Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VAGINÁLNÍ ROZTOK S TEA TREE OIL

OBSAH

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝPLACH POCHVY S TEA TREE OIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adam.

Zhruba před rokem se manželka doslechla o přípravku s Tea Tree olejem na výplach pochvy. Jelikož už zná účinky Tea Tree oleje velice dobře, vyzkoušela vaginální roztok Tea Tree oleje na léčbu své vygynální mykózy. Zjistila, že Tea Tree olej přírodní cestou velice účinně pomáhá při odstranění vaginální mykózy. Vaginální roztok s Tea Tree oil slouží rovněž k obnovení a udržení přirozené poševní mikroflóry a vlhkosti poševní sliznice. Je opravdu účinný, máme to vyzkoušeno, takže během několika aplikací dochází k úplnému odstranění nepříjemných příznaků.

Vaginální roztok se používá zředěný převařenou vodou, obvykle jedna lahvička vystačí na 10 použití. Do pochvy se Tea Tree olej zavádí pomocí speciálního vaginálního aplikátoru nebo postačí i kapátko s balónkem či injekční stříkačka. Roztok je nutné rovnoměrně rozprostřít po celém vnitřním povrchu pochvy. Vaginální roztok s Tea Tree Oil se doporučuje aplikovat obden, alespoň 3x dokud nezmizí příznaky vaginální mykózy.

Zároveň jde Tea Tree Oil doporučit k ošetření vnějších rodidel a k potření partnerova žaludu. K tomu slouží vaginální krém nebo mast s Tea Tree Oil, které je možno používat i preventivně před pohlavním stykem. Partner by měl potírat žalud slabou vrstvičkou krému každý den, alespoň po dobu jednoho týdne, i když nemá žádné vnější příznaky.

Co je to Tea Tree Oil?
Tea Tree oil ( Melaleuca Alternifolia) je nejsilnější přírodní antiseptikum (protimikrobiální látka) působící proti choroboplodným zárodkům jako jsou viry, bakterie, houby a plísně a zabraňuje vzniku a šíření infekcí na kůži a sliznicích těla. Jeho využítí je opravdu široké a hlavně účinné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výplach pochvy s tea tree oil

Alternativní léčba vaginální mykózy

Z volně prodejných přípravků je dobrý krém s obsahem oleje Tea Tree. Dále pak poševní krém Canesten, či poševní antimykotické čípky. Z tradiční medicíny se na vaginální mykózu používá mateří kašička, která se použije jako mast na plíseň pochvy. Zde je seznam volně prodejných přípravků na mykózu vagíny, včetně jejich cen: léky na vaginální mykózu.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi TEA TREE OI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eleanora.

Já používám tento Tea tree oil, je výborný, doporučuji..
www.australianremedy…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hortenzia.

Já používám tuto radu kosmetiky s tee tree z Oriflame www.letakomat.cz/ori… a jsem maximálně spokojená :-)

Zdroj: diskuze Tea tree oi

Tea tree oil na mykózy

Řadu žen trápí po koupání v bazénech, ale i v rybnících nebo na přehradách vaginální (poševní) mykóza. Způsobují ji kvasinky a plísně. Spoustě z nich se osvědčilo, když si večer po koupeli aplikovaly do pochvy preventivně speciální roztok s tea tree olejem. Velmi dobrou účinnost mají rovněž gely s třemi procenty tohoto oleje. Hodně žen používá gel s olejem také poté, co dobraly antibiotika. A lze jej použít i tehdy, jakmile se objeví první příznaky kvasinek a plísní. Na počátku totiž mívá preparát největší účinnost. Pokud nepomůže, musí nastoupit klasická léčba.

Při potížích zaveďte tampon předem namočený v 10% roztoku Tea tree oil a převařené vody. Opakujte do odeznění příznaků, 8–10 dnů. Účinné jsou také výplachy pochvy, tj. 8–10 kapek do 1/2 I převařené nebo destilované vody.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Ok děkuji

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Tea tree krém

Tea tree oil krém má antibakteriální účinky a je určen k ošetření podrážděné pokožky a při svědivosti. Podporuje hojení bodnutí, odřenin a malých řezných ran.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Tea tree oil na akné

Při léčbě mírného akné přípravek s 5 % tea tree oleje ukázal srovnatelné výsledky s 5% benzoylperoxidem, byť nástup účinku byl pomalejší.

Použijte na komedony a nežity 100% Tea tree oil, a to 3x denně. Větší plochy potřete olejíčkem ředěným vodou v poměru 1 : 10.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Tea tree mast

Tea tree mast je bylinná mast s výraznými dezinfekčními a antiseptickými účinky. Je vhodná k ošetřování oparů, plísní nehtů či mezi prsty.

Zdroj: Tea tree oil

Tea tree oil na bradavice

Někdy je tento olej doporučován k léčení bradavic, které jsou virového původu, ale tato účinnost není vědecky potvrzená.

Cena tea tree oleje.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Dobrý den, mám problém se svrabem, krerý se mi vrátil po půl roce a bohužel se teď dva měsíce nedostanu do Čech a potřebuji poradit, jestli ten Tea tree oil mám naředit, když bude 100% a jestli ano tak jak. Děkuji s pozdravem Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Tea tree oil na afty

Tea tree oil je zvlášť výhodné používat na afty v ústech, u nichž není možné postižené místo potírat. Ústa totiž snadno propláchneme čistou vodou, do které přidáme pár kapek oleje. Kloktání často pomáhá také u začínajících bolestí v krku.

Přidejte 10 kapek Tea tree oil do skleničky teplé vody a nechte v ústech několik minut 2x denně.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolajda.

Jo kvasinky, neznám ženu co ji neměla aspoň jednou. Já osobně vyzkoušela mnho přípravků a babských rad.V lékárně mě doporučili Enzymax V. Zatím pomáhá a doufám, že se vaginální mykóza nebude vracet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tercina.

Taky jsem o něm slyšela, je prý opravdu účinný na daný problém. Má ho někdo opravdu vyzkoušený?

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Prodej a cena

Produkty australské společnosti Tetra Tea Tree v ČR zatím nekoupíte (r. 2020), ale na internetu naleznete nespočet výrobků od českých i zahraničních výrobců dle vašich požadavků.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Tea tree olej

Olej z čajovníku australského je známý jako antiseptický, baktericidní a fungicidní prostředek. Pro své silné dezinfekční účinky se proto hodí k ošetření různých kožních poranění. Tea tree oil vám pomůže při ošetřování plísní či ekzémů, pokud vás trápí akné nebo trpíte na opary. Lze jej použít také při štípnutí hmyzem, běžných spáleninách a drobných rankách. Výborných účinků Tea tree oilu se využívá dále při angíně a aftech. Díky svým vlastnostem působí Tea tree oil jako univerzální lékárnička a je tak vhodný do každé domácnosti.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Obrázky

Zde můžete vidět fotografie výrobků Tetra Tea Tree.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Příznaky vaginální mykózy

Příznaky vaginální mykózy se projevují svěděním a pálením vně pochvy či výtoky, které způsobí značný diskomfort ženy a mohou narušit její intimní život.

Zdroj: Vaginální mykóza

Canesten GYN 1 den

Canesten GYN 1 den s jednou vaginální tabletou představuje komfortní jednorázovou aplikaci pro léčbu vaginální mykózy. Vaginální tableta se aplikátorem zavede do pochvy nejlépe večer před spaním. Vhodná je i kombinace s přípravkem Canesten krém k ošetření vnějších intimních partií. Oba léčivé přípravky jsou obsaženy v balení Canesten GYN Combi Pack.

Zdroj: Vaginální mykóza

Jarischův roztok na akné

Jarischův roztok se používá k léčbě akné a jizev po akné. Jarischův roztok má antibakteriální vlastnosti, takže pomáhá se snížením baktérií nacházejících se na kůži a uvnitř akné. Jarischův roztok snižuje množství jizevnaté tkáně.

Zdroj: Jarischův roztok a jeho účinky na pleť

Boraxglycerinové globule

Boraxglycerinové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. I v této době jsou stále oblíbené vaginální globule s látkou natrium tetraboricum (boraxglycerin). Jde spíše o vaginální dezinfekci než o antimykotikum v pravém slova smyslu. Aby byla léčba účinná, musí se boraxglycerin užívat 14 dní. V těhotenství je dobré poradit se s lékařem o vhodnosti léčby boraxglycerinovými globulemi. Boraxglycerinové globule jsou volně prodejné v lékárně. Boraxové vaginální kuličky Globulus cum natrio tetraborico 0,6 CSC obstaráte v kterékoliv kamenné lékárně, případně vám budou obvykle nejpozději do druhého dne objednány. Antikoncepce by neměla nijak ovlivnit užívání boraxglycerinových globulí.

Každá lékárna by měla mít Boraxglycerinové globule k dostání.

Cena

Cena vag glb 10X0.6 g je cca 105 Kč. Výrobcem je Vakos XT a.s.

Zdroj: Roztok borax glycerin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP