Cukrové mýdlo

Zdravá kosmetika

Zveřejněno dne 21.3.2013

Cukr je přírodním zdrojem kyseliny glykolové, silného antioxidantu, který může pomoci oživit a omladit kůži. Kombinace hnědého cukru a ovsa dobře ošetří vaši suchou kůži a pomůže ke snadnému odlupovaní odumřelých kožních buněk. Po přidání těchto přísad do neparfémovaného tělového mýdla DOVE vytvoříte silné cukrové mýdlo, které můžete používat denně. Vaše pokožka pak bude nejen čistá, ale i vláčná. Přidaný mandlový olej pak zaručí její dokonalou hydrataci.



Potřebné ingredience

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • ½ šálku mandlového oleje;
  • hrst ovsa;
  • ½ šálku tekutého neparfémovaného tělového mýdla DOVE.

Výroba cukrového mýdla

Do misky nasypte hnědý cukr, přilijte trochu mandlového oleje a směs pomocí ručního mixéru promíchejte. Díky důkladnému mixování cukru vznikne luxusně našlehaný krém.

Přidejte tekuté tělové mýdlo DOVE, oves a zbytek mandlového oleje do misky se směsí a pomocí ručního mixéru opět vše zamíchejte. Přísady důkladně míchejte do té doby, než opět vznikne vláčný krém.

Přelijte směs s cukrovým mýdlem do plastové nádoby pomocí gumové stěrky. Plastová nádoba by měla mít bezpečné víko, které udrží cukrové mýdlo čerstvé a zamezí jeho znečištění.

Vezměte malé množství cukrového mýdla a použijte jej při koupeli. Opláchněte se, namydlete a následně třete kůži pomocí tohoto peelingu, poté zůstaňte v lázni, nebo se jen osprchujte.

Cukrové mýdlo uložte do chladničky. Cukrové mýdlo můžete uchovat až po dobu dvou týdnů. Po uplynutí této doby nevyužitou směs vyhoďte a vyrobte si novou.


Tipy

Variace receptu cukrového mýdla mohou být vyrobeny například kombinací jednoho šálku bílého cukru, ½ šálku medu, 1 lžíce zeleného čaje a 1 lžičky vanilkového extraktu. Tyto přísady se opět smíchají pomocí ručního mixéru a směs se uloží v chladničce. Zelený čaj v cukrovém mýdle pomáhá s peelingem odumřelé pokožky a zároveň ji zvláčňuje.

Oves má na kůži blahodárný vliv, ale pokud zjistíte, že je v cukrovém mýdle příliš drsný, můžete jej před přidáním do receptu rozmělnit. Pokud oves stále vyvolává na kůži dráždivé účinky, raději jej z receptu odstraňte.

Autor: © Jakub Vinš
Foto:
© Fritzs

referenční odkaz

VINŠ, Jakub. Cukrové mýdlo [online]. ČeskáOrdinace.cz, 2013-03-21. Dostupné online.



Sdílejte tento článek se svými přáteli:

Facebook    Twitter    Digg   

Poslat emailem

Vytisknout článek


přidejte sem svůj komentář

Nenašli jste zde přesně to, co jste hledali? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
Ke svému dotazu použijte tento formulář.


Jméno
E-mail
Nadpis
Komentář
Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
Připojit fotku
přehled komentářů
K článku zatím nebyl napsán žádný komentář.

zajímavé články



Sitemap | RSS