Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MUZE MIT DITE PRI UPALU VYRAZKU

OBSAH

Doporučení

Rodiče mohou své dítě doma pravidelně vážit a měřit a tyto výsledky předávat lékaři. Velikost a hmotnost dětí je jiná u chlapců a u dívek, každé pohlaví má své vlastí měřítko.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Diskuze

V diskuzi LECEBNA DOBA UPALU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svetlana.

jak dlouhom teva lecba po upalu? dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lecebna doba upalu

Batole 18 měsíců

V tomto období se dítě zcela spřátelilo se slovem „ne“. Dítě v tomto období dosahuje výrazného skoku ve fyzickém vývoji. Je již mnohem jistější na vlastních nohách a miluje, když může lézt po nábytku. Dokonce ve chvíli, kdy se opravdu soustředí, dokáže kopnout do míče. Dítě si také umí udržet v paměti určitý objekt dlouho poté, co mu ho odstraníte z dohledu. V 18 měsících projevuje většina dětí širokou škálu emocí a chování, včetně radosti, zlosti, srdečnosti, průbojnosti a zvědavosti. Dítě používá 50 a více jednotlivých slov.

Zde můžete vidět, jak vypadá batole v tomto věku.

Zdroj: Batolecí věk

Poradna

V naší poradně s názvem ZAZVOR PRO DETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj potrebuju poradit muze rok a pul stare dite zazvorovy sirup nebo caj ze zazvoru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zázvor není bezpečný u malých dětí, protože je příliš agresivní na jejich rozvíjející se zažívací systém. V alternativní medicíně se zázvor používá k léčbě koliky a žaludečních problémů u dětí, ale v této věkové skupině to není považováno za bezpečné. Kromě toho byste neměla užívat zázvor, pokud kojíte. Zázvor může být bezpečný u dětí ve věku od dvou let. Zde už může být použit k léčbě mírných zažívací potíží a při bolestech hlavy. Nicméně, věk nemusí nutně znamenat, že zázvor bude bezpečný prostředek pro vaše dítě. Vždy se o bylinných lécích poraďte se svým dětským lékařem, protože byliny mohou způsobit nežádoucí účinky a představují riziko lékových interakcí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zazvor pro deti

Vitamín C

Vitamín C pomáhá snížit podráždění a svědění způsobené vyrážkou, protože obsahuje antioxidanty. Rozdrťte na lžíci tabletu s obsahem vitamínu C a nasypte ji do sklenice s trochu vody, tím utvoříte hustou pastu. Pastu pak naneste na vyrážku, ale dávejte pozor, abyste se nepoškrábali.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Diskuze

V diskuzi NECHCI DITE S VSV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nik.

Bohuzel diky pi doktorce mam dite s vsv podle me to moc dobre vedela a nechala to byt. Mela porad takove divne reci,kterym jsem nevenovala pozornost. Ani ve snu by me nenapadlo,ze me dite bude mit vsv ,je to strasna bolest,dite je vkojenaku a asi si ho nnikdy domu nevezmu,....nechci s nim celej zivot behat po motole a koukat jak do nej reznici rezou..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nechci dite s vsv

Co máme dělat, když miminko nechce jíst?

Jestliže miminko nechce jíst a je bez známek nemoci, tak ho nenuťte. Dítě se samo ozve, až bude hladové. V případě, že děťátko vykazuje známky nemoci, navštivte pediatra.

Zdroj: Čtyřměsíční dítě

Diskuze

V diskuzi PINTEREST NÁVOD NA RAGLÁNOVÝ SVETŘÍK PRO DÍTĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Prokopová.

Prosím o radu na kolik začít plést na 2leté dítě raglánový svetřík od krku děkuji Věra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pinterest návod na raglánový svetřík pro dítě

Studený obklad

Máte-li nutkání neustále se škrábat, položte na podrážděnou část pokožky studený obklad, čímž nejen zabráníte škrábání, ale zmírní se i nepříjemné pocity z vyrážky. Navlhčete čistý ručník nebo žínku ve studené vodě a přiložte jej na podrážděnou kůži. Studené voda bude odčerpávat teplo z vaší kůže, čímž bude eliminovat vyrážku a podrážděná kůže se uklidní. Studený obklad vás může odradit od škrábání i během spánku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCNÁ SLINIVKA U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

chci se zeptat z čeho muže mit pětilety ditě podražděnou slinivku. vyšlo nam to z vysledku krve bolesti břiška každy druhy den po dobu 14dni.nepřejida se ani mastny neji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příčin pankreatitidy u dětí je mnoho, ale nejčastěji to jsou tupá zranění břicha (abdominální trauma), například při srážce motorových vozidel, zneužití dítěte a domácí násilí, nehoda na kole, kde je břicho stlačeno řídítky a podobně. Mezi další příčiny pak patří různé systémové infekce, vrozené anomálie a pankreatobiliární onemocnění. Ve čtvrtině případů se na příčinu vzniku zánětu slinivky vůbec nepříjde.
Pankreatitida vzniká zablokováním nebo narušením sběrných kanálků a poškozením pankreatických acinárních buněk, což vede k aktivaci a uvolnění trávicích enzymů. Aktivované enzymy pak způsobují zvracení, zánět a potenciálně i nekrózu.
Akutní pankreatitida by se měla vyléčit za dva až sedm dní, přičemž léčba by měla být převážně založena na použití intravenózní hydratace, zmírnění bolesti a zklidnění střev.
I když se většina dětí spontánně vyléčí, mohou zde vzniknout akutní pseudocysty pankreatu. Ty menší s průměrem méně než 5 cm jsou léčeny pozorováním po dobu 4-6 týdnů. Pseudocysty pankreatu větší než 5 cm v průměru mohou vyžadovat chirurgické řešení.
Určitě zůstaňte v kontaktu s ošetřujícím lékařem a pravidelně sledujte slinivkové ukazatele v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemocná slinivka u dětí

Batole 16 měsíců

Toto období je charakteristické intenzivním rozvojem v oblasti motoriky, myšlení i řeči. Dítě umí nejenže dobře chodit, ale také běhat tam a zpátky, chodí po schodech oběma směry a udrží dobře rovnováhu. Věcem, které již dítě považuje za stabilní, dává jméno, ale ještě neumí předměty kategorizovat. Dítě používá 6–20 slov, některé děti umějí 20–70 slov. Dítě si prozatím pamatuje jen to, co ho zaujme a co mu připadá zajímavé. Děti si v tomto období rády hrají různé hry, například na schovávanou, a milují hračky, na kterých se dá jezdit. Umí se najíst lžičkou a napít z hrnečku.

Zde můžete vidět, jak vypadá batole tohoto věku.

Zdroj: Batolecí věk

Poradna

V naší poradně s názvem RYBÍ TUK Z NORSKA V OMEGAMARINE FORTE + se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Flekacova.

Chci se zeptat,jestli může uzivat 10 létě dítě omegamarine forte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano. Pro děti je rybí tuk velice prospěšný. Dávkování je stejné jako pro dospělé, jak je uvedeno na obalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Je vhodná omega marine forte plus pro děti

Charakteristika kojence

Kojenec je označení pro vývojové stadium dítěte ve věku 29 dnů až 1 rok. Takový pokrok, jaký dítě učiní v této době, už v pozdějším věku nikdy neudělá. Dítě se vyvíjí a získává mnoho schopností a dovedností – umí otáčet hlavičku, uchopuje předměty ve svém okolí, převaluje se z jedné strany na druhou, umí vzpřímit hlavičku, samostatně sedí, vnímá všemi smysly, chápe prostorové vztahy, leze po čtyřech a nakonec i chodí. Rozvíjí se u něj řečové schopnosti. Dítě se také se v rámci rodiny socializuje.

Zdroj: Batolecí věk

Poradna

V naší poradně s názvem KVASNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím o informaci, kolik může dítě denně snist kvasnic... syn má pět let a je schopen spořádat i půl kostky denně. .. Děkuji předem za odpověď. J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Půl kostky droždí pro malé dítě denně je v pohodě. Když mu to podle Vašeho soudu prospívá a jí to dobrovolně, tak v tom klidně pokračujte.

Zdroj: diskuze Kvasnice

Charakteristika batolete

Batoletem označujeme dítě od jednoho roku do tří let. V tomto období dochází k zajímavému rozvoji. Dítě začíná lézt, chodit, mluvit, začíná rozeznávat blízké osoby. Odliší od sebe tvary, obrázky i hračky. Jeho myšlení se posune od senzoricko-motorického k symbolickému. Nastává prudký rozvoj řeči – zatímco po prvních narozeninách batole používá obrazných slov jako haf-haf či bum-bum, ve třech letech se dítě naučí mluvit natolik, že zvládá skloňování, časování a dokáže sestavit jednoduchou větu.

Zdroj: Batolecí věk

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ LISTY VÁNOČNÍHO KAKTUSU ČERVENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

konce listů mají červebnohnědou barvu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Vánoční kaktus preferuje stanoviště s jasným, ale nepřímým světlem. Jeho vystavení na plné slunce může způsobit, že segmenty listů změní barvu na tmavočervenou. Je to důsledek úpalu rostliny.
Změňte kaktusu stanoviště. Pokud máte zahradu, dejte ho na léto ven, nejlépe ho pověste na severní stěnu. Do konce září se o něj nemusíte vůbec starat. Stačí mu voda ze vzduchu a ta co naprší. Pokud jste spokojen s jeho velikostí, tak nepotřebuje ani žádné hnojení. Venku si bude si připadat jako ve své domovině a bohatě vám pokvete. Záčátkem podzimu ho ukliďte domů.

Zdroj: diskuze Proč listy vánočního kaktusu červenají

Kdy za lékařem

Pokud rodiče zjistí, že je jejich dítě mnohem menší než jeho vrstevníci, měli by navštívit lékaře. Možným příznakem jsou také zvláštní rysy postavy, patří mezi ně krátké ruce a nohy, kulatá hlava a velké břicho. Dospělý člověk by měl vždy s lékařem konzultovat určité svalové poruchy a zvýšenou tvorbu tuku v těle.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Diskuze

V diskuzi PRÁŠKY PROTI SPERMII PRO MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Jmenuji se Martin Chrzaczsz a planujeme z přitelkyni dítě ale já mám špatne spermie tak chci poradit jestli byti pražky pomohli a kolik stojej děkuji Chrzaczsz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prášky proti spermii pro muže

Ovesné vločky

Vyrážku nejvíce zklidní asi dvacetiminutová koupel ve vlažné vodě s hrstkou ovesných vloček. Nejvhodnější je lázeň s příměsí koloidních vloček, ty jsou k dostání v lékárnách, ale můžete používat i normální ovesné vločky. Koloidní ovesné vločky jsou ve formě jemného prášku, který neucpe odtok vaší vany. Pokud použijete normální ovesné vločky, odstraňte oves například pomocí cedníku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Diskuze

V diskuzi ALERGIENA CITRON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava.

prosim , proc je dokazana alergie na ořechy , když od narozeni dite ma atopicky exem a nikdy ořechy a kokos ještě nejedlo a matka nemá problém s jezenim orechu a kokosu ? budu rada za odpověď . dite se leci masti s kortikoidy .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergiena citron

Jak máme zabavit čtyřměsíční dítě?

Čtyřměsíční dítě lze zabavit nejrůznějšími hračkami, zejména těmi, které při dotyku vydávají zvuky. Velice vděčnými hračkami jsou proto různá chrastítka. Čtyřměsíční miminko již dokáže držet chrastítko v ruce, může tedy trénovat úchop. Rovněž už umí cíleně plácat do hraček zavěšených například nad postýlkou. Všechny tyto činnosti ho na určitou dobu zabaví. Miminko se na jedné straně učí, na druhé straně se unavuje. Následně potřebuje spánek, aby získané informace a zážitky vstřebalo. Hračky by se měly střídat a měly by být rovněž z různých materiálů (umělohmotné, plyšové a podobně), aby je miminko mohlo poznávat. Rodiče se samozřejmě musí smířit s tím, že miminko dává vše do úst, která pro něj představují prostředek poznávání okolního světa.

Zdroj: Čtyřměsíční dítě

Jak poznám, že dítě pije příliš mnoho nebo příliš málo mléka?

Mějte na paměti, že množství mléka, které dítě vypije v každém konkrétním krmení, se liší stejně jako množství jídla a pití, které dospělý zkonzumuje během dne. Dítě nebude pít stejné množství mléka při každém krmení.

Faktory způsobující překrmování:

  • Rychlý průtok láhve. Vždy použijte láhev s nižším průtokem.
  • Krmení z láhve by mělo být pravidelné. Nekrmte dítě pokaždé, když udělá nějaký zvuk.
  • Miminka mají velmi silnou potřebu sát a být přitom s matkou (sání je pro dítě uklidňující). Dítě si samo řídí tok mléka z prsu, ale většinou nedostane více, než potřebuje. Při pití z láhve nedochází k regulaci.

Co dělat v případě, když dítě nemá dostatek mléka:

  • Pokud dítě konzumuje výrazně méně mléka, než je průměrné množství, je možné, že ho potřebuje odstředit. Odstředění se doporučuje zvláště pro kojence, kteří se právě učí pít z láhve.
  • Buďte trpěliví, snažte se dítě uklidnit, ujistit ho, že je vše v pořádku, i když není s matkou, ale s vámi.
  • Pokud je vám divné, že dítě mléko nevyžaduje, uvědomte si, že některé děti dokážou spát celou noc (po dobu 8 hodin), aniž by potřebovaly jídlo a mámu.
  • Dávejte pozor na mokré (promočené) pleny a přibývání na váze.
  • Dbejte na správné množství mléka.

Zdroj: Kolik mléka potřebuje kojenec

Co máme dělat, když se miminko v noci často budí?

Miminko se může budit kvůli nedostatku potravy. Je dobré se o tomto problému poradit s pediatrem. Na vině mohou být i noční koliky.

Zdroj: Čtyřměsíční dítě

Co dělat, když dítě zvrací žluté hleny?

Když dítě vykazuje známky zvracení a vyplivne žlutý hlen, rodiče by měli okamžitě provést následující kroky:

  1. Položte dítě na bok a otočte hlavu dítěte na jednu stranu, aby nedošlo k udušení zvratky. Poté pomocí gázy očistěte zvratky z úst a hrdla dítěte a poté z nosu dítěte;
  2. Jemné poplácání po obou stranách zad, abyste snížili strach a pláč, pomozte dítěti zbytek vyzvracet;
  3. Použijte žínku namočenou v teplé vodě, otřete dítěti obličej a krk, převlékněte jej, pokud jsou na oblečení přítomny zvratky;
  4. Když se dítě uklidní, dejte mu napít teplé vody nebo teplého rehydratačního nápoje, který připravíte z 8 čajových lžiček cukru a 1 lžičky kuchyňské soli, které necháte rozpustit v 1 litru převařené vody a doplníte šťávou ze 2 pomerančů nebo grepů. Děti užívají 125 až 250 ml tohoto roztoku za hodinu.;
  5. Podávejte dítěti mléko pomalu a poté dítě uložte ke spánku;
  6. Nepodávejte dítěti svévolně léky proti zvracení.

Zdroj: Dítě zvrací žluté hleny

U nemocných dětí

  • Vysoká horečka. Když má dítě dlouhotrvající horečku, tělo vytváří aceton.
  • Zvracení. Pokud dítě několikrát zvracelo, vyloučilo přebytečné cukry a dochází ke spalování rezervních tuků, čímž vzniká aceton.
  • Zánět hltanu. Kvůli nepohodlí, které způsobuje, brání dítěti jíst jídlo nebo má nechutenství způsobující dlouhodobé hladovění.
  • Dětský diabetes. Nízká hladina glukózy v krvi se může objevit v důsledku obvyklého zpoždění v době jídla. Na druhou stranu u diabetu 1. typu může hladina glukózy v krvi stoupnout kvůli nedostatku inzulinu v jeho těle.

Zdroj: Aceton v moči u dětí

Prevence

Růst dětí je do značné míry určen geny a je ovlivněn hormony, výživou a psychosociálními faktory, čímž je předurčena jen malá možnost prevence.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP