Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO NA BOLESTI V TŘISLECH

OBSAH

Z jaké příčiny kyčle bolí

V případě problémů s kyčlemi se začínají objevovat bolesti kyčlí. Na začátku se často jedná pouze o občasné bolesti, které se často objevují po námaze (práce na zahrádce, sport a podobně). Může se také jednat o stálé bolesti, které nás trápí během celého dne. U někoho se mohou bolesti začít objevovat například až poté, co ujde určitou vzdálenost.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍPRAVEK NA PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaspr76@seznam.cz.

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau, nejvhodnější volně prodejný přípravek na plíseň v tříslech je buď LAMISIL gel 15g 1% nebo pak roztok Canespor, což je širokospektré antimykotikum. Osobně si ale myslím, že to co Tě trápí není plíseň, ale spíše zapářka a na tu je njlepší tekutý pudr a vyvarovat se rozškrábání při svědění. Kdyby to přetrvávalo déle než dva týdny, tak doporučuji navštívit dermatovenorologa, aby to zrevidoval a určil vhodnou péči.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přípravek na plíseň v tříslech

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laura.

Já s ním mám velmi dobrou zkušenost. Hodně mi pomohl, když jsem po cyklovýletu měla opruzeniny v tříslech. Pokožku krásně pohohl zregenerovat. Příště si ho aplikuji preventivně už před sportováním.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Červené fleky v tříslech

Červené fleky v tříslech neznámého původu, které dlouhodobě nemizí, by neměly být léčeny pomocí domácí lékárničky a takzvanou „zaručenou“ mastí, ale měly by být vyšetřeny a léčeny kožním lékařem.

Takto vypadají červené fleky v tříslech.

Každá abnormální změna na kůži by měla být důvodem k návštěvě odborného lékaře. Jedině kožní lékař může posoudit, co je příčinou, a rozhodnout o další léčbě.

Zdroj: Ekzém v tříslech

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ A PÁLENÍ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kroh.

Zdravím všechny,
dokáže mi někdo říct, jestli se neuropatie dokáže projevovat i svěděním, pálením a i brněním v oblasti šourku, a pak i v tříslech?? Trápím se tím už třetí rok a je to opravdu hnus....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra 123.

Zdeňku to chce lékaře,jinak to nepůjde.K urologovi,nebo neurologovi.Běžte do toho,raděj dřív,než pozdě.

Zdroj: diskuze Svědění a pálení v tříslech

Vyrážka v tříslech po holení

Pokud je vaše pokožka po holení v tříslech podrážděná a plná „hrbolků“, může jít i o zvlněné chloupky, které se po oholení jakoby vracejí zpátky do kůže, což způsobuje podráždění a pupínky, místy rovněž jizvy.

Zde můžete vidět vyrážku v tříslech po holení.

Bezpečnější holení vypadá takto: Nejprve si opláchněte třísla horkou vodou, pak se holte ve směru růstu chloupků a nenapínejte přitom kůži. Nakonec si oholenou oblast opláchněte studenou vodou, poté naneste hydratační krém. Pokožka v oblasti třísel také uvítá volnější prádlo, případně takové, jehož okraje nebudou zbytečně dráždit.

Zdroj: Ekzém v tříslech

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Pokorná.

Dobrý den,
před dvěma měsíci jsem byla na gynekologickém zákroku, který probíhal pod narkózou. Jednalo se o odebrání vzorků tkáně z vulvy. Stále mě bolí v tříslech tak, že nemohu posunovat nohy dopředu. Bolest se šíří až ke kolenům. Rovněž mě bolí na pravé straně zad (asi ploténka, levá ruka - nemohu ji zvednout a střílí až do krční páteře. Byla jsem u fyzioterapeutky, ale stále se bolesti nemohu zbavit ba naopak mě připadá, že se bolest stupňuje. Nevím, zda mám navštívit neurologa, nebo jak se bolesti zbavit.
Je mi 69 roků.
Děkuji za radu Pokorná

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Hnědé fleky v tříslech

Ztmavnutí kůže v tříslech se může objevit v kterémkoli věku a bez zjevného důvodu. Nejčastěji je na vině hyperpigmentace kůže. Hyperpigmentace znamená zvýšenou produkci pigmentu, barviva, buňkami v kůži. Barvivo v kůži může být dvojího původu. Melanin je produkován speciálními buňkami kůže a je hnědočerný. Hyperpigmentace mohou být různého tvaru a rozsahu, od teček přes skvrnky, flíčky až po rozsáhlejší plochy.

Melaninové hyperpigmentace častěji postihují osoby s vyšším fototypem. Nejčastěji se pak vyskytují u žen středního věku, jejich výskyt ale stoupá i u mužů (muži je však obvykle nepovažují za závažný kosmetický problém). Hyperpigmentace obvykle nemá jednu vyvolávající příčinu, ale jedná se o komplexní děj. Nejčastější jsou takzvaná chloasma, která jsou vyvolána kombinací UV záření a hormonálních výkyvů (těhotenství, užívání antikoncepce), používáním některých kosmetických prostředků nebo užíváním některých léků. Změna pigmentace se vyskytuje až u 10–20 % žen v aktivním věku užívajících antikoncepci, proto právě tato skupina žen by měla věnovat velkou pozornost prevenci.

Takto vypadá hyperpigmentace v tříslech.

Léčba hyperpigmentace je možná pomocí Danné melanoplex, což je systém, který je určen pro normalizaci syntézy melaninu. Přípravky Danné zahrnují rostlinné složky, které způsobují značný útlum syntézy melaninu a zesvětlují melasmata, chloasmata, pihy a pigmentaci způsobenou sluněním. Melaponex systém navrací pokožce zdravé zbarvení. K dispozici jsou různé programy pro zástupce všech ras a fototypů.

Zdroj: Ekzém v tříslech

Svědivá vyrážka v tříslech

Svědění je obvykle vyvoláno dotykem s některými druhy tkanin nebo s látkami, na které jste citliví. Někdy je svědění známkou skryté nemoci nebo psychického stresu. Též při nadměrném mytí chemickými prostředky, kdy se odstraní přirozený kožní ochranný plášť, může dojít ke svědění.

Příčin vzniku svědivé vyrážky v tříslech je velká řada. Svědivou vyrážku v rozkroku může způsobit:

  • Ekzém (dermatitida) různého původu – vyrážka se skládá z více ploch začervenalé kůže, neostře ohraničené, je svědivá, postižené plochy mají šupinatý vzhled nebo se odlupují. Tvorbu ekzému může podpořit nevhodné mýdlo, které podráždí vaši pleť, různé alergeny, klima, a dokonce i stres.
  • Kousnutí hmyzem (blechy, štěnice, bodavý hmyz) – jedná se o řadu samostatných, lehce vyvýšených svědivých míst na malé ploše.
  • Kopřivka (urticaria) – je zde více ploch jasně červených a vyvýšených svědivých skvrn, vyskytuje se jako reakce na určitou složku stravy nebo na léky, chlad či horko.
  • Kandidóza (houbová, plísňová nemoc) – vyrážka se skládá z více ploch začervenalé kůže, nejvíce jsou postiženy vlhké plochy mezi záhyby kůže (třísla, podpaží, pod prsy).
  • Reakce na léky – jedná se o hodně rozšířenou svědivou vyrážku.

Léčba je vždy individuální dle příčiny vzniku onemocnění. Ke zmírnění svědivosti vám pomohou lokální antihistaminika.

Zdroj: Ekzém v tříslech

Diskuze

V diskuzi MÍSTO WARFARINU INJEKCE PŘI OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

potřebuji snížit warfarin aneudélat chybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Týna.

Je možné při užívání warfarinu 3 mg aplikovat injekce od bolesti zad, když tablety od bolesti nerzabírají ?
Děkuji za informaci.

Zdroj: diskuze Místo warfarinu injekce při operaci

Příčiny bolesti zad

Příčin, proč máme bolavá záda, může být celá řada.

  • Mnoho příčin bolestí plyne například z typu zaměstnání. Jak moc při zaměstnání sedíme a jak namáhavé činnosti musíme vykonávat.
  • Dalším důvodem bolestí je situace, kdy někteří lidé kompenzují svou statickou (pasivní) část v nárazových sportech. Z čehož právě vzniká další zdroj bolesti, jelikož každý chce dohnat to, co přes den zameškal. Bohužel se většinou jedná o sporty tvrdé, u kterých se musí dbát na předchozí přípravu, která je v těchto případech často zanedbána.
  • Další příčiny bolesti jsou případy, které souvisí s úrazy mimo sport, například autonehody, nehody při chůzi na nerovných terénech. 

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darina.

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Zdroj: diskuze Zapařeniny v tříslech u dospělých

Bolesti zad

Problémy se zády souvisejí s tím, že páteř je nosná část pohybového aparátu. Právě tím, že část pohybového aparátu je pevná a část je volně pohyblivá, tak dochází k celé řadě pohybů, které jsou nekontrolované a ještě navíc spojené v několika rovinách s rotací. Může zde dojít k různým drobným poškozením a na to následně reaguje zbytek pohybového aparátu, což se projevuje právě bolestí.


Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi CO JE HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Baník.

Vytvařely se mi hnisavé píštěle především na potních žlazách, tedy v podpažích na zadku i na tříslech podstoupil jsem mnoho lékařských zákroků. Většinou mi ty píštěle nařízli a hnis vytřeli, ale zůstali mi všude otevřené jízvy, které mi stále mokvají, tedy na tříslech, což hodně svědí a páchne. Občas si celý zadek namáčím ve zředěném hypermanganu, ale pomáhá to jen na pár hodin.
Jak se toho mokvání zbavím?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co je hypermangan

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ A PÁLENÍ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

Dobry den,
Mam velmi podobné problémy jako Vy Zdenku.. Rad bych se zeptal, jak pokracuje Vase lecba po několika mesicich? Taktez jsem nyni navstivil ambulanci bolesti, dostal jsem nějaké leky, primarne to jsou antidepresiva, a neco na bolest.. Bohuzel, vubec to nezabírá a paleni, svedeni a tahani v oblasti trisel mam jiz rok. Doktory mam vsechny za sebou bez nějakého vysledku..
Za jakoukoliv radu budu vdecny,
Predem dekuji..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Dobrý en,
no, abych pravdu řekl, tak mi léčba stoprocentně taky nezabírá, hlavně v létě je to horší, ale když si léky vysadím, je to mnohem horší a opravdu poznám, že se blíží šestá hodina, kdy léky beru. No a vlastně to ani není léčba, jen potlačování projevů svědění.. Rád bych se mýlil, ale někdy mám takový dojem, že jsem si už za ty asi tři roky, vytvořil i závislost, ale jsem za léky vděčný, protože to svědění bez těch léků mě opravdu úplně vyřadilo z běžného života. Nejhorší na tom je, že většině lékařů je to úplně, ale úplně jedno, já jsem si musel všechna vyšetření zařizovat sám, několikrát jsem měnil i kožní lékařku, ta první mi stále celý rok cpala nějaké masti. Ani neurolog nejevil moc velký zájem o moji léčbu a to mě docala mrzí, nebo spíš mi to dost vadí, vždyť si doktory platíme, tak proč je platit ještě jednou??
Asi vás bude zajímat, jaké léky teď beru. Tak je to kombinace Tutus, nebo jim podobné (Zaldiar), s Babakirem.Ráno užívám 1 krát Zaldiar a 1 krát Babakir 150mg.
Večer pak zase 1krát Zaldiar(ten mi teď doktor napsal místo Tutusu, ale je to jen jiný výrobce, složení je stejné jako u Tutusu)a pokud možno tak 1krát Babakir jen 75 mg.
Ale je docela možné, že složení léků je individuální, mně se doktor na Amb. bolesti trefil do tohoto složení napoprvé. Zpočátku jsem asi tři měsíce do tohoto složení bral i nějaká antidepresiva od psychiatra, až tam mě to svědění dohnalo. Začalo to u mě vlastně krátký čas po tom, co jsem přestal kouřit a samozřejmě začal přibírat na váze.V březnu to byli dva roky, co beru léky, které alespoň trochu pomáhají.
Tak doufám a přeji vám, aby vám váš doktor na Amb. bolesti našel nějakou vhodnou a hlavně účinnou léčbu co nejdřív, protože vím, že je to svědění opravdu k zbláznění a jen těžko vám to uvěří někdo, kdo to nezažil. Tak hodně štěstí, hlavně teda zdraví.....
Zdenek.

Zdroj: diskuze Svědění a pálení v tříslech

Léčba bolesti zubů

Způsob ošetření bolesti zubů závisí na vašem zubním lékaři. Rutinní a rychlá kontrola by měla ulevit od bolesti zubů. Když se dostavíte na pohotovostní oddělení, sloužící lékař vám samozřejmě předepíše léky, ale pokud budou problémy přetrvávat a objeví se nějaké komplikace, kontaktujte svého zubního lékaře. Rizikovým faktorem je v každém případě kouření, pokud máte problém s odvykáním, poraďte se svým lékařem, jaký postup by vám doporučil.

Zdroj: Bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK MÁM LÉČIT PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

mám plísen vtříslech a nevím jak se jí zbavit prosím poradte mi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Anno, na plíseň v tříslech nebo v kožních záhybech je dobrý CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Dají se s ním dobře ošetřovat i větší plochy, což oceníte právě u plísně v tříslech. Je třeba léčbu provádět dlouho - ještě 1 měsíc po vymizení vizuálních příznaků plísně. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% se nanáší 2x denně, nejlépe ráno po probuzení a večer před spaním. Takže takový noční stolek u své postele bude nejlepší místo, kdy je po ruce CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Důsledně dodržujte pravidelnost léčby a uvidíte, že se brzy dostaví kýžený efekt. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% je volně prodejný v lekárně a jeho cena je kolem 80 Kč. Obvykle stačí na úplné vyléčení kožní plísně dvě až tři balení.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Jak mám léčit plíseň v tříslech

Může se tak projevovat rakovina

Příznaky rakoviny tlustého střeva: našedlý hlen ve stolici, nepatrná příměs krve ve stolici, poruchy vyprazdňování, kolikovité bolesti, bolesti v okolí páteře, plynatost, zácpa, průjmy nebo stužkovitá stolice, nechutenství, hubnutí, bledost pokožky, mírně zvýšené teploty, stálá únava. Právě bolest v okolí páteře může být prvním příznakem onemocnění.

Zdroj: Bolesti zad a rakovina tlustého střeva

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Bolest třísel

Většina lymfomů se při svém vzniku projeví zvětšením mízních uzlin. Pokud jsou tyto uzliny hmatné (na krku, v podpaží, v tříslech), projeví se většinou jako různě velká, nebolestivá bulka, na pohmat pružná (podobně jako tvrdá guma). Pokud je uzlina malá, většinou se dá dobře posunovat, větší uzliny mohou být k podkladu pevně přirostlé.

Zdroj: Rakovina třísla

Léčba akutní bolesti

Veterinář se nejprve snaží získat co nejvíce informací od majitele psa, poté provede klinické vyšetření (případně ještě doplněné o rtg, sono) a pokusí se bolest lokalizovat a rozhodnout, co s ní. Pokud zvířeti pomůže odstranění bolestivé části a neexistuje jiná možnost, tak ji lékař odstraní (zlomeninu napraví). Většina bolestí (i ty pooperační) se ale tlumí preparáty k tomu určenými – analgetiky.

Zdroj: Bolest u psa

Bolest břicha vlevo

Bolest v levém nadbřišku může signalizovat akutní zánět slinivky břišní, popřípadě jiné její komplikace, nebo onemocnění žaludečním vředem. Jsou-li bolesti náhlé a velmi silné, je opět zapotřebí volat záchrannou službu. Jedná se totiž o stav ohrožující život.

Důvody bolestí v levém podbřišku mohou být skryty ve žlučníkových kamenech, zánětu žlučníku, dvanácterníkovém vředu či játrech. Dále tato bolest může být spojena se střevy, u žen se může jednat o zánět vaječníků nebo i močových cest. Bolesti bývají zpravidla intenzivní, někdy nárazovité. I při občasných bolestech v těchto místech je vhodné navštívit lékaře. Léčba je individuální dle příčin bolesti.

Zdroj: Bolest břicha

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP