Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPECHLE KLOUBY NA RUCE

OBSAH

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, už delší dobou mě bolí klouby na rukou i nohou. Ruce me mrtví, bolí až pálí. Ruce i nohy mám natekle. Stane se, že nekdy v těch rukách mám špatný cit. Léčím se s bederní páteří. Prosím o vysvětlení. Děkuji

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Bolesti kloubů na ruce

Bolesti a otoky kloubů způsobují zpravidla větší či menší omezení jejich funkce. Tyto nepříjemné projevy jsou tedy obvykle důvodem k návštěvě lékaře. Ten stanovuje postup se zaměřením na zjištění příčiny příznaků a stanovuje diagnózu podle anamnézy, klinického vyšetření a rentgenových snímků. Mimochodem také využívá laboratorních vyšetření z krve, aby byl schopen odlišit zánětlivé a nezánětlivé onemocnění.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ A BOLESTIVÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Dobrý den.Mám na prave ruce na prostrednim prstě z vrchu na kloubu mozol a a všimla jsem si i maleho otoku na ukazovačku a i na tom prostředníčku.Bolest při pohmatu.
M.Tomíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé a bolestivé klouby prstů na ruce

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Co se s tím dá dělat

Vždy je nutné zjistit příčinu a zahájit vhodnou léčbu. Pokud nepřinese aplikovaná léčba žádoucí výsledky, zahajuje se místní léčba za použití gelů, mastí a analgetik. Při nedostatečném efektu analgetik pak nastupují takzvaná nesteroidní antirevmatika. O použití konkrétního medikamentu je vhodné se poradit s odborníkem.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nesmysl! Alavis, ač je určen pro koně, tak obsahuje stejné složky, jako humánní léčivé přípravky na klouby. Je tam jen chondroitin a glukosamin. Jediný rozdíl mezi lidskými doplňky a tímto je cena. Zvětšené klouby a výrůstky jsou následkem probíhající artrózy. Zajděte s tím k ortopedovi. Ten udělá vyšetření krve a rentgen a hned vám řekne důvod těchto obtíží.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Proč a kdy užívat kloubní výživu

  • Pro příznivé ovlivnění zdraví kloubů ve všech lokalitách - kolenní a kyčelní klouby, klouby páteře a drobné klouby rukou.
  • Při zvýšené zátěži nosných kloubů - náročná fyzická práce, sportovci, osoby s nadváhou.
  • Po poranění pohybového aparátu.
  • U osob střední a vyšší věkové kategorie.
  • U mladších osob jako ochrana kloubního a pohybového aparátu.
  • U osob s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Diskuze

V diskuzi CERVENY KLOUBY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matějková.

Mám RA, brala jsem trexan, lékařka mně ho vysadila a krevní testy byly v pořádku.
Nyní se mně pobjevily červené fleky na kloubech. Co s tím dělat?
Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cerveny klouby na ruce

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den, nejsem si jistá, jestli můj problém patří vůbec do této kategorie, ale zkusím se informovat.Je mi
40 let a často mně nenatékají pouze samotné prsty na rukou,nýbrž celé dlaně.(z horní strany)Vypadají,jakoby se narukovaly. Při zmáčknutí jednoho místa, zůstane po vztlaku důlek a okolí doteku je ihned po stlačení bílé. Po chvíli se zbarví zase do normálu. Ruce mě nebolí, občas ale,při zkrčení do pěsti cítím jistý tlak a dělá mi problém zcela je pokrčit. Pokud jsou dny, které jsou oteklé více, nejde vlastně ani vidět,klouby, pokud jsou pěsti sevřeny.
Je mi jasné že nejlepší bude navštívit lékaře, ale můžete-li mi alespoň zkusit poradit,o co by se mohlo jednat,budu moc ráda. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lymfedém je otok způsobený nahromaděním lymfatické tekutiny. Tento stav je nejčastější u žen, kterým byly během léčby rakoviny odstraněny nebo poškozeny lymfatické uzliny. Pokud se vás rakovina prsu a odstranění lymfatických uzlin z podpaží netýká, můžete se také narodit s primárním lymfedémem. I když neexistuje žádný lék na lymfedém, lymfatická drenážní masáž a snížení příjmu soli může pomoci snížit otoky a zabránit hromadění tekutin v rukou. Váš lékař vám předepíše rehabilitace, v rámci kterých můžete absolvovat profesionální a bezpečnou lymfodrenáž celých paží. Jak taková masáž vypadá, se můžete podívat v následujícím videu: youtu.be/Fv3Zre7XXHI

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé klouby prstů na ruce

Příznaky artrózy

Artróza postihuje nejen velké nosné klouby, ale i další menší klouby. Artróza prstů na ruce je diagnostikována častěji u žen. Příčiny primární artrózy, respektive osteoartrózy jsou neznámé. Za hlavní faktor se však považuje stáří vzhledem k všeobecně větší četnosti u vyšších věkových skupin. V generaci padesátníků je artrózou/osteoartrózou postiženo 80 % obyvatelstva. Sedmdesátníci a starší trpí osteoartrózou ve více než 90 %. První osteoartrotické změny lze však zjistit již kolem 20. roku věku. Dále hrají významnou úlohu vlivy genetické, endokrinní, mechanické, dále kvalita výživy a zánět. Rozlišují se tyto artrózy u klubů prstů:

  • nodální osteoartróza – osteoartróza kloubů prstů rukou,
  • Heberdenova artróza – artróza koncových kloubů rukou,
  • Bouchardova artróza – artróza středních kloubů prstů,
  • rizartróza – osteoartróza sedlovitého kloubu palce ruky.

Artróza, respektive osteoartróza je kloubní onemocnění, při němž dochází k poruše obnovy kloubní chrupavky a v návaznosti na ní, také ke změnám kosti a přilehlých měkkých tkání. Mezi příznaky artrózy patří citlivost na změnu tlaku a teploty, ztuhlost před rozhýbáním, oteklý kloub, výrůstky na kloubech ruky a další příznaky.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem PRAVÁ RUKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den,ve 30 letech /teď mám 50/,mě našly pozitivní antigenHLA B 27,měla jsem problémy s klouby na prstech na nohách,po 7 letech,jsem bez léků.Poslední měsíc mě brní prsty na pravé ruce.Pracuji jako cukrářka a na Velikonoce jsem měla v pravé ruce v noci takovou bolest,že jsem brečela.Ruku jsem necítila.Rukou jsem různě třepala,až se prokrvila,tak se mě ulevilo.Pak jsem 4 noci spala v sedě se svěsenou rukou,jinak to nešlo.Když ruku zvedám brnění se zhoršuje,ale jak ji spustím dolů,je to lepší.Poradíte mě prosím?Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše současné potíže nejspíše nebudou zaviněny antigenem HLA B 27. Bude se jednat spíše o cévní problém. Vlivem vývoje těla během života mohlo dojít ke zbytnění některé z tkání, která nyní během spánku utiskuje krevní řečiště. To by mohlo způsobovat nepříjemné pocity, znecitlivnění a bolest, které mizí při proklepání a při speciální výjimečné pozici ruky. Určitě bude potřeba provést odborné vyšetření cévním specialistou (internistou) a ortopedem, popřípadě neurologem. Taky bude potřeba zamyslet se nad oblíbenou polohou při spánku a zkusit ji změnit. Další režimová opatření budou následovat po diagnóze, zejména léčebný tělocvik, který určitě v dlouhodobém užívání také pomůže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pravá ruka

Je bulka na ruce rakovina

Bulka na ruce může mít mnoho příčin. Některé byly popsány v tomto článku. Ovšem bez odborného vyšetření nelze stanovit přesnou diagnózu. Nález bulky na ruce vyžaduje návštěvu lékaře, který určí příčinu jejího vzniku.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sandrii.

Mám podobný problém, začala jsem nedávno rekreačně běhat pro zvýšení kondice. Docela často po běhu mám svalové křeče. Zkusím se o Enzymaxu dozvědět co nejvíce a pak bych zkušenosti předala dál.

Zdroj: diskuze Sport

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Diskuze

V diskuzi FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobry den,chtěla bych se zeptat.Prodelala jsem dvakrát za sebou hnisavou anginu a po poslední angině uběhlo cca 14dni a včera jsem dostala horečky,zimnice a strašně me bolí klouby po celém tele.Udelelal se mi u podpaží takový flíček a vypadá jak "cucflek" no a druhy se mi udělal na stejném místě na druhé ruce.Nesvědí ani nepalí.Co to muže byt?dekuji za radu s pozdravem Petra.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fleky

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější gel, použitelnost po otevření je 36 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je hutnější krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (82 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP