Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PITI CITRONOVE VODY

OBSAH

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Očista

Citrony předcházejí sepsi, nebo růstu bakterií v těle, chrání tak před mnohými nemocemi a pomáhají k očistě těla. Doporučuje se šálek teplé vody s čerstvou citronovou šťávou hned po ránu, pročistí tak hlen z předchozího dne v celém trávicím traktu. Také by se měl pít jeden šálek večer.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Dostatek čisté vody po pití

Voda, voda, voda, tak ta vám skutečně může pomoct. Nejvíce vám prospějí nasycené minerálky, protože ty nejúčinněji snižují koncentraci alkoholu v krvi.

Zdroj: Jak se neopít

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Ostatní potraviny

Konzumace ostatního ovoce při užívání Warfarinu je povolena v jakémkoliv množství kromě sušených švestek, manga, kiwi, ostružin. Maliny se doporučuje konzumovat jen v malém množství. Bylinné čaje se doporučuje pít pouze výjimečně, a to v malém množství (1 šálek denně). Zelený čaj není povolen. Ovocné čaje či černý čaj lze pít bez omezení. U alkoholu je povoleno pít 1 drink denně (0,5 l piva nebo 2 dl vína nebo 0,5 dl destilátu). Při pití většího množství alkoholu je zde riziko nebezpečného krvácení!

Zdroj: Účinky citronové šťávy na Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHO V ÚSTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Kubičko.

Dobrý den, jsem diabetik, poprosil bych jaké řešení podniknout na odstranění mého problému. Velmi srdečně děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste žvýkačky a nebo nízkokalorické bonbóny. Dýchejte výhradně nosem. Používejte ústní vodu, která neobsahuje alkohol. Zároveň se vyhněte pití alkoholu a kávy. Přes den popíjejte ledové nápoje založené na citronové šťávě. Pokud užíváte léky na alergii (antihystaminika), tak se poraďte se svým lékařem na jiné léčbě, protože tyto léky způsobují sucho v ústech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sucho v ústech

Postup výroby limonády

Smíchejte stejné díly citronové šťávy a javorového sirupu a vytvořte si koncentrát, který uchovejte v chladničce. Udělejte si dostatečné množství tohoto koncentrátu na celý den. Pokaždé, když budete chtít sklenici limonády, tak si odměřte do sklenice 60 ml koncentrátu. Pak přidejte 300 ml vody a kajenský pepř, zamíchejte a pomalu popíjejte . Javorový sirup konzervuje citronovou šťávu a zabraňuje oxidaci vitaminu C a enzymů.

Zdroj: Citronová detoxikační dieta

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.

Zdroj: diskuze Babské rady

GGT a pití alkoholu

GGT se může zvýšit v důsledku zvýšené syntézy nebo zrychleného uvolňování z poškozených nebo mrtvých jaterních buněk. Zdá se, že primárně ukazuje na nepřetržité pití alkoholu, než pouze epizodické pití. Nadměrné pití alkoholu není jedinou příčinou zvýšených hladin GGT; mohou také narůst v důsledku většiny hepatobiliárních poruch, obezity, diabetu, hypertenze a hypertriglyceridémie. Existuje také velké množství falešně negativních výsledků pro GGT ve vztahu se zneužíváním alkoholu. Například Brenner a jeho kolegové v roce 1997 pozorovali, že pouze 22,5 procenta stavebních dělníků, kteří pili alkohol v průměru 50–99 g/den, mělo zvýšené hodnoty GMT, a dokonce i mezi těmi, kteří konzumovali více než 100 g/den, pouze 36,5 procenta mělo vysoké hladiny GMT.

Zdroj: Hodnoty GGT u alkoholiků

Poradna

V naší poradně s názvem DNA NEMOC KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Binh Nguyen Van.

Dobry den. Mam Dna nemoc kloubu, muzu kolik kavu za den?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pití kávy může snížit množství kyseliny močové a tím se zmírní projevy dny. Káva může být ochucena mlékem ale vždy bez cukru. S kávou vypijte vždy i sklenici čisté vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna nemoc kloubů

Stimulace jater

Citronová voda rozpouští kyselinu močovou a další jedy v játrech, zkapalňuje žluč a pomáhá zmírnit případy malárie. Citrony jsou bohaté na draslík a jsou velmi účinné při léčbě žlučníkových potíží, také při léčbě příznaků onemocnění jater, které způsobuje zácpu, bolesti hlavy, zvracení žluče a ztrátu chuti k jídlu. Lidé s jaterními problémy by měli pít šťávu z jednoho citronu denně, například v čaji při snídani.

Zdroj: Výhody citronové vody

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVÁ DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš Fiala.

Dobrý den,

hledám alternativu k běžné chemii na snižování PH v keramickém bazénu se slanou vodou.

Aktuálně používám www.chlorito.cz/ph-m… co je pokud se nepletu na bázi kyseliny sírové.

Postupně v průběhu sezóny "cítím" v hlubší části "pachuť" která je pravdě podobně způsobená právě zmíněným PH-.

Můžu skutečně používat kyselinu citrónovou ke snížení pH bez nějakých vedlejších "efektů"? Chápu to tak, že je šetrnější ke kůži než sírová?

Děkuji předem,
TF

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, kyselina citronová je pro pokožku lepší, než ostatní přípravky na snižování pH v bazénu. Kyselina citronová má antioxidační vlastnosti, které pomáhají zvrátit známky stárnutí a zároveň vyhlazuje texturu a tón pleti prostřednictvím exfoliace. Při vyšší koncentraci může být tato exfoliace pro pokožku iritující. Proto je potřeba postupovat s přidáváním kyseliny citronové do bazénu po dávkách a vždy po rozpuštění dávky změřit pH vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina citronová do bazénu

Nejlepší voda k pití

Pokud vaše pitná voda pochází z obecního vodovodu, můžete zaznamenat zápach a chuť chlóru. Chlór se často používá v bezpečných, monitorovaných dávkách k úpravě veřejné pitné vody a k ochraně před bakteriemi, aby nekazily zásoby vody. Pokud chcete z vodovodní vody odstranit chuť nebo zápach chlóru, existují jednoduché a levné způsoby, jak toho dosáhnout.

Filtry s aktivním uhlím dokážou účinně odstranit chlór z pitné vody. Mohou být připojeny k vodovodnímu kohoutku ve vaší domácnosti nebo použity ve džbánech a vázách na filtrování vody. Instalace perlátoru na vaši baterii může také pomoci snížit chuť chlóru.

Balená voda je často považována za chutnější než voda z kohoutku. Pokud je pitná balená voda vhodná pro váš životní styl, kupujte ji v recyklovatelných nádobách. Snižte tak množství odpadu z plastových lahví opětovným používáním lahví na vodu a recyklací starých.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Poradna

V naší poradně s názvem BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Přibylová.

Dobrý den, nasbírala jsem z naší břízy pár litrů mízy, natekla krásně, je čirá, ale nezdá se mi ani trochu sladká. Všude se píše, že chutná mírně sladce, ale tato nikoliv. Čím to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladkost březové mízy nemusí být vždy patrná. Obvyklý obsah sacharidů v této míze je 1%, což je stejné, jako když do jednoho litru vody rozmícháte jeden gram cukru. To také skoro nepoznáte. Sladkost se zvyšuje s nedostatkem vody u kořenů stromu. Je li sucho, míza je hustší a sladká chuť je pak více patrná. Sladká chuť nemá vliv na zdravotní účinky mízy a stále zůstává v mnoha ohledech léčivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Březová voda na pití


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP