Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOULIČKA NA HLAVĚ A VYPADÁNÍ VLASŮ

OBSAH

Boule vzadu na hlavě

Boule vzadu na hlavě se může vytvořit po úrazu nebo jako kožní útvar.

Zdroj: Boule na hlavě

Diskuze

V diskuzi PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Já na vypadávání vlasů vyzkoušela snad všechno, nic nepomohlo. Dneska si vlasy zahušťuju, používám Mane, abych se cítila líp. Funguje to dobře, na vypadávání to sice nemá efekt, ale aspoň se cítím líp, že mám na hlavě zase vlasy. Můžu doporučit vyzkoušet.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padani vlasu

Na rychlý růst vlasů speciální olejová směs

Jedním z důležitých způsobů, jak dosáhnout rychlého růstu vlasů, je provádět pravidelně a často příjemnou masáž hlavy na prokrvení vaší vlasové pokožky. Funguje to jednoduše tím, že touto masáží se stimuluje prokrvení kůže na hlavě a tím se dostává do folikulů více živin. Z folikulů pak vyrůstají rychleji zdravé, silné a pevné vlasy. Dobře živený vlasový folikul produkuje, silné a zdravé vlasy, které se nelámou, snadno se rozčesávají a omezují se také roztřepené konečky vlasů. Pokud při masáži své vlasové pokožky hlavy použijete esenciální oleje, tak bude tato masáž dávat ještě lepší výsledky. Nejlepší olejová směs na masáž hlavy proti lámání vlasů a na rychlejší růst vlasů obsahuje kokosový olej, dále pak rozmarýnový olej, olej z pupalky dvouleté a olej ze šípků, všechny ve stejném množství. Tato olejová směs na rychlý růst vlasů se pravidelně masírujte do pokožky hlavy po dobu 3 až 5 týdnů. Za tuto dobu se vaše vlasy stanou vláčné a hydratované a také se u nich omezí roztřepené konečky a vlasy se také budou méně lámat. Olejová směs také výborně vyživuje vaše folikuly a podporuje tak nový rychlý růst vlasů.

Zdroj: Rady na rychlejší růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyhledejte ve svém okolí trichologickou poradnu a tam si nechte vlasovou pokožku vyšetřit. Tak nejrychleji zjistíte co je příčinou vypadávání vlasů a pálení pokožky. Podobnou pomoc můžete nalézt také v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Faktory způsobující padání vlasů

  • stres – ovlivňuje prokrvení pokožky hlavy a tím vlasy připraví o potřebné živiny
  • nedostatek vitamínů – B, C, E
  • nedostatek minerálů – železo, zinek, měď
  • diety – nedostatek potřebných živin, vitamínů a minerálů
  • špatný krevní oběh – nedostatečné prokrvení pokožky na hlavě
  • operační zákrok
  • znečištěné ovzduší
  • roční období – nejvíce padají vlasy na jaře a na podzim
  • časté nošení čepic, klobouků a jiných pokrývek hlavy
  • nedostatečná péče o vlasy a pokožku hlavy – vysušená pokožka hlavy, lupy
  • nadměrné pocení – zvýšená produkce potních žláz

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
už asi rok si žehlím svoje vlasy, po tom co jsem si všimla jednoho černého vlasu na mé hlavě toto žehlení omezuji na ofinu po případě kudrliny na konečcích. Ale pořád se mi zdá, že mi vypadává hodně vlasů a také jako by mi ubývaly vlasy u pěšinky. Zkoušela jsem hodně šampónů ale nic nezabírá. Existuje nějaký lék nebo přírodní recept na regeneraci? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Ahoj, zkuste vyzkoušet bioaquamol U - je volně podejný v lékárně a není ani drahy. Já ho taky používám, rostou nové vlasy a nevypadávají, navíc je i na lupy :-) Přeji hodně štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Mytí vlasů saponátem

Mytí vlasů saponátem je buď takový malý přežitek z dob minulých, nebo názor někoho, komu se to jednou povedlo. Nevím, co by vás muselo přivést k tomu, abyste si hlavu zkusili umýt prostředkem na nádobí, určitě se při tom nevyhnete chemikáliím, jako by tomu bylo u sody a octu – saponát je spíš agresivní než šetrný. Pročetla jsme mnoho diskusí a můj závěr zůstává pořád stejný. Jar pro vaši pokožku na hlavě není nic šetrného a příjemného, i když reklamy jsou u těchto přípravků plné něhy a hebkosti. Proto opravdu zvažte tuto možnost. Je čistě na vás, čemu chcete nebo nechcete věřit a čemu podlehnout, já to určitě zkoušet nebudu.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Diskuze

V diskuzi MANE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Mane jsem také začala používat, nic jiného mi nezbylo, vlasů na hlavě poskromnu a žádná léčba nepomohla. Je to šikovné a rychlé řešení, které nabízí okamžitou pomoc. Člověk se cítí líp, když mu neprosvítá hlava. Mohu jen doporučit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Mane

Vypadávání vlasů u žen – příčiny

Vlasy rostou ve třech různých cyklech, které označujeme jako anagenní, catagenní a alogenní. Asi 90 % vlasů na hlavě vyroste v anagenu, tedy v růstové fázi, která trvá dva až osm roků. Catagenní fáze je přechodná fáze, která obvykle trvá dva až tři týdny, během ní se vlasové folikuly smršťují. V průběhu telogenního cyklu rostou vlasy dva až čtyři měsíce.

Řada žen se potýká s vypadáváním vlasů. Jeho příčinou nejsou, jak si mnozí myslí, pouze genetické dispozice. Výrazný vliv na vypadávání vlasů má stres, hormonální nerovnováha a špatné životní prostředí. Kvalitě vlasů škodí i časté barvení, používání pěnových tužidel, laků a vosků na vlasy, ale také česání namokro, fénování, žehlení či kulmování.

Nejčastějšími příčinami, které mají přímou souvislost s prořídnutím vlasů, jsou zejména zdravotní problémy se štítnou žlázou. Ať už se jedná o sníženou, či zvýšenou funkci štítné žlázy, v obou případech má tato porucha za následek padání vlasů, při zvýšené funkci jsou navíc vlasy jemnější a slábnou.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra 23 let.

Dobry vecer, chtela jsem se vas zeptat. Jsem 11 dní po chemoterapii,byla celkem silná, 4-denní. Mám dlouhe vlasy a zadna chemoterapie me uz neceka. Kdyz si prohrabnu vlasy zacinaji padat, pokazde kdyz vlasy procesu rukama. Myslite ze uz je mam oholit? jeste jich mam celkem dost. Jen se bojim,abych je neoholila predcasne,oni pak zacly rust a pak zase vypadaly. Jak rikam uz me zadna chemoterapie neceka. Dekuji za odpoved.Krasny vecer.:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte tomu volný průběh. Zatím můžete vlasy jen trochu zkrátit, aby nebyly tak těžké a vydržely na hlavě co nejdéle. Nelamte si s tím příliš hlavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu po chemoterapii

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Diskuze

V diskuzi VÝRUSTKY NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chytil.

naší fence jorkšír, vyrostli na hlavě výrůstky na hlavě.
Prosím o radu jak postupovat.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výrustky na hlavě

Vypadávání vlasů u žen

Vypadávání vlasů se nazývá alopecie. Jedná se o stav, kdy dochází ke ztrátě 60 % vlasů v určité oblasti. Existují různé formy vypadávání vlasů. Vypadávání vlasů může být způsobeno genetickými příčinami, které se projevují dlouhodobě, nebo akutně. Nejběžnější je androgenní alopecie (genetická ztráta vlasů), jedná se o geneticky předurčené vypadávání vlasů, které je způsobeno stárnutím a je závislé na rodinných predispozicích. Tyto změny jsou hormonálně řízeny, tak jak hormony u mužů způsobují růst vousů v určité oblasti, tak také dochází k růstu mazových žláz na hlavě. Proliferace (nadměrné tvoření) mazových žláz je spojena se ztrátou vlasů. Tato změna obvykle začíná mezi 30. až 40. rokem života. Objevuje se ve frontálních eminencích (na čele).

Vypadávání vlasů u žen související s hormonální činností je vzácnější, ale může se objevit. Toto vypadávání je slabší a je způsobeno selháním ženské produkce estrogenu. Vypadávání vlasů může též způsobit ovariální tumor nebo menopauza. Androgenní alopecie je u žen často spojena s růstem chlupů jako u mužů. Ženy pak zjišťují, že se jim objevují chlupy na nohou, prstech a v oblasti obličeje. Obyčejně dochází ke ztrátě vlasů na vršku hlavy, ale hustota vlasů v temporální (spánkové) a okcipitální (tylní) oblasti zůstává nezměněna. Vlasy u žen bývají velmi tenké, holá místa a plešatost se vyskytují jen ve vzácných případech. Tento jev postihuje téměř 40 % žen, a to přibližně od 50 let. V této době také dochází ke snížení produkce ženských pohlavních hormonů (estrogenů) v souvislosti s menopauzou, a může tak převažovat mužský pohlavní hormon (androgen).

U žen pak tyto androgeny zkracují životní cyklus jednotlivých vlasů. Fáze růstu vlasů klesne z 6 let na jeden rok. Mastné vlasy, lupy, ekzémy na hlavě nebo infekce mohou rovněž vyvolat androgenní alopecii, ale nebývají samotnou příčinou, tou může být stres, znečištění životního prostředí, působení chemikálií nebo podvýživa.

K androgenní alopecii může vést i užívání hormonální antikoncepce nebo lokálně podávaných přípravků s estrogenem.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi PROSBA O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Dobrý den! Přidávám se do diskuze i se svým problémem v naději jakékoli rady. Už téměř rok se potýkám se silným šupinatěním hlavy, které je bohužel provázeno nezadržitelným padáním vlasů. V okolí čela a uší jsou projevy nejcitelnější - linie vlasů je pokryta tenkou "slupkou" odumřelé suché kůže, která se po navlhčení při mytí odděluje, za sucha pevně lpí na hlavě. Při odloupnutí je kůže vespodu zarudlá jako by zanícená. Stejně ačkoli aniž bych pozorovala zarudnutí vypadá pokožka po celé ploše hlavy. S méně závažnými projevy se v poslední době setkávám i v t-zoně obličeje, a na ušních boltcích. Celkově se dá říci, že pokožka mé hlavy je velmi suchá, čili nekoresponduje s typickými projevy seboroické dermatidy, ač mi ji lékař diagnostikoval a pokouší se jí neúspěšně léčit :-( Můj stav nevykazuje zlepšení ani po celkové úpravě jídelníčku, zařazení doporučených doplňků stravy, ani na běžné léčebné přípravky z lékarny. Prosím, pokud máte jakoukoli zkušenost, nebo nápad, jak pomoci, co vyzkoušet, budu vděčná za cokoli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda34.

Zdravím myslím že jsem měla něco dost podobného dělali se mě na hlavě takové suché strupy až by se dalo říct že mapy. Které se odlupovali někdy i s kusama vlasů no nic příjemného. Ještě v to období jsem přestávala kojit a do to jsme se ještě stěhovali do nového bydlení takže si myslím že to mohlo být i stresem každopádně jsem dostala radu od kadeřnice ať zkusím dětský olejíček na vlasy a chvíli si jej masiruji na hlavě do vlasů. A problém se za necelý 2 měsíce zlepšil tak o 80% a pak jsem si koupila ještě šampon proti lupům a bylo po problémů.

Zdroj: diskuze Prosba o radu

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Já zase používám olej z nimby. Nimba je druh stromu, který může být označován rovněž jako neem, nimtree nebo latinsky Azadirachta indica. Tady se můžete podívat kolik olej z nimby stojí a jak vypadá: www.prozdravi.cz/nim…
K přípravě léku bude potřeba:

- neemový olej - 1 čajová lžička
- kokosový olej - 2-3 lžíce

Postup

1. Smíchejte neemový a kokosový olej.
2. Aplikujte směs na pokožku hlavy a také na vlasy. Pak přikryjte igelitovým sáčkem a zabalte do ručníku.
3. Nechte ji působit přes noc.
4. Ráno si vlasy a pokožku hlavy umyjte oblíbeným šampónem.

Jak často byste to měli dělat

- tento postup opakujte jednou za tři dny.

Proč to funguje

Antimikrobiální vlastnosti neemu byly po staletí používány v Ayurvedě k léčbě různých infekcí. Pokud jde o kvasinky ve vlasech, tak neemový olej je dokáže účinně zabít a zmírní svědění pokožky hlavy a vypadání vlasů. Kokosový olej v tomto prostředku se postará o výživu pokožky hlavy i vlasů.

Zdroj: diskuze Babské rady

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi VŠI A HNIDY FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Mám dotaz, nikdy jsem hnídy a vši neviděla (měla jsem je v 1. třídě což je už více jak 20 let pryč :) ) A tak se ptám, jsou hnídy po celé hlavě nebo jen v určitých místech? Dcerka chodí do školky tak abych byla připravená. A je veš vidět? jako třeba blecha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kača.

Vši se nejčastěji vyskytují za ušima a nad krkem a postupně pak ve vlasech po celé hlavě. Jsou vidět maličcí vší roztoči u kořínků vlasů a na vlasovém stvolu jsou také patrná pevně přichycená vajíčka - hnidy. Nejlépe jsou vši pozorovatelné velkou lupou a při dobrém osvětlení. Tady jsou fotky, kde je vidět jak vši vypadají: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Vši a hnidy foto

Maska pro rychlý růst vlasů

Často nemáte trpělivost a chcete, aby se výsledky dostavily rychle a hned. Ale připadá vám, že to trvá celou věčnost. Zde je účinný recept na masku pro rychlý růst vlasů.

Smíchejte polévkovou lžíci hořčice (v prášku) s trochou teplé vody, přidejte 4 lžíce olivového oleje a pak přidejte jedno vejce. Můžete měnit množství složek v závislosti množství. Tyto složky smíchejte dohromady a vytvořte z nich jemnou pastu. Tuto směs aplikujte na vlasy u kořínků a poté ji překryjte ručníkem.

Tato maska má silný tepelný efekt, protože hořčice stimuluje krevní oběh na pokožce hlavy, čímž nejen přispívá k lepšímu růstu vlasů, ale také pomáhá zlepšit jejich sílu a lesk. Tato maska by měla působit na hlavě po dobu 20 až 30 minut, v závislosti na tom, jak silné je teplo. Pokud se objeví nepříjemné pocity, doporučuje se masku smýt.

Aplikace by se měla provádět alespoň jednou týdně. Nedoporučuje se častěji, protože tato maska je velmi intenzivní. Maximální doba provádění je 5 až 7 týdnů. Tuto masku by neměli používat lidé s citlivou pokožkou hlavy.

Po aplikaci masky se vlasy umyjí. Zlepšení stavu vlasů se obvykle objeví brzy, měli byste si všimnout skvělých výsledků, které zahrnují zlepšení síly a objemu vlasů a také jejich rychlejší růst.

Zdroj: Výživa vlasů

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Paruka nebo prodlužování vlasů

Ženy mají naštěstí řešení, jak snadno zakrýt vypadávání vlasů. Velmi vhodné je používání paruk a prodlužování vlasů. Tyto vlasové doplňky mají za sebou dlouhou cestu od doby, kdy paruky a příčesky byly notoricky známé. Ženy se díky prodlužování vlasů nemusejí starat o falešně vypadající paruky. Paruky a příčesky lze nosit pro zábavu nebo jen pro zvýšení ženského vzhledu. Paruky se nosí pro různé účely, takže před nákupem paruky či prodlužování vlasů je potřeba určit, co přesně žena potřebuje. Díky tomu může analyzovat různé typy a možnosti, jak najít tu správnou paruku či jaké prodloužení vlasů. Zároveň se klade důraz na dosažení určitého vzhledu. Díky těmto doplňkům hlavy často dochází k maskování vypadávání vlasů, nebo se dají použít pro vytvoření zcela nového vzhledu.

Paruka, či prodloužení vlasů?

Paruky a prodlužování vlasů jsou ve svém výsledku podobné, ale obě tyto metody slouží k různým účelům. Zákaznice se musí naučit rozeznat rozdíly mezi těmito dvěma druhy, aby mohla určit, který z nich nejlépe vyhovuje jejím potřebám. Největší rozdíl mezi nimi je v části, která pokrývá vlasy. Zatímco paruka zakrývá celou hlavu a vlasy, prodlužování vlasů zasahuje pouze část pokožky hlavy.

Paruky a příčesky mohou vytvořit dva různé typy. Žena si může zvolit nošení paruky z důvodu ztráty vlasů, nebo si může vybrat paruku pro vytvoření zcela nového vzhledu, aniž by došlo k provádění dramatických změn se stávajícím účesem. Prodlužování vlasů se používá tehdy, když má žena vlasy na hlavě, spíše se jen mění jejich visáž.

Při výběru paruky dbáme na:

  • vlákno
  • délku
  • styl
  • barvu

Při výběru prodlužování vlasů dbáme na:

  • typ
  • kvalitu

Zdroj: Padání vlasů u žen

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Řídnutí vlasů z duchovního hlediska

Psychika hraje v našem těle významnou roli. Prožíváme-li stres nebo úzkost, tak často při tom měníme k horšímu způsob a kvalitu stravování, a to dohromady tvoří podmínky pro zánik vlasových cibulek a následné strátě vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů

Vypadávání vlasů u mužů – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Padání vlasů u mužů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP