Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKÉ MNOŽSTVÍ BŘEZOVÉ MÍZY PÍT DENNĚ

OBSAH

Cukrovka

Mnoho vitamínů a živin obsažených ve šťávě z Aloe vera přispívá ke zlepšení hladiny glukózy v krvi pro chronickou cukrovku. Šťáva pomáhá minimalizovat odpor inzulínu, tím posiluje vaše tělo, schopnost řízení metabolismu a energetických hladin. I jedna lžíce šťávy z Aloe vera, která je užívána dvakrát denně, pomáhá normalizovat hladinu krevního cukru a snižuje hladiny triglyceridů v rozpětí několika málo týdnů.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem BŘEZOVÁ VODA NA PITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Přibylová.

Dobrý den, nasbírala jsem z naší břízy pár litrů mízy, natekla krásně, je čirá, ale nezdá se mi ani trochu sladká. Všude se píše, že chutná mírně sladce, ale tato nikoliv. Čím to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sladkost březové mízy nemusí být vždy patrná. Obvyklý obsah sacharidů v této míze je 1%, což je stejné, jako když do jednoho litru vody rozmícháte jeden gram cukru. To také skoro nepoznáte. Sladkost se zvyšuje s nedostatkem vody u kořenů stromu. Je li sucho, míza je hustší a sladká chuť je pak více patrná. Sladká chuť nemá vliv na zdravotní účinky mízy a stále zůstává v mnoha ohledech léčivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Březová voda na pití

HMB (beta-hydroxy beta-methylbutyrát)

Přes „chemický název“ se jedná o látku přírodního původu. Tvoří se v buňce jako produkt rozpadu aminokyseliny – leucín. V běžné potravě ho najdeme např. v rybím masu, v grapefruitech atd. Jeho množství je však malé a pro sportovce nedostačující. HMB působí ochranně pro svalovou hmotu a má nepřímý vliv na hubnutí (chrání svaly a nutí používat tuk jako zdroj energie).

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Diskuze

V diskuzi GELOREN DÁVKOVÁNÍ PRO ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Doležalová.

Prosím o správné dávkování gelorenu pro koně-pro člověka,jaké užívat množství denně při váze 86 kg,nemám s tímto přípravkem prozatím vůbec žádnou zkušenost,předem děkuji za pomoc.J.Doležalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Já si geloren kupuju a používám jednu oranžovou tabletu denně. Tabletu rozčtvrtím nožem a pak normálně rozkoušu a spolknu. Používám to vždycky tři měsíce 90 tablet, pak chvíli přestávka a znovu tři měsíce. Od té doby neznám bolesti v kloubech.

Zdroj: diskuze Geloren dávkování pro člověka

Canespor se používá jen 1x denně

Aplikace 1x denně je pro pacienta komfortní a zvyšuje možnost dodržování doporučené léčby.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem NIZKA HLADINA BILIRUBINU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nárazově nízká hladina bilirubinu v krvi není nic vážného a u většiny lidí není třeba žádných lékařských zásahů k jejímu zvýšení. Hladinu bilirubinu v krvi snižuje vitamín C podávaný ve vysokých dávkách. Váš pokles bilirubinu tedy může způsobit nepřetržité pití šťávy z červené řepy, jablka a mrkve, o kterém píšete. Z lékařského hlediska by bylo vhodné hladinu sledovat jednou za půl roku a pak teprve učinit nějaká opatření k jejímu zvýšení, jako například: snížení příjmu kofeinu a udržování příjmu vitaminu C na doporučených denních dávkách 60 mg za den. Dlouhodobě nízký bilirubin může signalizovat selhání ledvin a nebo přispět k rozvoji ischemické choroby srdeční.
Při anémii je vhodné doplňovat železo pomocí doplňků stravy. Je to efektivnější a lépe se odhadne potřebné množství.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla Packová.

Dobrý den,
v předchozích komentářích jsem se dočetla, že vysoký bilirubín způsobuje vysoké dávky vitamínu C. Moje dcera (5 let) má dědičnou sferocytozu a mívá bilirubín opravdu vysoký. Jaké množství vitamínu C by měla denně mít pro jeho snížení? A existuje ještě jiná cesta? Děkuji,
Packová

Zdroj: diskuze Nizka hladina bilirubinu v krvi


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP