Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRAZIQUANTEL DAVKOVANI U LIDI

OBSAH

Brambořík – dávkování

Příslušná dávka bramboříku závisí na několika faktorech, především na věku, zdraví, ale i na jiných okolnostech. Zatím neexistuje dostatek vědeckých informací pro určení vhodného dávkování bramboříku. Pamatujte si, že přírodní produkty nejsou vždy bezpečné, je důležité správné dávkování. Ujistěte se, že se řídíte příslušnými pokyny na příbalovém letáku. Také se můžete před použitím léků z bramboříku poradit s lékárníkem nebo lékařem.

Zdroj: Brambořík může být nebezpečný lék

Diskuze

V diskuzi PARAZITÉ V LIDSKÉM TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jose.

Dobry den potreboval bych vedet jake je davkovani praziquantel proti motolici a parasity pod kuzi,dekuji moc krat za pomoc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Parazité v lidském těle

Dávkování

Normální dávkování je 1 tableta večer, hodinu před lehkým jídlem, po dobu 10 dnů. V případě, že vaše tělesná hmotnost překračuje 70 kilogramů, používejte 10 dnů tablety 2 (tedy 2 balení). Při hmotnosti nad 100 kg doporučujeme po čtrnácti dnech detoxikaci zopakovat. Tablety vždy zapijte dostatečným množstvím vody.

Detoxikaci a odčervení doporučujeme provádět 1–2x ročně. Nepřekračujte doporučené dávkování. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Výrobek není náhradou pestré stravy.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Diskuze

V diskuzi IVERMECTIN PRO LIDI - VYJÁDŘENÍ LÉKAŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Pavel.

Dobrý den, jaké je dávkování pro lidi tohoto léku ivermectin 3mg, děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobry den,
Chci se zeptat, ktery lekar muze Ivermektin predepsat? Muze praktik, internista... nebo ktery?
Dekuji L.P.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi - vyjádření lékaře

Praziquantel dávkování

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi PRAZIQUANTEL NA PARAZITY V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

V Německu, ale sehnala jsem jen Yomesan, Cesol nebyl v lékárně dostupný. Stojí kolem 20 EUR. N aněkteré druhy je třeba více balení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ten Cesol se dá sehnat v Německu v lékárně?
Je to bez předpisu?
Děkuji

Zdroj: diskuze Kde koupit cesol

Na co je lék praziquantel

V humánní medicíně se praziquantel vyrábí jako samostatný lék a je určen k terapii schistosomózy, dále tasemnic a střevních motolic. Pro lidské použití není praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, pro docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahující praziquantel je dostupná na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi ALAVIS A TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Tak jsme si take koupili tento zázrak a mě po tom bolí žaludek a manželovi se mota holava tak nevim ,neni u toho nic napsano o vedlejších účincích.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jasen.

Doporučuji příště koupit Alavis pro lidi, kde je dávkování napsáno. Více tady: www.testino.cz/alavi…

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Cesol praziquantel

Cesol praziquantel je poměrně silný lék, který je na parazity velice účinný, ale zároveň nesmyslně drahý.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Diskuze

V diskuzi JAK BRÁT ALAVIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Schwarzová.

Stále to tu prohlížím a jaké je dávkování pro lidi jsem se nedozvěděla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magdalena.

Já beru alavis a užívám jednu odměrku deně. Vážím 85 kilo a alavis mi pomáhá aby mně nebolely klouby.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Kde se dá praziquantel koupit

Praziquantel lze koupit zde.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Poradna

V naší poradně s názvem MOROZNIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miriam Fojtík.

Dobrý den může to užívat moje 15leta dcera která má nadváhu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při dodržení dávkování je morožnik bezpečný pro většinu lidí. Při použití v boji proti obezitě bude morožnik podpůrnou terapí ve skládačce několika dalších opatření, jako je redukční dieta a cvičení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Moroznik

Praziquantel příbalový leták

Účinné léčivo proti kožním červům (Gyrodactylus), žábrovým červům (Dactylogyrus) a tasemnicím (Cestody) akvarijních ryb.

Účinná látka: Praziquantel

1 ml přípravku DACTYMOR obsahuje 40 mg praziquantelu

Dávkování: 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody.

Před použitím vyměňte 3/4 vody v akváriu. Vypněte UV lampu, vyberte aktivní uhlí z filtru. Přidejte 5 ml Dactymoru na 100 l vody v místě proudění vody. Po 6 hodinách opět vyměňte 3/4 vody v akváriu. Následující den vyměňte polovinu vody v akváriu. Pro likvidaci vajíček parazitů opakujte léčbu po sedmi dnech. Během použití přípravku zajistěte v akváriu dodatečné provzdušňování, po vytvoření bakteriálního zákalu okamžitě vyměňte vodu v akváriu.

Obsah balení: 20 ml na 400 litrů vody.

Nepoužívat v akváriích s krevetami a slimáky.

Zdroj: Praziquantel na parazity v těle

Léčba

Léčba motolic je zdlouhavá, ale účinná, jestliže použijete přípravky obsahující látku zvanou praziquantel. Praziquantel je totiž širokospektrální antiparazitikum, které se doporučuje k tlumení monogeneí, larev digeneí a tasemnic. Ve formě léčebných koupelí (2 až 10 mg/l po dobu 3 až 48 hodin v závislosti na druhu ryb a druhu parazitů) se používá k tlumení různých monogeneóz (daktylogyróz, gyrodaktylóz a jiných).

Účinnou látku praziquantel obsahuje například přípravek Dactymor 100ml. Jde o opravdu účinné léčivo proti kožním červům (Gyrodactylus), žábrovým červům (Dactylogyrus) a tasemnicím (Cestody) akvarijních ryb. Doporučuje se i proti motolicím. 1 ml přípravku Dactymor obsahuje 40 mg praziquantelu. Doporučené dávkování je 5 ml Dactymoru na 100 litrů akvarijní vody. Před použitím vyměňte 3/4 vody v akváriu. Vypněte UV lampu, vyberte aktivní uhlí z filtru. Přidejte 5 ml Dactymoru na 100 l vody, a to v místě proudění vody. Po 6 hodinách opět vyměňte 3/4 vody v akváriu. Následující den vyměňte v akváriu polovinu vody. Pro likvidaci vajíček parazitů opakujte léčbu znovu po sedmi dnech. Během použití přípravku zajistěte v akváriu dodatečné provzdušňování. Po vytvoření bakteriálního zákalu vodu v akváriu okamžitě vyměňte. Prodávaný Dactymor 100ml obsahuje 100 ml, to znamená, že vám vystačí na 2 000 litrů vody.

Zdroj: Motolice v akvaristice

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anife333.

Můžu při léčbě warfarinem jíst kustovnici čínskou-goji?Každý den sním hrst.
děkuji Anife

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

U některých lidí kustovnice čínská (goji) může posilovat účinky warfarinu a může docházet ke krvácení. Při pravidelné konzumaci je potřeba vyrozumět lékaře, aby případně upravil dávkování warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Glukopur dávkování

Jako rychlý zdroj energie se Glukopur dávkuje v množství 80-100 g na den. Při nechutenství se doporučuje podávat Glukopur po dobu 10-14 dní, nejlépe ráno na lačno v celkové denní dávce 100 g na 500 ml oblíbeného čaje.
 

Domácí dávkování

  • 1 rovná lžička glukpuru= 3 g, 
  • 1 rovná polévková lžíce glukopuru = 12 g.

 

Zdroj: Glukopur je přírodní hroznový cukr

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA CHOLESTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den.užívala jsem 2 roky lék SORVASTA ale v unoru jsem jej vysadila,protože jsem byla velice unavená a bolely mě svaly. Nyní mám cholesterol 6.5 /při užívání léku jsem měla asi 5.5/. Lékař mě řekl,že jiné léky na snížení špatného cholesterolu nejsou ,Máte někdo prosím zkušenost z jinými léky? A nabidl mě ,že bych mohla být vybraná do výzkumu,že se zkoumá nová řada leku . Název nevím,,nemáte někdo zkušenosti. Jsem hubená,jím celkem zdravě,,asi dědičné,jsem dost často vnitřně neklidná,,,užívám antidepresiva.Děkuji,za vaše rady a zkušenosti.Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Tomáštíková.

Dobrý den, jsem zděšená, užívám Sorvastu, bolí mě svaly, unavená jsem, že skoro nemůžu chodit. Doktorka mi zvýšila dávkování na čtyřnásobek, a to už vůbec nejde. Čtu tady, že hodně lidí má stejné zkušenosti. Tento lék mi tedy má zachránit život?

Zdroj: diskuze Léky na cholesterol

Použití pro lidi

Lékaři se čím dál tím více setkávají s pacienty, kteří používají při bolestech kloubů přípravek Alavis. Ten je ovšem určený pro koně. I když si pacienti přípravek pochvalují, veterináři se nedokážou shodnout na tom, zda je používání zvířecího léku lidmi vhodné, nebo ne. Ministerstvo zdravotnictví jeho používání nedoporučuje.

Problém nastává kupříkladu s dávkováním. Kůň váží přibližně 400 až 500 kilogramů, zatímco dospělý muž váží pětinu až sedminu této váhy. Někteří veterináři poukazují na to, že přepočet dávkování nemůže být přesný.

Dávkování dle recenzí:

V návodu je dávkování pro stokilového poníka a podle toho si respondenti vypočítali, jaká dávka odpovídá lidskému tělu. První dva týdny se bere dvojnásobná dávka, pak již standardní.

Dostupnost

Dostupný je bez receptu a je volně přístupný na internetu.

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky by hrozit neměly, jelikož složení léků je podobné jako u lidských.

Nevýhoda

Pro zvířata se dochucovadla nepoužívají, tudíž má tento přípravek velmi hořkou chuť. Lidé také mohou používat přípravek Apto-Flex, ale ten kvůli vyšší ceně není tak populární.

Ministerstvo zdravotnictví použití pro lidské pacienty nepředpokládá a nedoporučuje.

Zdroj: Alavis MSM

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI DÁVKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kanta Josef.

dobrý den měl bych zájem vyzkoušet alavis .mam začínajicí artrozu v rameni . mam 115 kilo . ale spíše me zajima jestli neni problem v tom že jsem měl před rokem lehkou mrtvici . tlak ,krev všechno v pořadku ,jen mi prostě praskla žilka. děkuji Kanta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Volně prodejná antiparazitika pro lidi

Dnešní parazité (ektoparazité i endoparazité) jsou čím dál častěji rezistentní na všeobecně užívané volně dostupné léky na odčervení (odčervovadlo pro lidi, léky na odčervení člověka). K dokonalému výsledku je tak třeba použít speciální přípravky s účinnou látkou, která míří přímo na určité druhy parazitů, tedy konkrétní „odčervovadlo“ pro lidi. Z tohoto důvodu je nutné laboratorní vyšetření, které určí konkrétní druh cizopasníka, a teprve potom lékař předepíše účinný lék s účinnou látkou.

Je rozdíl mezi preventivním odčervováním a léčebným. K preventivnímu odčervení lze zakoupit volně prodejné prostředky a k léčebným zákrokům je třeba prostředky na lékařský předpis. Jistotu odstranění parazitů budete mít pouze po koprologickém vyšetření a užívání účinného léku, který vám předepíše lékař.

ForBio

Studio ForBio nabízí kontroly pomocí špičkových zařízení, které včas odhalí všechna možná onemocnění, jimiž můžete trpět. V rámci prevence a diagnostických vyšetření provádí měření imunity, krevní testy i EKG. Patogeny jsou zjišťovány pomocí frekvenční analýzy, což se provádí švýcarským přístrojem F-SCAN Touch. Pro člověka je tato metoda zcela neškodná.

V tomto studiu dokáží nejenom odhalit příčinu obtíží, ale i navrhnout účinné řešení. Přístroj METATRON Clinical dokáže odhalit již raná stadia onemocnění. Jedná se o bezbolestné a neinvazivní vyšetření všech systémů lidského těla. METATRON Clinical je jediná NLS-diagnostika s certifikací pro lékařské účely, a to i pro Českou republiku. Toto studio můžete navštívit v Třemošné u Plzně.

Parazitex

Základem tohoto přípravku je kombinace speciálně vybraných rostlin. Obsažený vrcholák tříslovinný podporuje správné trávení a zažívání. Ořešák královský přispívá k obraně organismu proti externím agentům. Extrakt z kořene kurkumy vede k normální funkci jater a trávení.

Složení: ořešák královský (Juglans regia) – extrakt plod 150,0 mg, kurkuma dlouhá (Curcuma longa) – extrakt kurkumin 100,0 mg, česnek (Allium sativum) – extrakt alicin 50,0 mg, lapačo červené (Paul d´Arco, Tabebuia impetiginosa) – extrakt kůra 50,0 mg, papája obecná (Carica papaya) – extrakt plod 50,0 mg, pelyněk (Artemisia absinthium) – extrakt květ 50,0 mg, vrcholák tříslovinný (Terminalia chebula) – extrakt plod 50,0 mg, hřebíček vonný (Caryophyllus aromaticus) – extrakt poupě 30,0 mg, tymián obecný (Thymus vulgaris) – extrakt list 30,0 mg v 1 kapsli.

Dávkování: Dospělí by měli užívat 2 kapsle denně, děti od 3 do 15 let 1 kapsli denně po jídle, zapít tekutinou.

Upozornění: Extrakty jsou plněny do speciálních kapslí s enterosolventní úpravou, která zajišťuje, že se účinné látky uvolňují přesně tam, kde mají, a to v tenkém střevě. Kapsle proto nelze vysypávat, ale je nutné je užívat vždy celé.

Doporučuje se užívat tento doplněk stravy minimálně 30 dní.

Parazitex, stejně jako různé bylinky (například česnek), jsou prostředky, které lze užívat preventivně nebo k případnému odstranění dospělých jedinců, ale zpravidla nefungují na všechna vývojová stadia parazita.

Vermox

Vermox je určen k léčbě gastrointestinální infestace jedním nebo několika ze jmenovaných střevních parazitů: Enterobius vermicularis (roup dětský); Trichuris trichiura (tenkohlavec bičíkový); Ascaris lumbricoides (škrkavka dětská); Ancylostoma duodenale, Necator americanus (měchovci); Strongyloides stercoralis (hádě střevní); Taenia spp. (tasemnice).

Působí na většinu parazitů ve střevech. Problémem je, že se například škrkavka ve střevech jen namnoží a její larvy následně proniknou skrz střevní stěnu do celého těla. Napadají pak plíce, játra, mozek, oči. Na takovéto larvy je třeba použít látku albendazol, respektive lék Zentel. Jenom ten působí v celém těle, ne jen ve střevech.

Začervení škrkavkami se nazývá toxokaróza, správně larvární toxokaróza, a rozlišuje se na kočičí a psí. V laboratoři jsou schopni toto rozeznat.

Na roupy je v ČR k dispozici pouze přípravek Vermox. U dětí lze dávku po poradě s lékařem navýšit. Je nutno léčit všechny, kdo mohli s postiženým přijít do kontaktu, a to 2x po 2 týdnech. Možno zvýšit dávku Vermoxu podle hmotnosti.

Praziquantel pro lidi

Praziquantel je anthelmintikum ze skupiny chinolinových derivátů, působící proti tasemnicím a motolicím. Vyrábí se jako léčivo pro humánní i veterinární použití. Je znám především jako lék volby proti schistosomóze. Pro lidské použití není Praziquantel v ČR registrován. Ve veterinární oblasti se často vyrábí v kombinaci s jiným anthelmintikem, jako jsou například benzimidazoly, ivermektin či tetrahydropirimidiny, k docílení kompletního odčervení proti všem vnitřním červům. Řada přípravků obsahujících praziquantel je dostupných na českém trhu pro psy, kočky a koně.

Zdroj: Odčervení lidí

Je Iveremectin pro lidi bezbečný?

Léčba Ivermectinem představuje v současnosti (tj. ke dni 22.2.2021) experimentální léčbu bez dostatečného množství důkazů získaných metodami medicíny založené na důkazech a nelze ji považovat za součást náležitě odborné péče v léčbě pacientů s covidem-19.

Zdroj: Ivermectin pro lidi - vyjádření lékaře

Je svrab u psa nakažlivý pro lidi

Svrab se výjimečně může vyskytnout i u člověka při blízkém kontaktu s postiženým zvířetem. Může způsobit lokální kožní reakci, která však vymizí po přerušení kontaktu s nemocným zvířetem.

Zdroj: Prašivina u lidí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Válková

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP