Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK UŽÍVAT CITRON A JEDLOU SODU

OBSAH

Co naplat, letní dny jsou nenávratně pryč, venku na nás začíná útočit zima a špatné počasí, z pultů obchodů mizí pestrý výběr čerstvého ovoce a zeleniny a naše těla se pomalu začínají adaptovat na zimní mód. Většina lidí tyto změny počasí nesnáší moc dobře, řádí epidemie chřipek a skoro každého stihne nějaké to nachlazení.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Můžu užívat na pálení žáhy a na pálení v žaludku jedlou sodu, když trvale užívám Lexaurin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda, by neměla společně s Lexaurinem dělat problémy. Ale i přesto je třeba sledovat zažívací pocity při tomto užívání. Překyselený žaludek nebo pálení žáhy může být způsobeno stresem, který může být důsledkem deprese nebo úzkosti či strachu, které dobře znáte. Zkuste společně s užíváním sody také zmírnit tyto faktory, které negativně ovlivňují překyselení žaladku. Pro zmírnění pálení žáhy a žaludku taktéž omezte konzumaci kynutého těsta, knedlíků a moukou zadělávaných omáček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a lexaurin

Recept

Rozmíchejte polovinu čajové lžičky jedlé sody ve 250 ml vody s citronem.

Zdravý životní styl a kvalitní strava obsahující prvky citronu či jedlou sodu jsou prospěšné pro vaše zdraví, ale nikdy nemohou 100% předcházet chorobám.

Zdroj: Jedlá soda a citron

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenny.

Souhlasim - citron ne! Raději jedlou sodu, bezvadně neutralizuje bakterie v ustech, krom jemně abrazivního efektu, který je ideální proti zubnímu kameni. Ovšem jako ve všech případech, všeho moc škodí, a proto není doporučeno drhnout zuby takto příliš dlouhodobě - www.belenizubu.info/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení zubů doma

Jak užívat jedlou sodu

Při akutních onemocněních jako chřipka či nachlazení: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 4–6krát denně po dobu několika dní.

Při chronických onemocněních nebo jako forma prevence: Užívejte 1/2 čajové lžičky ve sklenici studené vody 2krát denně po dobu 2 týdnů.

Detoxikace: Jednu čajovou lžičku jedlé sody smíchejte se dvěma polévkovými lžícemi citronové šťávy a trochou vody. Vše pijte na lačný žaludek. Směs je vynikající na detoxikaci jater, podporuje pohyb střev a eliminuje odpad z organismu. Navíc je bohatá na vitamín C.

Vodu s jedlou sodou užívejte vždy alespoň 30 minut před jídlem. Její užití po jídle by neutralizovalo kyselinu v žaludku a narušilo trávení jídla. Nikdy neužívejte více než 5 čajových lžiček denně.

Jedlá soda je zázračná přírodní látka, ale nesmí se zneužívat.

Zdroj: Jedlá soda jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ptám se na warfarin a jedlá soda,děkuji Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Soda bikarbona (hydrogenuhličitan sodný) neobsahuje žádný vitamín K, na který je Warfarin citlivý a ani není známa žádná interakce mezi Warfarinem a jedlou sodou. Při léčbě Warfarinem můžete jedlou sodu používat jak potřebujete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jedlá soda a warfarin

Účinky citronové šťávy s jedlou sodou

Díky svým vlastnostem by nám kombinace citronové šťávy s jedlou sodou mohla sloužit jako prevence proti rakovině – alespoň do doby, než věda najde účinný lék na rakovinu.

Nezapomeňte, že jedlou soducitron, stejně jako jiné potraviny, jako jsou rajčata, jahody, broskve nebo hrozny, nabízejí vitamíny, minerály a prospěšné enzymy, které mohou pomoci v prevenci nemocí u malého procenta populace. Avšak ani ony nejsou lékem samy o sobě – trochu pomohou, ale nejsou přímým a spolehlivým řešením.

Jedlá soda je efektivní v likvidaci karcinogenních látek v těle, stejně tak jako v zabraňování dalšího růstu tumorů. Vedle sody je nutno zmínit citron, který díky svému vysokému obsahu limonoidů – fytochemikálií, které nalezneme v nejrůznějším ovoci citrusového typu – také disponuje antikarcinogenními látkami. Dále dokáže likvidovat mikroorganismy, které v našem těle nemají co dělat – bakterie, viry, houby a parazity.

Citrony jsou také užitečné při detoxikaci těla. Jsou bohaté na vitamín C a napomáhají lidskému tělu neutralizovat volné radikály. Limonen, další podstatná látka v citronu, stimuluje funkci lymfatického systému, který v ničení karcinogenů hraje rovněž velkou roli. Obecně se citron používá k vyrovnávání hladiny pH. Je totiž vnímán jako jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak do těla zavést zásadité substance, které ničí rakovinné buňky, aniž by poškodily ty zdravé. Klasická léčba chemoterapií bohužel ničí všechny.

Kombinace jedlé sody a citronu je tedy naprosto ideální k celkovému vyčištění organismu, a to i když zrovna nejste nemocní.

Zdroj: Jedlá soda a citron

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ernest.

Mám skušenosti že je jedinečná na dnu rozmíchat lze lžičku ve vodě a vypít místo léků a pak můžete pít klidně i pivo a nemusíte dávat peníze za chemikallie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Červená.

Beru verfarin, mám léky na nemocné srdíčko a našli mi vysokou kyselinu močovou v krvi mohu pít jedlou sodu když nechci další chemii do těla

Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék

Pro přípravu tinktury citron - česnek budete potřebovat:

  • 30 stroužků česneku,
  • 5 středních citrónů,
  • 100 ml 60% vodky.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ JEDLÉ SODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš Bednář.

Dobrý den,prý je dobré užívat jedlou sodu při ataku dny. 1/2 lžičky na 1/4 litru vody promíchat a vypít. 1x před spaním , 1x ráno, 1x za 2-4 hodiny mezi jídly.Opakovat do zmizení dny.Děkuji za odpověd. Miloš Bednář

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte to a uvidíte. Ale pozor, jedlá soda obsahuje sodík, stejně jako kuchyňská sůl, a při pravidelném příjmu může způsobovat otoky, zadržování vody v těle a může zvyšovat krevní tlak. Pokud máte již problém tohoto typu, tak se sodou raději neexperimentujte a použijte léky určené pro léčbu dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání jedlé sody

Citrón

Citrón je jednou z mála potravin na světě, která má zvláštní strukturu. Citrón produkuje množství elektromagnetické energie. Tato energie je velmi účinná při léčení, čištění. Citrón pomáhá aktivovat a zvýšit účinnost jater. Zároveň je bohatý na draslík, vápník, fosfor a hořčík. Dalo by se říci, že se jedná o zázračnou potravinu, která je vhodná při léčbě nachlazení, chřipky, bolesti v krku a při problémech s játry.

Zdroj: Česnek, citrón a med

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Prosím o sdělení, jestli mohu při pálení žáhy použít jedlou sodu,
když současně beru WARFARIN.
Děkuji, pozdravuji
Pavel Jeník

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vyvrhel.

Bez obav beru warfarin 11 let neodříkám se ničeho a jsem v pohodě.

Zdroj: diskuze Jedlá soda a Warfarin

Čím se dá nahradit

Amonium se dá nahradit práškem do pečiva nebo jedlou sodou.

Zdroj: Amonium

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobry den zacal jsem lecit nador varlete uzivam trikrat dene jedlou sodu z javorovim sirupem .A zacali mne bolet zada v oblasti ledvin az do brychs na bocich muze to myt pricina ta soda ze sirupem?.Dekuji Jaroslav

Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky

Nutriční hodnoty citronu

Na 100 g citronu připadá až 58 mg vitaminu C. Citron obsahuje také vitamin B6, toho je v něm ale podstatně méně (0,11 mg/100 g). Pro citron je specifická kyselá chuť, kterou způsobuje kyselina citronová. Velmi důležité jsou i flavonoidy, které mají antioxidační účinky.

Další látky obsažené ve 100 g citronu:

  • voda: 86 g
  • bílkoviny: 1,0 g
  • tuky: 0,3 g
  • cukry: 3,2 g
  • energie: 79 kJ
  • Na: 5 mg
  • K: 150 mg
  • Ca: 85 mg
  • Mg: 12 mg
  • P: 18 mg
  • karoten: 0,018 mg

Zdroj: Citron a cukrovka

Diskuze

V diskuzi JEDLÁ SODA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Objevil jsem náhodou jedlou sodu tuto
www.vyhodny-obchod.c…
a ještě mají himalájskou sůl do vany a epsomskou sůl, dělám si 2x týdně koupele.Mají pozitivní efekt skoro na vše bolesti páteře , vlasy a myslím, že i hemoroidy.Poradí někde jestli se můžou dělat dlouhodobě?
Také jsem začal kupovat chlorid hořečnatý tento
www.vyhodny-obchod.c…
Může se oboje dlouhodobě?Piji ve vodě a jsem spokojený.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jedlá soda diskuze

Na zvápenatělé věnčité tepny

Česnek a citron se s úspěchem používá proti zvápenatění věnčitých tepen srdce a k vyčištění kloubů od solí a vápenatých usazenin. K těmto účelům se užívá tinktura z česneku a citrónu. Zde je návod na její přípravu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží

Diskuze

V diskuzi KUSKUS OBSAH PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nenašla jsem nikde obsah purinů v koření. Jako kmín, pepř , paprika, majoránka, alespoň. Zda normální kapusta ano, když růžičková ne Zda glutamát škodí také.... existují teorie, že je to uznávaná pátá chuť, i že je neutrální.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staubr.

MÁM STRAŠNÉ BOLESTI V KOTNÍKÁCH A PALCÍCH.NEMOHU SE BOLESTMA POHNOUT.JE MĚ 73 LET,MÁM VÁHU CCA 140 KG.BERU PRÁŠKY NA TLAK,RÁNO VWEČER.TÉŽ BERU DENNĚ FURON NA ODVODNĚNÍ.JINAK SE ZAVODNUJI A ŠPATNĚ DÝCHÁM.MYSLÍM SI ŽE STÁLÍM ODVODNOVÁNÍM SE MĚ ZHORŠUJE TA DNA.JAK TO MÁM TEDY VŠE SKLOUBYT??
DÁLE MNE ZAJÍMÁ ZDA MOHU JÍST KYSANÉ ZELÍ,NAKLÁDANOU ČERVENOU ŘEPU,JABLKA,POMELO,CITRONY. ZDA MOHU DENĚ UŽÍVAT JEDLOU SODU A DOČETL JSEM SE ZDE,ŽE SE CUTRUSOVÝ PLODY A SODA ELIMINUJÍ.JAK TO TEDY UŽÍVAT.??
DOČETL JSEM SE ZDE ,ŽE NEJRYCHLEJI POMŮŽE VÝTAŽEK Z OCŮNU PODZIMNÍHO.VÍM,ŽE JE JEDOVATÝ JAK SI VÝTAŽEK UDĚLAT A JAK DÁVKOVAT?
DĚKUJI ZA INFO A.Š

BOLEST JE TO UKRUTNÁ,TĚŽKO NĚKOMU KDO NEZAŽIL POVÍDAT.
UDĚLAL BYCH PRO TO COKOLIV.

Zdroj: diskuze Kuskus obsah purinů

Výhody pití citronové šťávy s jedlou sodou

Alkalizace

Směs citronové šťávy a jedlé sody má alkalizační účinek na náš organismus. Užívání tohoto nápoje pomáhá například v boji proti acidóze, která může nastat, když ledviny neodstraní dostatek kyselin z těla, nebo když tělo vytváří příliš mnoho kyseliny. Je také výborným prostředek v péči o ledviny, kdy pomáhá odstranit toxiny z těla, navíc pomáhá při spalování tuků.

Trávení

Citrony pomáhají podporovat trávení. Přidejte trochu jedlé sody a dostanete fantastický mix na zlepšení funkce trávicího systému. Je také „antikyselinou“, která pomáhá v boji proti nadýmání. Další předností je schopnost v boji proti překyselení, které nastane, když kyselina chlorovodíková cestuje ze žaludku do jícnu. Díky jedlé sodě tento mix přináší rychlou a účinnou úlevu.

Detoxikace

Tato kombinace pomáhá čistit játra a poskytuje dostatečnou dávku vitamínu C, draslíku a antioxidantů v takové míře, aby vyhovoval denním potřebám organismu. Je to tedy skvělý způsob, jak začít den.

Regulátor

Pitná voda s jedlou sodou a citronem pomáhá regulovat hladinu špatného cholesterolu (LDL), čímž dojde ke zlepšení kardiovaskulárního zdraví.

Zdroj: Jedlá soda a citron

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ SAVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Chtěla jsem s vámi podělit o zkušenosti s bělením zubů pomocí sava. Jsem už stará a mám kompletní zubní náhradu, která mi po čase používání zažloutla. Skusila jsem jedlou sodu, ale protézu mi to nevybělilo. Až když jsem pomocí kartáčku a sava zuby na protéze pěkně vyčistila, tak se úplně celá rozzářila. Po čištění protézy savem je nutné zuby opláchnout pod tekoucí vodou a vyčistit ještě jednou citronovou šťávou. Tím se zneutralizují zbytky sava na protéze a nedostane se tak nic do pusy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení zubů savo

Česnek a citron na zvápenatělé tepny

Česnek a citron se používají proti zvápenatění věnčitých tepen srdce. K těmto účelům je vhodná tinktura z česneku a citronu.

Zde je článek, kde se dozvíte více informací o receptu na tinkturu z česneku a citronu.

Zdroj: Zvápenatělé tepny

Výhody citronu pro osoby s cukrovkou

Citrony jsou bohaté na vlákninu a vitamín C. Citron o hmotnosti 65 gramů obsahuje více než 34 miligramů vitamínu C a téměř 2 g vlákniny. Ze zkušeností víme, že jak vláknina, tak vitamín C mohou být přínosem pro lidi s cukrovkou.

Zdroj: Citron na snížení cukru

Postup na detoxikaci jater

Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Citron a žaludeční vředy

Citronová voda má vlastnosti, které přispívají k prevenci patogenů přežívajících v organismu, a napomáhá udržovat vyváženou hladinu pH.

Zdroj: Dieta při žaludečním vředu

Postup výroby tinktury citron - česnek:

Česnek oloupejte, citrony umyjte a neoloupané rozkrájejte na malé kousky. Pak to celé dobře rozmixujte. Vzniklou kaši přelijte jedním litrem horké vody a přiveďte to k varu. Jakmile to varem jednou probublá, tak to hned odstavte! Tekutinu scedíme přes nekovové sítko do lahve, přidáme vodku a uložíme v chladu a temnu.

Zdroj: Česnek a citrón, k čemu to slouží


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP