Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČENÍ ČERNÉHO KAŠLE DOMA

OBSAH

Potřebné prostředky

Budete potřebovat několik věcí, abyste si mohli doma vyrobit bezinkovou tinkturu. Nejprve potřebujete vidličky, které slouží k odstranění bezinek ze stonku. Dále cedník a mísu, do níž uložíte umyté bezinky. Poté si připravte stoprocentní vodku, ta je při procesu výroby tinktury důležitá, protože obsahuje 50 % vody a 50 % alkoholu, což vede k vytvoření standardního roztoku tinktury. Můžete také použít běžně dostupný alkohol nebo dokonce brandy, ale opravdu jen v nejnutnějším případě.

Zdroj: Tinktura z černého bezu

Diskuze

V diskuzi LÉČEBNÉ ÚČINKY ČERNÉHO BEZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radana Marčanová.

Já plody černého bezu mrazim a používám na koláče místo borůvek. Jsou velmi chutné.A takový kynutý koláč s bezinkami a drobenkou je neuvěřitelná pochoutka,která chutná prakticky stejně jako borůvkový koláč. Také plody naplním do zavařovaček,prosladím a zavařím. Používám stejně.Plody projdou tepelnou úpravou a nikdy nikdo doma po nich neměl průjem nebo nezvracel. Jsou všude a zatím zadarmo, než na to někdo přijde, že bychom měli z toho platit poplatky. Tak se do toho pusťte, je to mňamka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,ráda bych se dozvěděla jak se dělá sirup,víno a šťáva z bezu.Před léty jsem se najedla v lese syrových kuliček bezu,nebo mě moc chutnali a přiotrávila jsem se,to už bych nechtěla nikdy zažít znova.Děkuji předem za Vaše odpovědi a rady.S pozdravem a přáním pěkného dne Marie.

Zdroj: diskuze Léčebné účinky černého bezu

Postup výroby tinktury z černého bezu

Nejprve musíte najít ten správný druh keře černého bezu! Nezapomeňte, že syrové bezinky mohou způsobit nevolnost, takže odolejte nutkání plody ochutnat. Důležité je, abyste nezaměnili bezinky s toxickým vodním bolehlavem (Cicuta mexicana). Rozdíl mezi oběma rostlinami je v tom, že vodní bolehlav má stonky duté a s fialovými pruhy. Všechny části bolehlavu vodního jsou toxické, takže se jich ani nedotýkejte.

Plody černého bezu jsou zralé, když mají tmavou, purpurově černou barvu a jsou mírně měkké na dotek. Vyzrálé plody opatrně odstřihněte nůžkami, tak aby plody a stonek zůstaly neporušeny. Tento postup vám pak usnadní manipulaci při odstraňování bobulí ze stonku. Centrální stonek vám totiž poslouží jako držadlo při odstraňování bobulí. K výrobě tinktury z černého bezu používejte nejlépe čerstvé plody. Samozřejmě můžete použít i plody sušené nebo zmražené. Zmražené plody černého bezu nechte rozmrazit a postupujte podle návodu na výrobu tinktury z bezinek.

Zdroj: Tinktura z černého bezu

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ TINKTURY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirda.

Dobrý den,k jakým léčebným účinkům se používá tinktura z plodů černého bezu ?
Jakým způsobem se používají listy černého bezu k obkladům ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je popsáno, jak se připravuje a používá tinktura z černého bezu: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Použití tinktury

Jak léčit svrab doma

Velmi často lidé potýkající se s tímto problémem zkouší domácí léčbu, protože je jim trapné jít k lékaři. V žádném případě však nejde o správný krok. Domácí léčba může jen zhoršit průběh onemocnění a prodloužit dobu léčení. Osvědčené domácí recepty působí spíše podpůrně, takže byste určitě neměli vynechat návštěvu lékaře.

Zdroj: Jak se rychle zbavit svrabu

Diskuze

V diskuzi TINKTURA Z ČERNÉHO BEZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Stáhla jsem si informace k výrobě tinktury z černého bezu, jen jsem nenašla jeho správné dávkování. Pomůžete??
M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tinktura z černého bezu

Jak léčit svrab doma

Léčba svrabu doma bez jakékoliv lékařské pomoci je neúčinná, a navíc toto onemocnění spadá do kategorie pohlavně přenosných nemocí a podléhá hlášení. Existuje množství babských rad, které ovšem nefungují a slouží pouze jako podpůrná léčba. Pokud máte podezření na svrab, navštivte raději lékaře, který nasadí vhodnou léčbu a od svrabu vám pomůže.

Zdroj: Léčba bez receptu

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN ZA 3 DNY DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Ivermektin rychle a za rozumné peníze (cca 500 kč) koupíte například zde: mumbaiph.com/, vyzkoušeno, do 3 dnů doma v ČR :-) Jen je potřeba platit v Bitcoinech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin za 3 dny doma

Pes kašle a dáví se

Dávivý kašel může vyvolat i mylný dojem, že se jedná o zvracení. Pes může mít široce otevřenou tlamu a vypadá to, jako by chtěl vydávit cizí těleso uvízlé v krku, také kašle hleny. Někdy se může objevit i rýma, výtoky z očí a nosu. Charakteristická, zvláště u mladých psů, je ztráta hmotnosti. Dávivý kašel u psa je většinou provázen nechutenstvím, malátností a ospalostí, tělesná teplota bývá zvýšená pouze v počátku onemocnění. U neléčených případů se může vyskytnout řada komplikací v důsledku souběžného uplatňování dalších mikroorganismů, od zánětu mandlí až po zánět plic. Posledním typem je atypická forma psí chřipky. Tato forma se projevuje nekoordinovaností pohybů a ochrnutím zadní části těla.

Příčiny

K přenosu dochází kapénkovou infekcí a příznaky se objevují během 2–7 dní po setkání s jiným nemocným zvířetem. Naštěstí není toto onemocnění pro většinu psů nebezpečné. Pokud nedojde ke komplikacím, kašel zpravidla ustoupí během 7–10 dní bez zásahu veterináře.

Léčba

Základem léčby je klid, omezení procházek a dalších aktivit. Také je třeba psa uchránit před vzrušením, které vyvolává záchvaty kašle. Prospěšné je zvlhčování vzduchu v prostorách, kde se nemocné zvíře zdržuje. Dostatek tekutin je samozřejmostí.

Zde můžete vidět, jak vypadá dávivý kašel u psa.

Zdroj: Pes kašle

Diskuze

V diskuzi KÁVA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VENUŠE ŘÍHOVÁ.

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Skopcová.

Dobrý den,beru měsíc warfarin 1 a 2 mg,hodnoty ještě nemám ustálené.Mohu pít šťávu z plodů černého bezu slazený stévií?

Zdroj: diskuze Káva a warfarin

Jak se chloroform vyrábí

Na výrobu chloroformu se dá použít aceton a chlorový prášek do bazénů. Při mísení je třeba chlorové vápno chladit v misce s ledovou tříští a jen pomalu přikapávat aceton. Poté se vzniklá tekutina předestiluje, aby se oddělil chloroform. Lepší, bezpečnější a výhodnější je však chloroform koupit než ho vyrábět doma.

Zdroj: Chloroform

Diskuze

V diskuzi LABRADOR BOLEST LZ KONČETINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, máme černého Labradora (5 let). Před cca 20 dny jsem ji našel na dvoře v klubíčku s následnými velkými problémy vstát na LZ. Došla v evidentních bolestech do průjezdu kde jsem ji naložil na provizorní lehátko a odvezl k lékařce. RTG páteře měl dopadnout OK, jen na LZ více prosvětlená část u kosti - údajný zánět. Dostala prášky na týden a po 14 dnů se vše zdálo vpořádku. Nyní pár dnů postupně zhoršené problémy se vstáváním a na dotek nohy křeče. Vycházky na dvoře provádíme krátké a doma spíše leží. Prosím jak dále postupovat v léčbě. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Bernát.

Pane Martine, pokud nechcete experimentovat s různými veterináři, kteří z Vás budou pouze tahat peníze, doporučuji navštívit kliniku Animal, Dr. Hnízda, v Praze na Bílé hoře www.animalclinic.cz
Máme také Labradorku, nyní 9 letou a už má operované všechny nohy, což jí umožnilo žít docela pěkný a lehce aktivní život.
Přeji Vám, abyste se rozhodnul správně.

Zdroj: diskuze Bolest páteře u psa,mícha

Léčivé účinky černého bezu

Ať již máme na mýty a pověry kolem černého bezu jakýkoliv názor, jeho zdraví prospěšné účinky na organismus nelze popřít. V přírodním léčitelství se využívají všechny části keře – květy, plody i listy. Květy obsahují silice, slizy, třísloviny, glykosidy (sambunigrin a rutin), organické kyseliny (jablečnou, octovou, valerovou) a vitamín C.

Plody obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, v čerstvém stavu vitamín C, ve slupce a v semenech vitamín A a skupinu vitamínů B – B1, B2, B6, B12 a kyselinu pantotenovou. Listy obsahují pryskyřici, glykosidy, sambunigrin, sambucin a dosti velké množství vápníku.

Černý bez trháme v celých chomáčcích, které zavěsíme mimo dosah slunce, pokud možno ve větrané místnosti. Dobře usušené ukládáme do plátěného pytlíku nebo papírového sáčku.

Zdroj: Léčivé účinky černého bezu

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DOLEK JOSEF.

Dobrý den,prosím o radu,jak postupovat při léčení růže.děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčení růže

Výplach ucha slanou vodou

Slaný ušní roztok se používá k provedení postupu známého jako výplach uší. Sůl ve vodě účinně rozkládá ušní maz a snadno jej odstraňuje. Můžete si koupit vyplachovací sadu, která je kombinací vody a fyziologického roztoku, nebo si solný roztok vyrobit doma. Proceduru začněte zahřátím vody přibližně na teplotu vašeho těla. Použití studené vody způsobí závratě, zatímco použití příliš horké vody vám popálí uši.

Jak se dělá roztok doma

Rozpusťte půl lžičky soli ve 120 ml teplé vody. Namočte bavlněný tampón do vody a nakloňte hlavu na jednu stranu. Stiskem nasyceného vatového tamponu nakapejte fyziologický roztok do ucha. Nechte v něm vodu několik minut odstát, aby se maz rozpustil. Nakloňte hlavu opačným směrem, abyste vodu vypustili. Opakujte postup pro druhé ucho. Alternativně můžete použít stříkačku k vystříknutí slané vody do zvukovodu. ‌

Vyhněte se používání ušních fyziologických roztoků doma výše uvedeným způsobem, pokud máte:

  • Drenážní trubičku v ušním bubínku;
  • Oslabený imunitní systém;
  • Ekzém v blízkosti ucha;
  • Diabetes;
  • Otvory v ušním bubínku.

Zdroj: Jak se dělá výplach ucha doma

Poradna

V naší poradně s názvem TROMBÓZA DOLNÍCH KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Chtěla bych se optat jak je dlouho člověk s trombózou žilní doma kdy se můžu vrátit do práce jsem tet měsíc doma beru prášky na ředění krve blbě semi stoupá na nohu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trombóza je vážné onemocnění a délka léčby je u každého člověka individuální. Nejpřesnější odpověď můžete získat od svého ošetřujícího lékaře, který zná váš zdravotní stav. Zavolejte mu a nebo se ho zeptejte při příští kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombóza dolních končetin

CRP test doma

Rychlý CRP test byl vyvinut za účelem zvýšení přesnosti a spolehlivosti moderní diagnostiky dostupné i k domácímu použití. Testem se stanovuje koncentrace CRP (C-reaktivního proteinu) v krvi s přesností 95%. CRP test můžete zakoupit v lékárně a nebo si ho objednat na internetu tady: koupit domácí test CRP.

Zdroj: CRP hodnoty a rakovina

Diskuze

V diskuzi JAK VYPADÁ KOUSNUTÍ OD BLECHY FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Máme doma kocourka, někdy doma spí. Připadá mi, že přinesl blechu. Nevím od čeho jíhého bych byla ráno poštípaná. A to jsem si myslela, jak nejsou kočky čistotné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vypadá kousnutí od blechy foto

Domácí magnetoterapie

Magnetoterapie pro domácí použití se skládá z řady permanentních magnetických terapeutických pomůcek ve formě polštářků, bandáží, náramků, vložek do bot, náhrdelníků a podobně. Tyto produkty obsahují speciální permanentní magnety. Podušky a bandáže jsou vhodné k tlumení bolestí kloubů a svalů, zmírňují otoky a zrychlují hojení. Jsou vhodné pro domácí léčení nebo tam, kde není dostupná léčba na příslušném pracovišti. K ostatním formám aplikace mají někteří odborníci rezervovanější postoj.

Zdroj: Léčení magnetem

Diskuze

V diskuzi OMEGA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Omegu sem si vzala na vyzkoušení jen za cenu poštovného a teď mi ji pravidělně zasílají poštou. Ryby máme doma tak 4x do roka, Nejsem moc zvyklá je doma připravovat. A prot je tohle pro mě vhodnou náhradou za ryby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Myslím,že to s rybami nemá nic společného!!!

Zdroj: diskuze Omega


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP