Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

STRŽENÝ NEHET

 Jarča  24.1.2024 14:46

Dobrý den,před rokem se mi zatrhl nehet na palci ruky.Asi po měsíci se mi na tomto místě udělal zánět a nehet začal hnisat.Doktor mi nehet strhl.Nehet sice narostl,ale je z 1/3 volný.Nepřirostl úplně.Je to nepříjemné a i bolestivé.Je nějaká možnost,aby zase správně přirostl?

Odpovědět

Odpověď

Re: stržený nehet
 Cempírek

S největší pravděpodobností Vám nehet doroste do původního tvaru, ale chce to čas. Pokud je nehet v této fázi hojení odfouklý, tak je třeba věnovat zvýšenou péči o čištění těchto podnehtových prostor a preventivně aplikovat antimykotické kožní přípravky, které zabrání usazení plísně pod nehtem. Plíseň by mohla zkomplikovat hojení a nedovolila by nehtu správně přilnout. Vhnodný antimykotický prostředek proti začínající plísni je například Clotrimazol spray, který se dá volně koupit v lékárně. Nehet by se měl při této péči úplně zacelit do jednoho roku.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Černý nerostouci nehet na noze
 Romana

Dobrý den,prosím o radu.Mám na noze pravé nohy nehet který mi neroste a ma černo šedou barvu.Před 3roky jsem si položila na nohu sud.Nehet mi smodral s černal a trochu se odchlipl.Neřešila jsem to myslela jsem že jak bude odrustat tak ho budu odstřihavat.Ale on neroste vubec je hrbolaty a nepěkny.Bojím se strhnuti da se stim něco ještě dělat nebo musí m to už řešit shrnutím?Pokud půjdu na strhnuti omrtvymi to lékař? Děkuji

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Nemocný nehet

 Marie

Mám už skoro ulomený nehet na palci u nohy,zalepila jsem ho náplastí a nevím co dál,v létě jsem si nehet otlačila na tůře,zmodral a bolel,je ulomený až u lůžka.Poradte

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Co se stane kdyz je nehet cerny diskuze

 Jaroslav

Dobrý den chci se zeptat co se mi muže stát když mam černý nehet protože mi na něj spadlo zavaží a ja si ho nechci strhnout poraditee mi? děkuju.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak rychle rostou nehty

 Jitka

Nejrychleji roste nehet na prostředníčku a to 0,1mm za den, toto je však ovlivněno mnoha faktory - věk, strava, roční období a mnoho dalších. Rychlost růstu a stav nehtů je v převážné většině ovlivněn zdravotními potížemi - i psychickými - ale zrovna tak to se zdravotními problémy nemusí souviset, toto je velmi individuální.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS