Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

MRAVENČENÍ V KONČETINÁCH,BUŠENÍ SRDCE, ZTUHLÉ KONČETINY

 Jarmila Šromová  3.3.2024 11:31

Brala jsem léky Lexaurin a Mabron léta. Po náhlém vysazení (lékařka) se u mě projevily bolesti, ztuhlé končetiny a mravenčení, zpomalená činnost, zhoršení paměti, vidění. Byla jsem na psychiatrii, kde mě byla ordinována medikace Trittico a Neurontin a Novalgin. Šla jsem na vl. žádost domů, stav je horší a horší. Vyšetření v nemocnici mě nikdo nenabídl. Už jsem nešťastná, nemůžu nic dělat a to málo jen s nejvyšším nasazením. Prosím, nechce se mě už ani žít, manžel má se mnou svatou trpělivost, ale nevím, jak to dlouho vydrží. Je mě 68 let a prý na to nevypadám, ale pozoruju, jak jsem za ty skoro 3 měsíce sešla. Jarmila.

Odpovědět

Odpověď

Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Věra 123

Jarmilo,úplně vám rozumím,mám to stejné.Lékaři si nevědí rady.Také je podezření,že by to mohly dělat ledviny,to ještě nemám vyšetřeno.Je mě 70 let a jsem úplně vyřízená,kdyby aspoň nebyly ty hrozné bolesti.Do nemocnice na vyšetření mě nikdo nevzal,nevím co budu dělat.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Jarmila

Věruško, cítím s Vámi. Je to hrozný stav. Moje lékařka mě sdělila, že se jedná o neuropatii, která se těžko léčí, také by mě měli poslat na MR. Objednala jsem se na neurologii, snad mě lékař na tu magnetickou rezonanci doporučí. Chodím k psychiatričce, ale je to nepříjemná osoba, celou skoro hodinu mě spílala,ale nezeptala se na příčinu, proč jsem léky brala. Jdu tam zítra, jsem zvědavá na její reakci, že k ní už nechci chodit. Po psychické stránce jsem v pořádku, ale po té fyzické ne. Tobě Věruško přeji, aby se ten tvůj stav vyšetřil, co je příčinou tvých bolestí, které mám rovněž.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Věra 123

Jarmilko,moc mě potěšilo,že jste mě odpověděla.Já jsem včera měla strašné bolesti v celém těle,kůže,klouby.Dnes jsem byla u obvod.lékaře,nedalo se to vydržet,dostala jsem inj.Dolmina a ještě jednu,ale nepamatuji si název.Je mě líp,ale to neřeší léčení.Řekla jsem lékaři,že jsem četla tady na diskuzi,jedné paní se to jevilo jako nám a přišlo se na to,že jsou to ledviny.Žluč ze žluči se čistí v ledvinách a když jsou špatné,tak to jde do krve a štípe to atd.jak to známe.Doktor to vzal a odebral mě krev na několik rozborů i na chlamydie a když mě zkoušel ledviny,tak jsem doslova zaječela jak to bolelo.Uvidím,jestli to něco ukáže.Konečně bych chtěla vědět co za potvůrky mě tak trápí.Jestli vám to trochu pomůže co jsem napsala budu ráda.Přeji vám uzdravení.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Odpověď paní Věrušce
 Jarmila

Milá Věruško,
budu ráda, když mě po vyšetření napíšete, zda jsou to ledviny. Já jsem chlamýdie měla(nikoliv po sexu, jsem šťastně vdaná a nevěra je proti mým zásadám, od manžela jsem je neměla, jeho testy byly negativní). Kromě mých potíží s neuropatií se léčím na ŠŽ, jeden lalok mám pryč(lékař mě sdělil, že to byl Černobyl). Už je to sice od operace dávno, ale léky beru pořád. Přeji Vám snesitelný víkend, snad se vám po injekci ulevilo. Jarmila.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Odpověď paní Věrušce
 Věra 123

Hezké odpoledne Jarmilko,to víš,že ti napíšu.Co se týče těch chlamydií,to je ze sexu?To asi ne.Byla jsem nedávno na prohlídce na gyndě a vše v pořádku.Nikdy jsem nebyla nevěrná.S manželem už hezkých pár let nic nemám,už jsme to zabalili před 20 lety.On je starší o 10 let,nešlo to.Dá se tak žít.Beru už hodně roků dryáky na revmatoidní artritidu a na neuropatii od neurologa,všude je na příbalovém letáku napsáno,že to škodí na ledviny.Dnes jsem to zrušila,nebudu to brát.Bojím se o ledviny.Ta krev než se vyšetří,bude to nějakou dobu trvat budu stále v nejistotě co mám.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Odpověď paní Jarmilce
 Věra 123

Milá p.Jarmilko,konečně jsem vás našla.Už dlouho jsem vám chtěla sem napsat jak to se mnou vypadá,slíbila jsem vám to,ale nevěděla jsem kde vás hledat.Takže si za prve přečtěte co jsem psala dnes sem na diskuzi a budu pokračovat.Byla jsem na kapačkách v nemocnici,pustili mě po 6 kapačkách domů nevyléčenou.Měla jsem bakterie v moči.teprve teď mě neurolog objednal na 21.6.na cystoskopii.Obvod.lékař mě dal antibiotika,nezabrala,takže další antibiotika,potom byla ta nemocnice,vlastně třetí antibiotika a následovala čtvrtá antibiotika,také nezabrala,dovedete si představit jak mě bylo,ty nervy ,ty vedlejší účinky po ATB atd.Dále mě poslal obvod.zase k urologovi a byla pátá antibiotika.Neuvěřitelné!!!!Ta zabrala,ale po 14 dnech už jsem zase měla a mám do teď problém,časté močení/bolesti v noci 5x/,nevyspím se atd.Urolog tvrdí,že mám teď moč sterilní.Takže snad prý neuropatie mě to dělá.Nemohu vinit obvod.lékaře,že mě dával špatná antibiotika,ukazoval mě,že to dává podle toho co mu napsali z laboratoře podle rozboru.Takže teď jsem bez léků,je to lepší,než to bylo,ale bolesti a potíže jsou.Nesnáším žádné léky,po všem je mě špatně,mám vedlejší účinky,prodělala jsem záchvat po lécích,jako bych byla přiotrávená.Snažím se pít čaje z jarních bylinek,na tu neuropatii cvičím.Brala jsem před tím kortikoidy,to už vůbec nemohu,nepomohou a ještě je mě hůř.Zkoušel mě dát inj.mectojed,po 3 inj.jsem musela přestat,myslela jsem,že ten záchvat nepřežiji,prostě vedlejší účinky./otekly mě rty,pálil jazyk,dusila jsem se aj./Moje tělo už všechno odmítá.Nevím co se mnou bude dál.Asi nic,trpět bolesti a nemyslet na to.Jak vy jste na tom?Napište.Budu ráda,když mě někdo poradí.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Jarmila Šromová

Milá paní Věruško,
Odpovídám pozdě, ale snad se nebudete zlobit. Jsem na tom den ode dne hůř. Jsem jako svázaná, brnění v celém těle, na jedno ucho neslyším, skoro se bojím chodit,jak mě to hází do boku,jsem nanic. Neuroložka mě poslala na CT a EEG. Nic tam nenašli, ale paní neuroložka tím skončila. Už mě neobjednala, skoro nemohu nic dělat a jsem bezmocná. Dokonce mě vypovídá paměť.
Potřebovala bych jít do nemocnice na pořádné neurovyšetření, ale lékařka mě již odstavila, prý mám chodit ven mezi lidi a jít k psychiatrovi. Nenám deprese, ale asi ji budu mít, jak se trápím ze své nemoci.
Věruško, zdravím Vás a přeji brzké uzdravení, snad to s Vámi bude dobré.

S porozuměním Vaše nešťastná Jarmila.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Věra 123

Milá Jarmilko,
moc je mě líto jak vám je a jak se k vám,nám chovají někteří lékaři.Já nemohu říct,že by mě odstavili,ale dávají mě stále víc a silnější dryjáky.Řekla jsem si DOST!!!!Je to moje tělo.Zkusila jsem je vynechat,ale udělala jsem chybu,,že jsem to neudělala postupně,ale naráz.Měla jsem absťák jako hrom,trpěla jsem asi 10 dní,ale nepovolila jsem a jsem z toho venku.Šlo o Lyricu a Neurontin.Bylo mě po nich špatně,měla jsem točení hlavy,na to mě zase předepsali jiný lék a to jsem brala prášky na prášky a šlo to stále dokola,mám hodně vedlejších problémů s silných léků.Mám zkušenost,moc k lékařům nechodit,já nechci už brát silné léky denně ať je mě jak chce,ale beru Indometacin čípky 50 nebo 100 jen když mám bolesti.Někdy kapky Algifen,jen podle potřeby.Snažím se hýbat,velké cvičení nemohu,ale cviky pro starší cvičím a teď před léto každý den si uvařím konvici bylinkového čaje.Z Máty,kopřivy,řebříček,kontryhel,sedmikráska,meduňka ,prostě co nejdu na naší zahradě.Cítím se po tom dobře i na zažívání,detoxikuji ty jedy z léků.Beru to v různou dobu,ne každý den,jak je potřeba a je mě líp.Přestaly mě mnohé problémy.My si myslíme,že lékaři,když nám dají léky nové,silné,že nám to pomůže.Je to omyl,je to horší a horší.Je to moje zkušenost,ať si každý dělá podle svého.Mám RA je nevyléčitelná,to vím,ale peru se s tím po svém a cítím se lépe.Moc vám přeji ,abyste si našla cestu jak z toho začarovaného kruhu v kterém se někdy motáme.Nezatracuji lékaře,ale nejsou všemocní.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Věra 123

Ještě dodatek:na srdeční arytmii beru lék,ten nesmím vynechat a ten mě nedělá problémy.Jestli berete na bušení srdce,nebo cokoliv na srdce a tlak,tak to brát!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny
 Eva

Lidé zlatí,
jak to tady čtu, napadá mě jediné, věřím, že pro mnohé z Vás správné řešení. S velkou pravděpodobností tyto problémy pramení z parazitární zátěže organizmu! Kdo jste blíž Praze nebo Hradci Králové, kontaktujte paní Ivetu Polly Belušovou, je to vynikající terapeutka alternativní medicíny a jsem si jistá, že mnohým z Vás dokáže pomoci.Kdo jste blíž Brnu, kontaktujte paní ing. Hanu Bláhovou.
Obě jsou republikové špičky v oboru a mají i klienty ze zahraničí. Paní Belušová dokáže pomoci navíc i s psychickými problémy.
Já v žádném případě nezatracuji klasickou medicínu, ale v těchto případech, co zde čtu, by alternativa mohla být velmi platná. Upozorňuji ale, že je potřeba makat na sobě, dodržovat doporučení, být trpělivý a pozitivně smýšlející člověk.
Tak to pošlete dál, ať se může pomoct hodně lidem.
Moc Vám všem držím palce, teda vlastně pěsti :-) . Eva
( www.bioara.cz - Iveta Polly Belušová, www.medicelo.cz - Ing. Hana Bláhová)

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

 dana

Dobrý den,asi před 7-mi lety /2015/ mě začaly bolet stehenní a hýžďové svaly-boky,tak že jsem v noci řvala bolestí a nic nepomáhalo.Pak jsem se dostala k šikovné dr.neuroložce a po různých vyšetřeních jsme dospěly k tomu,že mám polyneuropatii,ale neví se z čeho.Všechno začalo tím,že jsem měla nervy z mámy,začala jsem brát Gordius a časem se vše usadilo a já byla v naprosté pohodě,protože jsem se od matky odpoutala a to definitivně.Mé zdraví se zlepšilo o 100% a už jsem to byla zase já.Přišel rok 2022,s taťkou to začalo jít z kopce,skončil v nemocnici ochrnutý a s mámou mi opět začalo peklo,protože mojí povinností bylo,postarat se o ní/89/.A co se nestalo,vrátily se mi všechny nemoci,vrátila se citelně polyneuropatie,špatná psychika,nespavost,bolesti svalů a kloubů,neklid a podrážděnost - já,celoživotní smíšek a pohodář.A tak se ptám,jak z toho ven a být zase "JÁ"?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčení červených nohou po vyléčení bercových vředů nohou

 Zdeněk Charous

Nepíšete nic co by mě pomohlo nechte to lékařum a nepleťte nám hlavy Já chci vědět jakoiu mast mám použít po vyléčených bolačkách bercových vředů BERCOVÝCH vředů když mě nohy červenají. Indiferentní pasta doporučená lékařem moc nezabírá. A nohy navíc boli nohy pořád To by chtělo zase prášek proti bolesti
a zase doktor nic neví. Useknout si mnohy nechci Dřevěny by mě nebolely. ale na vozík nemám. V květnu mě bude teprve 82 let a chtěl bych ještě něco užít.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červené prsty na rukou

 Hana

Vzdy kdyz prijdu z venku,at v zime ci v lete,mam uplne rude ruce prsty az zapesti.Doma normalni barva.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Palení nohou při cukrovce

 Mirek

5 let mám cukrovku 2.typu beru prášky Metformin 3x denně. Už asi měsíc trpím pocity horka v levém lýtku. Trvá to pár minut ale vrací se to po celý den. Na lýtku nejsou vidět žádné povrchvé změny a ani mě nebolí nohy. Přesto jsou tyto pocity docela nepříjemné. Nejsem si jist, co to způsobuje.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Noční bolesti nohou

 PAVLA

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Polyneuropatie

 Iveta Lágnerová

Dobrý den mám příznaky této nemoci na koho se mám obrátit a léčí se to v neschopnosti v noci už mě i budí děkuji za odpověd Lágnerová.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz k nemoci

 Milena

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 6 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest rukou i nohou

 Jana

Rano vstavam cela rozlamana,boli me ruce ale tak moc ze mam co delat abych unesla sveho rocniho syna.Krece v litkach mam take..vsichni mi rikaji at si zajdu k Dr.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti nohou a yersinie

 michala

Dobrý den byla mi před časem zjištěna recivida yerinie a niní mám velké bolesti nohou a které jsou jako by stuhlé až to i jekoby pálí běžné analgetika nezabírají zkoušela jsem již i nimesil a revmatolog jen doporučil probiotika ale bolesti se stále zhoršují neměl by pro mě někdo nějakou radu co s tím v případě nějaký kontakt. Děkuji Michala

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Revmatoidní artritida plus neuropatie.

 Věra 123

Zdravím všechny.Mám revmatoidní artritidu dlouho asi 40 let/po anginách/ 2-3 stupně a k tomu asi 10 let neuropatii nohou a rukou.Nyní i močového měchýře,bojuji s tím 4 měsíce,moč v pořádku,potíže veliké.Opravdu hrozné spojení.Co mám za bolesti nebudu vypisovat.Jezdím často do lázní,snažím se cvičit co mě jde a hlavně chci napsat o lécích.Užívala jsem už kde co od Ibubrufenu po jiné preparáty i kortikoidy a nyní nesnáším už vůbec nic a musím trpět.Mám vedlejší účinky a je mě s léky hůř,než bez nich.Naposled mě lékař dal inj.Mectojed,sama jsem si píchala,jednou týdně,vydržela jsem do 3.inj.nedalo se to.Nevím co se mnou bude.Poraďte.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Neuropatie

 Monika K.

Měřím cukr, hlídám stravu, doporučení lékaře dodržuju pravidelně, ale s neuropatickou bolestí mám problémy pořád :-( Zkouším kurkumu a Neuritogen, uvidíme…

Počet odpovědí: 10 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Svědění a pálení v tříslech

 Zdeněk Kroh

Zdravím všechny,
dokáže mi někdo říct, jestli se neuropatie dokáže projevovat i svěděním, pálením a i brněním v oblasti šourku, a pak i v tříslech?? Trápím se tím už třetí rok a je to opravdu hnus....

Počet odpovědí: 10 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Polyneuropatie dolních končetin.

 Božena

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Počet odpovědí: 23 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Brnení chodidel po chemoterapii

 Mikolajková Věra

Jsem tři roky po chemoterapii a stále mne brní chodidla.Pomohlo vám někomu něco na to?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

 Marcela Bartoníková

Jsem po léčbě rakoviny prsu, 5 měsíců po chemoterapii a 2 měsíce po ozařování. Mám stále bolesti kostí, kloubů, zad a to hlavně v noci.Prodělala jsem při chemoterapii herpes zofer v zádové oblasti.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS