Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

SLIZNICE JÍCNU OBNOVA

 Bohacek  22.2.2024 17:04

Má někdo zkušenosti s léčbou popálené sliznice jícnu po chemoterapii ? Jak obnovit sliznici - čím ? Děkuji. Pište prosím na meil !

Odpovědět

Odpověď

Re: sliznice jícnu obnova
 Cempírek

Chemoterapie může poškodit buňky ve sliznici, čímž dochází k zánětu (mukositida). Chemoterapie může způsobit bolestivé vředy, krvácení a infekce v jícnu. Mukositida je obvykle dočasná a zmizí do několika týdnů po ošetření chemoterapií.
Obtížné nebo bolestivé polykání, pálení žáhy nebo bolest v horní části břicha (v nadbřišku) by měly být oznámeny lékaři. Bolest způsobená zánětem jícnu (ezofagitida), může vadit při jídle. Někteří lidé proto musí dočasně změnit své stravovací návyky nebo užívat léky proti bolesti, pokud mají potíže s polykáním nebo polykání je pro ně bolestivé. Zůstaňte proto v péči svého lékaře a snažte se společně toto období překonat, než se sliznice jícnu zahojí.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: sliznice jícnu obnova
 Bohacek

Bohužel tohle víme, navíc nás trápí dráždivý kašel. Problém je v tom, že nejde jen o jednu bioléčbu, ale o doživotní sérii. Byly jsme i na endoskopii , jícen je spálen. Doporučen panthenol, rakytníkový a měsíčkový olej. Nakonec manželka musela bioléčbu vysadit .

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Popaleni krcni mukozy sprejem s kortizonem
 Patockova Lucie

Dobry den. Jeden lekar, domnivajicse, ze mam astma, mi omylem predepsal aerosol s kortizonem. Po dvou dnech pouziti se mi kasel jeste zhorsil. Jiny lekar mi rekl, ze prudusky mam vporadku a ze kaslu kvuli bolesti v krku, protoze mam laryngitydu. Kortizon v aerosolu mi jiz velmi podrazdeny krk uplne popalil. Laryngityda se uzdravila, ale zustal mi velmi cerveny krk. Je mozne takto popalenou mukozu v krku uzdravit? Bolest nemam ted zadnou. Trva mi to uz 2 mesice a mukoza je porad stejne ruda. Dekuji za odpoved
Lucie Patockova

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Popaleni krcni sliznice sprejem s kortizonem
 Patockova Lucie

Dobry den. Po omylu jednoho lekare, ktery mi predepsal aerosol s kortizonem aniz bych mela astma, mela jsem jen suchy kasel od velmi bolaveho krku, jsem si po dvoudennim pouzivani vyse zmineneho aerosolu popalila krcni sliznici. Ted uz mne viralni boleni v krku preslo, ale uz jsou to 2 mesice, co mam stale krcni sliznici veimi rudou. Je mozne kompletni uzdraveni a jak to dlouho muze trvat? Dekuji za odpoved.
Lucie Patockova

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: sliznice jícnu obnova
 Petra

Me poradila doktorka vždy kousek másla pro lepší polykani

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Tlak pod hrudníkem

 Marie

Dobrý den. Mám dotaz. Při polykání stravy cítím tlak pod hrudníkem, přesněji uprostřed. Jako když spolknete větší kus jídla a ten putuje po celou dobu pod nepříjemným tlakem.
A z počátku jsem trpěla i silnými větry. Nyní tento projev ustoupil.
Dokonce mne přechází i zima. Mám pocit slabých nohou.
Můžete mi prosím, kromě doporučení návštěvy lékaře, říci svůj názor? Děkuji Suchánková Marie

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS