše sám a kterou by měl mít každý doma ve své lékárničce. Další možná homeopatika jsou Belladonna 9CH, Bryonia 9CH, Chalidonium majus 5CH a Colocynthis 9CH.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Příznaky močových kamenů

Močové kameny se projevují několika různými symptomy. Mohou být velmi nepříjemné a bolestivé. Některé močové kameny lze identifikovat prostřednictvím moči, někdy bývají doprovázeny výskytem krve v moči.

Močové kameny mohou být, pokud jsou v ledvinách a nebrání plynulému odtoku moči, zcela bez příznaků. Někdy se dá prokázat v moči krev. Většinou je krvácení natolik slabé, že se ukáže jen pod mikroskopem. Zřídka je takové intenzity, že zabarvuje moč, pak může být vidět i pouhým okem. Důvod přítomnosti krve v moči je následkem poranění výstelky močových cest kamenem. Když se kámen dostane z ledvin do užšího prostoru močových cest, může se projevit velmi intenzivní bolestí v boku, většinou na jedné straně. Jde o takzvanou koliku, kolikovitou bolest, která vystřeluje do třísel. Je obvykle přerušovaná s intervaly bolestivosti od 20 do 60 minut, v závislosti na délce „pobytu“ kamene v úzkém prostoru. Pokud kámen projde až do močového měchýře, kolikovitá bolest zmizí. Často se vyskytuje také silná bolest při močení a časté nutkání k močení. Moč může být zabarvena do červena od krve, mohou v ní být vločky sliznice. Kolika je obvykle doprovázena celkovou nevolností, pocitem na zvracení a zvracením, někdy průjmem. Pokud se kámen dostane z močovodu až k přechodu do močového měchýře, který je velmi úzký, může se kámen zaseknout a bránit tak odtoku moči. To pak představuje riziko vzniku infekce projevující se celkovými příznaky jako horečka a zimnice. Při postižení obou stran může dojít k selhání ledvin.

Zdroj: Močové kameny

Krev

Kdykoliv se u vás objeví příznaky močových kamenů, je důležité vyhledání lékařské pomoci. Nejvážnějším symptomem močových kamenů je objevení krve při močení. Nejčastější příčinou krve v moči jsou močové kameny, a tak je velmi důležité vyhledat lékařskou pomoc, protože se může jednat o infekci.

Zdroj: Močové kameny

Bylinky na žlučníkové kameny

Na žlučové kameny je vhodné použít například lněný olej, ten obsahuje esenciální mastné kyseliny, které mohou přispívat k prevenci i rozpouštění žlučových kamenů. Mátový olej užívaný v enterálních tobolkách (rozpouštějících se až v tenkém střevě) má rovněž schopnost rozpouštět žlučové kameny. Každodenní užívání semínek jitrocele blešníkového (vláknina) podporuje střevní peristaltiku. Užitečná může být i pampeliška, a to nejlépe ve formě čaje z jedné lžičky prášku ze sušeného kořene (užívat 3x denně jeden šálek). Vhodný je rovněž artyčokový výtažek s obsahem 15 procent cynarinu (500 mg v tobolce třikrát denně).

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Žlučníkové kameny u dětí

Žlučové kameny jsou velmi častým onemocněním, které se vyskytuje celosvětově, zejména však v rozvinutých zemích, kde postihuje celých 10–20 % populace. Česká republika patří k zemím s vysokým výskytem. Přítomnost žlučových kamenů ve žlučníku označujeme jako cholecystolithiázu, ve žlučových cestách pak choledocholithiázu, souhrnně pak jako cholelithiázu. S věkem výskyt kamenů prudce stoupá, zejména po 40. roce věku, vyskytují se však i u dětí, i když v malém procentu.

Zdroj: Žlučníkové kameny

Moč

Kromě bolesti při močení existují i jiné příznaky, které vedou k močovým kamenům. V některých případech mohou být močové kameny způsobeny častým močením v průběhu noci. Dalo by se říci, že postižený trpí nějakou „netěsností“. V tomto případě se jedná o jasný příznak močových kamenů, protože právě ony způsobují velmi obtížné močení. Pacient s močovými kameny má problémy s močením (vylučováním moči), nebo dochází k přerušovanému močení. Někdy je i zabarvení nebo změna moči jasným příznakem močových kamenů.

Zdroj: Močové kameny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP