Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BODANI ZA OČIMA

OBSAH

Dráždivost kůže

Černouhelný dehtový šampon může dráždit vaši pokožku. Někteří lidé zažívají pocity pálení nebo píchání, svědění, zarudnutí, otoku nebo citlivosti. Přestaňte tedy používat černouhelný dehtový šampon a poraďte se se svým lékařem, pokud se u vás objeví závažné pálení pokožky, bodání nebo otok.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Diskuze

V diskuzi BOLEST NAŠE KAŽDODENNÍ...BŘICHO JAKO BALON, ZÁCPA, MENSTRUAČNÍ KŘEČE, PÁLENÍ ŽÁHY A KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stana.

mam hrozne paleni v břiše a bodani nejhorši jeto v noci když jsem v klidu taky mam zacpu a chudnu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Bolest naše každodenní...břicho jako balon, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a klouby

Tmavé kruhy pod očima a játra

Tmavé kruhy pod očima znamenají, že není něco v pořádku s játry, nemusí se jednat o onemocnění, ale o zatížení. Je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra. Kruhy pod očima mohou být nahnědlé, namodralé, načervenalé. Pokud byste jedli pouze zeleninu, tak jsou kruhy pod očima menší a světlejší.

Zdroj: Játra

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI POD KŮŽÍ V ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek .

Tak jsem zkusil tekutý pudr s mentolem,ale bohužel neúspěšně.Tak zkouším Candix a nějaké léky proti kvasinkám a plísním.Ale tak nějak přestávám věřit,že se nepříjemného bodání v oblasti šourku někdy zbavím.....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tak v tom případě doporučuji přestat se zdržovat samoléčbou a zajít na urologii, aby vás tam pořádně vyšetřili. Obzvláště jestli máte bodovou bolest v šourku. Fakt s tím nekokekujte a jděte tam. Na světe jsme jen jednou, tak pozor na to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDÍ MĚ POKOŽKA NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažková Olga.

Již 2 roky mě svědí pokožka na hlavě a píchá celé tělo. Je to takové bodání na tom nebo onom místě. Padají vlasy a nové rostou jemnější.Vyšetřena jsem snad na vše a žádná změna. Prosím poradte. Prášky na vlasy zapůsobily tím, že mám chlupatější atmavší ruce až k loktum. Hlava stále svědí až jemně pokožka na dotek bolí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den paní Blažková, zkuste ve svém jídelníčku omezit cukry, a to jak přímé (cukr, sladké pití, cukrovinky), tak i cukry nepřímé - sacharidy (mouka, pečivo, rýže, knedlíky, atd.) Na místo toho si dejte každý den pytlíček dýňových semen a ráno berte B-komplex podle návodu. Dále přidejte ještě Lecithin s obsahem 70% phosphaditylcholinu v dávkování 2 mg na každých 10 kg hmotnosti, minimální dávka 8-10 mg za den. A k tomu užívejte rybí tuk v kapslích, zož jsou omega 3 a 6 mastné kyseliny, v dávkování 2 - 4 g těchto mastných kyselin denně (podle tělesné váhy a návodu). Na vlasy si často dělejte odvar z měsíčku lékařského. A na tělo používejte přírodní glycerinové mýdlo obsahující bylinné extrakty, čisté přírodní silice a termální vodu z vřídla Podhájska. Pak si celé tělo promastěte kokosovým olejem.
Do svého životního stylu zařaďte nějakou vhodnou aktivitu, která Vás bude bavit a zároveň trochu zrychlí Váš krevní oběh, například delší procházky svižnou chůzí (musíte se při tom zadýchat a také i spotit).
Toto praktikujte celý měsíc a pak zde spolu zhodnotíme Vaše výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědí mě pokožka na hlavě

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Poradna

V naší poradně s názvem AKTIVNÍ UHLÍ NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Eulalia Bockova.

Vážení, Četla jsem si o účincích aktivního uhlí na lidský organismus,
co se týká detoxikace.
Mám 77 let. Víc jak dva roky se potýkám s nežádoucími účinky po očkování
proti Covidu.
Velké bolesti ve svalech,kostech, kloubech ... pálení, bodání, poruchy
močení.
I když jsem četla na Seznamu, že není možná návratnost, ...
Prosím o sdělení, zda by mi užívání aktivního uhlí mohlo pomoct na mé
potíže.
Děkuji.Bočková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aktivní uhlí pravděpodobně nepomůže zbavit se vašich obtíží. Proč? Protože aktivní uhlí se používá jako léčba při spolknutí některých jedů. Pro jiné použití nejsou vědecké důkazy. Mechanizmus účinku aktivního uhlí spočívá v jeho pórech, které mohou zachycovat jedovaté chemikálie.

Očkování proti onemocnění COVID 19 neobsahuje žádné jedovaté chemikálie, nýbrž deaktivovanou schránku původního viru. Z tohoto důvodu nemá aktivní uhlí jak pomoci, protože vakcinací nevznikají žádné toxiny, které by uhlí absorbovalo.

Určitě pravidelně užíváte nějaké léky a aktivní uhlí snižuje vstřebávání léků a jiných chemikálií v žaludku a střevech. Užívání aktivního uhlí spolu s léky užívanými ústy může snížit množství léku, které tělo absorbuje. To může snížit účinky vašich léků.

Na zmírnění vašich obtíží bude možné využít vhodných léků proti bolesti, které vám doporučí váš ošetřující lékař, vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu a probíhající medikaci. Poruchy močení vyšetří lékař urolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aktivní uhlí na detoxikaci

Příznaky syndromu suchého oka

Nejčastějším příznakem syndromu suchého oka je povrchové podráždění. Povrchové podráždění se projevuje takzvaným „pocitem písku v očích“. Podráždění může také způsobovat pálení, bodání a svědění očí. Slzení je způsobeno reakcí suchých očí. Nadměrné slzení však nepomáhá k mazání oka, ale spíše vede k dalšímu podráždění, neboť je dále odstraňován slzný film. Pokud trávíte dlouhé chvíle čtením, sledováním televize a prací na počítači, může dojít k rozmazanému vidění, pak je dobré několikrát mrknout a zjistit, jestli vidíte pořád stejně.

Zdroj: Hořčík a suché oči

Diskuze

V diskuzi DRNENI PRSTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobry den. Uz dva roky delam jako operatorka vytoby. A napln prace je jednotvarny pohyb. Poslednyho pul roku mi zacala brnet prava ruka kteta ja nejvice namahana. Projevuje se to tim zevetsinou po ranu mi otece a brni mi cele prsty az do bodani jehlicek. A bolest obcas vystreluje az do lokte. Proto jsem se chtela zeptat jak to odstranit. Predem dekuji Vlachova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Drneni prstu

Proč mám mžitky před očima a rozmazané vidění

Mžitky před očima a rozmazané vidění mohou souviset s počátečními projevy migrény. Migréna je nepříjemné onemocnění, které se projevuje nejen prudkými záchvaty bolesti hlavy, nevolností a zvracením, ale mohou se při ní objevovat také mžitky před očima a rozmazané vidění. V takovém případě není nutné propadat panice, protože mžitky před očima jsou důsledkem právě probíhající migrény.

Zdroj: Mžitky před očima

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PYTLKY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslava Matějíčová.

Dobrý den!
Moji mamince , které je 81 roků se objevily pod očima velké vodové pytliky. Můžete mi prosím poradit co je příčino a jak se jich zbavit? Děkuji Vám předem za radu a jsem s pozdravem.
Radoslava Matějíčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S postupem věku tělo již nefunguje tak dobře jako dřív. V takto pokročilém věku je možné, že došlo ke změně ve funkčnosti jater, která se obvykle projevují okolo očí. Určitě nejlépe pro svou maminku uděláte, když ji vezmete na vyšetření na gerontologii. Zde jsou specialisté připraveni pomoci lidem se stářím. Zejména mají zkušenosti s chováním a projevy lidského těla v období vrcholné fáze lidského života. V tomto věku již raději neexperimentujte s radami z internetu a raději vsaďte na jistotu, protože by pak už nemusel být čas na případné nápravy neúspěšných řešení. Oddělení se jmenuje gerontologie a lékař se nazývá gerontolog nebo gerontoložka. Obvykle tato oddělení bývají v krajských městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodové pytlky pod očima

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Popová.

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Novotný Ludvík.

Začal jsem po Warfainu užívat ELIQUS mg 2,5 tabletku jednu ráno a jednu večer. Prosím o sdělení, prý se mi udělaly kruhy pod očima. Já osobně necítím žádný negativní vliv, jen snad častou vlhost, bez vlivu na kvalitu viditelnosti zraku. Má na ty kruhy pod očima tento lék nepříznivý vliv - co já vím na co? Díky za informaci - P.S.: mám 92 a půl roků.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi MŽITKY PŘED OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dosti často se mi objevují před očima (pravým i levým) červené tečky. Stává se to během dne i v podvečer, bez ohlede na námahu nebo okamžitou náladu, stres a podobně. Mám dojem, jako by na všem kolem byly červené kuličky (jako na šípkovém keři), někdy jsou doplněny i kuličkami žlutými. Je mi přes 70 let a oční lékař mi to nechce nevěřit, považuje to za nemožné. Obávám se, aby to nebyla jiná nemoc, než pouze oční vada. Poraďte kam se obrátit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mžitky před očima

Tipy

Možným tipem je namáčení žínky do studené vody s následnou aplikací na plochu pod očima dítěte. Tato metoda by se měla provádět po dobu 10 minut každé ráno. Chlad stahuje cévy, takže může částečně dojít ke zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima kojence.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Jak se zbavit mžitek před očima

Lékař provede řadu vyšetření a odhalí příčinu těchto mžitek před očima. Mžitky před očima mohou signalizovat i vážnější onemocnění – především očí nebo mozku. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se mžitky před očima objevují také v klidovém stavu a setkáváte se i s dalšími problémy, jako je rozmlžené vidění, neostré vidění, pocit zúžení zorného pole. Ideální je, pokud se obrátíte na očního lékaře nebo neurologa. Mžitky před očima mohou kromě závažnější nemoci souviset také se stresem nebo psychickým vypětím. Je však třeba nejprve vyloučit právě přítomnost onemocnění očí, proto návštěvu lékaře neodkládejte.

Zdroj: Mžitky před očima

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chochelová Věra.

prosím o sdělení možné příčiny a jeji řešení



děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Takové tmavé fleky pod očima o kolem kořene nosu bývají často geneticky dané a souvisejí se zvýšeným ukládáním melaninu v těchto místech. Pokožka kolem očí je velmi tenká, ale nesmírně pružná a díky tomu je pod očima naskládaná jako látka na plizované sukni. Tím dochází ke ztmavnutí kůže, díky její hustotě. Tato část pokožky je také často zanášena očními stíny, které ne vždy zcela zmizí při odličování a časem tak tento efekt tmavých pruhů pod očima zesilují. Také různé virózy, chřipka, záněty dutin tyto fleky dále přechodně zvýrazňují. Není třeba se znepokojovat těmito barevnými projevy kůže. Obvykle stačí přizpůsobit vhodný makeup k jejich zakrytí.

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Jak vypadají mžitky

Mžitky v očích má někdy každý. Popis mžitek je individuální – jedinec buď vidí světýlka, nebo má pocit, že vidí něco jako vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky, případně barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Mžitky a krční páteř

Mžitky mohou souviset i s krční páteří. Změny na páteři se mohou projevovat i v podobě takzvaných Schmolových uzlů, což je nevratné poškození páteře, které se nedá vyléčit ani odstranit. Dochází k otisku uzlu do kosti obratle, takže vznikají nerovnosti na povrchu obratle a s tím následně i projevy, mezi něž mohou patřit i mžitky před očima, vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky či barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Mžitky před očima po sportu

Mžitky před očima mohou souviset s různými faktory při zátěži. Občasný výskyt tohoto příznaku je zcela normální. Zvláště byl-li vyvolán únavou, dehydratací, rychlou změnou polohy, dlouhým stáním nebo pobytem v místnosti s vydýchaným vzduchem. Jsou-li však potíže časté a nespojují se s žádnou podobnou situací, je určitě namístě co nejdříve navštívit lékaře.

Zdroj: Mžitky před očima

Náhlé kruhy a vaky pod očima

Pytle pod očima se objeví, když to předchozí večer přeženete s energetickým příjmem prostřednictvím sacharidů. Jinými slovy, když před spaním debužírujete, tak počítejte s vaky pod očima, které jsou patrné ráno po probuzení. Energetický příjem zaručeně zvýší alkohol a míchané nápoje s ním. Dále například slané brambůrky, zákusky, pečivo, krekry, čokoláda, ovoce, suchary. Pokud se pak vrátíte ke střídmé stravě, tak tyto vaky většinou do druhého dne splasknou. Pomoci tomu můžete, když si na zavřené oči položíte pytlíky použitého černého čaje a necháte je na očích co vydržíte.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Kdy je důležité navštívit lékaře?

I když dá někdy genetika do vínku přetrvávající přítomnost kruhů pod očima bez konkrétní příčiny, měli byste být ostražití. Tmavé zbarvení pod spodním víčkem může být varovným příznakem. Pokud je tedy váš boj proti kruhům a otokům dlouhodobě marný a i přes veškerou snahu nedochází ke zlepšení, navštivte svého praktického lékaře. O čem nejčastěji kruhy pod očima a otoky informují?

  • o narušené činnosti štítné žlázy
  • o špatně fungujícím metabolismu
  • o onemocnění srdce
  • o onemocnění ledvin
  • o onemocnění jater
  • o onemocnění střev

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Kruhy pod očima a ledviny

Tmavé kruhy pod očima mohou být zapříčiněny též špatnou funkcí ledvin (zvýšenou, nebo naopak sníženou funkcí ledvin a podobně) či jejich přetížením. Kruhy pod očima pak bývají nahnědlé, namodralé nebo načervenalé.

Příčiny kruhů pod očima

  1. nedostatek spánku
  2. nedostatek vitamínu A
  3. namáhání očí
  4. nedostatečné osvětlení při čtení
  5. špatná poloha při čtení
  6. emoční stres, strach, úzkost, obavy
  7. nedostatek očního cvičení
  8. vnitřní onemocnění (například chudokrevnost, avitaminózy, špatná funkce střev)
  9. dědičné faktory
  10. nedostatečná péče o kůži kolem očí
  11. chybné stravování (mnoho soli, uzenin)
  12. užívání drog, alkoholismus

Odstranění kruhů pod očima

  1. oční krém
  2. plátky okurky
  3. vitamíny A (popřípadě betakaroten) a D
  4. dostatečný a pravidelný spánek
  5. oční cviky
  6. mrkvová šťáva
  7. vynechání alkoholu
  8. relaxace
  9. zdravá strava
  10. maska na celý obličej včetně očního okolí

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP