Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZTRÁTA CHUTI K JIDLU A HUBNUTÍ

OBSAH

Extrakt ze šafránu na potlačení hladu

Pokud se snažíme o potlačení hladu přírodní cestou, tak se nevyhneme doplňkům stravy. Doplněk stravy není zrovna jídlo nebo potravina, ale může se i tak jednat o opravdu efektivní potlačení chuti k jídlu. Účinný doplněk stravy je šafránový extrakt, který ovládá hlad jinak a efektivněji, než většina potravin, které potlačují chuť k jídlu. Ukazuje se, že stejné vlastnosti, které u některých lidí dělají šafrán účinným prostředkem při boji s depresí, můžou být zároveň i dobrým způsobem, jak pomoci emocionálním jedlíkům k bezpečnému hubnutí.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHO TRVAJÍCÍ PRŮJEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Štrbka.

Od doby, kdy mi postupně byl přidáván lék Siofor na snížení hladiny cukru z dávky 500 na 950 mám organismus velmi citlivý na jakoukoliv stravu,což se projevuje na déle trvajících průjmech.poraďte mi prosím jak prújem léčit.- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Siofor je lék na cukrovku a mezi jeho časté nežádoucí účinky patří právě zažívací potíže, jako je nevolnost (nauzea), zvracení, průjem, bolesti břicha (v břišní krajině) a ztráta chuti k jídlu. Tyto nežádoucí účinky se nejčastěji objevují na počátku léčby přípravkem Siofor. Pro zmírnění těchto nežádoucích účinků si zkuste své dávky léku Siofor rozdělit na ještě více menších dáveček a ty pak užívejte společně s jídlem. Pokud příznaky přetrvají, přestaňte Siofor užívat a neprodleně kontaktujte svého lékaře, který Vám lék předepsal. On se pokusí upravit medikaci, aby lépe vyhovovala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu

Pravdou je, že mnoho druhů potravin může omezit chuť k jídlu, ale to neznamená, že se po nich hubne. Právě umírněnost v jídle je opravdu klíčem ke štíhlé postavě. Mluvíme-li o potravinách, které potlačují hlad, tak hovoříme o potravinách, které mohou zasytit i v menších porcích. Je pravda, že každý příjem potravy odstraní pocit hladu, ale na druhou stranu ne všechny potraviny jsou pro hubnutí dobré. Potraviny potlačující chuť k jídlu, mají vysoký obsah vlákniny a některý druh škrobu. Zejména vláknina umožní cítit dříve pocit nasycení, protože nemůže být strávena. Mezi potraviny zabraňující chuti k jídlu patří potraviny bohaté na vlákninu, jako je ovoce a zelenina, jenže tyto potraviny jsou dost často přehlíženy. Proto, hledáte-li potraviny, které potlačují chuť k jídlu, tak byste měli vybírat brambory, fazole, čočku, hrách a listovou zeleninu.
 

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobryden mel bych dotaz jak hodne se da na pivních kvasnicich pribrat dekuji za odpoved Tomáš

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tablety pivních kvasnic pouze podporují chuť k jídlu. Takže po těchto tabletách nepřiberete. Přiberete po jídle, na které díky nim budete mít větší chuť. Dalším prostředkem na podporu chuti k jídlu je například sušený kořen pampelišky. Důležité pro nabírání je dostatečně bohatý jídelníček na bílkoviny a sacharidy. Bílkoviny je třeba jist i před spaním, protože tělo roste - nabírá, když spíme.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Nechutenství

Nechutenství (lat. anorexia) je symptom, při kterém člověk nebo zvíře odmítá přijímat potravu. Většinou úzce souvisí s nevolností. Jedná se o nespecifický symptom běžný pro řadu nemocí. U lidí, vzácněji u zvířat, může mít psychickou příčinu. V této souvislosti je známa takzvaná mentální anorexie u žen.

Snížená chuť k jídlu a nechutenství mohou být průvodním jevem řady různých onemocnění. Nechutenství může signalizovat onemocnění trávicího traktu, ale i jiných orgánů. Často provází onemocnění mozku, časté je u úrazů hlavy, celiakie, cystické fibrózy a nádorových onemocnění. Nechutenství také nezřídka doprovází anemii, chudokrevnost z nedostatku železa. Ztráta chuti k jídlu může být vedlejším příznakem užívání některých léků a při déletrvajících potížích je třeba obrátit se na lékaře, který vyloučí závažnější příčinu.

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze

V diskuzi OBETHIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KarelM..

Já mohu potvrdit, že obethin vážně , alespoň u mně, funguje. Zahnal až chorobné pocity hladu a chuti k jídlu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze

Kouření na hubnutí

Je pravda, že nikotin potlačuje chuť k jídlu a z tohoto pohledu by se dalo říct, že po kouření se hubne, ale kouření bohužel způsobuje nespočet zdravotních rizik, které vám pak nedovolí si ve zdraví hubenosti dlouho užít. Kouření má opět o dost více záporů nežli kladů, protože kouření škodí téměř všem orgánům v těle. Kouření také způsobuje rakovinu, kardiovaskulární, respirační a jiné nemoci a celkově snižuje zdraví kuřáka. Při dlouhodobém kouření se naopak velmi často objevuje nežádoucí účinek přibývání na váze.

Zdroj: Nejčastější chyby při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA JATER S METASTAZEMI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den paní doktorko,
jsem v situaci, kdy nám jako rodině tatínek zamlcel zdravotní stav a má již rakovinu jater s metastazemi, čekáme na výsledky ČT střev, ale také to nevypadá dobře, navíc má chopn ještě slabé srdíčko. Vše nám tajil a moc to není zodpovědný pacient, když je mu lépe, tak nechce užívat léky.
Začíná mít bolesti a křeče, starám se o něj doma a všichni nad ním zlomili hůl. A tak hledám jak o něj pečovat aby netrpel. Má oteklé nohy, nespí, nejí a málo pije. V nemocnici být nechce. Má bolesti zad a je vyčerpaný.
Zařídila jsem mu domácí přístroj koncentrát kyslíku, zajistila mu infuzni léčbu vysokodavkoveho vitaminu C 2x týdne dvojnásobnou dávku ve stacionari.
Co mohu pro něj zařídit a ulevit mu v jeho trápení. Považuji se za silného člověka, bojovníka, ale nechci tatínkovi 74 let vnucovat svoji povahu či sílu, když někdy nechce nic přijmout a občas vzdává se.
Co mohu očekávat a jak mám postupovat v jeho péči aby se cítil co nejkomfortneji a v bezpečí. Trápí ho žaludek a co je možno dávat za medikaci od bolestí a nechutenství.

Mnohokrát děkuji paní doktorko
Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zůstaňte v kontaktu s onkologem a informujte ho o průběhu nemoci. Onkolog vám může předepsat účinné náplasti proti bolesti a léky na podporu chuti k jídlu. Zároveň ho můžete požádat o přidělení domácí péče, kdy k vám bude dojíždět kvalifikovaná zdravotní sestra a postará se o vše potřebné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina jater s metastazemi

Jak šafránový extrakt funguje

Šafrán zvyšuje hladinu serotoninu, který pomáhá člověku cítit se lépe a méně jíst, tedy pokud má tato osoba tendenci jíst, hlavně když je vystresovaná nebo v depresi. Je to zcela přirozené, hlavně bezpečné, ne jako jiné doplňky stravy nebo dokonce léky, které potlačují chuť k jídlu. Samotný šafránový extrakt není ideální způsob na hubnutí, ale může výrazně pomoci, když se zkombinuje s pravidelným cvičením a správnou hubnoucí dietou.

Zdroj: Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA EXTRA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Zelenou kávu na hubnutí mi doporučila i moje nutriční asistentka.

Zdroj: diskuze Zelená káva extra na hubnutí

Jak zvýšit chuť k jídlu

V případě nechutenství si můžete pomoci i tím, že do svého jídelníčku zařadíte jídla, která chuť k jídlu povzbuzují a podporují. Může jít třeba o kyselé mléko, jogurt, žaludeční čaje.

Potraviny, které povzbuzují chuť k jídlu:

  • pomeranče – stimulují produkci trávicích enzymů, zlepšují trávení a podporují apetit;
  • grepy – tonizují žaludek a zvyšují chuť k jídlu;
  • jablka – podporují produkci enzymu pepsinu v žaludku, který se podílí na štěpení bílkovin;
  • česnek – podporuje trávení a chuť k jídlu.

Zdroj: Chuť k jídlu

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hipokrat12.

Dobrý den. Děkuji za Váš příspěvek Honzo. Já jsem od Olomouce. Pokud si o tom chcete napsat něco víc, napíšu Vám na Váš email. Sildenafil Mylan beru již několik let, dříve mi bez problémů pomáhal, teď v poslední době je to již horší. Účinek již není takový jako býval. Já nejsem po operaci prostaty. Zdraví Vás Honza.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michail Bláha.

Dobrý den! Je mi 56 let a začal jsem používat tento lék. Penis se opravdu hodně prokrví, protože je hodně tvrdý,takže jsem spokojený. Chci se jen zeptat,jestli máte jako já potom velkou žízeň a nechuť k jídlu? Děkuji za odpověď. Míchal

Zdroj: diskuze Ztráta erekce.

Účinné látky

Přípravek na hubnutí Nidora obsahuje maltodextrin, fosforečnan vápenatý, oxid křemičitý, sójový lecitin a přirozené i umělé příchutě.

Zdroj: Nidora na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem NACO JE DOBRY PANGAMIN KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan uhlik.

Dobrý den prosím vás mám pár otázek ohledně pangaminu
1.jak dlouho se může brát
2.jsou nějaká ryzika ohledně vedlejších učinků
3.já beru 3xdene 4tablety a jsem klidnější a nemám deprese
4.četl jsem na debatě že někomu slezli vlasi nechty a obočí je to možné.

děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin se užívá přesně 75 dní pak je 25 dní pauza a pak zase 75 dní užívání a tak pořád dokola. Vedlejší účinky jsou zvýšená chuť k jídlu a zpomalení vlastní produkce vitamínů B - proto se zařazuje ta pauza. Ztráta vlasů, nechtů a obočí po pangaminu je fáma. Leda že by byl dovezený Fukušimy nebo z Černobylu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Naco je dobry pangamin kvasnice

Jak funguje Nidora na hubnutí

Nedávno se na trhu objevil nový přípravek na hubnutí, který se jmenuje Nidora. Tento přípravek pomohl některým celebritám zázračně zhubnout, a to 13 kg za 4 týdny. Kdo by si nepřál zhubnout za měsíc tolik kilogramů. Vypadá to určitě skvěle, jedná se prý o přírodní přípravek, který snižuje chuť k jídlu a díky tomu můžete zhubnout naprosto přirozeně a rychle. Už během jednoho měsíce docílíte krásné postavy, štíhlých nohou, plochého bříška a částečné redukce celulitidy. Toto všechno se píše v reklamě. Nidora musí mít velmi silný účinek, když toto všechno svede.

Produkt Nidora má jednoduché použití. Snižuje chuť k jídlu, ale neovlivňuje chuť jídla. Musí se používat při každém jídle. Při jejím užívání se doporučuje změna životosprávy (jídlo co 2–3 hodiny). Prášek na hubnutí smí užívat jen dospělí. Pokud jste alergičtí na mléko nebo sóju, konzultujte užívání Nidory s lékařem. Těhotné a kojící ženy, diabetici, lidé s vysokým krevním tlakem či jinými zdravotními problémy také musí konzultovat užívání přípravku s lékařem. Přípravek na hubnutí Nidora obsahuje krystaly, takzvané tastanty, které působí na naše chuťové a čichové receptory a mají rychleji vytvořit pocit sytosti. Prášek na hubnutí ale nemusí působit na všechny stejně a někteří lidé udávají, že mají hlad pořád. Výrobci doporučují Nidoru užívat minimálně půl roku. V podstatě se nedá zjistit, co a v jakém množství přesně prášek obsahuje nebo jaké má nutriční hodnoty.

Mezi hlavní účinky tohoto přípravku patří snížení chuti k jídlu, čímž se zmenší i velikost žaludku – stačí jen aplikovat Nidoru na jídlo a za 2–3 minuty jste nasycení. Navíc pocit sytosti vydrží několik hodin, žaludek se postupně zmenší a vy sníte mnohem méně jídla. Dále podporuje spalování tuků – přípravek podporuje rychlejší spalování tuků a ne vody, díky tomu nepotřebujete vůbec cvičit, mít vlastního výživového poradce nebo počítat kalorie. Složení přípravku je bezpečné a funguje okamžitě, jak uvádí výrobce.

Zdroj: Nidora na hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZTRATA CHUTI V USTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Byla jsem na orl ztratila jsem chuť v ústech spíše mam sladko v ústech kouřim a mam obavy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ztrata chuti v ustech

Použití pampelišky

Listy pampelišky působí jako diuretikum a zvyšují množství moči, kterou tělo produkuje. Listy se také používají ke stimulování chuti k jídlu a pomáhají trávení. Květ pampelišky má antioxidační vlastnosti. Pampeliška může také zlepšit imunitní systém.
Bylinkáři používají kořen pampelišky k detoxikaci jater a žlučníku a listy pampelišky zase pro podporu funkce ledvin.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den,
chci se zeptat jestli tenhle lék můžou užívat osoby,které berou warfarin.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Gurmar není lék, ale potravní doplněk získávaný z rostliny Gymnema (lat.: Gymnema Sylvestre) Gymnema je keř původem z Indie a Afriky. K léčivým účelům se používají listy z této rostliny. Gymnema má dlouhou historii použití v indické ajurvédské medicíně. Její jméno v Hindštině, gurmar, znamená "ničitel cukru".

V současné době se gymnema používá především k léčbě diabetu, metabolického syndromu, při hubnutí a na kašel. Dále se také užívá při malárii, jako antidotum při hadím kousnutí, prostředek povzbuzující trávení, jako projímadlo, prostředek na potlačení chuti k jídlu a jako diuretikum.

Jak to funguje?
Gymnema obsahuje látky, které snižují vstřebávání cukru ze střeva. Gymnema může také zvýšit množství inzulínu v těle a zvyšuje růst buněk ve slinivce břišní, což je místo v těle, kde vzniká inzulín.

Co se týče interakce s Warfarinem, tak zatím nejsou žádné důkazy o tom, že by společné užívání bylo nebezpečné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Cena

Zapojíte-li se do projektu „Hubnutí s Kerbetem“, platíte pouze za VitalChrom Shake R, jehož cena je cca 699 Kč.

Zdroj: Hubnutí s Kerbetem

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA TŘÍSLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Nový.

Jak se rakovina třísla projevuje.děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V třísle se může vyvinout rakovina mízních uzlin, tak zvaný Hodgkingův syndrom. Mezi hlavní příznaky patří hrudky pod kůží, což je zvětšená lymfatická uzlina. Obvykle to nepřekáží, ale po pití alkoholu může být toto místo bolestivé. Hrudka se může časem zvětšovat, nebo se mohou objevovat nové hrudky poblíž nebo dokonce v jiných částech těla.

I jiné rakoviny mohou také způsobit oteklé lymfatické uzliny. Pokud máte zvětšenou lymfatickou uzlinu, zejména pokud jste v nedávné době neměli infekci, je nejlepší navštívit lékaře, aby byla příčina nalezena a léčena, pokud to bude potřeba.

Někteří lidé mají tzv. Příznaky B, kam patří:

Horečka (která může trvat několik týdnů) bez infekce
Mokré noční pocení
Ztráta hmotnosti bez vysvětlení (nejméně 10% vaší tělesné hmotnosti po dobu 6 měsíců)
Tyto příznaky jsou důležitou součástí diagnostiky a určují výhled do budoucna.

Obecné (nespecifické) příznaky

Svědění kůže
Pocit únavy (únava)
Ztráta chuti k jídlu
Někdy jediným příznakem může být pocit únavy po celou dobu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rakovina třísla

Detoxikace a čistící plány

Očista těla anebo i detoxikace, které jsou založeny na hladovění, nebo na radikálním omezení přísunu kalorií s vidinou zbavit se toxinů jsou zcela zbytečné, protože vedou pouze k hubnutí hladověním, které jsme zmiňovali výše. Odvodnění může být nebezpečné, protože může způsobit nadměrnou dehydrataci a nerovnováhu v elektrolytu. Především ztráta velkého množství vody, hlavně na vrcholu půstu, bez porady s lékařem, je velmi riskantní. Tělo je navrženo tak, že se samo detoxikuje a silné čištění je zbytečné, protože akorát způsobuje vážné komplikace. Pro detoxikaci těla bohatě stačí, když si budete střídmě užívat zdravé stravy. Pokud máte subjektivní potřebu vnitřní očisty, tak byste měli zvolit tu, u které se jí potraviny s dostatkem vlákniny a dodržuje se pitný režim 3 litry vody denně.

Zdroj: Nejčastější chyby při hubnutí

Zelená káva s vanilkou

Zelená káva s vanilkou podporuje hubnutí, příznivě působí na činnost jater a hladinu cukru v krvi. Neobsahuje kofein, slouží jako výborná náhrada kávy. Zelená káva s vanilkou je lahodný a zdraví prospěšný nápoj. Se zelenou kávou s vanilkou nic nepokazíte, neboť tato káva podporuje spalování tuků, reguluje hladinu cukru v krvi, představuje účinnou pomoc při hubnutí, dodává energii a povzbuzuje, je přírodním antioxidantem, je 100% rostlinného původu, nemá žádné vedlejší účinky a je vhodná i pro dlouhodobou konzumaci. Zelená káva s vanilkou je známá po celém světě svojí vynikající kvalitou, jemnou vůní a výjimečnou chutí. Pražením se však ztrácejí mnohé aktivní látky v kávě obsažené. Zejména kyselina chlorogenová. Tím, že káva obsahuje jen nepražená zrnka, jsou zachovány vlastnosti jejích aktivních složek.

Zde můžete vidět cenu zelené kávy s vanilkou.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Dávkování

Prášek na hubnutí si nasypte v přiměřeném množství na každé jídlo. Přípravek má slanou a sladkou variantu, podle druhu jídla. Při užívání přípravku Nidora se doporučuje jíst každé 2–3 hodiny. Jedno balení by mělo vystačit na 6 týdnů.

Zdroj: Nidora na hubnutí

Dnešní použití pampelišky

Doposud nebyly zveřejněny žádné kvalitní vědecké studie ve prospěch pampelišky. V současnosti jsou používány hlavně kořeny pampelišky, které se používají jako aperitivum. Aperitiva jsou prostředky na podporu chuti k jídlu. Dále se kořen pampelišky dnes hojně používá k léčbě problémů jater a žlučníku. Z pampelišky dnes ještě využíváme listy, které se používají jako diuretikum. Diuretika jsou prostředky, které pomáhají tělu zbavit se přebytečné tekutiny.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Jo-jo efekt

Náhrada stravy dodá tělu nejen všechny potřebné nutriční látky, ale především důležitý GTF faktor. Díky němu se aktivují přirozené mechanismy účinného hubnutí bez jo-jo efektu. Pro svou kvalitu byl VitalChrom Shake R zařazen do projektu „Hubnutí s Kerbetem“ jako náhrada některého hlavního jídla.

Pokud počítáte s rychlým zhubnutím o 14 kg za 2 týdny s tím, že budete v pohodlí sedět u televize a tuky se budou spalovat samy od sebe, pak neztrácejte čas, takto to nefunguje! Aby bylo hubnutí účinné, je potřeba dodržovat určité zásady.

Zdroj: Hubnutí s Kerbetem

Nejlepší čaje na hubnutí

Mezi ženami je velmi oblíbený právě zelený čaj. Ten se objevuje v mnoha účinných variantách, jako je zelený čaj se skořicí, zelený čaj s bobkovým listem, a pro zajímavost i coby základ odvaru z bobkového listu a skořice. Níže tedy přikládáme recepty na jejich přípravu.

Zdroj: Zelený čaj na hubnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP