Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKE PRASKY OD BOLESTI PRO PSA

OBSAH

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Příznaky dermatographie

Příznaky dermatographie zahrnují:

  • zvýraznění zarudlých šrámů;
  • otok;
  • zánět;
  • svědění.

Příznaky se objevují během několika minut a mohou trvat až půl hodiny. Ve vzácných případech může dojít k pomalejšímu vývoji dermatographie, která pak trvá několik hodin až několik dní.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Poradna

V naší poradně s názvem HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den,léčím se s revmatoidní artritidou 2stupně,bolí mě i velké klouby ,chodím s bolesti,je mi 75let,snažím se být většinou v pohybu,tak jak je to možné.Je li to možné, prosím o radu,jaké mazání z hřebíčku bych mohla užívat proti bolesti kloubů.Předem Vám velice děkuji za odpověď.S přáním dobrého zdraví i pro Vás Věra Bělovská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hřebíček je mimo jiné účinný i při léčbě kloubních poškození. Dokáže tišit různé druhy revmatických bolestí.
Analgetický účinek tohoto přírodního léku je do značné míry vysvětlen jeho protizánětlivými vlastnostmi. Protizánětlivého působení hřebíčku je dosaženo díky obsahu látky Eugenol. Protizánětlivé působení hřebíčku hraje zásadní roli v jeho schopnosti tišit bolest. Totéž platí pro jejich schopnost podporovat hojení lokálních poranění a jejich zjizvení. Tyto vlastnosti pochází hlavně z eugenolu obsaženého v těchto sušených pupenech hřebíčku. Eugenol je také hlavní aktivní složkou hřebíčku. V hřebíčkovém esenciálním oleji ho najdete okolo 75 %.

Podle mnoha studií o vlastnostech eugenolu bylo prokázáno, že tento fenol působí protizánětlivě. Ve skutečnosti působí tak, že snižuje zánětlivé reakce v poškozených tkáních. Inhibuje také produkci několika prozánětlivých biomarkerů.
Hřebíčkový esenciální olej musí být velmi koncentrovaný, aby byla zajištěna skutečná účinnost léčby.

Dávkování a použití hřebíčku
Pro použití hřebíčku se doporučuje užívat 3 šálky nálevu denně. K výrobě nálevu je nutné vyluhovat pro každý šálek dva hřebíčky. Pro použití bio silice je nutná koncentrace 0,011% pro dosažení lepší protizánětlivé aktivity. Jeho vnitřní příjem a dávkování by však měl předepisovat pouze odborník, lékař specializující se na fytomedicínu.

Buďte opatrná, užívání hřebíčku může u některých lidí způsobit nežádoucí účinky. Nejběžnější jsou: pocity pálení a zvýšené riziko krvácení. Může také způsobit alergickou reakci. Ve velmi velkém množství může být esenciální olej toxický jak vnitřně, tak lokálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky nebenzodiazepinových hypnotik

U produktu Rebound: nespavost, bolesti hlavy, závratě, nevolnost, potíže s polykáním nebo dýcháním, objeví se nebo se zhorší deprese, sebevražedné myšlenky.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi RIKTA A ESMIL 1A se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Zkuste nový terapeutický přístroj kvantové medicíny RIKTA ESMIL 1A místo prášků a chemických léků, copak Vám to není divné, že berete prášky na to a tamhleto a nic vám to nepomáhá? Copak jste ještě neprokoukli ten bysnys farmagigantů, kteří to na Vás chrlí horem spodem tuny chemikálií, které pak podněcují rakovinotvorné buňky k rozvoji? Antibiotika, halucinogeny, prášky prášky prášky.
A přitom Vás RIKTA zbaví bolesti velmi rychle bez vedlejších účinků na zažívací ústrojí. V pohodlí domova. Bez čekání v přeplněných ordinacích.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze RIKTA a ESMIL 1A

Nespavost

Myšlenka, že nějaká pilulka může okamžitě vyřešit naše problémy se spánkem, je velmi lákavá. Ale prášky na spaní nevyléčí základní příčinu nespavosti. Ve skutečnosti může v dlouhodobém horizontu vzniknout problém ještě horší.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den.
Užívám lék Xarelto. Mám artritidu. Mohu užít při bolesti Tramadol Mylan? Nebo jaké léky na velkou bolest mohu?

Děkuji JH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto a Tramadol Mylan by společně neměly dělat žádné komplikace. Tramadol Mylan je k dostání jen na lékařský předpis, takže informujte předepisujícího lékaře o tom, že užíváte Xarelto, aby mohl rozhodnout o nejlepší variantě přímo pro vás. Z volně prodejných léků na bolest nesmíte společně s Xareltem užívat nesteroidní antirevmatika, to je například kyselina acetylsalicylová, ibuprofen, naproxen, diklofenak a indometacin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Antidepresiva používaná jako prášky na spaní

FDA neschválila antidepresiva pro léčbu nespavosti. Nicméně někteří lékaři věří, že nespavost souvisí s depresí. Stejně jako u všech léků na deprese, je i zde významné riziko sebevražedných myšlenek nebo zhoršení deprese, a to zejména u dětí a dospívajících.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi OPERACE MOZKU PRASKLÁ CEVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den mam kamarádku praskla jí cevka v mozku v uterý ji čeká operace bojím se o ni nevím jaké nebezpečí muže operace přinést.Chtěla bych se zeptat jestli je někdo koho potkalo něco takového.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marková Hana.

Jaké nebezpečí hrozí kdyz praskne čeká v hlavě? Jak se to léčí děkují

Zdroj: diskuze Operace mozku prasklá cevka

Kognitivní behaviorální terapie vs. prášky na spaní

Nedávná studie na Harvard Medical School zjistila, že kognitivně behaviorální terapie, včetně relaxačních cvičení, a přechod na správné návyky spánku byly účinnější v léčbě chronické nespavosti než užívání léků na nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE U DOSPĚLÉHO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf kuncl.

měl jsem potíže se žlučníkem a se žlučníkovými kamínky.po
návratu jem drřel dost přísnou dietu.Přesto se mně objevila žlutá stolice.Bolesti žaludku nemám ani stolice neni bolestivá.Jaké mohu použít léky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Místo léků a přísných diet zkuste normální vyváženou stravu. Ráno 100 gramů ovesných vloček do 250 g nízkotučného kefíru, který může být oslazen lžičkou medu. K obědu kuřecí steak s rýží a nealkoholické pivo. K večeři pak pečené libové maso s vařeným nebo pečeným bramborem a s nějakým zeleným salatem v citronové šťávě. Mezi těmito hlavními jídly dávejte svačiny (jogurty, ochucené tvarohy, ovoce). Důležité je také se správně hýbat, aby strava mohla správně procházet zažívacím traktem, proto během dne udělejte několik dřepů, snažte se dosáhnout si na špičky s nataženýma nohama a udělejte několik cviků na zpevnění břicha. Toto vám pomůže více než další chemie prostřednictvím nových léků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlutá stolice u dospělého

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky mohou být závažné, včetně prodloužené ospalosti následující den, zmatenosti a zapomnětlivosti.

Vzniká tolerance na užívané léky, to znamená, že si budete muset vzít větší dávku léku na spaní, což může vést ke zvýšení nežádoucích účinků a k závislosti na lécích. A to se opět projeví nespavostí.

Při dlouhodobém užívání prášků na spaní vznikají dokonce abstinenční příznaky. Jestliže přestanete léky náhle užívat, můžete mít abstinenční příznaky, jako je nevolnost, pocení a třes.

Lékové interakce. Pokud užíváte současně s prášky na spaní další léky, může dojít k výskytu nežádoucích účinků, což je velmi nebezpečné, převážně se to týká léků proti bolesti hlavy a sedativ.

Pokud potřebujete přestat užívat léky na spaní, může být někdy nespavost ještě horší než před užíváním těchto prášků na spaní.

Mezi časté nežádoucí účinky patří bolesti hlavy, bolesti svalů, zácpa, sucho v ústech, ospalost během dne, potíže s koncentrací, závratě, nestabilita a opakovaná nespavost.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Bez vyřešení skutečné příčiny bolestí kloubů nepřináší aplikace kortikoidů nebo léků a mastí na bolest trvalé výsledky. Ve skutečnosti jsme nemocní a otrávení z jídla, které jíme, a jen užíváme léky na potlačení příznaků takovéto otravy. Pro trvalé vyléčení je nezbytné odstranit příčinu této bolesti. Příčinou vzniku bolesti kloubů jsou určité potraviny v naší stravě, způsobující chronické zánětlivé autoimunitní reakce těla, které poškozují naše vlastní tkáně, což se projevuje právě bolestí. Používám testy a měření, které určí, jaké konkrétní potraviny Vám tyto záněty v těle vyvolávají. Poradím, jak si upravit stravu, abyste se bolestí kloubů sami trvale zbavili. Kontakt 608 155 338.

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Nežádoucí účinky Rameltonu

Závratě, zhoršení příznaků deprese; neměl by být používán u pacientů s těžkým poškozením jater.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ JSOU PŘÍČINY ŽLUTÉ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Derynk.

už několik let trpím bolesti břicha , a mám žlutou stolici .Ošetřující lékař mi říká že je to od moč. měchýře. Napsal mi algifen. Jinak se mnou nic nedělá . Několikrát jsem byl v nemocnici a tam mi říkali že je to od páteře. Nevím co mám podniknout aby jsem se zbavil bolestí. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte jít ke specialistovi. Na páteř je to ortoped a na močový měchýř je to urolog. Teprve po vyjádření těchto lékařů se uvidí jak dál postupovat. Pokud tito lékaři nenajdou příčinu vašich bolestí, tak zbývá lékař hepatolog, který se bude soustředit na vaše játra a s tím související žlutou stolici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaké jsou příčiny žluté stolice

Pokyny pro použití léků na spaní

Pokud se rozhodnete vyzkoušet prášky na spaní, poraďte se se svým lékařem a dbejte níže uvedených pokynů.

Informujte lékaře o dalších lécích, které užíváte, včetně léků na předpis, jako jsou léky proti bolesti a alergii, stejně tak o bylinných doplňcích. Kombinace léků mohou být totiž velmi nebezpečné.

Zjistěte si konkrétní pokyny pro snížení a/nebo ukončení používání. V některých případech může zastavení léčby způsobit nepříjemné vedlejší účinky, a to i rebound insomnie.

Léky na spaní mohou mít vážné nežádoucí účinky na lidi se zdravotními problémy, jako je vysoký krevní tlak, problémy s játry, glaukom, deprese a dýchací obtíže.

Zeptejte se na všechny podrobnosti při zahájení léčby nespavosti.

Berte jen jeden prášek na spaní, a to když budete mít dostatek času na spánek (sedm až osm hodin). V opačném případě se můžete následující den cítit velmi ospale.

Pozorně si přečtěte příbalový leták, který je dodáván s léky. Věnujte pozornost potenciálním vedlejším účinkům.

Nikdy nepijte alkohol, když si vezmete prášek na spaní. Alkohol nejenže naruší spánek ještě více, ale může ovlivnit i vaše bezpečí.

Nikdy neřiďte auto nebo neobsluhujte stroje po užití prášku na spaní. To je zvlášť důležité, pokud teprve začínáte užívat léky na spaní, nemůžete totiž vědět, jaký budou mít na váš organismus vliv.

Postupujte podle pokynů, začíná se s velmi malou dávkou, která se postupně zvyšuje podle předpisu lékaře. Zjistěte si, zda byste měli užívat své léky s jídlem nebo bez jídla. U některých léků je třeba vyhnout se určité potravině.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi BOLEST PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Nanárová.

Dobrý večer mám pořád bolesti v patách beru na bolest prášky recosa a vůbec to nepomáhá,také mám ortopedické vložky do bot a je to horší už jsi nevím řady děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest paty

Melatonin jako pomoc spánku

Melatonin je přirozeně se vyskytující hormon, jehož produkce se zvyšuje v noci a navozuje tak přirozený spánek. Jeho podávání se osvědčilo u lidí, kteří cestují mezi pásmy, a u lidí s nočními směnami. V ČR je schválen lék Cirkadin POR TBL PRO 21 X 2 MG.

Zdroj: Prášky na spaní

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM KATETR A S NÍM DALŠÍ PROBLÉMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Kaššay, Ing..

Již 14 měsíců mám katetr a to není nic příjemného. Často mne bolí v pravé části v podbříšku a kontrolou penisu mi bylo zjištěna bílá pěna. Vyčistil jsem si to. Také mi byla vyměněna spojovací trubice se sáčkem. A od té doby jsem měl moč červenou. Nevím jak se zbavit bolesti a krve v moči a bolesti v podbříšku Prosím poraďte mi. Jsem 1939 ročník.
Poznámka : Email je na mne - manželku, ale text byl napsán s manželem Josefem Kaššayem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sám se krve v moči nezbavíte. Musíte ke svému lékaři a sdělit mu jaké máte obtíže. Lékař provede revizi a zahájí léčbu bolesti v podbřišku. Může jít o zánět v močových cestách, který se může dále zhoršovat. Proro neodkládejte návštěvu u lékaře a jděte tam co nejdříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a bíli povlak na penisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP