Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LEJZROVÝ DEPILAČNÍ STROJKY

OBSAH

Nástroje

K holení se používají nejčastěji holicí strojky nebo speciální nože – břitvy:

  • mechanické (žiletka či břitva, takzvané mokré holení za použití gelu nebo pěny);
  • elektrické (takzvané suché holení).

Zdroj: Rady proti zarůstání chloupků

Diskuze

V diskuzi HOLÍCÍ STROJEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Před nákupem si přečti www.covybrat.cz/nejl… , ušetří ti to čas i nervy

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Dobrý den,

děkuji za odkaz a doporučím mrknout ještě také sem www.arecenze.cz/holi… :). Moc mi to s výběrem pomohlo.

Zdroj: diskuze Holící strojek

Přenos hepatitidy typu G

Hepatitida typu G se přenáší krví, sdílením předmětů osobní hygieny, jako jsou holicí strojky a zubní kartáčky. Nakažený virem může šířit nemoc také pohlavním stykem, při porodu, žilním užíváním drog nebo jiným kontaktem s krví. Virus však vždy nemusí být obsažen ve slinách, spermatu nebo jiných tělesných tekutinách.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sophia.

Dobry večer chcela by som sa informovat mam pigmentovu škvrnu na nose vyzera to straštne nejdeto ani zakryt dermacolom ani ničim.Poprosila by som vas keby ste mi poradili čo s tym mam robit a hlavne ako to odstranit Dakujem Sophia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete rychle a trvale zbavit pigmentových skvrn, tak dnes jedině lejzrem. Nejdou tím vyléčit všechny anomálie na pokožce, ale mnoho ano. Léčba pigmentových skvrn spočívá v tom, že lejzrový paprsek zahřeje místo se skvrnou a při tom dojde k rozbití melaninových shluků, které se během několika dní odbourají - zmizí a pokožka se zesvětlí.
Zákrok lejzrového odstranění skvrn se provádí ve větších městech. Zákrok není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient si hradí vše sám.
Ostatní účinné pokusy by mohly být:
- použití krému s hydrochinonem
- krém s kyselinou kojovou
- citrónová šťáva aplikovaná na skvrnu
Další pokusy jsou již účinné jen minimálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Je flegmóna nakažlivá

Pokud se jedná o MRSA (meticilin-rezistentní Staphylococcus aureus), je to stále častější nakažlivé onemocnění. Nesdílejte tedy žádné osobní předměty, jako jsou holicí strojky, ručníky nebo oblečení. Také se ujistěte, že každý, kdo trpí flegmónou, si před ošetřením pokožky navlékne rukavice a nedotkne se ničeho, co by mohlo být kontaminováno.

Zdroj: Flegmóna cellulitis

Diskuze

V diskuzi CHLOUPKY POD NOSEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chloupky pod nosem. Vím,že jsou na to kosmetické salony,ale já jsem si je před 3roky začala holit holicim strojkem a ted mi to roste rychleji a mám pod nosem uplně drsnou kuži. Prosím poradte co s tím. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Nejlepší a naprosto trvalý efekt je ELEKTROLÝZA depilační el.jehlou. Dostala jsem ji před 20 lety z USA, název Permatweez. Dodnes funkční, ale už se asi neprodává. Dává se přednost laseru, který je rychlejší ale musí se opakovat a nelikviduje světlé chloupky. Nevím proč u nás nikdo elektrolýzu neprovádí, poradil mi to kdysi za socialismu jeden kožní lékař. Je třeba mít grif a velmi dobrý zrak nebo hodně zvětšující zrcadlo.

Zdroj: diskuze Chloupky pod nosem

Depilační spirála

Depilační spirála je vlastně pružina, která se používá především k odstranění chloupků na obličeji. Vhodná je na spodní a horní ret, bradu a strany obličeje. Používat jí můžete klidně denně. Vytrhává chloupky i s kořínkem a zbaví vás i těch nejjemnějších chloupků. Není vhodná pro použití v ostatních partiích těla ani na obočí.

Zdroj: Depilace

Jak správně oholit dámské pohlaví

Existuje několik různých způsobů holení intimních míst, dají se používat studené vosky, teplé vosky, depilační krémy a mléka, nebo dokonce depilační strojky. Nejčastěji holení probíhá pomocí holicího strojku a pěny na holení.

Studené vosky na holení intimních partií se nedoporučují, protože způsobují velkou bolest a mají malou účinnost. Naopak vhodné jsou teplé vosky, které mají příjemnou vůni. Nevýhodou teplého vosku je strhávání pásků. Výhodou teplého vosku je to, že chloupky se objevují až po delší době než u normálního oholení. Velmi nepříjemný a často nevhodný je depilační strojek způsobující bolestivou depilaci, dochází tak k zarudnutí, které přetrvává ještě den po depilaci. Zásadně se nedoporučuje použití strojku, pokud kůže začne krvácet. Nejčastější a nejideálnější variantou je holení pomocí žiletkového strojku a pěny na holení. Toto holení je velmi rychlé, bezbolestné a účinné. Naopak nevýhoda je v tom, že se jedná o dočasné odstranění chloupků, obvykle jen pár dní.

Holení intimních partií je trendem mužů i žen. Je důležité, aby nedošlo k podráždění pokožky. Před každým holením je důležitá příprava. Než se začnete holit, je dobré vědět, jakou délku chloupky již mají. Pokud jsou delší, je vhodné jejich zastřihnutí pomocí nůžek, díky tomu vám vydrží déle břitvy na vašem holicím strojku. Jakmile jsou chloupky zastřiženy, můžete se pustit do práce pomocí holicího strojku a pěny na holení. Nezapomeňte na tvarování podle svých představ, nebo se oholte úplně na holo. Důležité je, aby došlo ke změkčení chloupků alespoň pomocí vody, protože změkčené chloupky se lépe holí a nedochází k tak častému podráždění těchto choulostivých partií. Holení by mělo probíhat vždy ve směru růstu chloupků, podráždění tak bude menší a zamezí se tvorbě červených pupínků. Holicí strojek je nutné oplachovat po několika tazích, aby byl čistý a lépe bral neoholenou oblast.

Holení stehen je podobné jako u intimních partií. Směr holení je zde jiný, vždy se holíte směrem k mateřskému lůnu. Ale pozor, jak u intimních partií, tak i zde může dojít k zarůstání chloupků, které je velmi nepříjemné. Velkou nepříjemností jsou zejména v intimních partiích vytvořené pupínky, připomínající akné, způsobené podrážděním při holení.

Zdroj: Holení dámského přirození

Depilace cukrovou pastou

Depilační cukrová pasta svým 100% přírodním složením bez obsahu chemických barviv, konzervantů a alergenů vyhovuje všem typům pokožky a má výborné regenerační účinky.

  • cukrová pasta nepůsobí na kůži tak invazivně jako depilační vosk
  • chloupky jsou odstraňovány vždy po směru růstu, a tak nedochází k poranění kůže
  • výsledný efekt je okamžitý a vydrží až 6 týdnů
  • pokožka je po ošetření hladká a bez podráždění
  • chloupky po depilaci cukrovou pastou postupně slábnou a nezarůstají
  • opakovaným depilováním chloupky po čase mizí úplně
  • pasta je hygienická, během ošetření se nepoužívají žádné pomůcky a nástroje

Zdroj: Jak depilovat cukrovou pastou

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Dámská jednorázová holítka

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty

Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny dobře. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (75 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty.

Rossmann Isana / Damen Einwegrasierer 3-Klingen

Rossmann Isana / Damen Einwegrasierer 3-Klingen má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny dobře. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (68 %).

Cena kolem 100 Kč.

Gillette Simply Venus 2 

Gillette Simply Venus 2 má 2 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (55 %).

Zde můžete vidět cenu Gillette Simply Venus 2.

Wilkinson Sword Extra2 Beauty

Wilkinson Sword Extra2 Beauty má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (53 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Extra2 Beauty.

Bic twin lady Sensitive

Bic twin lady Sensitive má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (42 %).

dm Balea / Einwegrasierer

Strojek dm Balea / Einwegrasierer má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a šetrnost k pokožce jsou hodnoceny uspokojivě. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (40 %).

Ženská pokožka je obecně sušší než mužská a liší se i způsob holení. Při holení nohou je třeba oholit velkou plochu. Tomu jsou přizpůsobeny i holicí strojky. Kvalita čepelí je sice srovnatelná s pánskými strojky, liší se ale jejich rozmístění a celkový tvar hlavice. Více drobných poranění jsme zaznamenali u strojků, jejichž hlavice měly hranatý tvar. Při použití pánského holicího strojku bylo riziko pořezání větší a strojek nebyl tak jemný vůči pokožce jako dámské modely, nicméně holil velmi dobře.

Nejlepší z jednorázových holicích strojků Wilkinson Sword Xtreme 3 Beauty se oproti ostatním lépe přizpůsoboval zejména konturám nohou, jeho břity jsou totiž velmi ohebné, na druhou stranu dlouhé a tenké břity ztěžovaly holení v podpaží. Lepších výsledků než se strojkem za téměř dvě stě korun tak dosáhnete použitím jednorázového holítka, za které zaplatíte deset korun.

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Orální herpes

Virus herpes simplex způsobuje otevřené vředy, nazývané také opary, v ústech nebo kolem nich.

Opary se nejčastěji vyskytují na okrajích rtů, ale mohou se objevit i uvnitř úst, včetně horního patra. Často se objevují jako bílé otevřené vředy, i když mohou také vypadat jako červené skvrny, zvláště když se teprve začínají tvořit a také když se hojí.

Více než polovina populace ve věku 14 až 49 let je nositelem tohoto viru. Můžete si všimnout, že se u vás opary objevují, když je oslabený váš imunitní systém, například v chladném počasí nebo po jiné infekci či nemoci.

Opary obvykle zmizí samy do 2 týdnů. Během tohoto období byste se měli vyhýbat blízkému fyzickému kontaktu s ostatními a vyvarovat se sdílení osobních věcí, jako jsou holicí strojky, zubní kartáčky, balzámy na rty a ručníky, aby se zabránilo přenosu viru.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené orálním herpes.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Orální herpes

Virus herpes simplex způsobuje herpes, což je virová infekce. Tento virus způsobuje otevřené vředy, nazývané také opary, v ústech nebo kolem nich.

Opary se nejčastěji vyskytují na okrajích rtů, ale mohou se objevit i uvnitř úst, včetně horního patra. Často se objevují jako bílé otevřené vředy, i když mohou také vypadat jako červené skvrny, zvláště když se teprve začínají tvořit a když se hojí.

Více než polovina lidí ve věku 14 až 49 let je nositelem tohoto viru. Tito lid si mohou všimnout, že se opary se u nich objevují, když je jejich imunitní systém oslabený, například v chladném počasí nebo po jiné infekci či nemoci, popřípadě po vakcinaci.

Opary obvykle zmizí samy do 2 týdnů. Během tohoto období by se lidé měli vyhýbat blízkému fyzickému kontaktu s ostatními a vyvarovat se sdílení osobních věcí, jako jsou holicí strojky, zubní kartáčky, balzámy na rty a ručníky, aby se zabránilo přenosu viru.

Obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie červených skvrn na patře způsobených orálním herpesem: fotografie horního patra dutiny ústní.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Epilace depilace rozdíl

Epilace

Epilace je úplné odstranění chloupků i s kořínkem. Je to ale docela bolestivá metoda, kterou nevydrží každý. K tomu účelu se prodávají epilační strojky, které nejsou zrovna laciné, ale na druhou stranu jste odměněny krásně hladkou pokožkou minimálně na měsíc i na měsíc a půl. Záleží na tom, jak rychle komu chloupky rostou. Další možností je použití teplých či studených vosků. Velkou výhodou pravidelné epilace je, že chloupky jsou jemnější, rostou pomaleji a postupně řídnou. Epilace není vhodná k použití na celém těle. Intimní partie vydrží jen silné povahy.

Depilace

Depilace je vlastně rychlá forma odstranění chloupků všude tam, kde je prostě nechceme mít. Je vhodná k použití na celém těle. Nevýhodou je jen to, že ji musíme častěji opakovat, což je však pro mnoho žen faktor zásadní. Depilací, vlastně holením, dochází k odstranění chloupků jen z povrchu kůže, tedy jen toho, co je vidět. Můžeme se při tom poranit, říznout. Tomuto se říká depilace fyzická. Pak je ještě depilace kosmetická, a to je odstranění chloupků pomocí chemických přípravků, které působí na celou strukturu chloupku, který vypadne bezbolestně. Nejvíce se používají krémy, gely a pěny. Po jejich použití máte krásně hladkou pokožku delší dobu, zhruba 10 až 14 dní, než po klasickém holení. Mnoho žen této metodě dává přednost.

Zdroj: Depilace

Pánská jednorázová holítka

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive

Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive má 3 břity. Počet holítek v balení – 4 kusy. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dobře. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je dobře (60 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive.

Gillette Sensor3

Gillette Sensor3 má 3 břity. Počet holítek v balení – 6 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je velmi dobrá. Holítko se obsluhuje dobře. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (58 %).

Zde můžete vidět cenu Gillette Sensor3.

dm Balea / men Einwegrasierer

Strojek dm Balea / men Einwegrasierer má 2 břity. Počet holítek v balení – 10 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je uspokojivá. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je uspokojivě (42 %).

Rossmann Cerrus 2

Rossmann Cerrus 2 má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny dostatečně. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje dostatečně. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečné (30 %).

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive

Wilkinson Sword Extra2 Sensitive má 2 břity. Počet holítek v balení – 5 kusů. Holení a případné podráždění pleti jsou hodnoceny uspokojivě. Trvanlivost čepelí je dostatečná. Holítko se obsluhuje uspokojivě. Celkové hodnocení podle dTestu je dostatečně (30 %).

Zde můžete vidět cenu Wilkinson Sword Extra2 Sensitive.

V testu jednorázových pánských holítek těsně vítězí Wilkinson Sword Xtreme3 Sensitive nad Gillette Sensor3. Ten sice o trochu hůře holí a více dráždí pleť, zato má na jednorázový holicí strojek velmi trvanlivé břity.

Zdroj: Nejlepší strojky na mokré holení

Recept na domácí depilační prostředek

Ingredience: 500 g cukru krystal, 50 ml vody, 50 ml citrónové šťávy

Postup: Vše smíchejte v hlubokém hrnci a ohřejte na 120 °C, míchejte, než se vytvoří hmota, která připomíná hodně hustý tmavý med. Za tepla přelijte do žáruvzdorné nádoby, pozor vzniklá hmota pálí! Nechte zchladit. Studená cukrová pasta je tuhá, před depilací ji tedy vždy nahřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, aby se s ní dalo pracovat.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk

Cena teplého vosku

Depilace voskem není nijak cenové náročná. Všechny varianty se pohybují kolem 200 Kč. Běžné depilační pásky na doma stojí do 200 Kč a jsou k dostání v každé drogerii. Tyto pásky nejsou ale vždy stoprocentně účinné a mnohdy neodstraní všechny silné chlupy. Za podobnou cenu seženete i 1 kg horkého vosku k rozehřátí či krabičku 400 ml depilačního vosku. V profesionálním studiu se vosková depilace nabízí za 100–300 Kč podle oblasti. Depilace celých intimních partií a genitálií ovšem vyjde až na 600 Kč.

Zdroj: Jak vyrobit teplý vosk


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP