Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO POMŮŽE NA MASTNOU KŮŽI

OBSAH

Domácí léčba

Při domácí léčbě je důležité vyhnout se všem alergenům, které způsobují podráždění kůže. Zároveň je nezbytné vyhledání lékařské pomoci.

Exfoliace představuje vyhlazení pokožky a pomáhá odstranit staré kožní buňky, které mohou být příčinou nerovnosti pleti. Hydratace pokožky zahrnuje vyhlazení pokožky a její hydratování. Po absolvování hydratace a exfoliace je důležité vyhnout se nadměrnému mytí, protože časté mytí kůži vysušuje, naopak snížená péče způsobuje mastnou pokožku.

Pacient si často může pomoci sám, zejména nošením teplého oblečení. Taktéž je důležité, aby dbal na své bezpečí. To znamená, že nesmí dojít ke zranění, která mohou průběh nemoci zhoršit.

Zdroj: Domácí léčba červených skvrn na kůži

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ŠAMPONY NA MASTNOU A SVĚDIVOU POKOŽKU HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sochorova@datkolin.

lupy ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Mám problém s mastnou pletí, potřebovala bych doporučit nějaké krém, nejlépe přírodní

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi PES SI VYKUSUJE SRST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik Šihor.

Dobrý den. Náš labrador si vylízava tak srst, že to má až na kůži vylízané. Čím to může být. Alergií,parazity nebo stresem, ale stres nemá. Může to být, že se nudí?? Jaká je na to mast. Jak často ho koupat a co dělat pro zamezení tohoto vylízavani?? A mám ještě jednu otázku. Náš pes sežere úplně vše je to labrador. Je možné jednou sem mu dal pedigree denta stix a on se pozvracel ale až tak za 4 hodiny . Může to být z této tyčinky na čištění zubů,ale pochybuji,že to může z toho být, protože jsem jí to dával docela často a nic nezvracela. Za odpověď předem děkuji Šihor
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Cigáňov.

Mám Schi-tzu, škrábe se,líže kouše,má lupy mastnou srst,červenou kůži. Léčení veterináře na kvasinky prášky a takový průhledný gelový šampón který se ŕedí.Vařím ji domácí stravu.Maso,zelenina,rýže. Dobrý lepšilo se dobrala prášky a za 14 dní znova červená,kousání atd.opět mastná srst,lupy.Léčba už stála 3000 a žádné zlepšení. Ven chodí pravidelně 3x denně. Děkuji za radu.
.

Zdroj: diskuze Pes si vykusuje srst

Péče o mastnou pleť

Péče o mastnou pleť by měla začít jemným pěnovým mycím prostředkem. Odstraníte tak nečistoty a nadbytečnou mastnotu. Použijte vatový tampon, který namočíte do adstringentního (stahujícího) pleťového mléka nebo pleťové vody a nanesete na celou pleť. Mastná pokožka též potřebuje hydrataci. Používejte však jen lehká, tekutá séra, která plně postačí. Nechejte hydratační sérum vsáknout a po chvilce papírovým kapesníkem odsajte jeho zbytek. Tento krok působí preventivně proti lesku.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj Marie, napiš mi sem co všechno na svou pleť používáš, jak dlouho to používáš a jak dlouho máš pupínky. Taky ty pupínky více popiš, zdali je to jako akné, nebo jako vyrážka či ekzém. Klidně to vyfoť, dej to na ulozto.cz a hoď sem pak odkaz na svou fotku. Uvidíme co se s tím dá dělat.

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Rajčatová maska

Připravte si pyré z čerstvých rajčat, naneste na pleť. Rajčata mají stahující účinek na póry a odstraňují nečistoty.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi PÉČE O MASTNOU PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eleanorka.

Muzete poradit, co vam pomaha na mastnou plet? Uz nevim, co s tim. Masti se mi hlavne okolo nosu,na nose a na brade.-

Zdroj: diskuze Péče o mastnou pleť

Chladivá maska

Oddělte 1 vaječný bílek, 1 lžíci kafrového lihu, 1 vrchovatou lžíci sušené smetany či mléka a malé množství mátového esenciálního oleje. Nejdříve naneste na pleť tenký film neparfémovaného ricínového oleje, poté aplikujte tlustou vrstvu bílé chladivé vajíčkové masky. Nechejte působit 15 minut, poté opláchněte teplou vodou s jablečným octem či roztokem z habru obecného.

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koculda.

Je mi 27, mám citlivou pleť někde suchou, normální a mastnou a vyzkoušela jsme toho fakt dost. nejvíc mi vyhovuje Bioderma Sensibio na odlíčení a na den a noc kokosový olej purity vision, je fakt super, pleť se neleskne a je konečně v klidu:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kačka.

Ahoj, ten kokosový olej používáš i na oční okolí? Přemýšlím, že bych si ho koupila. Pomáhá ti i proti vráskám?????

Zdroj: diskuze Vrásky

Péče o mastnou pleť

Příčinou mastné pleti bývá přílišné množství tuků v potravě, nadměrná aktivita mazových žláz, hormonální nerovnováha nebo velmi teplé počasí. Abyste se zbavili mastnoty své pleti, konzumujte více syrové zeleniny, ovoce a vitamíny skupiny B. K ošetření pleti používejte mírně stahující a tonizující přípravky. Pleťové vody by měly být bez alkoholu. Při ošetřování pleti dejte pozor, abyste pleť úplně nezbavili přirozené mazové vrstvy, poté by totiž mazové žlázy produkovaly ještě více mazu.

Zdroj: Péče o pleť

Jde tuková bulka vymáčknout?

Tuková bulka se nedá vymáčknout a ani to nezkoušejte, mohlo by dojít k zánětu a následným komplikacím. Od bulky vám pomůže lékař.

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLEK, CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Kolikrát za týten se pužívá tahle maska???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na pleť z bílku a citronu se používá maximálně 2 krát do týdne. Maska z bílku a citrónu má spíše obnovovací účinky na pleť, trochu ji vybělí a zbaví jí odumřelých kožních buněk a pokožku vypne. Tato maska by se měla ve zbylých dnech týdne vystřídat s nějakou pěstící mastnou maskou z avokáda nebo olivového leje.

Zdroj: diskuze Bílek, citron

Hlavní příčiny tvorby šupinek na kůži

Šupinky na kůži může způsobovat celá řada onemocnění, přičemž šupinky samotné nemusí být nemocí. Tvorbou šupinek se velmi často vyznačuje například lupénka, jež může mít mnoho forem a lokalizací. Jestliže se u vás šupinky na kůži objeví, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Šupinky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
mám hrozně lesklou a mastnou pleť.
Vystřídala jsem mnoho značek matujících makeupů, ale zatím mi žádný nepomohl..
Neumím si přestavit, že bych bez makeupu někam vyrazila, ale na jaře a v létě je to velký problém..
Šíleně se lesknu a makeup ani moc dloouho nevydrží..
Zkoušela jsem i make up přepudrovat, ale i to nepomohlo..

Existuje nějaký make up který by nebyl moc drahý, vydržel by dlouho a opravdu ZMATŇOVAL?
Jsem z toho nešťastná!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Michaelo, já bych v tvém případě zašla za kosmetičkou do dobrého kosmetického studia, ta určitě bude vědět, kde to sehnat. Například televizní maskéři mají to, co ty potřebuješ, protože je pro ně nezbytné, aby se tvář mluvčího před kamerami neleskla ani, když se ze stresu zpotí. Klidně kontaktuj některou z televizí, Nova, Metropole a podobně a zeptej se jich tam, co používají na lesklé tváře.

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Pityriáza – diagnostika

Ve většině případů lékař stanoví diagnózu na základě typického kožního nálezu. V případě pochybností lze provést mikroskopické vyšetření z odebraných šupinek na postižené kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Diskuze

V diskuzi PES SE ŠKRÁBE A KOUŠE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Zdravym.lecim svoji fenku uz cca 4 roky.nikdo si nevi rady vse jsme zkouseli az muselo dojit na prednison tablety:fenka neustale drbani,okusovani rlapek,a neznami zapach i po vykoupani fenka na zadech se orosi pachnouci mastnou tekutinou.Kabirka vse v poradku jen vyssi obsahhistaminu myslim.co mame delat?obcas nepomaha prednison tak veterinarka ji pichne injekci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pes se škrábe a kouše

Červené fleky na obličeji

Perorální dermatitida je kožní onemocnění, jehož projevy se objevují kolem úst a nosu, někdy v celém obličeji. Postihuje hlavně ženy kolem 30. roku věku.

Ve většině případů souvisí perorální dermatitida s předchozí aplikací lokálních kortikosteroidů v této oblasti, ev. jiných lokálních mastí či krémů, které daná pleť přestane snášet. Často se uplatňuje i hormonální vliv (poruchy cyklu, hormonální antikoncepce). Více se objevuje u osob s kůží mastnou, nebo naopak velmi suchou.

Zde se můžete podívat na fotografie, jak vypadá perorální dermatitida na obličeji.

Léčebně je třeba vynechat veškerou stávající kosmetiku, hygienické a čistící přípravky na obličej, vyvarovat se v blízkém okolí obličeje parfémů, sprejů na vlasy, pěnových fluorovaných zubních past a všech látek potenciálně dráždivých. Lékař pak dle rozsahu, intenzity a dosavadního průběhu volí protizánětlivou léčbu zevními či celkovými léky. Domácí léčba může nemoc jen zhoršit.

Další možnou příčinou vzniku červených fleků na obličeji je onemocnění růžovka (rosacea). Růžovka je poměrně časté kožní onemocnění, postihující hlavně nos, tváře a bradu. Zpočátku vzniká jen přechodné, později trvalé začervenání, objevují se rozšířené žilky – což je fáze zvýšené cévní reaktivity, která postupně přechází ve fázi zánětlivou s tužším otokem, pupínky a drobnými puchýřky se žlutavým obsahem. Na vývoji onemocnění se podílejí mnohočetné faktory od slunečního záření, horka a obecně vlivů způsobujících zvýšené prokrvení až po některá vnitřní onemocnění – např. žaludku, žlučníku, slinivky. Asi u 15 % pacientů pozorujeme dědičnou dispozici.

Léčba je individuální – podle citlivosti pleti a převažující formy onemocnění. U mírných forem k léčbě postačí lokální preparáty s protizánětlivými a protibakteriálními účinky, u těžších forem přistupujeme ke kombinaci lokálních a celkových léčiv. Správně zvolená léčba s dodržováním preventivních opatření (eliminace dráždivých faktorů, pravidelné používání léčebné kosmetiky) výrazně zlepšuje průběh, může minimalizovat zánětlivou složku a brzdit vývoj do těžších stadií.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Plíseň na kůži foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň na kůži.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Domácí recept na pityriázu

Velmi účinná je jedlá soda. Jedlá soda se rozpustí v horké vodě a do této směsi se namočí bavlněný hadřík, který se na 15 minut přiloží na poškozenou kůži.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži můžou být pityriáza

Depigmentace

Depigmentace je problém, který je způsoben nedostatkem kožního pigmentu (melaninu) v kůži a projevuje se jako různě velká bílá ložiska na pokožce. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži. Nehezké depigmentace se zbavujeme pomocí moderního přístroje Candela GentleLase, který přispívá k tonizaci postižených míst tak, aby po několika ošetřeních splynula s okolní pokožkou.

Zdroj: Bílé flíčky na kůži

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP