Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLASY ZNIČENÉ BARVOU

OBSAH

Vlasy zničené barvením − foto

Zde můžete vidět vlasy zničené barvením.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Co dělat se zničenými vlasy

  1. Zodpovědná kadeřnice odmítne odbarvit zničené vlasy s tím, že by mohly odpadnout. Toho se držte a sami neexperimentujte.
  2. Mezi trvalou ondulací a permanentní barvou dodržujte vždy minimálně 3týdenní odstup.
  3. Nežehlete a nefoukejte si vlasy bez ochranných přípravků proti teplu.
  4. U moře vždy používejte vhodnou vlasovou kosmetiku s ochranou proti UV záření a se schopností šetrně vymýt mořskou sůl z vlasů. Večer vlasům dopřejte hydratační kúru.
  5. Neodstraňujte barvu z nabarvených vlasů pomocí melírovacího prášku. Vždy si připlaťte za odbarvovač (stahovač) barvy. Ten nepoškozuje vlasy a zároveň umožňuje změnit barvu vlasů na původní bez narušení pigmentu.
  6. Smiřte se s tím, že pokud máte od přírody tmavé vlasy, nikdy nebudete platinová blondýna se zdravými vlasy.
  7. Používejte jen kvalitní kartáče a hřebeny, které „netrhají‟ vlasy. Jestliže používáte kartáč s kuličkami, pak by měl být takový, jenž byl s kuličkami přímo vyroben (kuličky jsou součástí bodlinek už v době výroby). Pokud se budete česat kartáčem, u kterého byla kulička na bodlinku nasazena dodatečně, je více než jisté, že se vlas bude při česání trhat právě ve spoji mezi kuličkou a bodlinkou. Jinak nezáleží na tom, zda zvolíte kovový, plastový či přírodní s rozčesávačem.
  8. Nespěte v natáčkách.
  9. Extrémně nalakované vlasyvlasy s přemírou stylingových přípravků rovnou umývejte, nesnažte se je silou rozčesávat.
  10. Používejte kvalitní barvy na vlasy. Mnoho profesionálních barev totiž obsahuje regenerační složky, různé rostlinné výtažky a nižší obsah amoniaku. V případě, že nemáte šedivé vlasy, požádejte svoji kadeřnici o barvu zcela bez amoniaku.
  11. Pokud se odbarvujete doma, snažte se používat krémové peroxidy s nižší objemovou hodnotou peroxidu. Současné kvalitní odbarvovací prášky zvládnou zesvětlit vlasy i se 6% peroxidem. Sice to bude déle trvat (zdaleka ne jen 20 minut), ale odměnou budou zdravější vlasy a bělejší odstín. Samozřejmostí by měly být i emulzní peroxidy, které mají rovněž mnoho regeneračních a ochranných složek (mimo jiné výtažek z máty, kokosový olej, mateří kašičku).

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Diskuze

V diskuzi KERATIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabulka.

Já si nechala prodloužit vlasy metodou Tape. Vlasy jsem si taky obarvila barvou dle vlastního výběru.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keratin

Babské rady na zničené vlasy

Jeden z jednoduchých receptů, jak na zničené vlasy, je zábal z obyčejné majonézy. Tou si namažte vlasy po celé délce, pořádně vetřete, zabalte do potravinářské fólie a nakonec omotejte ručníkem. Takto ponechte minimálně půl hodiny, je lepší nechat klidně hodinu nebo dvě. Nakonec důkladně opláchněte a upravte, jak jste zvyklí.

Další možností na zničené vlasy je žloutkový zábal. Podle délky vlasů si vezměte 1–2 žloutky, ty smíchejte s trochou malinko zahřátého oleje (tak, abyste v něm udrželi prst) do husté směsi. Můžete přidat i trochu balzámu na vlasy. Takto připravenou směs vmasírujte do vlasů, zabalte do potravinářské fólie, omotejte ručníkem a nechte působit alespoň hodinku. Pro hodně poškozené vlasy je dobré zábal aplikovat zhruba 3 měsíce alespoň jednou týdně.

Vhodné jsou také různé oleje:

  • olivový panenský – pro výživu a regeneraci
  • kokosový – na poškozené vlasy
  • jasmínový – pro slabé vlasy
  • mandlový – na suché vlasy a regeneraci
  • ricinový – proti padání vlasů a na regeneraci

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

pěkný den,
mám strašně zničené vlasy, šíleně suché lámavé a roztřepené, vlasy mám horší než nějaky chemlon.
Poradte mi prosím co stím dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DULEZITA OTAZKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

dobrý den prosím vás mužu se pri tomto leku obarvit vlasy barvou na vlasy kdyz puzivam tenhle lek ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Můžete, ale postupujte podle návodu od výrobce a proveďte zkušební test před nanesením barvy na celou hlavu.

Zdroj: diskuze Dulezita otazka

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi ZBYTEČNĚ ZNIČENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olivka.

prosím, prosím o radu :) mám vlasy dlouhé přibližně pod lopatky a problém je ten, že vždycky když si je nechám, třeba jen na chvilku rozpuštěné, začnou se mi zespoda zacuchávat, někdy vypadají jako dredy, takže když to rozčesávám vlasy se potrhají, ulámou, zničí.. :/ jinak myslím že jsou vcelku pěkné a zdravé :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytečně zničené vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ UMĚLÝCH VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Pavlo, u umělého vlasového vlákna nejde dodatečně změnit barva. Někdy je to výhoda, například takové vlasy nevyšísují u moře vlivem slunce a slané vody, jako pravé vlasy. Někdy je to nevýhoda, jak o právě ve Vašem případě. Pokud ty Vaše umělé vlasy chcete použít a zahustit tak své vlasy, tak budete muset stáhnout barvu svých vlastních vlasů. Určitě bych si to ale nechala udělat u kadeřnice, tam je větší jistota, že se trefí správná barva.
Pa, Kamila.

Zdroj: diskuze Barvení umělých vlasů

Masky na vlasy zničené od barvení

Olivový olej

Tato maska je určena pro ženy, které mají suché a lámavé vlasy a roztřepené konečky. Pokud do této skupiny patříte, není potřeba brát ihned nůžky a poškozené konečky ostříhat. Zkuste jim dát ještě jednu šanci a dopřejte jim masku z olivového oleje. Ten má skutečně zázračné účinky. Stačí namočit konečky vlasů, cca 5 cm (pokud jsou zničené více, tak podle potřeby), do kvalitního olivového oleje.

Aby byl účinek ještě lepší, vlasy zamotejte pod igelitový sáček a nechte 20 minut v teple působit. Po dvaceti minutách olej spláchněte teplejší vodou (ne horkou) a nechte přirozeně uschnout. Olivový olej obsahuje vitamín E, který vašim vlasům dodá potřebné živiny. Masku je nutno opakovat alespoň jednou za dva týdny. A konečky vašich vlasů se změní k nepoznání.

Kyselý citrón

Pokud se již delší dobu nemůžete zbavit otravných lupů, zkuste následující ozdravnou kúru. Vymačkejte šťávu z 1 citrónu, smíchejte ji s litrem vlažné vody a vmasírujte do vlasů. Pozor – pokud máte zničené vlasy, masku aplikujte jen do 2/3 jejich délky, konečky by se mohly citrónovou šťávou ještě více narušit. Nechte působit 20 minut a potom opláchněte studenou vodou (ta příznivě působí na pokožku hlavy).

Sladký banán

Stačí oloupat obyčejný banán, rozetřít ho v misce vidličkou, popřípadě rozmixovat, a nanést na mokré vlasy směrem od kořínků až ke konečkům. Vlasy můžeme zabalit do fólie a ručníku. Vyživující masku necháme působit 20 minut a potom pomalu oplachujeme proudem vlažné vody.

Jogurtová maska

Stačí smíchat jeden bílý jogurt se lžící medu a nanést na navlhčené vlasy. Nechte působit 15 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou a zabalte do ručníku. Masku můžete opakovat každý třetí den, vlasům neuškodí, spíš naopak.

Čajové barvivo

Pokud máte kaštanově zbarvené vlasy nebo vlasy tmavších odstínů a nechcete utrácet za umělé ztmavovače nebo šampony, které se za pár dní vymyjí, zkuste následující tip: Uvařte si černý čaj – klidně plnou konev – a vlasy vlažným výluhem přelévejte. Černý čaj zaručí ztmavnutí minimálně o jeden odstín a krásný lesk. Nutno používat denně.

Zdroj: Péče o barvené vlasy

Diskuze

V diskuzi ZNIČENÉ VLASY MASKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kik.

prosimváš jak mám rozumět tomuto ? :že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut
to ten olej polikat nemám ? to ho tam mám jenom 5minut držet a pak vyplivnout ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ano, jen udržet v ústech po dobu 4-5 minut. V ústech je sliznice, která dokáže absorbovat některé účinné látky, jenž jsou podpůrné mimo jiné i pro růst a kvalitu vlasů. Takže v tomto případě skutečně nepolykat!
Rozhodně Vám prospěje, když zařadíte kvalitní olej do své stravy, třeba do salátové zálivky a ten pak doporučuji s chutí spolknout. :-)

Zdroj: diskuze Zničené vlasy masky

Chemlonové vlasy

Slabé chemlonové vlasy jsou typickým příznakem, když se vlasy barví neodborně nebo příliš často. V tomto případě již došlo k přeskládání kolagenové struktury vlasů, která již není rovná, jako dříve, ale různě kostrbatá. To pak vede k častému cuchání vlasů, také k lámání vlasů a k třepení konečků, což obecně identifikujeme jako chemlonové vlasy.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Efassor

Efassor je speciální odbarvovač na vlasy z drogerie DM, určený pro odstranění nežádoucí barvy z vlasů. Účinně odstraňuje nežádoucí barvu z vlasů a rychlého a efektivního odstranění barvy docílíte bez poškození. Přípravek je vhodné použít pro korekci stávající barvy nebo pro její úplné odstranění. Lze aplikovat na celou hlavu nebo na jednotlivé partie.

Použití:

Aplikujte vždy na suché, neumyté vlasy. Potřete vlasy směsí nebo aplikujte pomocí štětce jen na jednotlivé partie. Po dobu působení vlasy masírujte.

Pro odstranění barvy:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 5 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 1 tón:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 60 ml teplé vody, naneste a nechte působit 10 až 20 minut.

Pro zesvětlení až o 2 tóny:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 6% oxidačního krému, naneste a nechte působit 15 až 40 minut (jen na jednotlivé partie!).

Tmavé odstíny překryté barvou:

Smíchejte 1 sáček přípravku Efassor a 75 ml 9% oxidačního krému, naneste a nechte působit 35 až 60 minut (jen na jednotlivé partie!).

Oxidační krém není součástí balení, je nutné jej dokoupit zvlášť. U oxidačního krému nepřekračujte doporučenou koncentraci. Nejdříve vlijte vodu nebo oxidant do nekovové misky a poté přidejte Efassor. Vyhněte se kontaktu s čelní a temporální částí hlavy.

Dle recenzí je přípravek Efassor při domácím použití jako odstraňovač barvy z vlasů dobrý pro menší zesvětlení nebo odstranění nevymytého šamponu, ale vlasy po něm vyžadují vyživující péči. Odbarvení vlasů na původní barvu při domácím postupu nedocílíte, to nedokáže žádný nejlepší odbarvovač na vlasy, pokud si dlouhodobě barvíte vlasy.

Zde můžete vidět cenu produktu Efassor.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Jak se používá botox na vlasy?

Aplikace botoxu na vlasy by měla být provedena proškoleným odborníkem a jedna taková aplikace botoxu na vlasy stojí kolem 350 Kč za jednu aplikaci. Účinky omlazení vlasů vydrží po botoxu až deset umytí. Více informací o tom, jak botox na vlasy funguje, jaká je jeho cena a video s postupem aplikace naleznete tady: Informace o botoxu na vlasy.

Zdroj: Botox pro vlasy opraví dlouhodobě odbarvované, foukané, narovnávané nebo

Kdy se vlasy zničí barvením

Proces barvení vyžaduje vysokou hodnotu pH, díky které vlasy zvětší svůj objem a barviva do nich mohou snadno pronikat. Poté se pH opět snižuje. Tento proces vede k poškození vlasů, protože vlasové šupinky následně zcela nepřilnou, a tak se povrch vlasů stává hrubším. Ve výsledku dochází i k poškození přirozené lipidové vrstvy, jež pokrývá a chrání vnější povrch vlasů. Oslabená vlasová vlákna nejsou schopna optimálně zadržovat barevné pigmenty, proto se barva při každém mytí postupně vymývá a bledne.

Barvením trpí zejména vlasy blonďaté. Přirozené blond vlasy totiž mají menší průměr, jsou křehké, a tedy náchylnější k lámání. Kromě toho obsahují méně barevného pigmentu, tudíž jsou více vystaveny škodlivému vlivu slunečních paprsků. Agresivní odbarvování vede k tomu, že jsou blond vlasy často suché, zplihlé a matné (jakoby bez života). Ubližuje jim také tepelný styling, nevhodné vlasové přípravky, dlouhý pobyt na přímém slunci i mrazu a neprospívá jim chlorovaná ani mořská voda. Ať už jsou darem přírody, nebo výsledkem barvení, blond vlasy potřebují více péče než tmavší odstíny vlasů.

Zdroj: Vlasy zničené barvením

Jemné vlasy

Jde o vlas, jehož průměr na řezu je mnohem menší než u vlasu průměrného, běžného či chcete-li normálního (existuje-li takový). Díky této tenkosti jsou jemné vlasy mnohem křehčí a náchylnější k lámavosti, vysušování, trhání či třepení. Je to také důvod, proč vlasy plihnou a culík za gumičkou místo ladného oblouku mrtvě visí – vlasy postrádají hmotu působící jako „výztuha“.

Zdroj: Jemné vlasy

Botox na vlasy postup video

Video, na kterém je vidět postup aplikace botoxu na vlasy, je vidět tady: video botox na vlasy
 

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Botox na vlasy

Botox, stejně tak, jako vyhlazuje vrásky, tak i krásně zaceluje poškozené vlasy, které jsou pak silnější a nemají na koncích roztřepené konečky. Více informací o botoxu na vlasy, jeho ceně a kde ho koupit, se dozvíte tady: Botox na vlasy informace.

Autor: JK pro www.vlasy.cz

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky

Botox na vlasy cena

V domácích podmínkách je možné použít sérum Loreal serie Expert Fiberceutic sérum, což je intenzivně posilující sérum na vlasy, které ovlivňuje přímo struktury vlasových aminokyselin a obsahuje 15 ampulí s 15ml botoxového séra. Cena za domácí botox na vlasy je zde: Botox na vlasy doma cena.

Zdroj: Botox na vlasy zahladí praskliny a roztřepené konečky vlasů

Gely na vlasy – cena

Zde jsou uvedeny ceny gelů na vlasy.

Zdroj: Jak nagelovat vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP