Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK UDĚLAT PLNOU MOC V NEMOCI

OBSAH

Kůže patří mezi největší orgán lidského těla. Její funkce je estetické a splňuje i plno dalších úkolů. Kožní onemocnění mohou postihnout kteroukoli část těla a jejich závažnost se pohybuje od podráždění kůže až ke stavům ohrožujícím život.

Zdroj: Kožní nemoci

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ NA KLINICE HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Dobrý den, mám velkou prosbu, kdyby měl někdo s touto klinikou zkušenosti, tak sem s nimi. Nutně potřebuji operaci obou očí a zatím mám na kliniku zálusk, ale neznám nikoho kdo by u nich operaci podstoupil a mám z celkové procedury celkem velký strach, proto budu ráda, za jakékoliv názory, zkušenosti..:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Byl jsem tu včera a nechal jsem si udělat vyšetření očí. Tak mám bohužel dioptrie, ale jen malé 0,5 na obou očích, každopádně doktor co mě měl v péči by fajn, za půl roku sem jdu zas.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem ERDOMED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Taky by mě zajímalo,jak je to s tím poplatkem.Loni mě ho taky předepsali a platila jsem jen kolem 50 kč.Dneska jsem si ho byla vyzvednout a už jsem zaplatila 179 kč,a na receptu bylo napsáno hradí pacient.Tak nevím...je nějaká legislativní změna?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Erdomed dostane s nízkým doplatkem jen pacient s plicní obstrukční nemocí (CHOPN). Všichni ostatní musí zaplatit jeho plnou cenu. Výdej léku zůstává i nadále jen na lékařský předpis. Erdomed nejde volně koupit, ikdyž na něj pojišťovna nepřispívá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ERDOMED

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sarka.

Dobrý den, tatínek na jaře prodělal CMP, byl mu (v nemocnici) předepsan lék Pradaxa. Když ale potřeboval nový recept, lékař (specialista) mu řekl, ze mu Pradaxu psát nemůže (resp. pouze s plnou úhradou, což si tatínek nemůže dovolit), pouze Warfarin. Jak je možné, ze v nemocnici mu Pradaxu napsat mohli, a jiný lékař nemůže? Co bychom měli udělat?
Děkuji,
Š. Dostalova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V nemocnici použili lék Pradaxu kvůli její bezproblémové interakci. U Warfarinu je přeci jen trochu zdlouhavé vyladit dávkování, aby se udržela správná srážlivost krve. Jinak je lék Warfarin skvělý a mnoho lidí mu vděčí za prodloužení života. Když se vyladí jídelníček a absolvují se pravidelné měsíční kontroly srážlivosti krve, tak je Warfarin opravdu nejlepší volba. U léků, jako je Pradaxa nebo Xarelto a podobné, které se také používají na úpravu srážlivosti, se sice nemusí držet dieta, ale jejich cena je příliš vysoká a není možné je plně hradit z veřejného zdravotního pojištění pro všechny pacienty. V některých případech to ale jde a podmínky jsou přesně vyjmenovány na stránkách lékového úřadu SÚKL, tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa

Jak udělat drdol s drátěnkou

Na drdol s drátěnkou vám postačí obyčejná drátěnka na nádobí, jedna silná a jedna tenká gumička, pérka a sponky (vlásenky), lak na vlasy a kartáč na vlasy. Vyčešte si vysoký culík a zagumičkujte silnější gumičkou. Nasaďte na culík drátěnku a rozprostřete vlasy po drátěnce, ty upevněte slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi NEMOCI STARÝCH PSŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kopecká Naďa.

Zdravím,máme pejska asi 13 let starého(je to nalezenec asi ve dvou letech)Letos se u něho objevil epulis na vrchní dásni.Byl mu chirurgicky operován,do měsíce to měl znovu.Prý na to není žádný lék,ale začali jsme mu aplikovat MSM.Psík má pořád chuť k jídlu,běhá,chodí na procházky i když ne tak dlouhé.Pan doktor mu píše léky proti bolesti.
Ale proč píši,je vhodné jej nechat uspat,má bolesti které my nevidíme nebo ještě počkat až bude viditelně apatický?
Děkuji za odpověď Kopecká N.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dobrman.

náš dobrman ma od 1 roku(je mu 9) epulis,plnou pusu v nicem mu to nevadi jednou za čas kousek krvaci to je tak +6-4 dny mel jsem ho dat proto uspat?
HRUZA co se lidi ptaji tak asi to zviere nemaji rady

Zdroj: diskuze Nemoci starých psů

Jak udělat drdol s vycpávkou

Na drdol s vycpávkou potřebujete podložku, pinetky a sponky, či cokoliv na zpevnění, hřeben, gumičku, je jedno jakou barvu, nebude vidět, a konečně lak na vlasy pro lepší výdrž a efekt. Nejprve si vlasy důkladně, pečlivě rozčešeme. Je velice důležité, aby vlasy byly pořádně rozčesané, jinak by ničily výsledný efekt drdolu. Vlasy vyčešeme do vysoko posazeného culíku a zagumičkujeme. Podložkou provlíkneme culík. Vlasy rozprostřeme okolo vycpávky. Postupně budeme strkat vlasy pod podložku a připevňovat sponkami. Výsledný drdol přelakujeme lakem na vlasy a máme hotovo.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi LÉKÁRNÍK MĚ NAÚČTOVAL PLNOU CENU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nemecfka eva.

Erdomed má příspěvek od VZP nebo nemá ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jar.najšNo samozřej.

No jistě,jak jinak,mně také!

Zdroj: diskuze Lékárník mě naúčtoval plnou cenu

Nejdříve si udělejte klasický culík, který vyčešte úplně nahoru, okolo gumičky culíku omotejte vlasy a sepněte je sponkami nebo dejte další gumičku. Vypadá to sice složitě, ale je to úplně snadný a taky rychlý postup. Pro přípravu vám stačí jen dvě gumičky a sponka.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi PLICNÍ CHLAMIDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Brož.

Dobrý den mám kamaráda který je na kyslíku 2 roky a plíce mu jdou na 45%
a léčí se na plicní chlamidie je možno to od něho dostat asi 3x jsem ho s manželkou navštívili jestli bychom se neměli dát vyšetřit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Dobrý den,

ano nakazit se můžete a velice snadno, stačí aby na vás dotyčný zakašlal či kýchl, což je při této velice INFEKČNÍ nemoci normální a můžete to tzv.chytit. Důležité je jak funguje vaše imunita. Máte-li podezření, nechte si udělat krevní testy u obvodní lékařky, příznaky nemoci, kašlání, kýchání, bolest hlavy, dále nemoc může postupovat bolestí kloubů, astmatem, RS atd. Vždy záleží na vaší imunitě. Renata Allohová r.allohova@seznam.cz

Zdroj: diskuze Plicní chlamidie

Nemoci přenosné na člověka

Nemoci, jimiž se můžeme od psů nakazit, se odborně nazývají zoonózy. I když celkově známe téměř 150 takovýchto nemocí, důležité je, že v naší zemi se vyskytují jen některé z nich. Největší nebezpečí pro nás představuje vzteklina. Kromě ní nás ohrožují nemoci přenosné některými parazity, bakteriemi a některé plísně. Nejčastěji diskutovanými nemocemi jsou kromě již zmíněné vztekliny také leptospiróza a atoxokaróza.

Mnoha nákazám zvířat můžeme předejít očkováním, ať už povinným, či nepovinným. Doporučuje se také pravidelná kontrola trusu, případně odčervení zvířat přibližně každé tři měsíce. Při soužití se psem v jedné domácnosti je nejdůležitější dodržovat zvýšenou osobní hygienu, zvýšenou navíc v případě, že v domácnosti je nastávající maminka, malé dítě nebo starší lidé, protože ti mají slabší imunitu.

Zdroj: Psí nemoci

Diskuze

V diskuzi FRANTIŠKOVY LÁZNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čestmír Kosinski.

Tak se mi jeví ,že někde Vázné Zádrhel
1)Revizní lékař jsi vyžádal doplnění a přípis o doplnění zaslal obvodní lékařce ,která pro nemoc neordinovala ,takže požadavek ležel v příchozí poště jejího obvodu tedy konkrétně o vyjádření kardiologa v jeho evidenci jsem evidován ,když tu pak jsem řízení o schválení návrhu urgoval ,dostalo se mi vědomí o požadavku revizního lékaře pojišťovny o téměř dvou měsíční prodlevu ,když jsem na třebné stvrzení mohl osobně reahgovat tedy jsem se dostal teměř do skluzu
3měsíční lhúty po te když jsem tuto skutečnost konzultoval s Vašim kontaktním zpravodajstvím podmínili jste validitu o prodloužení termínu nástupu revizního lékaře ,tedy jsem opětovně skrze expozitůru pojišťovny uplatńoval Vámi vznesený požadavek a posléze se mi dostalo stvrzení,že požadavek o prodloužení zaslal revizní láka řna Vaši adresu 19.05.
Tento fakt jsem jiř zaslal vaši správě .
2)Ačkoliv jsem očekával stvrzení od Vaši administrativy ,dosud tomu tak neni ?
OpětovněVás zatěžuji ,aby jste mi zaslalali dataci nástupu ,která je pro mne aktuélní z ohledem eventualit plánovaných konzultací lékařu u nichž jsem v evidenci ,eventuelně přesunutí na dataci ,která nebude v kolizi s mým lázeňským pobytem
Za akceptaci a snahu o pochopení a Vaši reakci Děkuji Kosinski

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada Malinová.

Dbrý den,mám objednané příspěvkové lázně s indikací II/5 na 21dní,kde si musím zaplatit ubytování a stravu,přála bych si stravu jen polopenzi a všude musím mít plnou penzi,i kdyz vím že plnou penzi nevyužiji.můžete mi poradit,kde sehnat ubytování s polopenzí?Děkuji předem za odpověd. Malinová

Zdroj: diskuze Františkovy lázně hrazené pojišťovnou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP