Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

4 DNY PO KET RANNÍ BOLESTI

OBSAH

Ranní nevolnost

Ranní nevolnost je nevolnost a zvracení, ke kterým dochází během těhotenství. A navzdory svému názvu může ranní nevolnost udeřit kdykoli během dne nebo v noci. Zvracení může být zelené, žluté, čiré, růžové a nebo krvavě červené.

Mnoho těhotných žen má ranní nevolnosti, zejména během prvního trimestru. Ale některé ženy mají ranní nevolnosti během celého těhotenství. Možnosti léčby zahrnují různé domácí léky, jako je častá svačina po celý den a popíjení zázvorového piva nebo užívání volně prodejných léků, které pomáhají zmírnit nevolnost.

Zřídka jsou ranní nevolnosti tak závažné, že progredují do stavu zvaného hyperemesis gravidarum. To je, když někdo s nevolností a zvracením během těhotenství má závažné příznaky, které mohou způsobit závažnou dehydrataci nebo vést ke ztrátě více než 5 % původní tělesné hmotnosti před těhotenstvím. Hyperemesis gravidarum může vyžadovat hospitalizaci a léčbu intravenózními tekutinami, léky a vzácně sondou pro výživu.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Poradna

V naší poradně s názvem RANNÍ DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Krůčková.

Co je příčinou ranní deprese?Nechce se mi vstávat,žádný elán,žádná radost ,nechuť cokoliv dělat.Užívám antidepresiva Venlafaxin Mylan 15O mg,1 ráno.Během dopoledne se pochmurná nálada posupně lepší.,ale ta rána jsou HROZNÁ!!!
Můžete mi poradit?Možná jsem nevypsala dosti potřebných informaci? Mohu upřesnit dle potřeby.
Za odpověď mnohokráte děkuji. Alena K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste se domluvit se svým psychiatrem na úpravě dávkování, abyste mohla užít jednu dávku ráno i večer. Tím by se mohly ranní chmury zmírnit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ranní deprese

Zvracení zelené šťávy

Barva zvratků se často mění, jak tělo postupuje každou fází základního onemocnění. Například zvracení v důsledku žaludeční chřipky může začít jako zelené nebo žluté a přejít do oranžové.

Zelené zvratky se objevují u těchto onemocnění:

  • reflux žluči;
  • otrava jídlem;
  • gastroenteritida;
  • chřipka;
  • selhání jater;
  • migréna;
  • ranní nevolnost.

Zdroj: Zvracení zelené vody

Diskuze

V diskuzi RANNÍ VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olinka.

Chtěla jsem se zeptat jestli je zdravější sklenička bílého ráno, nebo červeného?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Já myslím, že je zdravá sklenička bílého

Zdroj: diskuze Víno a hubnutí

Varovné signály u deprese

Hlavním příznakem deprese je porucha nálady, ale kromě ní je ovlivněno také myšlení, chování i tělesné fungování. Mezi typické příznaky deprese patří:

  • přetrvávající smutná, úzkostná nebo „prázdná“ nálada;
  • negativní pohled na sebe a sebepodceňující myšlenky;
  • pocity beznaděje, pesimismu nebo bezmoci;
  • sebeobviňování a ztráta smyslu života;
  • ztráta zájmu a radosti;
  • nespavost, předčasné ranní probouzení nebo nadměrná ospalost a spavost během dne;
  • ztráta chuti k jídlu, výrazné snížení váhy, nebo naopak přejídání se a přibývání na váze;
  • pokles energie, únava, ospalost, malátnost (jednoduché činnosti vyžadují nadměrnou námahu);
  • nezájem o sexuální život;
  • nadměrné polehávání nebo posedávání, neschopnost se přinutit k činnosti, odkládání práce;
  • myšlenky na smrt nebo sebevraždu;
  • neklid, nervozita, nadměrná podrážděnost;
  • potíže se soustředěním, zapamatováním si, rozpomínáním se a s pamětí vůbec (naštěstí přechodné) a problémy s rozhodováním;
  • přetrvávající tělesné příznaky, jako je bolest hlavy, poruchy trávení, zácpa, dlouhodobé bolesti;
  • tíha na hrudi, ztuhlost nebo ochablost svalstva, snadná unavitelnost;
  • nadměrné obavy a starosti, časté pocity napětí.

Zdroj: Jak poznat depresi

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Příčiny bolesti zad

Příčin, proč máme bolavá záda, může být celá řada.

  • Mnoho příčin bolestí plyne například z typu zaměstnání. Jak moc při zaměstnání sedíme a jak namáhavé činnosti musíme vykonávat.
  • Dalším důvodem bolestí je situace, kdy někteří lidé kompenzují svou statickou (pasivní) část v nárazových sportech. Z čehož právě vzniká další zdroj bolesti, jelikož každý chce dohnat to, co přes den zameškal. Bohužel se většinou jedná o sporty tvrdé, u kterých se musí dbát na předchozí přípravu, která je v těchto případech často zanedbána.
  • Další příčiny bolesti jsou případy, které souvisí s úrazy mimo sport, například autonehody, nehody při chůzi na nerovných terénech. 

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Hlaváček.

Mám dlouhodobě problémy se srdcem (hypertense a arytmie). Na otoky nohou mi dali
Furorese 125 (1-1-0), ale bez úspěchu po ranní dávce močím až v poledne, po druhé je to večer a v noci, ale nic moc, jako by to druhá tabletka brzdila. Kdysi v nemocnici mi dali ranní injekce furosemidu a za pár dnů jsem přibral 10 kg. Pak mi to snižovali úspěšně postupným dávkováním do žíly (celé dny). To se podařilo.
Jiné léky jsem nezkoušel. Kvůli polyneuropatii levé nohy jsem téměř nepohyblivý, doktory nemohu obíhat (je mi 82 let). Co mi poradíte? Děkuji P.H.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit nohy

Bolesti zad

Problémy se zády souvisejí s tím, že páteř je nosná část pohybového aparátu. Právě tím, že část pohybového aparátu je pevná a část je volně pohyblivá, tak dochází k celé řadě pohybů, které jsou nekontrolované a ještě navíc spojené v několika rovinách s rotací. Může zde dojít k různým drobným poškozením a na to následně reaguje zbytek pohybového aparátu, což se projevuje právě bolestí.


Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolářová Miroslava.

Mám dotaz dneska jsem si nechala přeměřit tlak a mám 120 na 100 můžete mi poradit děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaromír.

Dobrý den, ráno před užitím léků mi vycházi průměrný tlak (dlouhodobě měřeno ) 146/86 .Po prážkách za 3 až 4 hod mám tlak přes den v průměru 130/76. Není ranní tlak před práškama pro mě moc vysoký a nebezpečný ? Díky za odpověď. Jaromír

Zdroj: diskuze VYSOKÝ KREVNÍ TLAK

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Poradna

V naší poradně s názvem VRBOVKA ČAJ A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František říha.

ZAHÁJIL JSEM UŽÍVÁNÍ LÉKU WARFARIN, BYL JSEM ZVYKLÝ UŽÍVAT RANNÍ ČAJ Z VRBOVKY JAKO PREVENTIVNÍ OPATŘENÍ . MOHU TENTO ČAJ UŽÍVAT NADÁLE,ANIŽ BY VZNIKL PROBLÉM S WARFARINEM ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle dosavadních zjištění není známa žádná interakce mezi Warfarinem a vrbovkou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vrbovka čaj a warfarin

Léčba bolesti zubů

Způsob ošetření bolesti zubů závisí na vašem zubním lékaři. Rutinní a rychlá kontrola by měla ulevit od bolesti zubů. Když se dostavíte na pohotovostní oddělení, sloužící lékař vám samozřejmě předepíše léky, ale pokud budou problémy přetrvávat a objeví se nějaké komplikace, kontaktujte svého zubního lékaře. Rizikovým faktorem je v každém případě kouření, pokud máte problém s odvykáním, poraďte se svým lékařem, jaký postup by vám doporučil.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi RANNÍ DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Krůčková.

Co je příčinou ranní deprese?Nechce se mi vstávat,žádný elán,žádná radost ,nechuť cokoliv dělat.Užívám antidepresiva Venlafaxin Mylan 15O mg,1 ráno.Během dopoledne se pochmurná nálada posupně lepší.,ale ta rána jsou HROZNÁ!!!
Můžete mi poradit?Možná jsem nevypsala dosti potřebných informaci? Mohu upřesnit dle potřeby.
Za odpověď mnohokráte děkuji. Alena K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

I pro mně jsou rána přímo zničující, ráno beru 1 prášek Cipralex , vůbec nepomáhá. .doktorka mi přidala ještě půlku, ale to se mi začala točit hlava. .zajímavé, jak píšete, během dopoledne se to zlepší a večer jsem celkem v pohodě. . ale ta rána nedávám. .

Zdroj: diskuze Ranní deprese

Může se tak projevovat rakovina

Příznaky rakoviny tlustého střeva: našedlý hlen ve stolici, nepatrná příměs krve ve stolici, poruchy vyprazdňování, kolikovité bolesti, bolesti v okolí páteře, plynatost, zácpa, průjmy nebo stužkovitá stolice, nechutenství, hubnutí, bledost pokožky, mírně zvýšené teploty, stálá únava. Právě bolest v okolí páteře může být prvním příznakem onemocnění.

Zdroj: Bolesti zad a rakovina tlustého střeva

Poradna

V naší poradně s názvem KETILEPT 25MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alenka.

Mám již 4 roky deprese, nyní již jen ranní úzkosti a obavy. Během den se ztrácejí a večer a v noci je mi nejlíp. Co byste mi doporučili? Lékař vyzkoušel více přípravvku, jsem na ně imunní- nic. Na noc beru 1/2 ketileptu 25g a 1 waldosan 25g. Co s tím, nemůžu to mít od štítné žlázy? děkuji za odpověď, případnou radu. Alenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Já bych na to doporučil zařadit do ranních hodin, hned po prvním jídle, nějaký trénink. Například tanec, fitness, běh, něco, při čem se zpotíte a bude pro vás přijemně, ale zároveň dostatečně namáhavé, a bude to trvat nanejvýš 1 hodinu (optimum je poctivých 45 minut fyzické námahy). Díky tomu totiž dosáhnete vyplavení endorfinu, který v těle navozuje dobrou náladu a mohl by utišit ty vaše ranní epizody duševní nepohody. Důležité je si před takovým ranním tréninkem dát výživné jídlo, například 70 až 90 gramů müssli s kefírem nebo mlékem. Po skončení tréninku zařadit nějaké ovoce banán, jablko, broskev a podobně a do hodiny si dát další lehčí svačinku, třeba ochucený tvaroh nebo lučinu s pečivem. Dbejte, abyste dodržovala svůj jídelní režim - každé tři hodiny jídlo, z toho by měla být tři jídla velká (snídaně, oběd a večeře). Nepřeceňujte roli léků v léčbě depresivních stavů. Mnohdy práce s vlastním tělem přinese více užitku, než utlumovací léky na depresi. Vyzkoušejte tento postup a zvykněte si na něj, jako na svůj nový životní styl. Uvidíte, že se vám v životě pak mnoho věcí změní k lepšímu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ketilept 25mg

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ PROSTŘEDKY PROTI SUCHÉ SLIZNICI NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Dobrý den. Mám výbornou zkušenost s konvičkou na výplach nosu. Jedna odměrka soli nebo vincentky a je to. Je to moje každodennost, jako večerní i ranní hygiena. Myslím, že se to naučí i děti. Sprej Quixx mám po ruce.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přírodní prostředky proti suché sliznici nosu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP