Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BABSKÉ RADY NA ZÁNĚT MAZOVÝCH ŽLÁZ

OBSAH

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi AKNÉ V OČÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub.

dobry den je mi 15 let sem v pubertě a nečekaně se mi udělalo akné vedle spojivek puvodně jsem si myslel že mám zanět spojivej ale postupně se mi vytvořil v dolním vičku vaček...=/ poradte mi prosím vas co stím už si nevím rady a mám to už asi 4 den je to opuchlé a palí to =(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča.

To asi nebude akné ale ječné zrno,to je zánět řasových žláz. Bohužel se toho zbavíš jen zákrokem,který je bolestivý,sama mám zrno taky často.Ale zákroku se bojím

Zdroj: diskuze Akné v očích

Zánět středního ucha

Zánět středního ucha neboli otitida je jednou z nejčastějších dětských nemocí. Projevuje se bolestí ucha, teplotou až horečkou a obvykle vede k návštěvě pohotovosti (neboť propuká nejčastěji v noci a jeho průběh je velmi rychlý). Pro pochopení vzniku zánětu středního ucha a důvodu, proč je jeho výskyt výrazně vyšší u dětí než u dospělých, je vhodné seznámit se zevrubně se stavbou ucha.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ POKOŽKY HLAVY A PUCHÝŘKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, četla jsem váš článek a dá se říct,že už jsem vyzkoušela snad všechno. Mám lupy už léta,ale daleko víc mě trápí, že asi 2 měsíce mě svědí pokožka hlavy a v hlavě mám takové malé puchýřky,jako bych byla poštípaná. Doma žádnou havět nemáme a nemůžu se toho zbavit.Na kožním mi dali nějaké sérum alpicort,jestli to píšu správně a svědí to pořád.Mám pocit, že se z toho zblázním.Nemáte tam nějakou radu? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lucie, pokorně požádejte svého lékaře o předepsání léku Claritine na to nepříjemné svědění a dále prosím setrvejte v aplikaci Alpicortu. Lékař, který Vám ho předepsal Vaše onemocnění viděl a mohl podle projevů stanovit správnou diagnózu. To se po diskusním fóru udělat lépe nedá. Je nesmírně důležité, abyste po nanesení Alpicortu na pokožku hlavy provedla také její mazáž konečky prstů po dobu 3 minut!!! Tímto lépe odstraníte maz z vlasových folikulů a mazových žláz. Tento přebytečný maz může způsobovat ony nepříjemné puchýřky, o kterých píšete. Účinek se zpravidla nedostaví hned, ale je třeba v léčbě poctivě a pravidelně pokračovat až do vymizení příznaků. Alpicort aplikujte každý den večer před spaním a po vymizení příznaků ještě pokračujte v intervalu 2 krát týdně. Kdyby i přesto tato léčba nepomohla, tak zkuste ambulantní konzultaci svého problému s jiným kožním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění pokožky hlavy a puchýřky

Babské rady na zánět středního ucha

Při zánětu středního ucha použijte šťávu z netřesku. Postup je následující: utrhne se šťavnatý lísteček netřesku a šťáva se přímo vymačká do ucha. Výborný je i octan hlinitý. Na zánět středního ucha babské rady dále doporučují třeba stroužek česneku (tedy všestranný přírodní zázrak s antibiotickými účinky), který velmi dobře dezinfikuje.

Zdroj: Zánět středního ucha

Poradna

V naší poradně s názvem ZANET ŠLACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den.chtěla by sem se zeptat mam zánět slach na leve noze u kloubů. Mužů to lecit aji visnovou masti? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ne, zánět šlach se nedá léčit višňákem. Se zánětem šlach je třeba obrátit se na ortopéda, který určí protizánětlivé léky a doporučí vhodnou rehabilitaci. Po domácku můžete zánět šlach léčit pomocí Apo-ibuprofenu a klidového režimemu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet šlach

Zánět mazových žláz

Zánět mazových žláz neboli sebaceózní adenitida se projevuje drobnými červenými pupínky nebo se objevují větší splývající hrbolky, které se vyskytují na obličeji nebo genitáliích a mohou způsobovat bolest nebo svědění. Mazové žlázy produkují kožní maz, který chrání pokožku před působením vnějších vlivů. Přesná příčina nemoci není známá, na jejím rozvoji se nejspíše podílí sluneční záření, hormonální vlivy a působení imunitního systému. Infekce je v rozvoji choroby vyloučena.

Léčba ve většině případů spočívá v místním podávání léků v podobě mastí či gelů. V prevenci se někdy uplatňuje ochrana proti slunečnímu záření. Pokud není zánět léčen, může se rozšířit na další mazové žlázky a způsobit vznik větších bolestivých ložisek.

Zdroj: Hidrosadenitis - zánět potních žláz

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA XORIMAX 250GR NA ZÁNĚT MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Košťál Jan.

Užívám Warfarin 3 mg,mohu užívat Xorimax 250 gr. na zánět močového měchýře ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Xorimax (Cefuroxim axetil) jsou k dispozici jen na lékařský předpis a lékař, který vám je předepsal, určitě zvážil rizika spojená se společným užíváním. Xorimax posiluje účinky Warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Možná budete potřebovat častější sledování INR po zahájení léčby Xorimaxem nebo vždy, když je léčba ukončena, a v případě potřeby je třeba provést odpovídající úpravy dávky Warfarinu. Pokud se u vás vyskytne neobvyklé krvácení nebo modřiny nebo pokud máte jiné příznaky krvácení, například závratě, měl byste okamžitě vyhledat lékařskou pomoc. Je důležité informovat lékaře o všech dalších lécích, které užíváte, včetně vitaminů a bylin. Nepřestávejte užívat žádné léky bez předchozího rozhovoru s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Xorimax 250gr na zánět močového měchýře

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČÁKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marťas.

Zánět močáku mě trápil docela dlouho. Dělám v dost chladném prostředí a problémy s močákem jsem míval hodně často. Pokaždé jsem dostal antibiotika. Pak mi kdosi v práci poradil Probilact. Co jsem ho začal brát, nevím, co to zánět je. Bomba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Dlouho jsem nevěděl, jak na zánět močových cest. Stačilo se trochu nachladit a hned jsem měl problémy. Preventivně jsem si dával brusinky nebo různé preparáty s nima. Ale když už se zánět rozjel, skončil jsem doma na antibiotikách. Jednou jsem dokonce musel i do špitálu. Tam mi výborně poradili. Ošetřující doktor mi řekl o probiotikách. Za zkoušku prý nic nedám. Vyzkoušel jsem Probiolact a už víc než půl roku mám od zánětu pokoj.

Zdroj: diskuze Zánět močáku

Jak léčit váček u zubu u dětí

Pokud se po ošetření bolavého zubu vytvoří váček u dítěte s prvními zuby, je nutné ho odstranit. Příčinou tvoření váčku je jen a jen zubní kaz. Jestliže je pod dočasným zubem zánět, je opravdu lepší ho vytrhnout, aby se nestal zdrojem infekce pro zárodek stálého zubu. Důležitá je správná dentální hygiena.

Zdroj: Babské rady na zubní váček

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT OKOSTICE ZUBU A ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den už 14 dni mám zánět okostice v dasni můj zubar mi první uřízl dasen vyčistil druhý den mi zub vytrhl a třetí den jen drenoval ale bolest je nevidrženi točí se mi hlava bolí mne spánek ucho spatne se mi dícha

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět okostice zubu a zánět dásní

Babské rady na zánět zubu

Zánět zubu je velmi bolestivé onemocnění, které do ordinací zubních lékařů přivede i ty, kteří se jim jinak vyhýbají. Zánět bývá způsoben zubním kazem. Jediné, co v tomto případě můžete udělat, je navštívit stomatologa. I v případě samotných příznaků zubního kazu (lokální zvýšená citlivost na některé druhy potravin a nápojů, například na teplé či studené, sladké nebo kyselé), byste se měli co nejdříve objednat do stomatologické ambulance, aby vám mohl být zubní kaz co nejdříve ošetřen, a tak se předešlo riziku rozvoje bakteriálního zánětu a vzniku zubního váčku. Důležitou součástí prevence je rovněž dentální hygiena, stejně jako vyvarování se nadměrné konzumace pochutin s vysokým obsahem cukru, což platí jak pro pokrmy, tak pro nápoje.

Při ostré bolesti pomohou analgetika, studené obklady, výplachy chladným výluhem heřmánku. Ale toto je jen dočasná pomoc, návštěva u stomatologa bude nezbytná.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Zánět ucha jsme u naší Verunky vyléčili cucáním Bactoralu. Poradila nám ho jedna maminka ve školce. Její malé Bactoral taky pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stázka.

Zbavit se zánětu ucha = cucat Bactoral. Je to jednoduchá rovnice.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Jak si sám vyléčit zánět středního ucha?

Při bolesti ucha může ke zmírnění zánětu pomoci přikládání studených obkladů za ucho, odtékání sekretu ze středouší Eustachovou trubicí vypomůžeme zvýšenou polohou hlavy při spaní. Babský recept – vkládání stroužku česneku do ucha – není odborníky příliš doporučován (účinky česneku nejspíš neproniknou za bubínek, hrozí komplikace s vyndáváním stroužku, případně poleptání zvukovodu).

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Dovoluji si všem doporučit Bactoral. Byla jsem mile překvapená, jak díky němu a bez antibiotik, naše malá zdolala zánět ucha. Kdybych to neviděla, asi neuvěřím.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDÍCÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mám zánět sedaciho nervu. Cvičení injekce nepomahaji a tabletami jsem presynena Muže mi někdo poradit.??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět sedícího nervu

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi AKUTNÍ ZÁNĚT SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,

již.po druhé jsem prodělal akutní zánět slinivky.Příčina neznámá pouze vím že nemám žlučník.Prosím o radu jak předejít dalšímu zánětu.

Předem děkuji Petr

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akutní zánět slinivky

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na zubní váček

Zubní váček je drobný útvar vznikající v dutině ústní, konkrétně v oblasti kořenového kanálku zubu. Z babských rad na zubní váček můžete zkoušet cokoli, stejně skončíte u lékaře, který provede endodontické ošetření, které se provádí s cílem vyčištění vnitřního prostoru zubu od bakterií při jeho současném uzavření, aby se do něho nemohly dostat další bakterie. Ošetření je pacienty vnímáno jako velmi nepříjemné, není však vyloženě bolestivé. Na žádost pacienta je možné provést ošetření v lokální anestezii (do dásně se píchne injekce s analgetikem). Při šetření se provádí nejen čištění kanálků, ale také jejich rozšíření. Bakteriemi napadená dřeň se ze zubu odstraní a nahradí speciálním materiálem, kterým se kanálky utěsní.

V případě rozsáhlého zánětu, kdy se stav nezlepšuje, bývá nutná antibiotická léčba. V krajním případě si pak může zánět vyžádat extrakci – vytržení zubu.

Prevence zubních váčků vychází z důsledné hygieny dutiny ústní, jde tedy o pravidelné čištění zubů minimálně dvakrát denně. Dále je nutné používat mezizubní kartáčky nebo dentální nitě, aby se odstranily zbytky potravy (které mohou způsobit zubní kaz) z prostor, kam není možné se s běžným kartáčkem dostat.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Hlavní příčiny zánětu dásní

Zánět dásní způsobuje nedostatečná ústní hygiena. Mezi rizikové skupiny patří hlavně těhotné ženy, špatně kontrolovaní diabetici, osoby užívající orální antikoncepci, kortikoidy či některé speciální léky. Neléčený zánět dásní se časem rozvíjí v závažnější onemocnění, v takzvanou parodontitis (lidově parodontóza), která je příčinou úbytku kosti kotvící zuby a následně vede až k jejich ztrátě. Zánět dásní způsobují bakterie, které se hromadí v ústech a vytvářejí zubní plak, což je tenká vrstva, která přilne na povrch zubů. Není-li zubní plak pravidelně odstraňován, postupně ztvrdne a změní se v zubní kámen. Ten pak dráždí dáseň a poskytuje větší prostor pro růst bakteriální infekce. Je-li onemocnění dásní zachyceno v počáteční fázi, lze jej úplně vyléčit. U neléčeného pacienta však zubní kámen postupně roste a dráždí okolní dáseň, která reaguje ústupem. Počáteční zánět tak vyústí v parodontitidu, kde společně s dásní ustupuje i kostěné lůžko zubů, které se působením bakterií postupně rozkládá a následně dochází ke ztrátě zubů.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP