Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CIM SE LECI HELICOBAKTERIE

OBSAH

Léčivé účinky česneku

Česnek má přímo neuvěřitelné a mnohokrát studiemi ověřené léčivé účinky.

  1. Ze všeho nejlépe česnek zlepšuje krevní oběh, protože rozšiřuje a čistí cévy od vápenatých usazenin. Také dobře srovnává krevní tlak, ten vysoký snižuje a naopak nízký tlak zvyšuje a to tím, že stimuluje přímo srdeční sval. Dále česnek zlepšuje tvorbu červených krvinek a pomáhá při arterioskleróze.
  2. Česnek také působí proti bakteriím a na záněty, je tedy účinný jako antibiotikum i jako antiseptikum. Dokonce pouhé jeho výpary dokážou ničit mikroby.
  3. Česnek dále desinfikuje zažívací trakt (žaludek i střeva). Ve střevech dále česnek zlepšuje průchod potravy, jejich peristaltiku a změkčuje stolici. Dále ve střevech česnek obnovuje stabilitu střevní mikroflóry a vyhání ze střev parazity, jako jsou roupy, červy, hlísty, škrkavky nebo tasemnice.
  4. Česnek pozitivně ovlivňuje hladinu cukru v krvi, takže je vhodný tam, kde je cukrovka.
  5. Česnek celkově stimuluje organizmus a také podporuje tvorbu ženský i mužských pohlavních hormonů a podporuje tak sexuální potenci, jako oblíbené afrodiziakum.
  6. Česnek léčí záněty dásní, kdy se na ně přikládají nasekané kousky česneku.
  7. Česnek léčí zánět zevního zvukovodu, kdy se vkládá kousíček česneku zabalený do vaty nebo papírového ubrousku co nejhlouběji do ucha.

 

Zdroj: Česnek kuchyňský

Poradna

V naší poradně s názvem V KTERYCH LAZNICH SE LECI STITNA ZLAZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

jsem po operaci odstraneni stitne zlazy a mam jet do lazni,ale nevim do ,kterych???Poradte dekuju Eva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Štítná žláza se tradičně léčí v lázních Dolní Lipová. Další možností jsou pak lázně Kynžvart.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze V kterych laznich se leci stitna zlaza

Hypnox dávkování

Užívá se půl až 1 tableta přesně půl hodiny před spaním.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem HELICOBAKTER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,od září 2016 mě zlobí žaludek,jako když tam mám kámen a takový divný pocit jako plnosti,chvíli jsem si myslela,že je to stresem,který jsem poslední dobou měla dosti..navštívila jsem tedy OL,který mi napsal algifen,po 14 dnech se nic nezlepšilo,vždy to na pár dní ustoupilo a pak se to zase vrátilo,Lékař mě tedy poslal na gastrologii,kde jsembyla koncem ledna,při vyšetření sondou bylo vše v pořádku,byly odevrány vzorky,po 14 dnech přišli výseldky,že mám velký nález helicobakterie.
Dostala jsem tedy torjkombinaci léku helicid+ dvoje antibiotika,dnes jsem je dobrala,opět mám divný pocit v žaludku,za měsíc jdu znovu na gastro na kontrolu,myslíte,že je možné aby se helicobterie nepřeléčila? a co se děje pak,kdyby mi při kontrole zjistili,že se nezahubil,dávají se znovu antibiotika nebo jak se pokračuje v léčbě?jsem z toho docela vyplašená,předem děkuji moc za vaší odpověd,šárka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte být trpělivá. Helicobakter pylori způsobuje změny na sliznici žaludku a ty se nespraví hned po zničení helicobaktera. Nyní v klidu vyčkejte na test přítomnosti helicobakter pylori. Snažte se několik měsíců vyhýbat stresu, nekuřte a nepijte kávu ani alkohol. Užívejte probiotika společně s Omeprazolem. Jídla jezte jen malá a častěji během dne. Zůstaňte nadále v pravidelném kontaktu s lékařem na gastroenterologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žaludeční vředy a helicobakter

Kdy je Hypnox účinný

Užívání preparátu Hypnox® forte se doporučuje:

  • při nespavosti pro snadnější usínání,
  • pro zlepšení kvality spánku,
  • k podpoře spánkové hygieny,
  • při zvýšené stresové zátěži.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dexter Colby.

Dr. Randall C. Labrum napsal elektronickou knihu s nazvem The Neuropathy Solution (Reseseni pro neuropatii) s podnazvem The Breakthrough 6 Step Treatment Program for Ending Neuropathy Pain and Healing Damaged Nerves (Prulomovy 6 bodovy program pro skonceni neuropaticke bolesti a zahojeni poskozenych nervu). Znalost anglictiny prijde vhod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobry den . lekari me nasli POLYNEUROPATII. Co to pro me znamena a jak se to leci . Dekuji za brzkou odpoved. Oltova eva

Zdroj: diskuze Dotaz k nemoci

Léčba

Při těhotenské cukrovce se dodržuje dietní opatření, to znamená omezit sladké, jíst pravidelně, hlídat především množství sacharidů v jídelníčku. Aplikace inzulinu je nutná jen při velmi vysokých hodnotách.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Diskuze

V diskuzi OPAR NA RTU BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Filip.

Medunka caj nebo mast leci herpes. Vsude.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Edita.

Vyzkoušené - jak ucítíte známé svědění na rtu vezměte kávovou lžičku, nahřejte
ji zapalovačem a přitiskněte na bolavé místo. Několikrát opakujte, opar vůbec
nevypučí.
Samozřejmě teplota lžičky musí být přiměřená.

Zdroj: diskuze Opar na rtu babské rady

Vliv na porod

Při těhotenské žloutence se těhotenství ukončuje do termínu porodu, případně se porod vyvolává pomocí léků stimulujících děložní kontrakce. Při neléčené cukrovce hrozí hypoglykemický šok, při vážnějším průběhu i kóma, případně riziko úmrtí plodu v děloze.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva oltova.

dobry den . zjistili me lekari polyneuropatii jak se tato nemoc leci a z ceho vznikne dekuji za odpoved oltova eva

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Hypnox cena

Hypnox je možné koupit volně v lékárně bez předpisu. Na lék Hypnox nepřispívá zdravotní pojišťovna. Léky hypnox je možné také koupit v internetovém obchodě, kde je také vidět jeho aktuální nejnižší cena: Hypnox cena.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Co léčí lék Terfimed

Terfimed se používá při léčbě plísňového kožního onemocnění postihujícího trup a končetiny, kromě chodidla a dlaně, hřbetu a prstů ruky, dále při plísňovém kožním onemocnění v tříselné oblasti, při plísňovém kožním onemocnění postihujícím nohy a při plísňové infekci nehtů.

Zdroj: Terfimed je lék na plíseň nehtů a kůže

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zajděte ještě jednou za svou zubařkou, aby vám zkontrolovala stav po léčbě antibiotiky.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Prosim vas vym ze tak na dalku to nemuzete vedet co to muze but ale podle toho co ja vam pisu muzete my pocedet co by to mohlo byt a ja to reknu moji zubarce protoze tady se leci jinak nez CZ

Zdroj: diskuze Otok

Co léčí lék Itakem

Přípravek Itakem se používá k léčbě těchto chorob: depresivní poruchy (epizody velké deprese), panická porucha s agorafobií nebo bez agorafobie (strach opustit domov, vcházet do obchodů, tísnit se v davu lidí a být na veřejných místech), sociální úzkostná porucha (úzkostná obava), obsedantně kompulzivní porucha.

Zdroj: Lék Itakem

Diskuze

V diskuzi LESKLA STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav hlozek.

mam uz 3 mesice bolessti vecer lesskle bobky stolici byl sem i na pohotovosti vecer nemerily mi ani tlak ale ptali se ktery den je kde sem se narodil kdy jdu na dialyzu tak leci v klaudianove nemocnici mozny ucpany zlucovot jelikos stolice obsahuje nestravenou potravu a pacient ma uupornou svedivku na cernem moste u firmy braun to leci jesli se nahodou nezvysi tlak kdyz ho nastvou doktorka z bulovky mu rekne ze na bulovce neni konoskopie. jsou pacienti prominenti s nachlazenim hned na karlak a pacienti s neuveritelnyma bolestma chcipat doma to je ta demokracie sestry se boji o koryta tak plni pri prikazy doktoru.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leskla stolice

Hypnox složení

  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z kořene kozlíku lékařského (Valeriana officinalis) - kyselina valerová 0,8%, což je 150 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z šištic chmele otáčivého (Humulus lupulus) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z nati mučenky pletní (Passiflora incarnata) v poměru 4:1, což je 120 mg.
  • 1 tableta Hypnoxu obsahuje extrakt z listů meduňky lékařské (Melissa officinalis) v poměru 5:1, což je 10 mg.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Diskuze

V diskuzi VIRONAL LÉČÍ VITILIGO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra.

Já mám vitiligo.Jak Vironal léčí vitiligo?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vironal léčí vitiligo

Příznaky

Salmonela se projevuje střevními potížemi – průjmem a zvracením. U nemocného se objeví vodnatý průjem i 20krát až 30krát za den, křeče břicha, pocit na zvracení, samotné zvracení, horečka a bolesti hlavy. Ve stolici se může nacházet krev, hnis, hlen a podobně. Po vysoké ztrátě tekutin se objevuje dehydratace a celková slabost. Je nasnadě otázka, jak dlouho salmonela trvá a jak dlouho se léčí, ale to vždy záleží na průběhu onemocnění.

Zdroj: Salmonela

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

dobry den dela se mi na spodnim rtu bolak ktery mokva a praska a tece s toho krev a hnis. dr me leci pednisonem ale ted se mi ten bolak udelal po 5 denni pauze znova. da se to lecit i necim jinym nez temi leky??? moc dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Boláky na rtech jdou léčit i jinak, než jen prednisolem. Lék prednizol totiž pomáhá jen tím, že tlumí alergickou reakci. A pokud berete prednisol nepřetržitě a boláky se i tak vyskytují, tak je jasné, že u vás asi nepůjde o alergii. Proto by bylo vhodné dojít na kožní a ukázat jim to i s medikací. Vaše příznaky spíše ukazují na bouřlivý průběh oparu na rtu - herpes simplex.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky na rtech

Příznaky

K příznakům těhotenské cukrovky patří například zvýšená hladina cukru v moči, což gynekolog pravidelně kontroluje na běžných návštěvách poradny. Může se vyskytnout častější nutkání k močení nebo zvýšený pocit žízně, jinak se však těhotenská cukrovka nijak znatelně neprojevuje.

Rizikové faktory:

  • vyšší věk rodičky (30–35 let a více);
  • obezita;
  • dlouhodobý stres;
  • předchozí problematická těhotenství;
  • výskyt těhotenské cukrovky v předchozím těhotenství;
  • výskyt cukrovky I. nebo II. typu v rodině.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Quercetin jako doplněk stravy

Quercetin je k dispozici jako tablety nebo jako kapsle. Často bývá prodáván společně s bromelinem, což je enzym nacházející se v ananasu, a to proto, že oba účinkují proti horečce. Mezi další doplňky stravy bohaté na flavonoidy patří extrakty z hroznových jader, z borůvky, z ginkgo biloba a ze zeleného čaje.

K dispozici jsou také ve vodě rozpustné formy kvercetinu, jako hesperidn-methyl-chalkon (HMC) nebo quercetin-chalkon.

 

Zdroj: Co léčí quercetin

Přírodní zdroje quercetinu

Kvercetin obsahuje především barevné ovoce a zelenina, zejména citrusové plody, jablka, cibule, petržel, šalvěj, čaj a červené víno. Toto jsou hlavní potravinové zdroje kvercetinu. Mezi další méně významné zdroje patří olivový olej, hrozny, tmavé třešně a tmavé bobule, jako jsou borůvky a ostružiny. Všechny tyto uvedené potraviny jsou bohaté na přírodní flavonoidy, včetně quercetinu.

 

Zdroj: Co léčí quercetin


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP